Widok

Operacje plastyczne...

Witam,
Podobno nie liczy się wygląd zewnętrzny, podobno nie szata zdobi człowieka, więc dlaczego ładnym łatwiej?! Natura poskąpiła mi urody: duży garbaty nos, opadające powieki, nijaka twarz... nie było mi łatwo. Zdecydowałem sie na 11 operacji plastycznych twarzy i moje życie zmieniło się o 180 stopni! Skończyłem dziennikarstwo multimedialne. występuję w licznych talk showach i reality show, stałem sie osobą publiczną. Mam wielu wspaniałych przyjaciół, fantastyczny związek i przede wszystkim czuję się dobrze we własnej skórze, stałem się atrakcyjnym facetem co otworzyło do tej pory zamknięte dla mnie drzwi. Zapraszam na moją str. www.maciejkolinka.prv.pl zobaczycie tam zdjęcia "przed" i "po". Co myślicie o poprawianiu urody skalpelem?
Pozdrawiam wszystkich

Kolinka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cyryl napisał(a):

> przyklad: wchodzisz jest 12 osob w tym 2 ci znane, rozgladasz
> sie i co ? najwiekszy wianuszek osob gromadzi sie kolo osob
> atrakcyjnych, a ci brzydcy zakompleksieni siedza w kacie czy
> sie myle ?

Nie wiem czy się mylisz. Wydaje mi się jednak że obracamy się w całkiem innych klimatach. Ja jak wchodzę na imprezę u znajomych to jest 12 osób ale znam z 10.c Poza tym ludzie są tacy że nie oceniają ludzi po wyglądzie. Nigdy jeszcze nie byłem na imprezie gdzie tworzyły się jakieś podziały na „ładnych” i „brzydkich”. Jak mówiłem, nie te klimaty - nie ta mentalność. Ja mam bardzo ograniczone towarzystwo. Staram się nie obracać w towarzystwie ludzi zakłamanych, nieludzkich, zdradzających swoje drugie połówki...lub takich co musza sobie robić OP by się czuć ludźmi. Ja szybko zawieram nowe znajomości, a ze względu na mój sposób bycia szybko zdobywam przyjaciół. Nie potrzebuje jednak zbyt wielu znajomych. Według mnie lepsza jest mała ale „dojrzała” grupa ludzi, niż tłum emocjonalnych bomb.

> Napewno masz okazje zagadac tez z brzydkim, ale uwage zwrocisz
> na ladnego niestety taka jest prawda.

Ja jestem typem człowieka który zwraca uwagę nie tylko na wygląd zewnętrzny. Mam także dziwny gust jeżeli chodzi o urodę. Szukam raczej osób wyróżniających się z tłumu – indywidualistów. W grupie całkowicie nieznanych osób wole tych co trzymają się z boku. Może to trochę narcystyczne ale jakoś nie odczuwam dużej potrzeby by obcować z szarym tłumem. Często sugeruje się też ubiorem, uczesaniem włosów i takimi innymi drobiazgami, które nie maja niż wspólnego z OP. Na pewno będę wolał pogadać z dziewczyną w polarku gdzieś w kącie wtulającą się w fotel, niż z jakaś bandą wypindrzonych lasek stojących na środku pomieszczenia . Według mnie większość osób podejdzie do tych osób z którymi bardziej się identyfikuje. Jeżeli ktoś żyje by być „trendy” to on będzie chciał być w centrum - być z tymi modnymi i ładnymi. Ja jednak wiem że to nie mój poziom, i ja wole poznać kogoś kto może stać się dla mnie bardziej interesującym obiektem do poznawania.

>
> Chyba ze ty serio lubisz brzydkie obiety ale o gustach tu nie
> rozmawiamy:D
>

Zgadza się, nie rozmawiamy o gustach, więc raczej ciężko będzie nam dojść do porozumienia. Obydwaj mamy inne gusty, i to co dla Ciebie może być ładne dla mnie może być niezauważalnie przeciętne.

> A co do porownania " ja jestem ta madra" to jest tylko frazesi
> leczenie swojej psychiki wlasnie, lepiej powiedziec " ja jestem
> ta madra i do tego ladna " :)

"Ta mądra i do tego ładna....chociaż poprawiona"
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Jolu, przecież ja nikogo nie skrytykowałam. Gdzie, w którym miejscu? Jakimi słowami?
Nie mam nic przeciwko poprawianiu sobie urody skalpelem, jeśli to dla kogoś ważne i potrzebne dla dobrego samopoczucia.
Ale przykro mi się zrobiło, jak słoneczko napisała o swoich motywach operacji:
> "A wiecie co było impulsem do operacji? Otóż zobaczyłam na basenie, pod prysznicem, starszą panią, 20 lat starszą ode mnie - tak na oko , była szczupła, zadbana, ale wszystko jej"wisiało", jakby miała za dużo skóry. To nie był miły widok."

Przecież to słoneczko poczuła niechęć do kogoś, kto ma naturalnie starą skórę. Odebrałam to (czyżby niesłusznie?), że to ona właśnie nie toleruje u innych zmarszczek.
Każdy ma inną hierachię, jeden dba o piękny wygląd, a inny o sprawność fizyczną. Ja spojrzawszy na taką starszą panią, podziwiałabym jej dbałość o zdrowie, kondycję... niech każdy żyje, jak umie i pozwoli na to innym.
Zauważ, że słoneczko pisząc te słowa, może wpędzać kogoś w kompleksy. A może to starsza pani teraz ma się zastanowić się, czy powinna pokazywać się w swoim nieuprasowanym stroju na basenie, żeby komuś nie sprawić przykrości?
lubię cyfry i litery
Rut

To,ze ktos robi operacje to nie oznacza,ze chce czuc wyzszosc nad kims kto ma zmarszczki ,krzywy nos itd.....
Przeciez nie o to chodzi.Robi sie to dla dobrego samopoczucia i potrzeby ladnego wygladu,estetyki.
Metod jest wiele i w pewnych sytuacjach sa lepsze jedne ,a w innych inne metody.
To jakie kto wybiera jest jego osobista sprawa i nikt nie musi sie nikomu tlumaczyc.
Kazdy sam podejmuje decyzje co dla niego jest najlepsze i nie nam sie w to wtracac.
To ,ze ktos nie robil operacji nie oznacza,ze ma negowac innych za to ,ze robili.
Jesli komus ma to pomoc w dobrym samopoczuciu to niech robi tyle ile chce i na ile wystarczy kasy,to tylko sprawa prywatna tej osoby.Nie bedac kims nie mozna wiedziec jak bardzo cos komus przeszkadza wiec po co krytykowac?
a ja mam halluksy, mozna z nimi zyc ale chce zoperowac, i co mnie tez zlinczujecie? :/
święte słowa :)

p.s. miłego wieczoru :)

.... Carpe Diem ....
A ja, xfrido, poproszę o tolerancję i zrozumienie dla leczących się u psychiatry. Czy to obelga, czy są gorsi albo muszą się wstydzić? Chyba zbyt mało wiesz na ten temat. Może poczytaj, czym zajmuje się psychiatra, a czym psycholog i jakie mają metody pracy. To nie sanitariusze z kaftanami bezpieczeństwa i elektrowstrząsami.
Kilka seansów u psychologa naprowadzających na samoakceptację i pomagających uwierzyć w siebie, może znakomicie wyprowadzić ze stresu bez potrzeby sięgania do skalpela. I chyba tylko to usiłowali forumowicze Ci przekazać.
Nawiązując do operacji plastycznych - są mi całkowicie obojętne. Oby tylko w tym dążeniu do własnego piękna nie doprowadziły do wyższości nad tymi, którzy mają zmarszczki, krzywy nos albo odstające uszy. Tolerancja powinna działać w obie strony.

Życzę miłego dnia :)
lubię cyfry i litery
numer 100 :) powoli wysuwa sie ten temat na podium.....

.... Carpe Diem ....
"czy ja jeśli mam 4 tatuaże jestem nienormalna???"
Nie

"A jeśli wam powiem że dwa z nich zakrywaja bliznę po oparzeniu która wygladała ochydnie i przaz którą ciągle słyszałam głupie pytania_będziecie uważać że jestem stuknięta?"
Nie

Nie porównuj tatuażu do OP.Tatuaż to w pewien sposób sztuka.co prawda kiedyś kojarzona jedynie z więzieniem i kryminałem,ale w dzisiejszych czasach to dzieło artystyczne.
Zobacz ilu ludzi ma kolczyki w ciela i tattoo,a ilu robi sobie OP.

jakiś klient napisał że sobie zrobił 11 op plastycznych i juz sie tu wiecej nie pojawił a my za to obrzucamy sie błotem:)odlot.czy ktoś tu kogos przekonuje zeby sobie coś operował?nie!jak komuś jest dobrze we własnej skórze to ja sie cieszę,jak komuś jest żle i chce coś zmienić i ma na to forse niech to zmienia ma takie prawo a nam nic do tego.nie podoba mi sie tylko to że niektórzy z was piszą że tacy ludzie powinni sie leczyć psychiatrycznie.nie kazdy kto cos sobie zoperował jest nienormalny i nie każdy co nic nie operował jest normalny.oto mój wniosek.czy ja jeśli mam 4 tatuaże jestem nienormalna???a jeśli wam powiem że dwa z nich zakrywaja bliznę po oparzeniu która wygladała ochydnie i przaz którą ciągle słyszałam głupie pytania_będziecie uważać że jestem stuknięta?tatuaż też jest forma ingerencji we własne ciało.dla mnie okazał sie on zbawieniem.i cieszę się że go zrobiłam!wiem z własnego doświadczenia jak przykro może być komus oszpeconemu.na swoje blizny nie zwracałam uwagi dopóki nie dogadała mi koleżanka z klasy że z takim czyms nie znajde pewnie chłopaka:(.znalazłam mam nawet męza od 10 lat.a tatuaże zrobiłam juz po ślubie sa piękne (dodam że na ręce) i teraz nie wstydzę się założyć krótkiego rekawka.pozdrawiam wszystkich nadpobudliwych psycho-ruchowo!frida
a tak poza tym to nie pisalem tego ot tak sobie tylko zadziwiło mnie to, ze nie zrozumialas chyba mojego wpisu i zapytalem o przyczyne tego faktu

lianka napisał(a):

>szkoda czytać tego co piszesz, a do twojego domu nie mam zamiaru wchodzić, chyba, że forum to jest twój dom......

ogłaszam wszem i wobec, bez przenośni żeby każdy zrozumiał - forum to nie mój dom, wszakże bardzo dobrze się tu czuję :)

dziękuję za uwagę :)

.... Carpe Diem ....
lianka napisał(a):

> Kasieńka! Nie jest to miło przeczytać od "vojtec" coś takiego:
> jestes taka tepa ze nie rozumiesz nawet przenosni? ojej ;(

ja bardzo przepraszam, prosiłbym o uwazne czytanie ze zrozumieniem droga Lianko :

moj nick pisze sie V O I T E C , a nie VOJTEC :)

.... Carpe Diem ....
lianka napisał(a):

> CZY KTOŚ DAŁ cI PRAWO MNIE OBRAŻAĆ? BARDZO DOBRZE ROZUMIEM
> WSZYSTKO CO PISZESZ. CHOCIAŻ MOŻE I NIE JESTEM POLKĄ. JAK NA
> RAZIE TO tY POKAZUJESZ JAKI JESTEŚ TĘPY sWOJĄ ORTOGRAFIĄ.
> JAK KOMUŚ ZACZYNA BRAKOWAĆ SŁÓW ZAZWYCZAJ UCIEKAJĄ DO OBRAŻANIA
> INNYCH, ALBO BICIA I T.D. CO TY NA TO DAMSKI BOKSERZE?

---------------------------------------------------------------------------------
hehehehe powiem Ci ze rozbawiłas mnie niesamowicie swoją jakze inteligentną wypowiedzią :P

ale mała riposta żeby nie bylo :D

> JAK KOMUŚ ZACZYNA BRAKOWAĆ SŁÓW ZAZWYCZAJ UCIEKAJĄ DO OBRAŻANIA INNYCH ......

chciałbym wspomnieć, że sama zaczełaś atakować i obrażać ludzi na tym forum, wieć nie rozumiem zupełnie tego uzasadnienia, no chyba ze masz zapominasz o swoich wypowiedziach w momencie po ich napisaniu :P

>CO TY NA TO DAMSKI BOKSERZE?

a ja na to, jak na lato :P to mnie najbardziej rozbawiło :)

>JAK NA RAZIE TO tY POKAZUJESZ JAKI JESTEŚ TĘPY sWOJĄ ORTOGRAFIĄ.

hmmm o co Ci dokładnie chodzi moja droga polonistko? coź nie tak z mojom ordograwiom? :P

p.s. znasz takie przysłowie; "Kto mieczem wojuje, od miecz ginie"?

.... Carpe Diem ....
Jola napisał(a):

>"Poki co naleze do kobiet otrzymujacych wiele komplementow za
> wyglad.Poprostu dbam o siebie bo mam potrzebe bycia atrakcyjna
> i tak jest.Nie robilam sobie zadnej operacji i moja dbalosc
> jest skierowana na utrzymanie figury,ladnej cery,makijaz
> ,fryzura i odpowiednio dobrane ciuchy i inne dodatki..."

No i oto mi chodziło.Dzięki za odpowiedź :)

Poki co naleze do kobiet otrzymujacych wiele komplementow za wyglad.Poprostu dbam o siebie bo mam potrzebe bycia atrakcyjna i tak jest.Nie robilam sobie zadnej operacji i moja dbalosc jest skierowana na utrzymanie figury,ladnej cery,makijaz ,fryzura i odpowiednio dobrane ciuchy i inne dodatki,ale nie mam nic przeciwko tym ,ktorzy do tego dodaja jakies korekcje operacyjne.Przeciez nic w tym zlego nie ma ,ze ktos ,a szczegolnie kobieta chce byc jak najdluzej atrakcyjna i dzieki temu miec swietne samopoczucie.Wrecz przeciwnie utrzymanie ladnego wygladu daje satysfakcje samej osobie jak rowniez jest to mily wizerunek dla osob przebywajacych w jej towarzystwie,ale mysle ,ze to jaki ktos przedstawia obraz wlasnej osoby zalezy od jej wewnetrznych potrzeb.
Jola,a jak Ty byś postąpiła?
Nie chodzi już oto co inni robią w tym celu,aby się udoskonalić,ale o twoje własne odczucia.Zgadzam się z Tobą,że większość osób nie jest raczej w pełni zadowolona ze swojego wyglądu.Hmmmm,chyba troche szkoda.

Kazda kobieta ( albo prawie bo sa wyjatki) chce wygladac atrakcyjnie,to lezy w jej naturze,dlatego fajnie ,ze dbasz o siebie sloneczko :)

Nie wazne czy jakich srodkow uzyjesz do tego aby byc atrakcyjna,liczy sie efekt jaki dzieki temu osiagasz.Milo jest widziec osobe zadbana ,z ladna figura i bardzo kobieca to na ogol wszystkim sie podoba,
Wiadomo ,ze sa rowniez kobiety tzw.babo-chlopy nie dbajace o siebie i tak jest im z tym dobrze wiec niech takie pozostana.
Mnie osobiscie podobaja sie osoby zadbane i nie obchodzi mnie jak to zrobili ,ze wygladaja atrakcyjnie czy to z powodu matki natury czy tez przez prace nad soba i jakies zabiegi.liczy sie efekt koncowy.

Sloneczko -tak trzymac !! :D
image

bardzo prosze nie uzywac wulgaryzmow

*** nieczynne *****
Lianko, to nie do Ciebie było, tylko ogólnie. Miałam raczej na myśli sposób pisania - może by tak na przykład nie zarzucać komuś, że jest tępy? Może i jestem tępa - żebym była dla kogoś niemiła, ktoś musi mi naprawdę solidną krzywdę zrobić. Nie ukrywam jednak, że drażnią mnie ludzie, którzy przy byle okazji atakują innych i obrzucają ich epitetami. To świadczy tylko o kulturze i inteligencji emocjonalnej.

Kasieńka! Nie jest to miło przeczytać od "vojtec" coś takiego: jestes taka tepa ze nie rozumiesz nawet przenosni? ojej ;(