Widok

Okrąglak - szczegóły

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Proszę o poradę. Jesienią biorę ślub w Okrąglaku na Przymorzu, ale nie była to dotychczas moja parafia i przyznam, że jestem trochę nierozeznana. Podczas zapisywania na termin, siostra była średnia i o wszystko z wrażenia nie wypytałam. Może ktoś z racji swoich doświadczeń, udzieli mi odpowiedzi na takie pytania:

- jak wygląda sprawa z księdzem: kiedy i jak zapada decyzja o tym, kóry ksiądz udzieli ślubu? Jeśli mam "swój typ", to jak to zorganizować?

- ustrojenie już słyszałam, tylko siostra Makaria, ale czy ona robi to ładnie?

- jak z organistami w tym kościele, jak "złapać" konkretnego i kogo polecacie?

- czy protokół może być wypisany, jeżeli będą nauki, ale jeszcze poradnictwo nie do końca zrobione?

Dziekuję z góry za pomoc!
"rz" - to długa historia

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja ma slub 16 czerwca w okraglaku.
Protokol spisalismy jeszcze przed naukami i poradnictwem.
Ksiedza sobie wybralam sama i poprosilam sioste, zeby go zawolala i tak zrobila i wtedy juz z z nim wszystko zalatwilismy.
Jesli o dekoracje to robi to siostra, z ktora mam zamair sie w maju skontaktowac.
Pozdrawiam

image
My mamy ślub 1 września. Protokół spisywaliśmy przed naukami i poradnictwem. Przyjął nas ksiądz Tomasz Kotwica (super ksiadz! ) tylko że brakowało nam jednego "papierka" więc spisywanie kończyl probosz, ks. Andrzej- równie przemiły człowiek. W porównaniu do mojej parafii, mogę powiedzieć jedno- tam naprawdę traktują ludzi po ludzku ;)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czyli dokumenty ze swoich starych parafii załatwić i od razu można się na spisywanie protokołu umawiać? Ok, a tak z ciekawośco, na kórego księdza się zdecydowałaś? :)
"rz" - to długa historia

Nawet umawiać się nie trzeba, idziecie z kompletem dokumentów w godzinach "urzędowania" biura i siostra dzwoni po księdza. Ja w sumie jeszcze się nie zdecydowałam na księdza, ale myślę że wybór padnie na jedego z dwóch powyżej opisanych :)

Bardzo dziekuję za info. A co z organistą?
"rz" - to długa historia

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeszcze nic...jak na razie ....

Rozumiem. Muszę się odważyć i zapytać jak będziemy z protokołem w maju.
"rz" - to długa historia

My mieliśmy w tym kosciele ślub i odrazu musze powiedzieć co do wystroju to siostra tylko stroi klecznik i krzesła mlodych no i kwiaty przy ołtarzu.
Jest zabronione w tym kościele strojenie. Ale mi się wydaje że to i tak wystarczy. Kościół sam w sobie jest bardzo ładny.
pozdrawiam

image
Okrąglak najfajnieszy kościół :) Księża super,a organistą jest Pan Jan,z nim trzeba rozmawiać (chyba trzeba dodatkowo zapłacić za organiste)

image
image
Miłość jest opowieścią wyrażaną gęstem,dotykiem,
zapachem,
A jak się z Panem Janem skontaktować?
"rz" - to długa historia

no najlepiej to w kościele ,po jakiejś mszy,przeważnie gra u góry,najlepiej to w niedziele

image
image
Miłość jest opowieścią wyrażaną gęstem,dotykiem,
zapachem,
a to specjalnie dla was wnetrze kościoła w dniu mojego ślubu:)

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Ja też brałam Ślub w Okrąglaku :)

Fotki w wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=260498&t=258413

:)

Ksiądz Waldemar, który udzielał nam Ślubu jest super :)
Sami Go wybraliśmy :) Wystarczy poprosić o to w biurze parafialnym.

Protokół spisuje się przed naukami i poradnictwem.

Obecnie jest jeden organista (przynajmniej wtedy był) i najlepiej go złapać po mszy św. :)
Wow, super :):):) Trochę mnie przeraża że kościółek taki wielki... Wileki kościół- wielka trema ;)

Ten kościół jest naprawdę boski! ;-) Nawet bez specjalnego ustrojenia mi się podoba, ale z to już w ogóle. Dziekuję dziewczyny za porady. W długi weekend załatwiamy papiery ze starych parafii, a później protokół, ksiądz, nauki, poradnictwo...
"rz" - to długa historia

mystic a przy ławkach sama stroilas, czy siostra z wlasnej inicjatywy, czy jak??

image
Zgadzam się, że kościół przepiękny.
Witraże, niesamowita gra światła, przez to niepowtarzalna atmosfera. :)
wszystko stroila siostra Makaria jedyna osoba z tego co sie dowiedzialam ktora moze ingerowac w wystroj kosciola oprucz siostry jest Pani z kwiaciarni vis a vis kosciola chyba ta kwiaciarnia nazywa sie slonecznik czy jakos tak oczywiscie odplatnie:)

image
Ale można w ogóle coś zaproponować siostrze, czy tej Pani z kwiaciarni? Czy tylko płacisz za wystrój i na tym koniec?
"rz" - to długa historia

up up

Macie może jakieś zdjęcia dekoracji tego kościoła na ślub? Bardzo proszę o każde, chcę zobaczyć jak wizualnie wygląda przystrojenie :)
Sprzedam suknię ślubną: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-slubna-herms-acanthe-rozm-36-ogl5829698.html

Inne tematy z forum Wesele

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry