Widok

Ortodonta na NFZ

Zdrowie Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Poszukuję ortodonty dla 11 letniego dziecka, ma wystające 3 i wolałabym zrobić korektę teraz, niż zakładać jej aparat stały za kilka lat. Proszę o sprawdzone namiary na trasie Gdynia -Wejherowo TYLKO NA NFZ.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z czasem stały aparat i tak będzie niezbędny. Z wiekiem nastąpią przesunięcia. Aparat ruchomy nie wyleczy całkowicie wady.
Ortodonta na NFZ jest w Gdyni-Grabówku w przychodni na ul. Ramułta.
>Z czasem stały aparat i tak będzie niezbędny. Z wiekiem nastąpią przesunięcia. Aparat ruchomy nie wyleczy całkowicie wady.

Zgadzam sie w zupełności z ja. Ruchomy aparat jest niewygodny dla dziecka, mało kto chce go nisić bo bolą ząbki, bo nie można mówić itp.
Zreszta refundacja jest chyba do 12 roku zycia a na aparat czeka sie kilka lat( nie wiem jak teraz, gdy ja robiłąm mojej corce tak bylo). Bezsensu sie okazało bo i tak nic nie dał. Ortodonta powiedział, za nawet wyzynajace sie osemki moga wypchnąć więc trzeba sie gruuuuubo zastanowic nad aparatem. Polecam stały aparat,choć to wydatek nieziemski jak dla mnie:((
Dziękuję za informację
Na NFZ to nie wiem czy są dobre. Ja korzystałam z pomocy dr Iwony Gnach-Olejniczak :)

Inne tematy z forum Rumia

Nowe Janowo (4 odpowiedzi)

W okolicy, gdzie powstało osiedle, dostępna jest pełna infrastruktura zapewniająca wygodne życie...

Locus (7 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...

Osiedle Archipelag (10 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

do góry