Widok
To coś dziwnie Wam naliczyli, bo ja mieszkam w tym samym budynku 60mkw i czynsz 550mc. Pociągi słychac dośc mocno, również mam mieskzanie od strony torów, a na 7 rachunków które do tej pory przyszły 6 miało podwyższki względem poprzednich. Jak kupowaliśmy mieszkanie to czynsz miał wynosic ok 2,50 zł za mwk, tak bynajmniej zapewniał pan z ES który nas oprowadzał, obecnie wynosi ok 8 zł/mkw w zimie, a w lecie zobaczymy, ale na pewno nie spadnie do 2,50 zł...
Mieszkam na Nawigatorze od września 2013 i powiem szczerze że jeśli nie otworzę balkonu (od strony torów) to nie mam pojęcia że jedzie tam pociąg - nie wiem jak latem - ale sypialnie mam od północy więc u mnie nie będzie raczej źle. Po utworzeniu wspólnoty w naszym budynku (od listopada) i przejścia na rachunki z tzw. "góry" na kolejne 3 m-ce za mieszkanie prawie 86 m2 wraz z miejscem w hali garażowej oraz pomieszczeniem na rowery (nie posiadam kom. lokatorskiej) zakładając obecnie że prawie nie grzeje się bo fajną wiosnę mamy tej zimy - opłaty naliczone na I-III.2013 łącznie to 497 zł /m-cwraz z funduszem remontowym (narazie symbolicznym bo 20gr od metra) całość.
Proszę uważac na piwnice. W listopadzie odbierałam mieszkanie a piwnica już jest nie do użytku. Wszystko co w niej było zaszło pleśnią, łącznie z butami, fotelikami samochodowymi, szafkami. Na korytarzu w piwnicy bardzo śmierdzi pleśnią, a deweloper nie garnie się do odgrzybiania. Na razie wyczyścili podłogę (bo na niej też był grzyb) w korytarzu i cisza (reklamację zgłaszałam 2 razy).
mieszkam na Nawigatorze od grudnia zeszłego roku i faktycznie, jeżeli ktoś ma mieszkanie jednostronne tak jak ja (od strony torów) to dla mnie minusem są pociągi - w zimę w ogóle mi nie przeszkadzały ale latem jest już gorzej, szczególnie jak zaczynają hamować i pisk daje po uszach (w lato na noc zamykam okno w sypialni). Może niektórym to nie przeszkadza i napiszą, że nic nie słychać ale dla mnie jest to ciut głośno. Ponadto mieszka się super, nie odczuwam w ogóle obecności elektrociepłowni, żadne suwnice, odgłosy portowe i hala nie zakłócają mi spokoju:-) mieszkania są ciche, nie słyszę sąsiadów, opłaty w zimę ok 300 zł. w sezonie letnim 160-190 zł także jak dla mnie rewelacja, nie brałam miejsca w hali - jak się później okazało zrobiłam bardzo dobry manewr bo po pierwsze opłaty są wysokie i nie mogą tam wjeżdżać auta na lpg (o czym deweloper na etapie podpisywania umów już nie poinformował).
Mieszkam na nawigatorze od około 2 tygodni. Niewątpliwym minusem są tory i hałas. Niestety pociąg przetacza się częściej niż 3-4 razy na dobę jak nas wstepnie poinformowano ... raczej 2-3 razy na godzinę. Jeśli chodzi o czynsz to wynosi około 300 zł, także raczej standardowo, wcześniej wynajmowaliśmy i płacilismy podobnie. Z plusów wymienię jakośc wykonania budynku, mianowicie ostatnio byli u nas znajomi którzy kupili nowe mieszkanie na Rumii, na osiedlu, które podobno ostatnio zajełi pierwsze miejsce w jakimś rankingu portalu trojmiasto.pl i mówili, że maja o połowę cieńsze ściany, a więc sąsiadów fantastycznie słysza. Plusem byłoby posadzenie drzew po drugiej stronie płotu, żeby zakryły widok na tory i niestety bardzo często spacerujacych tam koneserów taniego wina.
Potwierdzam ! Osiedle i okolica jest spoko ! Mieszkam tu już prawie rok i jestem zadowolona. Nie wiem dlaczego wypisują tu takie głupoty , chyba faktycznie konkurencja. Mam mieszkanie powyżej 60 m i płacę niewiele ponad 300 zł czynszu ( latem ) W poprzednim miejscu miałam więcej za mieszkanie ,które miało 36 m. Zimą jest trochę więcej ze względu na ogrzewanie ok. 500- 550 zł .To nie jest dużo jak na takie mieszkanie. Jest tu spokojnie i naprawdę ładnie .
Witam my mamy podpisać umowę w piątak na B4 możesz podać do siebie numer chciałabym zapytać o czynsz w hali, mieszkałam na Obłużu i też mi się tam bardzo podoba.
To co ludzie tu wypisują to normalnie zastanawiam się czy ktoś im za to nie płaci aby rezygnowali z zakupu np: konkurencja ;-)osiedle i okolica jest spoko.jak już tam mieszkach to chciałabym pogadać oczynszach
Pozdrawiam Magda
To co ludzie tu wypisują to normalnie zastanawiam się czy ktoś im za to nie płaci aby rezygnowali z zakupu np: konkurencja ;-)osiedle i okolica jest spoko.jak już tam mieszkach to chciałabym pogadać oczynszach
Pozdrawiam Magda
Ja również kupuję mieszkanie na nawigatorze, w budynku B3, który właśnie powstaje. Dokupuję do niego komórkę lokatorską i halę garażową. Za wszystko zapłacę około 350 tys zł (mieszkanie 3-pokojowe ok. 70mkw). Uważam, że ze wszystkich inwestycji, które obecnie są w Gdyni to jest najlepszym rozwiązaniem. Dla porównania powiem, że Hossa zaproponowała mi mieszkanie ten sam metraż w cenie 300 tys, ale jak się okazało hala garażowa to koszt 33 tyś zł do tego mieszkania :D No i mieszkanie piętrowe, więc jakieś 15 mkw to wolna przestrzeń powietrzna :D Mistaral nie ma hali garażowej, bo niby tak ich zalewa ciagle, a obok jest osiedle morskie o shiraz, które maja halę garażową, więc od razu wiadomo jaki tam może być zaduch, wilgoć i grzyb. Osiedli z wypizdowa, czyli Reda, Rumia nie biorę pod uwagę, więc pozostało mi tylko to.
Mieszkam na Nawigatorze od 2 miesięcy.
Jest naprawdę super! Ci którzy do mnie przyjeżdżają pytają: A przecież mówiłaś, że jakieś tory są w pobliżu, a tu nic nie widać, nie słychać. Kiedy pokazuję im przejeżdżający w ciszy pociąg - niedowierzają. Śpię zawsze przy otwartym oknie :) w innych miejscach, gdzie dotąd wynajmowałam mieszkanie, nie było takiej możliwości z powodu hałasu.
Widoki ładne, okolica zadbana i spokojna.
Jedyny minus to zarządca - firma Intradom, która narzuca opłatę za własnościowe miejsce w hali garażowej rzędu opłaty za połowę mieszkania - to niewątpliwy minus.
Jest naprawdę super! Ci którzy do mnie przyjeżdżają pytają: A przecież mówiłaś, że jakieś tory są w pobliżu, a tu nic nie widać, nie słychać. Kiedy pokazuję im przejeżdżający w ciszy pociąg - niedowierzają. Śpię zawsze przy otwartym oknie :) w innych miejscach, gdzie dotąd wynajmowałam mieszkanie, nie było takiej możliwości z powodu hałasu.
Widoki ładne, okolica zadbana i spokojna.
Jedyny minus to zarządca - firma Intradom, która narzuca opłatę za własnościowe miejsce w hali garażowej rzędu opłaty za połowę mieszkania - to niewątpliwy minus.