Widok

Osiedle Nawigator w Gdyni

Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Witam, poszukuję osób, które przymierzają się do kupna mieszkania na tym osiedlu lub podpisały już umowę przedwstępną. Jestem zainteresowana kupnem mieszkania, ale mam kilka wątpliwość, które mam nadzieję ktoś pomoże mi rozwiać :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przepraszam, ale mam inne pytanie. Skoro Pani/Pan mieszka na tym osiedlu to może orientuje się czy są jakieś problemy z wodą w bloku nr.31? Chce kupić tam mieszkanie, a słyszałam takie pogłoski.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie "z problemami", tylko z zaburzeniami rozwoju: zespołem Downa, itp. Osoby obecnie mieszkające w tych mieszkaniach są dobrymi sąsiadami: uprzejmi, spokojni, bezproblemowi. NIe to, co ten konfident z drugiego bloku.

A ostatnio gmina odkupiła kilka mieszkań na Nawigatorze Boisko nr 33, 35 z przeznaczeniem dla osób z problemami. Mieszkaniami na stałe opiekują się panie z Miejskiego Ośrodka Pomocy społecznej.
Kiepska sprawa :( Generalnie osiedle prezentuje się fajnie, chociaż nie jest zbyt tanie (jak wszystkie).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no raczej są:) moje ma 89:) pozdrawiam
"NOWA " dośc interesująca opinia - biorąc pod uwagę, że na Nawigatorze nie ma mieszkań większych niż 84 mkw...
To coś dziwnie Wam naliczyli, bo ja mieszkam w tym samym budynku 60mkw i czynsz 550mc. Pociągi słychac dośc mocno, również mam mieskzanie od strony torów, a na 7 rachunków które do tej pory przyszły 6 miało podwyższki względem poprzednich. Jak kupowaliśmy mieszkanie to czynsz miał wynosic ok 2,50 zł za mwk, tak bynajmniej zapewniał pan z ES który nas oprowadzał, obecnie wynosi ok 8 zł/mkw w zimie, a w lecie zobaczymy, ale na pewno nie spadnie do 2,50 zł...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieszkam na Nawigatorze od września 2013 i powiem szczerze że jeśli nie otworzę balkonu (od strony torów) to nie mam pojęcia że jedzie tam pociąg - nie wiem jak latem - ale sypialnie mam od północy więc u mnie nie będzie raczej źle. Po utworzeniu wspólnoty w naszym budynku (od listopada) i przejścia na rachunki z tzw. "góry" na kolejne 3 m-ce za mieszkanie prawie 86 m2 wraz z miejscem w hali garażowej oraz pomieszczeniem na rowery (nie posiadam kom. lokatorskiej) zakładając obecnie że prawie nie grzeje się bo fajną wiosnę mamy tej zimy - opłaty naliczone na I-III.2013 łącznie to 497 zł /m-cwraz z funduszem remontowym (narazie symbolicznym bo 20gr od metra) całość.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
tak ładne osiedle.
zawsze z problemami mozna udac sie do sasiada działacza osiedlowego ,,,sa tacy.....
Proszę uważac na piwnice. W listopadzie odbierałam mieszkanie a piwnica już jest nie do użytku. Wszystko co w niej było zaszło pleśnią, łącznie z butami, fotelikami samochodowymi, szafkami. Na korytarzu w piwnicy bardzo śmierdzi pleśnią, a deweloper nie garnie się do odgrzybiania. Na razie wyczyścili podłogę (bo na niej też był grzyb) w korytarzu i cisza (reklamację zgłaszałam 2 razy).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
mieszkam na Nawigatorze od grudnia zeszłego roku i faktycznie, jeżeli ktoś ma mieszkanie jednostronne tak jak ja (od strony torów) to dla mnie minusem są pociągi - w zimę w ogóle mi nie przeszkadzały ale latem jest już gorzej, szczególnie jak zaczynają hamować i pisk daje po uszach (w lato na noc zamykam okno w sypialni). Może niektórym to nie przeszkadza i napiszą, że nic nie słychać ale dla mnie jest to ciut głośno. Ponadto mieszka się super, nie odczuwam w ogóle obecności elektrociepłowni, żadne suwnice, odgłosy portowe i hala nie zakłócają mi spokoju:-) mieszkania są ciche, nie słyszę sąsiadów, opłaty w zimę ok 300 zł. w sezonie letnim 160-190 zł także jak dla mnie rewelacja, nie brałam miejsca w hali - jak się później okazało zrobiłam bardzo dobry manewr bo po pierwsze opłaty są wysokie i nie mogą tam wjeżdżać auta na lpg (o czym deweloper na etapie podpisywania umów już nie poinformował).
Mieszkam na nawigatorze od około 2 tygodni. Niewątpliwym minusem są tory i hałas. Niestety pociąg przetacza się częściej niż 3-4 razy na dobę jak nas wstepnie poinformowano ... raczej 2-3 razy na godzinę. Jeśli chodzi o czynsz to wynosi około 300 zł, także raczej standardowo, wcześniej wynajmowaliśmy i płacilismy podobnie. Z plusów wymienię jakośc wykonania budynku, mianowicie ostatnio byli u nas znajomi którzy kupili nowe mieszkanie na Rumii, na osiedlu, które podobno ostatnio zajełi pierwsze miejsce w jakimś rankingu portalu trojmiasto.pl i mówili, że maja o połowę cieńsze ściany, a więc sąsiadów fantastycznie słysza. Plusem byłoby posadzenie drzew po drugiej stronie płotu, żeby zakryły widok na tory i niestety bardzo często spacerujacych tam koneserów taniego wina.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Potwierdzam ! Osiedle i okolica jest spoko ! Mieszkam tu już prawie rok i jestem zadowolona. Nie wiem dlaczego wypisują tu takie głupoty , chyba faktycznie konkurencja. Mam mieszkanie powyżej 60 m i płacę niewiele ponad 300 zł czynszu ( latem ) W poprzednim miejscu miałam więcej za mieszkanie ,które miało 36 m. Zimą jest trochę więcej ze względu na ogrzewanie ok. 500- 550 zł .To nie jest dużo jak na takie mieszkanie. Jest tu spokojnie i naprawdę ładnie .
Witam my mamy podpisać umowę w piątak na B4 możesz podać do siebie numer chciałabym zapytać o czynsz w hali, mieszkałam na Obłużu i też mi się tam bardzo podoba.
To co ludzie tu wypisują to normalnie zastanawiam się czy ktoś im za to nie płaci aby rezygnowali z zakupu np: konkurencja ;-)osiedle i okolica jest spoko.jak już tam mieszkach to chciałabym pogadać oczynszach
Pozdrawiam Magda
chyba was cos boli mieszkam tutaj cale zycia blok przed nowym osiedlem i nie ma zadnych planów na te tory a lotnisko na babich dołach sie powoli buduje maksymalnie 2-3 lata i moze juz bedzie ale ty macie problem o halas a ci z babich to co maja powiedziec ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja również kupuję mieszkanie na nawigatorze, w budynku B3, który właśnie powstaje. Dokupuję do niego komórkę lokatorską i halę garażową. Za wszystko zapłacę około 350 tys zł (mieszkanie 3-pokojowe ok. 70mkw). Uważam, że ze wszystkich inwestycji, które obecnie są w Gdyni to jest najlepszym rozwiązaniem. Dla porównania powiem, że Hossa zaproponowała mi mieszkanie ten sam metraż w cenie 300 tys, ale jak się okazało hala garażowa to koszt 33 tyś zł do tego mieszkania :D No i mieszkanie piętrowe, więc jakieś 15 mkw to wolna przestrzeń powietrzna :D Mistaral nie ma hali garażowej, bo niby tak ich zalewa ciagle, a obok jest osiedle morskie o shiraz, które maja halę garażową, więc od razu wiadomo jaki tam może być zaduch, wilgoć i grzyb. Osiedli z wypizdowa, czyli Reda, Rumia nie biorę pod uwagę, więc pozostało mi tylko to.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
p.s do to wyzej do Gogi
Witam,moglabym prosic o jakis kontakt,mam zarezerwowane mieszkanie w b3,mam 4dni,ale po przeczytaniu tego forum jestem w szoku i zaczynam sie bac,chodzi o te hałasy,zapachy,tory,suwnice!!Moglabym nawet zadzwonic by porozmawiac chwilke,pani opinia jest chyba najlepsza:)Pozdrawiam!
Mieszkam na Nawigatorze od 2 miesięcy.
Jest naprawdę super! Ci którzy do mnie przyjeżdżają pytają: A przecież mówiłaś, że jakieś tory są w pobliżu, a tu nic nie widać, nie słychać. Kiedy pokazuję im przejeżdżający w ciszy pociąg - niedowierzają. Śpię zawsze przy otwartym oknie :) w innych miejscach, gdzie dotąd wynajmowałam mieszkanie, nie było takiej możliwości z powodu hałasu.
Widoki ładne, okolica zadbana i spokojna.
Jedyny minus to zarządca - firma Intradom, która narzuca opłatę za własnościowe miejsce w hali garażowej rzędu opłaty za połowę mieszkania - to niewątpliwy minus.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Pogórze

Transport, przeprowadzki (45 odpowiedzi)

https://ogloszenia.trojmiasto.pl/transport-przeprowadzki/transport-przeprowadzki-ogl62931286.html

do góry