Widok

Opinia o mieszkaniach wybudowanych przez HOSSE

Chwarzno - Wiczlino Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś z Was mieszka na osiedlach wybudowanych przez Hosse w Gdyni Chwarzno, Wiczlino?

Jakiej jakości są te bloki?
Jakie macie/mieliście problemy z tym developerem?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
pozew zbiorowy jasne, tyle tylko że efekt wygranej dzielony jest na wszystkich uczestników w równej części i może się okazać że z wygranej puli otrzymasz groszki.
Przeczytaj dobrze umowę, mają zapis, że nieruchomość po terminie 3 kat nie podlega gwarancji ani rękojmi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Życzę aby u Was było ok, zima jest słaba więc masz szansę na spokój.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to mnie nieźle przestraszyliście.... Ja podpisałam z nimi umowę i budynek się dopiero buduje... To co tu czytam to jakaś masakra. A nie możecie pójść do sądu zbiorowo??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy coś się zmieniło w Waszej sprawie. Też jestem klientką Hossy, która kupiła od nich mieszkanie. Zgodnie z ich obecną reklamą"dają więcej niż inni" dali nam grzyba i kłopoty oraz notoryczne szarpanie się z nimi i tracenia zdrowia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak chcesz zobaczyć jak, za kilka lat, będzie wyglądał twój budynek wybudowany przez Hossę to proponuje przyjechać do nas na osiedle Na Wzgórzu w Gdyni, które rozsypuje się rok po roku. Od dnia w którym zamieszkaliśmy mamy niekończące się remonty.
Ściany zewnętrzne naszych budynków (charakterystyczna cegła w kolorze żółtym) wykonano ze zwykłej cegły do murowania zamiast z cegły licowej-zewnętrznej. Kto zna się na budownictwie ten wie czym to grozi i nie trzeba długo tłumaczyć co się dzieje z taką ścianą po kilku latach - pęka i kruszy się niemal w każdym metrze kwadratowym. Skrzydła okien drewnianych z Sokółki połączono z ramą wykonaną ze zwykłych listewek metodą niemal chałupniczą (bo na miejscu budowy przez budowlanych stolarzy) , ramy te rozeschły się z czasem i wiatr hula po mieszkaniach w każdą wietrzną pogodę. Cześć budynków wyposażono w okna plastikowe – oczywiście najgorszego gatunku, użytkownicy tych mieszkań maję jeszcze gorsze problemy z uszczelnianiem niż my z drewnianymi oknami. Co majętniejsi lokatorzy wymienili okna we własnym zakresie. W czasie wymiany okien widać było przestrzeń między ścianą wewnętrzną i zewnętrzna bez jakiejkolwiek warstwy izolacyjnej – po prostu pusta przestrzeń. Garaże od początku ciekły i nie ma sposobu na ich uszczelnienie. Mieszkańcy ostatnich pięter doświadczają każdej zimy uroków nie izolowanych dachów budynków. Parking podziemny z miejscami postojowymi ciągle mokry i zagrzybiony – bo stale cieknie. Tynki wykonane w najgorszej jakości kruszą się i sypią dosłownie wszędzie.
W wielu mieszkaniach wykonano okna z tzw. wykuszem. Ściany w tych miejscach wykonane przez Hossę bez ocieplenia, przemarzają w czasie zimy, nie można w żaden sposób ogrzać pokoi. Błędów budowlanych na naszych budynkach można by przytaczać jeszcze długą listę. Najlepiej przyjechać do nas i wziąć udział w zebraniu mieszkańców wspólnoty lub lepiej zaciągnąć opinii w firmie administrującej budynkami.
Najbardziej przykre dla nas jest to, że zarząd Hossy oraz ich prezesa nie można w żaden sposób pociągnąć do odpowiedzialności za to co nam zrobili. Działają oni w otoczeniu takich znajomości i koneksji w sądach i administracji miejskiej, że nie sposób wyegzekwować od nich jakiekolwiek remonty gwarancyjne. Firma ta wie doskonale, że nikt nie pójdzie do sądu, bo sprawy z powództwa jakiegokolwiek będą trwały latami i nie dadzą żadnych rozstrzygnięć. Uważajcie od kogo kupujecie mieszkanie, bo tak jak w naszym wypadku dorobek całego życia możecie utopić w inwestycję, która będzie się czkawką odbijać bardzo długo.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Łężycach nie ma żadnego zakładu utylizacji odpadów tylko zwyczajne wysypisko kto chce nie sam zobaczy http://tv10-gdynia.cba.pl/?p=127
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w jaki sposób można przypilnować dewelopera?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieszkam na Fort Forest - ostatnie piętro a wiec narażone na wilgoć i nie mam grzyba. A Hossa tak jak każdy developer. Po prsotu trzeba przypilnować i nie wierzyć że jak się płaci 500tyś za mieszkanie to będzie wszystko super.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Winą Hossy jest to, że zabrali się za deweloperkę nie mając o tym pojęcia. Nie wiem czy postawili by szałas bez żadnych usterek.
Partacze!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za okna odpowiada Hossa, bo to ona jest stroną umowy o wybudowanie lokalu! I winą Hossy jest dobór złych podwykonawców.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
TAK ZA OKNA ODPOWIADA FIRMA WIK S.C. PRZYNAJMNIEJ W NASZYM WYPADKU, ZRESZTĄ NIE WAŻNE. ILU LUDZI TYLE OPINII. JA WIEM SWOJE I WIEM Z CZYM MUSZĘ WALCZYĆ.
W MOJEJ OCENIE HOSSA TO DNO....MEGA ŻAŁUJĘ, ŻE KUPIŁAM U NICH MIESZKANIE. JAK TYLKO POZWOLI MI NA TO SYTUACJA, POZBĘDĘ SIE TEGO.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mieszkamy w Fort Forest i nie ma ani grzyba ani zzieleniałych okien...Ale zawsze są znajomi znajomych... Jak mieliśmy problem z rozszczelnionym oknem, panowie przyjechali i naprawili. Za okna odpowiada oddzielna firma a nie Hossa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam, mieszkam na sokółce II od 5 lat, jestem zadowolony, grzyb mi nie wyszedł, nic nie przecieka i nikt mnie nie okradł. Wysypiska nie czuję (są tacy co podobno czują). Jeśli chodzi o kradzieże to chyba nie wina dewelopera tylko złodzieja, a jeśli chodzi o masakryczne wpisy forumowiczów to chyba już norma, że na forach wyrzuca się i podkręca (żeby była sensacja) swoje problemy (na każdych forach i na każdy temat, takie dziwne społeczeństwo). To nie żadna reklama, pewnie znalazłyby się jakieś niedogodności jak na większości osiedli. Ogólnie ocena pozytywna, a dzielnicy piękniejszej i lepiej usytuowanej komunikacyjnie (oczywiście po remoncie ul. Chwarzniejskiej) w Gdyni nie znajdziecie jeśli chcecie mieszkać na uboczu.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
patio, sokólka i fort forest są zagrzybione, znajomi mają podobne problemy- na fort forest drewniane okna zzieleniały od plesni u kilku znajomych) Każdy walczy na własną rękę, ale z Hossą łatwo nie jest. Osobiście nigdy nie powiem dobrego słowa o tej firmie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
;) Nie moja branża ;)
W moim przypadku to Hossa nie powiedziała nie jeżeli chodzi o akt.
Ja jednak zdecydowałem się nie podpisywać..
Bywają plusy i minusy.
Jeżeli ktoś bardzo się jednak boi, to powinien nalegać
Nie zawsze jednak jest to możliwe...
A co sądzicie na temat umów cywilnoprawnych jakie daje do podpisania Hossa? Wielu deweloperów zawiera umowę w formie aktu notarialnego, a u Hossy nie ma takiej możliwości. Trzeba się bać takiej umowy?
To Chyba na Patio.. Trochę masakra. Ja nie mam tego problemu ale nie zazdroszczę Tym którzy takowy mają.
Hossa coś zaczyna działać... Raczej nie można powiedzieć że mają to w d....
hossanna napisz na którym osiedlu
kina guzik wiesz a wypisujesz bzdury!!!!!!!!!!!!! Jak nie masz pojęcia to może się nie wypowiadaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mieszkanie jest, było i będzie grzane i wietrzone!
Poza tym zamieszkaliśmy w sierpniu a w pażdzierniku wyszedł grzyb u nas i u połowy sąsiadów. Grzyb wyszedł nawet w mieszkaniu w którym nikt nie mieszka ( mam do niego klucze w celach wietrzenia) a grzybek ma ponad półtora metra.
Zatem daruj sobie wpisy
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
grzyb jest bo się nie wietrzy i nie grzeje a nie dlatego że hossa budowała.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8