Widok

Osiedle Nawigator w Gdyni

Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Witam, poszukuję osób, które przymierzają się do kupna mieszkania na tym osiedlu lub podpisały już umowę przedwstępną. Jestem zainteresowana kupnem mieszkania, ale mam kilka wątpliwość, które mam nadzieję ktoś pomoże mi rozwiać :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
kibel nie pakuj sie tam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
cóz za merytoryczna rada
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
powiem tak brak pozwolenia na budowe nieciekawy widok z okna koszt duzy za miejsce parkingowe ja wybrałem aleje debowa z mat buda tam masz o duzo tansze mieszkania nawet do 100 tys taniej zainteresuj sie tym proponuje i polecam ja kupiłem tam mieszkanie za 210 tys 51m2 z halą garażową i piwnica uwazam ze niezły zakup zrobiłem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dzięki za opinię, z tego co się dowiedziałam to wchodzą z budową przed świętami, widok mnie tak nie przeraża (lubię takie klimaty portowo-przemysłowe) ale te tory, które są dość blisko (podobno jest tam mały ruch, bo to bocznica do portu). Obawiam się ze postawią tam jakies fabryki itd, bo to w sumie tereny przemysłowe. Pozostaje tez kwestia ewentualnego lotniska w Kosakowie i ewentualnego hałasu.
Eurostyl jest użytkownikiem wieczystym a nie właścicielem gruntu, co też nie bardzo mi się podoba. Byłam w biurze sprzedaży i cenę należy powiększyć o udział w gruncie i miejsce postojowe z naciskiem na halę garażową i z 206 tys robi się 230 tys a gdzie tu jeszcze piwnica?
około 240 tys to pewnie muszę liczyć :-) także trochę słabo...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a pro po Mat Bud - Reda to już troszkę dla mnie za daleko :-((((
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Przepraszam- Rumia :-)
Jak ktoś porównuje mieszkanie w Gdyni i w Rumi, to chyba nie jest zbyt obiektywny. Mieszkam w tej okolicy i nie zauważam obecności torów. Trzeba zauważyć, że o ile nie pracujesz w Rumi, to w pewnym momencie oszczędność przy zakupie mieszkania, zastąpią wydatki na dłuższe dojazdy (potem dzieci do lepszych szkół itp.). Pozostaje jeszcze jedna różnica: wieczorem otworzysz okno i w Gdyni poczujesz zapach morza, a w Rumi zapach ścieków z Dębogórza. Uwierz mi jest różnica między Gdynią a Rumią.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10
obiektywnie masz n******* kase sie liczy w tych czasach narka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Tory są bardzo blisko ul. Boisko, na której ma powstać osiedle. Developer chce tam nasypać ziemi i posadzić jakieś krzaczory, żeby trochę osłonić od tej bocznicy - tak mi przynajmniej mówiono w Eurostylu. Reda czy Rumia nie wchodzi w grę, dla mnie to za daleko, kasa kasą, ale wolę zapłacić ciut więcej a mieć bliżej do centrum - bez problemu zjadę autobusem do Gdyni Głównej. Do Sopotu też bliżej (mam rodzinę w Sopocie), ponadto kwestia wypadów na imprezy - łatwiej będzie mi dojechać w nocy taksówką na Pógórze niż do Redy czy Rumii - sama w nocy skmką nie odważę się jechać :-)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Deweloper ma plany posadzenia roślinności..... Zobacz jaki jest dojazd do osiedla morskiego. Też miała być normalna droga a jest, no własnie co to jest...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Osiedle Navigator będzie położone w super punkcie komunikacyjnym. Wszędzie blisko i na nic nie traci się czasu. Finansowo jest to też bardziej konkurencyjna oferta niż mieszkania w Rumi, bo mieszkanie kupuje się na lata. W takim czasie spokojnie zwróci się zapłacona nadwyżka (porównując do Rumi) właśnie na takich jak napisałaś tańszych dojazdach taksówką, mniejszą ilością zużytego paliwa i przede wszystkim naszego czasu. Infrastruktura w tym miejscu już jest w zasadzie pełna, nasadzenie zieleni to tylko kwestie estetyczne, fetor z oczyszczalni to już nie za bardzo...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla mnie liczy sie komunikacja. Rozpatrywałem mieszkanie w Semeko w Redzie ale dojazd do pracy w Gdyni mnie totalnie zniechęcił. Chyba zdecyduję się na na Nawigatora bo naprawdę wszędzie mam blisko a i dziecko w planie a tu żłobek,przedszkole pod nosem. W sumie różnica w cenie nie tak wielka / oczywiście muszę kupić na kredyt / a oszczędność na dojazdach i w końcu cennym czasie ogromna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
ale tam już wszystko jest, drogi, sklepy także nawet jeżeli nie posadzą tych krzewów, nie będę rozpaczać :-) Tory nie przeszkadzają, o ile nie będzie na nich wzmożonego ruchu, no chyba że z czasem ta infrastruktura kolejowa zostanie rozbudowana. Ale wtedy mogę mieć pretensję tylko do siebie.
Często (nie mówię,że zawsze) Tańszjest po prostu gorsze. I to dotyczy wszystkiego. To, ze jakieś mieszkanie jest tańsze to skutek wielu czynnikoów - okalizacji, materiałów urzytych przy budowie i wykończeniu, okien drzwi , kwaliikacje inżynierów i reszty pracowników itp. Tak niestety jest. Kupisz taniej, masz dalej centrum itp. Ważna jest też inrastruktura - jak szkoły, przedszkola, sklepy,usługi są blisko, to tez super - bo nie trzeba jeżdzić ciągle. Dalesze lokalizacje też dobre - jeżeli tam infrastruktura jest. No i patrzeć trzeba pod siebie - gdzie nam blisko do rodziny, znajomych itp.Jak ktoś mieszka w centrum ale i tak do kina i kawiarni nie chodzi - to co za róznica jak by miał dalej do tego i tak nie korzysta. Znajoma kupiła niedawno mieszkanie "tanie za metr kw" i jak tam byłam to widziałam ze w tym budynku ściany są prawie dwa razy cieńsze niż w moim domu a w saloniku 2 małe grzejniczki tylko....Nie wróżę ciepłaej zimy, albo wielkie rachunki za gaz. Tanie jest niższej jakości i od tego nie da się uciec.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
niepolecam ja zrezygnowałem odradzam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a mozesz napisać dlaczego zrezygnowałeś i odradzasz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
poniewaz wiem jaki bedzie plan zagospodarowania wokól inwesycji duzy syf szkoda gadac pozdrawiam wszystkich którzy kupują tam mieszkania miłego i słodkiego zycia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam. Również jestem zainteresowana mieszkaniem na tym osiedlu. oferują bardzo dobre ceny. Jednak chyba nie do końca odpowiada mi otoczenie, tory, blokowiska. Nie pochodzę z Gdyni i tak naprawdę nawet nie wiem jak jest z bezpieczeństwem w tej dzielnicy? czy jest się o co martwić czy to spokojne miejsce? Poza tym szkoda, że to nie będzie kameralne osiedle :( powstanie bardzo duży kompleks, jeden budynek liczy 78 mieszkań.
interesowały mnie bardzo mieszkania hossy w wiczlinie, jest to na pewno piękniejsze miejsce ale opinie o tym deweloperze nie są zbyt pozytywne, a do tego ich podejście do klienta, tragedia.
Astra a czy Ty brałaś pod uwagę jeszcze jakieś inne inwestycje oprócz nawigatora?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co do Hossy to potwierdzam: wysłałam do nich zapytanie w sprawie Central Park na Morenie i w ogóle mi nie odpowiedzieli. Słyszałam, że źle traktują klientów, jak już sprzedadzą im mieszkanie, ale widocznie dobrze im się powodzi, skoro ignoruję przyszłych klientów. Co do Nawigatora: nie mam pewnosci, czy za pare lat przed oknami nie wyrośnie nam jakaś śliczna fabryka:-) Już teraz jest tam duży magazyn, którego na zdjęciu na stronie Eurostylu nie ma (jest nieaktualne zdjęcie). Przeglądałam na tronie UM Gdyni plany zagospodarowania - nie znam się za bardzo na tym, ale są to tereny przemysłowe, portowe....powyżej kolega napisał dlaczego zrezygnował. Jeżeli chodzi o dzielnicę, to słyszałam, że tam jest OK, moja koleżanka mieszka niedaleko z mężem i dzieciakami i bardzo sobie chwali. Poczytałam trochę wypowiedzi na forach dzielnicowych i też są raczej pozytywne opinie. Ale chyba nie jest tam aż tak źle, bo jednak kilka mieszkań jest już sprzedanych. Jeżeli mam kupić mieszkanie, to raczej nie będzie to za obwodnicą trójmiasta, mieszkam niedaleko Osowy i widzę jakie tam sa korki na Spacerowej. Co do Nawigatora to liczę, że jeszcze ktoś tu się odezwie i rozjaśni nam sytuację :-) Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry