Widok
Zespół www.MASSUANA.pl,graliśmy w ponad 300 kościołach,około 80 razy na uroczystościach ślubnych.Spis pieśni religijnych,w tym mój autorski "Hymn o Miłości" ,znajdzie Pani w dziale dyskografia.Do wyboru około 150 piosenek religijnych z 3 różnymi wersjami "Ave Maria".Pozdrawiam Tomasz Dorniak tel.501-183-708
P.S.Mam nadzieję,że ten wpis nie jest reklamą.
P.S.Mam nadzieję,że ten wpis nie jest reklamą.
ja będe miała http://www.2-5-1.gda.pl/
Problem może być tylko, gdy się chce zastąpić organistę parafialnego innym (z powodu wagi organów, np. w Katedrze Oliwskiej nie wpuszczą obcego organisty, lub też z powodów finansowych).
Jeszcze nigdy nie spotkałam się z problemami, gdy się chce OPRÓCZ organisty parafialnego mieć innego muzyka - zespół lub nawet instrumentalistę ze swoim akompaniatorem.
Zazwyczaj jednak spełniane są życzenia Młodej Pary
Jeszcze nigdy nie spotkałam się z problemami, gdy się chce OPRÓCZ organisty parafialnego mieć innego muzyka - zespół lub nawet instrumentalistę ze swoim akompaniatorem.
Zazwyczaj jednak spełniane są życzenia Młodej Pary
hehe:) Baranki młode też bardzo lubię- ale musiałabym mieć do tego zespół najlepiej oazowy- a u nas dziewczyny już orzestały działać w kościele więc pada na Pachelbela- za każdym razem jak to słysze to mi ciarki przechodza po plecach:)
A chcesz mieć śpiewaną oprawę- tzn ze słowami czy tylko muzykę- bo ja się właśnie zdecydowałam na tą druga opcję
A chcesz mieć śpiewaną oprawę- tzn ze słowami czy tylko muzykę- bo ja się właśnie zdecydowałam na tą druga opcję
Zapraszam do posłuchania nagrań na www.oprawa-muzyczna.pomorskie.pl
pozdrawiam
pozdrawiam
Polecam nasza forumkowa Ferrari http://www.sospiro.pl/
Jeden z moich najbardziej trafionych wyborow slubnych. Cala ceremonia byla niezwykle podniosla i poruszajaca dzieki pieknemu spiewowi Marty i aranzacji muzycznej zespolu. POLECAM Z CALEGO SERCA!
Jeden z moich najbardziej trafionych wyborow slubnych. Cala ceremonia byla niezwykle podniosla i poruszajaca dzieki pieknemu spiewowi Marty i aranzacji muzycznej zespolu. POLECAM Z CALEGO SERCA!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
Ja chcę zamowic skrzypaczke Agnes wynalazlam ja na plejadzie talentow i spodobalo mi sie bardzo, ale nie mam jeszcze ostatecznego terminu na cywilny i boję sie ze bedzie miała juz zajety termin . Mozecie zobaczyc ją http://plejadatalentow.plejada.pl/1500356,ave_maria_gounod_skrzypce_piano_,wideo.html
Witam serdecznie. Zastanawiam się również nad Panią Agnes skrzypaczką podczas uroczystości ślubnej w kościele w grudniu br. Czy ostatecznie skorzystała Pani z jej usług a jeśli tak będę bardzo wdzięczna za opinię.Czy warto ją zaangażować? Chciałabym aby swym występem poruszyła serca wszystkich. Z góry dziękuję za opinię. Maria
Zdecydowanie polecam Emisję Głosu. Miałam ich na swoim ślubie. Jesli organista przy parafii jest tzw. "grający"to nie trzeba wprowadzać swojego, ale wiem, że Emisja grała juz chyba we wszytkich parafiach Trójmiasta i nie mieli wiekszych problemów z "wejściem". Poza tym są bardzo elastyczni i w zasadzie zagrają każdy repertuar. U mnie oprócz klasyki była "rozrywka'.
U mnie grał super zespół, dzięki ich muzyce uroczystość była niezapomniana. Były i wokale i skrzypce, klawisz. Potem polecałam ich koleżankom i wszędzie robili furorę. Goście byli zachwyceni. Z tego co wiem, to ludzie z trójmiasta. Z tego co mówili, grają od wielu lat, co widać było w ich doświadczeniu. Polecam na www.inspirum.pl
ja również gorąco polecam INSPIRUM (www.inspirum.pl), grali na naszym ślubie i msza dzięki ich oprawie muzycznej była naprawdę wyjątkowa, radosna i wzruszająca!
specjalnie dla mojego męża gitarzysty gustującego w ciężkich brzmieniach zagrali marsz weselny na gitarze elektrycznej na wyjście - efekt był powalający i wspominamy to jako jeden z naszych "ulubionych" momentów tego dnia
specjalnie dla mojego męża gitarzysty gustującego w ciężkich brzmieniach zagrali marsz weselny na gitarze elektrycznej na wyjście - efekt był powalający i wspominamy to jako jeden z naszych "ulubionych" momentów tego dnia
Zawsze śpiewamy na żywo...a nie ukrywamy ze śpiewamy z aranżacjami muzycznymi...dbamy o jakość brzmienia...i o niezawodność...Jeśli chodzi o granie na żywo to zapraszamy na nasz koncert SemiSweet w niedziele, 25 kwietnia w Bohema Jazz Club w Gdyni....niestety dzisiaj nie zagraliśmy ze względu na żałobę narodową....i koncert został przełożony na 25 kwietnia...
Mamy tez nową stronę internetową... www.krukduo.pl zapraszam do odwiedzania :) są na niej nowe utwory..a powoli będą pojawiały się kolejne...
Mamy tez nową stronę internetową... www.krukduo.pl zapraszam do odwiedzania :) są na niej nowe utwory..a powoli będą pojawiały się kolejne...
www.krukduo.pl
e-mail: kruk-duo@o2.pl
tel. 503710210
tel. 503533006
e-mail: kruk-duo@o2.pl
tel. 503710210
tel. 503533006
Jesteśmy uczennicami szkoły muzycznej II stopnia w klasie fletu poprzecznego z chęcią zagramy w duecie na ślubach.
W repertuarze posiadamy:
F.Schubert-Ave Maria
J.S.Bach-Ave Maria
A.Borodin-Andantino z Tańców Połowieckich
Camille Saint-Saens-Łabędź z Karnawału Zwierząt
Jean Joseph Mouret-Rondeau
George Frederic Handel-Alla Hornpipe z Muzyki Na Wodzie
F.Mendelssohn-Marsz Weselny
i inne
Cena do uzgodnienia.
Kontakt: anna-kleban@wp.pl
W repertuarze posiadamy:
F.Schubert-Ave Maria
J.S.Bach-Ave Maria
A.Borodin-Andantino z Tańców Połowieckich
Camille Saint-Saens-Łabędź z Karnawału Zwierząt
Jean Joseph Mouret-Rondeau
George Frederic Handel-Alla Hornpipe z Muzyki Na Wodzie
F.Mendelssohn-Marsz Weselny
i inne
Cena do uzgodnienia.
Kontakt: anna-kleban@wp.pl
Jeśli taka Państwa wola, spójrzcie także na naszą stronkę, WWW.SOSPIRO.PL Oferujemy oprawę ślubu w różnej stylistyce, wszystko zależy od Waszych życzeń, także dobór instrumentów i repertuaru, który jest wykonywany w 100% na żywo. Wszystkie informacje i dostępne terminy dostępne mailowo pod aderesem sospiro.info@wp.pl
Hej ja polecam ich: http://www.oprawa.orangespace.pl słyszałam ich na niedzielnej mszy u mnie w parafii i będą prawdopodobnie grać na moim ślubie. Grają przy gitarze- ktoś wyżej o to pytał.
ja będę wkońcu miała inny kwartet smyczkowy, bo 4 one niestety nawialiły
już mam ustalone wszystkie utowry i podpisaną umowę:
wejście- Kanon Pachelbela
podniesienie - Zima Vivaldiego
komunia- Obój Gabriela Ennio Moricone
składanie podpisów - Aria na strunie G Bacha
modlitwa przy figurce Maryji - Ave Maria - Bacha
wyjście- marsz Mendelsona
części stałe będzie śpiewał grganista
już mam ustalone wszystkie utowry i podpisaną umowę:
wejście- Kanon Pachelbela
podniesienie - Zima Vivaldiego
komunia- Obój Gabriela Ennio Moricone
składanie podpisów - Aria na strunie G Bacha
modlitwa przy figurce Maryji - Ave Maria - Bacha
wyjście- marsz Mendelsona
części stałe będzie śpiewał grganista
Karmela.
Trudno, żeby skrzypaczka grała Ci Marsz Mendelssohna na wyjście - to gra organista. Zazwyczaj też w momencie podpisania dokumentów i modlitwy nie zmieszczą się 2 utwory i wykonuje się 1 o to niezbyt długi.
Podczas Mszy trudno znaleźć więcej niż 4 "miejsca" na skrzypce:
wejście,
ofiarowanie,
Komunia
podpisanie dokumentów/modlitwa
i to jest i tak sporo. Coś więcej można jedynie zagrać przed rozpoczęciem się Mszy.
Gdy się cały zespół zamawia, to razem z częściami stałymi, psalmem, Hymnem do Ducha Świętego i marszem na wyjście robi się z tego więcej muzyki
Trudno, żeby skrzypaczka grała Ci Marsz Mendelssohna na wyjście - to gra organista. Zazwyczaj też w momencie podpisania dokumentów i modlitwy nie zmieszczą się 2 utwory i wykonuje się 1 o to niezbyt długi.
Podczas Mszy trudno znaleźć więcej niż 4 "miejsca" na skrzypce:
wejście,
ofiarowanie,
Komunia
podpisanie dokumentów/modlitwa
i to jest i tak sporo. Coś więcej można jedynie zagrać przed rozpoczęciem się Mszy.
Gdy się cały zespół zamawia, to razem z częściami stałymi, psalmem, Hymnem do Ducha Świętego i marszem na wyjście robi się z tego więcej muzyki
Podczas ceremonii ślubnej w kościele zespół wykonuje pieśń na wejście, psalm, pieśń do Ducha Św. przed przysięgą, pieśń na ofiarowanie, na Komunię, na uwielbienie, na podpisywanie dokumentów po błogosławieństwie i na wyjście. Zamiast pieśni na wejście można zagrać Marsza WAgnera, a na wyjście Marsza Mendelssohna. Do tego dochodzą też grane i śpiewane części stałe Mszy. Jest więc całkiem sporo miejsc do grania/ śpiewania - to nie muszą być tylko 4 utwory, chyba że muzyk gra/ śpiewa jeden długi utwór lub powtarza go kilka razy ;)
"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
Myslę, ze 4 utwory zagrane na skrzypcach podczas mszy slubnej,
to wystarczajaca ilosc, przecież to jest slub- najpiekniejszy moment w zyciu, a nie koncert skrzypcowy i muzyka ma go tylko udekorowac, a nie przytłoczyc... Dla instrumentalisty sa wiec najwyzej 4-5 utwory, inaczej oczywiscie z wokalem, ktory moze poprowadzic rowniez czesci stałe.
Pozdrawiam i życzę cudownych uroczystosci slubnych :)
Agnes
to wystarczajaca ilosc, przecież to jest slub- najpiekniejszy moment w zyciu, a nie koncert skrzypcowy i muzyka ma go tylko udekorowac, a nie przytłoczyc... Dla instrumentalisty sa wiec najwyzej 4-5 utwory, inaczej oczywiscie z wokalem, ktory moze poprowadzic rowniez czesci stałe.
Pozdrawiam i życzę cudownych uroczystosci slubnych :)
Agnes
www.duoamor.pl www.youtube.com/agnesslub
Ja polecam siebie :)
Szczegóły i więcej o mnie na mojej stronie:
http://www.skrzypaczka.w.trojmiescie.pl
Pozdrawiam!
Szczegóły i więcej o mnie na mojej stronie:
http://www.skrzypaczka.w.trojmiescie.pl
Pozdrawiam!
Polecam i zapraszam http://www.skrzypce.lukow.pl Oferuje piękną skrzypcową oprawę muzyczną w kościele. Działam na terenie całego województwa lubelskiego,mazowieckiego,pomorskiego.
My będziemy mieć http://www.4one.com.pl/
- Wejście - Kanon - J. Pachelbela
- Ofiarowanie - Aria G - J.S. Bacha
- Komunia Św. - Ave Maria - F. Schuberta lub J.S. Bacha - Gounoda
- Podpisy, modlitwa - Marzenie - R. Schumanna
- Wyjście - Marsz - F. Mendelssohna - Bartholdy
- Wejście - Kanon - J. Pachelbela
- Ofiarowanie - Aria G - J.S. Bacha
- Komunia Św. - Ave Maria - F. Schuberta lub J.S. Bacha - Gounoda
- Podpisy, modlitwa - Marzenie - R. Schumanna
- Wyjście - Marsz - F. Mendelssohna - Bartholdy
Zapraszam do posluchania nas na żywo - śluby 25,26 czerwca.Więcej szcezgołów listownie :) http://www.2-5-1.gda.pl
Posłuchaj nagrań na http://www.oprawa-muzyczna.pomorskie.pl
Różne głosy oraz instrumenty dobierane na zamówienie. Zawodowi muzycy. Przystępna cena.
Różne głosy oraz instrumenty dobierane na zamówienie. Zawodowi muzycy. Przystępna cena.
Zespół FRAZA
http://www.fraza-muzyka.pl
http://www.fraza-muzyka.pl
my mieliśmy dwie młode flecistki, które także odpowiadały za poprowadzenie mszy tzn Psalm, Hymn do ducha św i te de :)
mi się podobało, ale ja uważam że zarówno ceremonia jak i nasze wesele były idealnie idealne ;P
więc moja opinia może być trochę nieobiektywna ;)
Powiem inaczej, znajomi (kilka par) którzy planują w 2011 brać ślub wzięli od nas namiary na dziewczyny bo im się podobały - a to chyba o czymś świadczy ;P
mi się podobało, ale ja uważam że zarówno ceremonia jak i nasze wesele były idealnie idealne ;P
więc moja opinia może być trochę nieobiektywna ;)
Powiem inaczej, znajomi (kilka par) którzy planują w 2011 brać ślub wzięli od nas namiary na dziewczyny bo im się podobały - a to chyba o czymś świadczy ;P
Drogie Forumowiczki!
Jeśli poszukujecie śpiewaczki, która w profesjonalny sposób zadba o oprawę wokalną Waszej szczególnej chwili w kościele, zapraszam: sopran-3miasto@wp.pl
W repertuarze posiadam utwory muzyki klasycznej jak i pieśni (na życzenie wykonam Wasze wymarzone utwory - jeśli będą one zgodne z liturgią Mszy)
Jeśli poszukujecie śpiewaczki, która w profesjonalny sposób zadba o oprawę wokalną Waszej szczególnej chwili w kościele, zapraszam: sopran-3miasto@wp.pl
W repertuarze posiadam utwory muzyki klasycznej jak i pieśni (na życzenie wykonam Wasze wymarzone utwory - jeśli będą one zgodne z liturgią Mszy)
Polecam http://oprawamuzyczna.pl
Co prawda, watem juz dawno nieaktualny, ale jak ktos jeszcze szuka, to polecam studentke amuz., spiewaczke- Agnieszke. Chyba nie brala duzo za Ave Maria, a naprawde potrafi wzruszyc. I na pewno ma kontakt tez z instrumentalistami. Moja znajoma tez ja miala razem ze skrzypcami i wiolonczela. Podaje maila: roxal@wp.pl
Co do sukni, to zamowilam sobie
Co do sukni, to zamowilam sobie
Witam wszystkich! To ja zakladalam ten wątek bardzo dawno temu. W sobotę 20. sierpnia odbył się nasz ślub. Wybraliśmy grupę INSPIRUM i jesteśmy zachwyceni - nasi goście weselni również! Młodzi, kreatywni i bardzo dobrze zorganizowani ludzie - polecamy wszystkim bardzo bardzo serdecznie! A zespołowi jeszcze raz dziękujemy! Ola i Kamil
Witam ;) Polecam zespol INSPIRUM ;) dostalam namiary od mojej kolezanki potem weszlam na ich strone i odsluchalam fragment piesni, i zabookowalam(po negocjacjach z mama ;). Cena jak dla kazdej pary mlodej moze sie wydawac wysoka po z sumowaniu innych wydatkow weselnych(lecz tak naprawde cena normalna, uwzgledniac ilosc osob grajacych i spiewajacych w czasie mszy). Zdecydowalam sie na INSPIRUM i wcale sie tego nie zaluje ;D to byl najlepszy wybor! Moj slub odbyl sie 31 sierpnia 2013 i byl polsko-angielski, zespol poradzil sobie znakomicie z piosenkami po angielsku jak i po polsku, a glos wokalistki cudny, pamietam jak mi sie zakrecila lezka przy utworze" this is the day" 'D.
W dodatku nie musialam sie stresowac zadnymi sprawami organizacyno-technicznymi, zespol wszytko zalatwil.
Pozdrawiam
W dodatku nie musialam sie stresowac zadnymi sprawami organizacyno-technicznymi, zespol wszytko zalatwil.
Pozdrawiam