Widok
Wujek google podpowiada: http://www.tyszkiewicz.pl/blog/kameralne-banino-domy-na-zamknietym-osiedlu/
IMHO ciężko to nazwać osiedlem... ;)
IMHO ciężko to nazwać osiedlem... ;)
Ma Pan tylko w części wypowiedzi rację.
Działki 155/32, 155/33 oraz 155/11 na których wybudowano lub buduje się budynki osiedla Kameralne obowiązuje plan zagospodarowania przestrzennego nr 01016 opublikowany 21.03.2003 roku.
Zabudowę na w/w terenie obowiązuje Karta Terenu 1/314-03-02/3. Funkcja podstawowa w/w działek to 1MNe oraz 3Mne z liniamy zabudowy według 10.KD oraz 8.ZTT.
Proszę powiedzieć jaka jest powierzchnia ekologicznie czynna dla zabudowanych działek 155/32 i 155/33 oraz projektowana dla działki 155/11?
Wg karty terenu "należy zachować minimalny procent powierzchni ekologicznie czynnej, tj. nieutwardzonej 50% (dotyczy terenów MNe)."
Działki 155/32, 155/33 oraz 155/11 na których wybudowano lub buduje się budynki osiedla Kameralne obowiązuje plan zagospodarowania przestrzennego nr 01016 opublikowany 21.03.2003 roku.
Zabudowę na w/w terenie obowiązuje Karta Terenu 1/314-03-02/3. Funkcja podstawowa w/w działek to 1MNe oraz 3Mne z liniamy zabudowy według 10.KD oraz 8.ZTT.
Proszę powiedzieć jaka jest powierzchnia ekologicznie czynna dla zabudowanych działek 155/32 i 155/33 oraz projektowana dla działki 155/11?
Wg karty terenu "należy zachować minimalny procent powierzchni ekologicznie czynnej, tj. nieutwardzonej 50% (dotyczy terenów MNe)."
Sam wyjdź.ma racje z tym błotem.spojrzcie na swoje uswinione samochody,brudne buty.zal mi zawsze tych idących,a najbardziej dzieci. Choć i tak najważniejsze w tym wszystkim to bezpiecz.na drogach. Tego nie ma.debile jeżdżący pszenna 70 km.tez mi się tu nie podoba,trudno muszę zostać na razie,choć podrastajace dzieci cisna do miasta
Nie, to nie jest normalne. Powinny byc dobre i dogodne polaczenia do pobliskich miejscowosci szczegolnie przy duzych aglomeracjach, a Trojmiasto za taka uchodzi. Na zachodzie to normalne, dojedziesz po za miasto wszedzie i kazdej porze komunikacja miejska, taka dogodnosc jest potrzebna bo stawiaja na ekologie i nie chca zeby wszyscy jedzili samochodami, tylko korzystali z komunikacji miejskiej. No ale zachod to jednak w porownaniu z Polska inna bajka, w Polsce musi sie najpierw zmienic myslenie, a potem moze cos sie rozwinie...
myślę, ze zagranicą komunikacja jest inaczej rozwiązana, niż u nas. Gdyby komunikację organizował powiat, albo województwo, to by bez problemu do żukowa mogli jechać.
Zresztą, jak masz z tym problem, to pretensje do decydentów, przy urnie, w listopadzie. To sejm ustala te przepisy, nie jest to wina ani Gdańska ani Żukowa.
Zresztą, jak masz z tym problem, to pretensje do decydentów, przy urnie, w listopadzie. To sejm ustala te przepisy, nie jest to wina ani Gdańska ani Żukowa.
Tych działek nie da się podzielić. mpzp określa minimalny rozmiar działki 800 m2. Domy mają 120 m2 (2 x 60) i to max co się da zabudować na tych działkach.
Ale budynki (dwa podwójne bliźniaki) + cztery tarasy + cztery miejsca postojowe + cztery chodniki + połowa drogi pomiędzy budynkami zajmują więcej niż 400 m2. A tyle można maksymalnie wybetonować na działkach objętych tym planem.
Ale budynki (dwa podwójne bliźniaki) + cztery tarasy + cztery miejsca postojowe + cztery chodniki + połowa drogi pomiędzy budynkami zajmują więcej niż 400 m2. A tyle można maksymalnie wybetonować na działkach objętych tym planem.
nie wiem po co ta cała dyskusja mi się osiedle bardzo podoba - wyróżnia się na tle np 7 nieba pod względem architektury budowy no i szybkości budowy - przyglądam się systematycznie nowej inwestycji i jestem pod wrażeniem - jeśłi uda mi się sprzedać moja nieruchomość w najbliższym czasie to napewno ta inwestycja będzie moim liderem.
Jeżeli inwestor kameralnego zabudowuje działki niezgodnie z projektem i MPZP, to dopuszcza się tzw. samowoli budowlanej, której nie da się zalegalizować.
O ile działki Kameralnego I są zabetonowane w ponad połowie powierzchni to trzeba się z tym liczyć, że kiedyś trzeba będzie to rozebrać i zapłacić karę.
Inwestorzy w Baninie z upodobaniem kostkują teren, nie dbają o odprowadzenie wody, która nie ma gdzie wsiąkać, w efekcie wiele działek i domów/piwnic jest zalewane przy każdej ulewie.
O ile działki Kameralnego I są zabetonowane w ponad połowie powierzchni to trzeba się z tym liczyć, że kiedyś trzeba będzie to rozebrać i zapłacić karę.
Inwestorzy w Baninie z upodobaniem kostkują teren, nie dbają o odprowadzenie wody, która nie ma gdzie wsiąkać, w efekcie wiele działek i domów/piwnic jest zalewane przy każdej ulewie.
Szybkość budowy Ci imponuje? Z równie dużą szybkością będzie się hodował grzyb na tych ścianach. Budynek musi mieć czas na to, żeby odparowała wilgoć, a oni stawiają mury, zamykają budynek, dopiero potem kładą tynki wewnętrzne... życzę powodzenia. To pięknie wygląda dopóki Ci meble nie zaczną puchnąć od wilgoci.
Dobra, chyba znalazłem:
http://bip.zukowo.pl/Article/get/id,67903.html - tam jest nawet mowa o 30% zabudowy.
http://bip.zukowo.pl/Article/get/id,67903.html - tam jest nawet mowa o 30% zabudowy.
Sprawdziłem razem z mapką:
Jezdnia 28,78m * 5m = 143,9m2
Miejsca parkingowe 5m*2m*8 = 80m2
Chodnik do domu 3,55m*1m*8 = 28,4m2
Tarasy 3m*4m*8 = 96m2 (przy czym część jest chyba mniejsza 2x3, ale nie wiem ile osób tak ma)
Razem = 348,3m2 + 400m2 domy = 748,3m2
748,3m2/1672 = 44,7%
Wygląda, że wszystko jest jednak OK. (mowa tylko o etapie I)
Jezdnia 28,78m * 5m = 143,9m2
Miejsca parkingowe 5m*2m*8 = 80m2
Chodnik do domu 3,55m*1m*8 = 28,4m2
Tarasy 3m*4m*8 = 96m2 (przy czym część jest chyba mniejsza 2x3, ale nie wiem ile osób tak ma)
Razem = 348,3m2 + 400m2 domy = 748,3m2
748,3m2/1672 = 44,7%
Wygląda, że wszystko jest jednak OK. (mowa tylko o etapie I)
Nieładnie robić czarny PR swojej konkurencji Panie Pawle.
Proszę nie wyzywać 7niebo czy eko bud od obozów koncentracyjnych, bo one w przeciwieństwie do Kameralnego nie są zamknięte.
Budynki na kameralnych nie mają garaży i nawet szans na ich dobudowanie w przyszłości (z uwagi na maksymane wykorzystanie powierzchni zabudowy). Nie możecie też podzielić działek pod swoimi budynkami. Czy to na pewno jest super oferta?
Proszę nie wyzywać 7niebo czy eko bud od obozów koncentracyjnych, bo one w przeciwieństwie do Kameralnego nie są zamknięte.
Budynki na kameralnych nie mają garaży i nawet szans na ich dobudowanie w przyszłości (z uwagi na maksymane wykorzystanie powierzchni zabudowy). Nie możecie też podzielić działek pod swoimi budynkami. Czy to na pewno jest super oferta?
Tam gdzie budują jest kanalizacja, praktycznie cała Bajeczna jest skanalizowana....to że deweloper upycha na maksa na działce budynki byle więcej to fakt, patrzyłem na foty wykonanego już etapu na ich stronie.....szkoda że nie zrobili fotek jak zjadą się wszyscy właściciele (8 rodzin i np jacyś goście) wtedy przestrzeń pomiedzy budynkami wygląda jak parking....Po prostu działka jest katastrofalnie mała....