Widok

Orlex

A co powiecie o Orlexie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
masakra!

rozumiem, że to jest tanie budownictwo - ale ich mieszkania są dla mnie jedną wielką pomyłką! :P

szwagier właśnie urządza swoje orlexowe mieszkanie...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wszystko tylko nie orlex!!!!totalna masakra,ciesze sie ze tylko na jakis czas musze mieszkac w orlexie,gdybym kupila takie mieszkania nigdy bym sobie tego nie wybaczyla!!!odradzam jak tylko moge!!!!szczegolnie nowe osiedle Fenikowskiego.poprostu masakra!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie rozumiem Waszego podejscia, piszecie, ze odradzacie ale dlaczego nikt nie napisze. Ja mieszkam wlasnie na tym nowym osiedlu i jestem zadowolona. Ekipa odbierajaca moje mieszkanie potwierdzila, ze jakosc mieszkan jest tak samo wysoko oceniona jak u Deweleperow za duzo wyzsze ceny /za metr. U nas wszysto jest ok. zadnych poprawek i reklamacji
bo utarło się że Orlex jest zły i bee , bo tani to na pewno się rozleci po kilku latach , a z tego co wiem to ich bloki stoją już ładnych parę latek

sam byłem u kumpla w mieszkaniu na chyba najnowszym osiedlu tym pod lasem i wszystko spoko fajnie , jedyne co mi się nie podobało to że pod blokiem nie ma jak zaparkować , ale w końcu buduje się tam wielopoziomowy parking i w sumie mądre to rozwiązanie żeby samochody stały w jednym miejscu , a nie pod blokiem na trawniku, nie wiem ile tam kosztuje miejsce parkingowe ale ten parking robi niesamowite wrażenie, w całym trójmieście nie ma podobnego parkingu, a w końcu wybudował go ten zły Orlex...

podajcie konkrety co złego jest w tym całym Orlexie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja osobiście wolałabym mieć "normalne" ściany w mieszkaniu (działowe) niż karton-gipsy :P

kompletnie nie podoba mi się osiedle Fenikowskiego(czy jak ono się nazywa) - ogródki to jest jakaś pomyłka - tuż przy chodniku wykorzystywanym jako droga dojazdowa...

zastanawiałam się czy tam brakuje chodników czy drogi? już wiem - po chodniku jeżdżą samochody(pod bloki) :P

ktoś może mi wytłumaczyć czemu na balkon należy "wskoczyć" z mieszkania? (taka różnica poziomów + wysoki próg + podwójny parapet - w mieszkaniu i na zew. - właściwie po co ten parapet na progu?)
no i jak wyglądają te balkony - podłoga nie wykończona, sufit - również... nie wspomnę o barierkach...

a droga dojazdowa? raczej drogą nie można tego nazwać... słyszałam, że część przy domach jednorodzinnych ma zrobić miasto, część od osiedla - Orlex... tylko jest problem kto zrobi most :P

do tego bliskość bloków sąsiednich - nie ma to jak zaglądanie sobie do mieszkań... w sumie zawsze można wypić kawkę z sąsiadem z naprzeciwka ;)

za nic w świecie nie chciałabym tam mieszkać - chociaż mój Mąż miał chwilowy pomysł na zakup mieszkania w Orlexie(bo tanie)...

no i dla mnie pomyłką są mieszkania bez przedpokoju :P pomijam brak kuchni (pokój z aneksem)
przedpokój musi być - daj jakieś takie poczucie intymności, wycisza (w obie strony)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hmm, jesli ktos kupuje kawalerke 30 m2 to trudno zeby oczekiwal przedpokoju jakiegos wielkiego. Moj wynosi jakies 6m wiec nie widze problemu, wszystko zalezy jaki masz metraz. No coz w dzisiejszych czasch gdzie liczy sie kazdy skrawek ziemi wiekszosc deweloperow buduje tak bloki aby glownie spelnic wszelkie wymogi odnosnie odleglosci miedzy budynkami. Podam przyklad Semeko gdzie odleglosc jest jeszze mniejsza a mieszcza sie w wszelkich normach ;)

no coz droga dojazdowa bedzie zrobiona na koniec calej inwestycji, tam jezdzi ciezki sprzet jeszcze takzetrudno wymagac skoro to calkiem nowe osiedle
no właśnie to nie jest kawalerka 30m2 :)

tylko mieszkanie 2pokojowe :P nie pamiętam dokładnie ile m2 - 30 kilka :P (może 36?)

moja Mama mieszka w mieszkaniu o pow. 38m2 i wierzcie mi - na takiej powierzchni może być osobna kuchnia(jasna!), 2 pokoje, łazienka i przedpokój :)
i takie mieszkania niestety kosztują średnio o 80.000-100.000zł więcej niż porównywalne metrażowo z Orlexu :)
ściany działowe (nie nośne) z karton gipsu - Hossa we wszystkich swoich budynkach stosuje takie rozwiązanie

różnica poziomów między balkonem a drzwiami jest faktycznie sam to zauważyłem ale jest do przeżycia, u kolegi barierki i wykończenie balkonu jest spoko

no drogi dojazdowej nikt teraz nie zrobi póki jeździ ciężki sprzęt to chyba logiczne , a ten kto kupuje wie na co się piszę (ja też bym tam nie chciał mieszkać ze względu na dojazd - nie mówiąc o dojściu)

a bliskość bloków hmmm, chyba większa bliskość jest w Semeko Rumia Park, a największa bliskość to chyba ta na Dąbrówce na przeciwko biedronki gdzie między 2 bloki wstawili wyższy blok (chyba wstawił go tam InvesKomfort) - tam to jest dopiero porażka

a co do aneksów to kwestia gustów , obecnie praktycznie każdy deweloper robi taki system żeby właśnie sprzedać 3 pokojowe z aneksem niż 2 pokojowe + kuchnia, (kumpel ma w Orlex mieszkanie 30m2 i ma w nim pokój z aneksem + sypialnia i jest zadowolony , mógłby zrobić pokój + kuchnie - ale woli taki układ i mi też wydaje się on bardziej praktyczny)

tak więc to nie tylko Orlex stosuje takie rozwiązania inni deweloperzy też a ceny u innych są delikatnie mówiąc z kosmosu, ktoś kiedyś pisał że w Hossie wywaliło mu rurę z kanalizą , w Orlex też słyszałem o takim przypadku

do tego doschodzi jeszcze ekolan z tymi scianami
no niestety, tak juz jest w nowym budownictwie
image
żadne nowe budownictwo nie robi ścian działowych z betonu a jak ci to nie odpowiada to musisz wybudować dom albo zamieszkaj w postkomunistycznym szaraku z płyt z azbestem a jak ći to nie starczy to proponuje bunkry po hitlerowskie w Kętrzynie''WILCZY SZANIEC'' tam ścianka działowa ma min.2,5 m zbrojonego betonu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
z betonu, hmm PORZADNI developerzy (nie Hossa) murują ścianki działowe z pustaków sam widziałem - nie kupiłem bo było za drogo (ale tyle samo co u Hossy a standard o wiele lepszy)
nowe budownictwo robi scianki działowe np. SEMEKO a nie z plyt to jest smieszne!!!
popieram may tez mieszkamy na tym osiedlu i jesteśmy bardzo zadowoleni!!!!
Ja też mieszkam w Orlexie przy Sobieskiego. To dobre mieszkania,tylko wielkomiejska szlachta z trójmiasta zawsze coś niekorzystnego wynajdzie. Najlepiej mieszka się tam studentom,osobą starszym lub samotnym- bo jest tanio.Jeżeli ktoś ma wieloosobową rodzinkę,to niestety,najlepiej własny domek na przedmieściach. Ja widziałem dużo mieszkań innych dewoloperów i do każdego można się przyczepić. Wole mieszkać w orlexie niż w blokowisku na Zaspie.Przymorzu,Pogórzu i innym szarym blokowisku.
Odpadający gruby tynk sufitu w mieszkaniach ORLEX. Chciałabym wszystkich przestrzec, ponieważ w naszym mieszkaniu nagle odpadły grube płachty tynku z sufitu, o mały włos doszło by do tragedii, ponieaż w tamtym miejscu stawiałam wózek z maleńkim, trzytygodniowym dzieckiem... Sprawdzcie sobie ludzie, czy w waszym suficie są puste przestrzenie jeśli tak to sufit prędzej czy później spadnie wam na głowę. ORLEX odwala totalną fuszerkę, wykańczają mieszkania byle jak, śpieszą się, typowe polskie bylejactwo, a potem są takie tego skutki. A teraz z wielką łaską pewien robotnik z ORLEXU nam to naprawia...chyba przydałaby im się porządna reklama w TV. Przestrzegam wszystkich przed kupnem mieszkania u tego dewelopera naprawdę, zaoszczędzicie sobie nerwów!
Ja powiem od strony formalnej: mieliśmy tam kupić mieszkanie w zeszłym roku, to zostaliśmy nachalnie potraktowani przez prawdopodobnie kierownika sprzedaży-chciał od razu wkładu własnego, próbował gierek psychologicznych-nadmienię że zjawiliśmy się tam aby podpisać już umowę. Potem w rozmowie wyszło że mieszkanie które chcieliśmy kupić nie będzie oddane na koniec marca tego roku tylko na koniec czerwca, mimo że miałam to na piśmie w mailu, facet wypierał się bardzo! Wyszliśmy stamtąd nie podpisując umowy. Kupiliśmy z rynku wtórnego i jesteśmy zadowoleni.
Ja mieszkałam w Orlexie więc mogę się wypowiedzieć.
Również odradzam. Mieszkania to totalna fuszerka. Nie zgadza się z planami. Ściany cienkie że wszystko słychać:/ Są cieńsze niż plany by na to wskazywały.
Budynki są budowane strasznie szybko i oddawane, co za tym idzie nie wysuszone.Wilgoć. Okna najtańsze więc zaraz będzie mokro na parapecie.

Pomijam podejście sprzedających. My jak kupowaliśmy-okazało się po kilku dniach, że mieskzanie, które chcieliśmy jest jednak nzajęte-bo pani "spadła" karteczka z rezerwacją. Wstawiono nam normalne drzwi, mimo ,że zapłaciliśmy za antywłamaniowe.
PORAŻKA.

Poza tym-mieszkania są tanie-ludzie kupują pod wynajem a wynajmują ludzie mówiąc delikatnie nie zawsze dobrze wychowani:/

Ucieklismy z Orlexu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
co do scian to co za problem zaplacic pare zloty i zrobic sobie z pustaka?mieszkanie jest o wiele tansze to wydatek 2-3 tys na sciany i porzadny cekol mozna sobie wkalkulowac,okna 3 tys ,drzwi itd.10 tys max i jest porzadne mieszkanie o wiele taniej niz gdzie indziej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dobrze że Ty jestes dobrze wychowana :]
oczywiście, że jestem-nie śmiecę na klatce, nie zostawiam śmieci pod klatką, nie urządzam imprez codziennie, które trwają do 4-5 rano, nie wrzeszczę na dziecko żeby: "się k**** zamknęło" itp
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Orlex jest jaki jest. Za tę cenę jest na pewno wystarczający. Mieszkam w starym Orlexie. Nie jest super, wyprowadzamy się, ale jakoś jest.

Co do mieszkania 36m2 z osobną kuchnią, 2 pokojami i przedpokojem, to sory, dziękuję bardzo za prlowskie klitki, wolę już nie mieć przedpokoju.

Co do ścian działowych. Kupiliśmy właśnie mieszkanie, nowe, stan deweloperski (nie orlex!) i co!!!!! ściany działowe wszystkie i w każdym mieszkaniu są murowane więc jak widać można i są tacy co tak robią!

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Orlex jest naj lepszy weście ludzie nie rozumiecie o co chodzi to ze jesteście biedni to już wasza sprawa a nie osadzajcie o to kogoś innego
kocham cie pina
Kocham Pine dlatego Orlex jest naj leprzy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Orlex to najlepsze mieszkania w trójmieście bardzo dobrze mi sie tu mieszka mam miłych sąsiadów i miły skromny dom !
Jakbym miała ocenic orlex od 1-10 dałambym 10 ! : )
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

METRONA - rozliczenia! (58 odpowiedzi)

szukam osób, które wyczuwają niejasności w rozliczeniach kosztów C.O. osobiście uważam, że...

Tapeta czy Farba? (31 odpowiedzi)

Na co decydujecie się przy wykańczaniu wnętrz? Co decyduje o wyborze farby lub tapety?

Okna Pava Oknoplast prośba o opinie (18 odpowiedzi)

Witam, Myślę o zamówieniu tych okien ale nie wiem jeszcze na 100%. To nowość nie znam nikogo...

do góry