Widok

Opera za trzy grosze

Opera za trzy grosze Temat dostępny też na forum:
Organizator: Uniwersytet GdańskiOpera za trzy grosze jest jednym z najważniejszych i najpopularniejszych dzieł Brechta, choć sam autor nie cenił jej zbyt wysoko. Sztuka ta bazuje na opracowanym tekście "Opery żebraczej" autorstwa Johna Gaya, powstałej dwieście lat wcześniej. Muzykę skomponował Kurt Weill. W tekście ukazane jest przestępcze życie niższych warstw społecznych - żebraków, ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawidłowy numer telefonu to 887-529-903 . Przepraszamy za pomyłkę.

o wow!

jak milo czytac pozytywne opinie, dziekujemy! :-)

Rewelacja!

Również miałam przyjemność oglądać premierę, która przeszła moje oczekiwania! Gratuluję każdemu, kto przyczynił się do powstania tak miłej dla oka i duszy sztuki! Do zobaczenia 12! Będę na pewno.

Pelna profeska

Z taka obsada nie moze sie nie udac :) 12. bede na pewno...

Polecam!

Ja także byłam i polecam!

Wrażenia ze spektaklu

Miałam ogromną przyjemność widzieć ten spektakl na premierze i jestem pod ogromnym wrażeniem profesjonalizmu i włożonej pracy całego zespołu teatralnego!!! Tak trzymać!!!

Inne tematy z forum Rozrywka

IRONMAN 2026 Gdynia (4 odpowiedzi)

Gdynia wróci na mapę światowego triathlonu już 19 lipca 2026 roku. Ironman 70.3 Gdynia to jedno...

OKI na molo (5 odpowiedzi)

Best Day Ever w Gdyni. OKI ponownie organizuje darmowe wydarzenie dla fanów podczas Open'era. Tym...

Wyścigi konne Sopot 2026 (4 odpowiedzi)

Wyścigi konne organizowane w Sopocie to jedyna w swoim rodzaju impreza, której wakacyjny,...

do góry