Widok
Okrąglak - szczegóły
Proszę o poradę. Jesienią biorę ślub w Okrąglaku na Przymorzu, ale nie była to dotychczas moja parafia i przyznam, że jestem trochę nierozeznana. Podczas zapisywania na termin, siostra była średnia i o wszystko z wrażenia nie wypytałam. Może ktoś z racji swoich doświadczeń, udzieli mi odpowiedzi na takie pytania:
- jak wygląda sprawa z księdzem: kiedy i jak zapada decyzja o tym, kóry ksiądz udzieli ślubu? Jeśli mam "swój typ", to jak to zorganizować?
- ustrojenie już słyszałam, tylko siostra Makaria, ale czy ona robi to ładnie?
- jak z organistami w tym kościele, jak "złapać" konkretnego i kogo polecacie?
- czy protokół może być wypisany, jeżeli będą nauki, ale jeszcze poradnictwo nie do końca zrobione?
Dziekuję z góry za pomoc!
- jak wygląda sprawa z księdzem: kiedy i jak zapada decyzja o tym, kóry ksiądz udzieli ślubu? Jeśli mam "swój typ", to jak to zorganizować?
- ustrojenie już słyszałam, tylko siostra Makaria, ale czy ona robi to ładnie?
- jak z organistami w tym kościele, jak "złapać" konkretnego i kogo polecacie?
- czy protokół może być wypisany, jeżeli będą nauki, ale jeszcze poradnictwo nie do końca zrobione?
Dziekuję z góry za pomoc!
"rz" - to długa historia
Ja ma slub 16 czerwca w okraglaku.
Protokol spisalismy jeszcze przed naukami i poradnictwem.
Ksiedza sobie wybralam sama i poprosilam sioste, zeby go zawolala i tak zrobila i wtedy juz z z nim wszystko zalatwilismy.
Jesli o dekoracje to robi to siostra, z ktora mam zamair sie w maju skontaktowac.
Pozdrawiam
Protokol spisalismy jeszcze przed naukami i poradnictwem.
Ksiedza sobie wybralam sama i poprosilam sioste, zeby go zawolala i tak zrobila i wtedy juz z z nim wszystko zalatwilismy.
Jesli o dekoracje to robi to siostra, z ktora mam zamair sie w maju skontaktowac.
Pozdrawiam
My mamy ślub 1 września. Protokół spisywaliśmy przed naukami i poradnictwem. Przyjął nas ksiądz Tomasz Kotwica (super ksiadz! ) tylko że brakowało nam jednego "papierka" więc spisywanie kończyl probosz, ks. Andrzej- równie przemiły człowiek. W porównaniu do mojej parafii, mogę powiedzieć jedno- tam naprawdę traktują ludzi po ludzku ;)
Ja też brałam Ślub w Okrąglaku :)
Fotki w wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=260498&t=258413
:)
Ksiądz Waldemar, który udzielał nam Ślubu jest super :)
Sami Go wybraliśmy :) Wystarczy poprosić o to w biurze parafialnym.
Protokół spisuje się przed naukami i poradnictwem.
Obecnie jest jeden organista (przynajmniej wtedy był) i najlepiej go złapać po mszy św. :)
Fotki w wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=260498&t=258413
:)
Ksiądz Waldemar, który udzielał nam Ślubu jest super :)
Sami Go wybraliśmy :) Wystarczy poprosić o to w biurze parafialnym.
Protokół spisuje się przed naukami i poradnictwem.
Obecnie jest jeden organista (przynajmniej wtedy był) i najlepiej go złapać po mszy św. :)