Widok
Ostatnio maja dużo promocji, nawet ciekawych ale zastanawia mnie fakt tak dużych obniżek , nowych decyzji o promocjach z dnia na dzień. Widać, że strasznie potrzebują gotówki. Ciekawe dlaczego tak nagle. ktoś wie coś na temat ich płynności finansowej? Dlaczego decydują sie na sprzedaż nieruchomości po tak niskich cenach?
No właśnie , z góry płace za wszystko nie tak jak to jest normalnie w transzach po wykonaniu kolejnych etapów budowy.Nie wiem czy można tak zaryzykować.A jak zapłacę i za rok zostanę z kredytem i bez kluczy do mieszkania? Nie ma przecież żadnych gwarancji ,że firma w terminie dokończy budowę i czy w ogóle dokończy kamienice.
Byliśmy gotowi podjąć ryzyko i zdecydowaliśmy się kupić mieszkanie w promocji. Jednak problem ekologii w Straszynie - powtarzające się zanieczyszczenia Raduni, która jest ujęciem wody pitnej i okolicznych rzeczek, np Strugi przy Modrym - ostatecznie nas przekonał , że niezależnie od innych plusów, należy zrezygnować. Więcej na:
http://pruszczgdanski.naszemiasto.pl/wydarzenia/830601.html
http://tematy-trojmiasto.gazeta.pl/R/1354,Radunia/
http://pruszczgdanski.naszemiasto.pl/wydarzenia/830601.html
http://tematy-trojmiasto.gazeta.pl/R/1354,Radunia/
Kupiłam mieszkanie na Modrym, jak jeszcze był boom budowlany (wciąż czekam na mieszkanie, odbiór wg umowy w czerwcu), jak zobaczyłam jakie są teraz ceny to mało nie zemdlałam. Pocieszam się jedynie tym, że jak kupowałam mieszkanie to były lepsze warunki kredytów hipoteczych i może tylko dzięki temu troszkę zyskam.
Martwię tym, że może Mądry plajtuje dlatego teraz na szybko potrzebuje gotówki. Czy ktoś jeszcze ma wieści na ten temat?
Chciałabym się też dowiedzieć od mieszkańców osiedla jaki jest czynsz/opłaty? Ponoć wysoki doliczając ochronę i prace porządkowe.
I wogóle, jak się mieszka na tym osiedlu?
Martwię tym, że może Mądry plajtuje dlatego teraz na szybko potrzebuje gotówki. Czy ktoś jeszcze ma wieści na ten temat?
Chciałabym się też dowiedzieć od mieszkańców osiedla jaki jest czynsz/opłaty? Ponoć wysoki doliczając ochronę i prace porządkowe.
I wogóle, jak się mieszka na tym osiedlu?
jeszcze nie mieszkam na modrym ale jeżdżę tam dość często i też mam wrażenie, że ochrona to fikcja. Służą chyba tylko po to aby szlaban otwierać. A szlaban też nie jest potrzebny bo na osiedle można bez problemu wjechać z innej strony. Prowizorka! Trzeba by chyba coś z tym zrobić. Niedługo zamieszkam na modym i nie uśmiecha mi się płacić 80zł za ochronę, która nie spełnia swojej roli. Nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto.
cóż, mogę się na temat wypowiedzieć jako osoba patrzaca z drugiej strony - firma narzeczonego miała okazję negocjować ceny na usługi budowlane a propo nowego osiedla. P. Mądry płaci za owe usługi 1/3 cen rynkowych (!), co oczywiście znajduje odzwierciedlenie w tanich cenach mieszkań... Ale czy znajdzie chętnych na dokończenie tego osiedla to nie wiem...
Należy wiedzieć, że na cenę lokali decydujący wpływ mają dwa czynniki - cena gruntu oraz cena wykonawców. Zapewne ziemia została kupiona daaaawno daaaawno temu za bezcen, zatem nie ma zbyt dużego wpływu na cenę lokalu. Myślę, że dzięki temu jest bardzo duża elastyczność w ustalaniu ceny. Co innego inni deweloperzy, którzy kupili grunty niedawno za ogromne pieniądze - ich inwestycje są znacznie droższe..
witam serdecznie, niedawno sprzedalam mieszkanie na jowisza, mieszkalam na tym osiedlu dosc dlugo, mimo niby luksus, dlaeko im do tego, ochrona zerowa, a teraz kiedy buduja reszte kamienic, brud straszny, pelno piachu, mieszkanie mialam na ostatnim pietrze , niestety dach zle izolowany bo latem byl upal , dochodzilo do 37 stopni w pokojach a zima tak zimno ze musiala chodzic farelka, za ogrzewanie ogromne rachunki, dla porowniania, ludzie ktorzy mieli 100 m mieszkanie placili mniej za ogrzewanie, chodzilismy do modrego , ksiegowej zeby nam powiedzili dlaczego rachunki sa tak wysokie i za kazdym razem inne naliczanie ale nikt nie mogl nam na to pytanie odpowiedziec, ciesze sie ze wynioslam sie z tego osiedla, wspolczuje tym ktorzy tam sie wpowadzaja, pozdrawiam