Widok

Okna Winergetic Premium Passive Oknoplast opinie

Witam,
Budujemy dom pasywny i jesteśmy zainteresowani modelem okien winergetic premium passive. Konsultowałem się z 2 architektami i wyrazili pozytywną opinię na temat tej stolarki. Chciałbym jednak dopytać jak z wrażeniami użytkowników takich okien? Faktycznie systemy godne polecenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moja siostra ma dom pasywny i te okna. Bardzo zadowolona. Chwaliła, że okna były ich najlepszym wyborem w całym domu, bo reszta instalacji pracownicy to niestety już była loteria. Podziwiam, że chcecie mieć dom pasywny bo wiem ile siostra przeżyła przy budowie z mężem, ale teraz po całych perypetiach wreszcie mieszkają w domu i już jest dobrze. Czy mam ją wobec tego o coś zapytać?

Tak jeśli możesz to zapytaj jeszcze proszę o to ile szyb mają w oknach, a także czy drzwi aluminiowe będą dobrym wyborem? Mam upatrzony model z Aluhaus oni właśnie aluminiowe wykonują. Czy u nich też się takie drzwi zewnętrzne sprawdziły?

Jak do domu pasywnego to z tych okien bedziesz zadowolony. Architekt i kierownik budowy nam je zasugerowali. Jesteśmy rok po wprowadzeniu się do domu i okna uważam za jedne z lepszych inwestycji w nasz dom.

Też budujemy dom pasywny. Zaciekawiła mnie oferta Oknoplast na te okna, mamy już wycenę i nie jest tak drogo jak myślałem. Jeszcze przegadam z żoną i architektem co sądzi. Może jakaś promocja jeszcze wejdzie.
Słyszałem same dobre opinie o tym oknach. Myślę, że nie wzięły się znikąd ;)
Do domu pasywnego moim zdaniem jedne z lepszych okien. Ja sama biorę ten model od uwagę, ale na razie stawiamy mury. Jeszcze jest czas na stolarkę.

Polecono mi te okna do domu pasywnego. Jestem ciekaw opinii, ale z tego co widzę to okna wypadają korzystnie. Zastanawiam się, czy wybrać 3 czy 4 szyby, ale jeszcze mamy czas na decyzję.
Okna winergetic premium passive z tego c czytałem w jednym z artykułów na portalu budowlanym są obecnie chyba najlepsze do domów pasywnych. Po specyfikacji też tak mogę podejrzewać, podoba mi się technologia jaką zastosowano do obniżenia parametru Uw i Ug.

Do domu pasywnego chyba najlepsze okna. Jak robiłem rozeznanie to lepszych parametrów nie znalazłem i też je wybrałem. Jak się wprowadzę to wyślę Ci opinie, ale kierownik budowy twierdzi, że najlepszy wybór.

Polecam okna Pava nowy model. Świetna termika. Jesteśmy miesiąc od montażu i uważam, że decyzja najlepsza z możliwych.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Meble ogrodowe (56 odpowiedzi)

Założyłem nowy wątek, bo wszystkie dotyczące mebli ogrodowych są już bardzo stare. Jakie macie...

Ile może kosztować budowa domu (10 odpowiedzi)

Witam, pisze z pytaniem o dom 120 metrów. Chodzi mi o taki orientacyjny koszt do stanu...

do góry