Widok

Oliwka czy emolium???

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam

Proszę o radę mamusie, ktore maja juz swoje malenstwa przy sobie :) Co uzywacie dla swoich malenstw? zwykla oliwke czy moze emolium? Emolium nie jest tanim kosmetykiem i zastanawiam sie czy mam go kupowac.

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jedno i drugie jest na bazie ciekłej parafiny. To nic dobrego dla skory. Polecam naturalny olej kokosowy , nierafinowany
Ja kąpałam wsamym oilatum i już niczym nie smarowałam,to wystarczyło.Smarowanie oliwką sie nie sprawdziło ,miała uczulenie i przesuszoną skórę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli nie ma potrzeby to nie smarować niczym. Ja mojego synka kąpałam co któryś raz w płynie zwykłym babydream i już niczym nie smarowałam ew wlewałam kilka kropli oliwki do wanny. Ze skórą wszystko ok. Nie mówię o skórach przesuszonych czy atopowych.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam olej migdałowy.
Uważam, że wszelkie smarowidla są zbędne dla delikatnej skóry noworodka/ niemowlaka. Nie używałam przy pielęgnacji córki niczego poza delikatnym płynem do kąpieli. Korzystamy z kosmetyków Hippa, mają rewelacyjny skład :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Położne ze szkoły rodzenia radziły nie smarować niczym a już zwłaszcza oliwka, zapachy skórę. Jeśli dziecko nie ma problemów skórnych myć samym żelem dla dzieci i nic nie robić więcej. Oliwki stosuje się tylko na ciemieniuche. Jedynie do pupy co któreś przewijanie betapanthen.

Bez oliwki, zdecydowanie Eloderm i nie będzie kłopotów ze skórą dziecka.

Jak oliwka to tylko w 100% naturalna bez chemii, silikonu, parafiny i PEG i w dodatkuz ekologicznych olejów - ja kupuje w Pachnącej Krainie taką w 100% naturalna i ekologiczną

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dr Monika Zielińska CDIT Sopot - proszę o opinie. (38 odpowiedzi)

Bardzo proszę o wszelkie opinie dotyczące współpracy z tą panią jak również o terapii z dzieckiem...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

nie moge zajsc w ciaze (97 odpowiedzi)

Juz od dluzszego czasu staramy sie z mezem o dzidzie i nic. Wy tez mialysie takie problemy

do góry