Widok
Cześć, Ja też jestem zainteresowany z narzeczoną kupić na tym osiedlu mieszkanie jednak ceny nie są za niskie, a że ostatnio usłyszałem o zakupie grupowym gdzie można tą wartość sporo obniżyć zacząłem szperać w internecie. Skontaktowałem się z tą firmą administro.com.pl i udzielili mi informacji że czym więcej osób tym lepiej więc wszystkimi środkami staram się teraz łapać ludzi. Proszę o kontakt do mnie albo bezpośrednio z frimą jak jesteście zainteresowani. Pozdrawiam
Również mieszkam w tej dzielnicy, a dokładnie w bloku obok przedszkola, czyli jakieś 100 m od Waszej inwestycji. Okolica jest bardzo spokojna. Wiem, że jeżdżą tam pociągi, ale jeszcze nie słyszałem (6 lat tu mieszkam) żadnych odgłosów z tym związanych, za to czasami słychać sygnał promu. Te nowe bloki będą bardzo przyjemnie usytuowane, bo to już jest koniec osiedla i nic tam nie będzie bez potrzeby przejeżdżać. Fabryk żadnych tam już nie postawią, chyba że na terenach terminalu, ale to już nie będzie takie bezpośrednie sąsiedztwo. Komunikacja naprawdę jest super, bezproblemowe połączenia do wszystkich dzielnic Gdyni. Obok przedszkole, szkoły, sklepy osiedlowe i dyskontowe, przychodnie, apteki, ścieżka rowerowa i las do spacerów. Moim zdaniem to jedyny mankament, że widok z okna nie będzie np. na morze, czy las , a na inne bloki lub terminal. Ale jeśli chce się mieszkać w centrum, to trzeba się z tym pogodzić.
Interesuje mnie mieszkanie 40,1 m kw w klatce A z balkonem od strony tych "nieszczęsnych" torów :-) Na razie wszytkie te mieszkania w klatce A są już zarezerwowane lub sprzedane, więc czekam na kolejny budynek. Jeżeli chodzi o pociągi to na pewno nie będzie nam kursować pod oknem skm, bo to bocznica do portu (przetaczają tam 2 pociągi na dzień) Koleżanka mieszka niedaleko i mowiła mi że nie jest tam głośno. Zesztą zaraz obok są domki jednorodzinne oraz bloki, więc ludzie tam mieszkają i chyba jest git :-) Mieszkałam przez jakiś czas na Żabiance, blisko torów tramwajowych i jak są okna PCV to jest OK, nie ma takiego hałasu, reszta to kwestia przyzwyczajenia tak jak wspomniałaś. Mi tam się podoba i mam nadzieję, ze jednak kupię tam mieszkanie.
jeśli mogę spytać to które mieszkanie Cię interesuje? rezerwowałaś już?
my jesteśmy zainteresowanie I lub II piętrem 50 m, narożne, niestety mało słoneczne.
w sumie widok z okna nie jest aż tak ważny, a do hałasu pociągów można się przyzwyczaić :)
Ja również liczę, że to forum się rozkręci i pomoże nam chociaż trochę podjąć decyzję :)
my jesteśmy zainteresowanie I lub II piętrem 50 m, narożne, niestety mało słoneczne.
w sumie widok z okna nie jest aż tak ważny, a do hałasu pociągów można się przyzwyczaić :)
Ja również liczę, że to forum się rozkręci i pomoże nam chociaż trochę podjąć decyzję :)
Co do Hossy to potwierdzam: wysłałam do nich zapytanie w sprawie Central Park na Morenie i w ogóle mi nie odpowiedzieli. Słyszałam, że źle traktują klientów, jak już sprzedadzą im mieszkanie, ale widocznie dobrze im się powodzi, skoro ignoruję przyszłych klientów. Co do Nawigatora: nie mam pewnosci, czy za pare lat przed oknami nie wyrośnie nam jakaś śliczna fabryka:-) Już teraz jest tam duży magazyn, którego na zdjęciu na stronie Eurostylu nie ma (jest nieaktualne zdjęcie). Przeglądałam na tronie UM Gdyni plany zagospodarowania - nie znam się za bardzo na tym, ale są to tereny przemysłowe, portowe....powyżej kolega napisał dlaczego zrezygnował. Jeżeli chodzi o dzielnicę, to słyszałam, że tam jest OK, moja koleżanka mieszka niedaleko z mężem i dzieciakami i bardzo sobie chwali. Poczytałam trochę wypowiedzi na forach dzielnicowych i też są raczej pozytywne opinie. Ale chyba nie jest tam aż tak źle, bo jednak kilka mieszkań jest już sprzedanych. Jeżeli mam kupić mieszkanie, to raczej nie będzie to za obwodnicą trójmiasta, mieszkam niedaleko Osowy i widzę jakie tam sa korki na Spacerowej. Co do Nawigatora to liczę, że jeszcze ktoś tu się odezwie i rozjaśni nam sytuację :-) Pozdrawiam
Witam. Również jestem zainteresowana mieszkaniem na tym osiedlu. oferują bardzo dobre ceny. Jednak chyba nie do końca odpowiada mi otoczenie, tory, blokowiska. Nie pochodzę z Gdyni i tak naprawdę nawet nie wiem jak jest z bezpieczeństwem w tej dzielnicy? czy jest się o co martwić czy to spokojne miejsce? Poza tym szkoda, że to nie będzie kameralne osiedle :( powstanie bardzo duży kompleks, jeden budynek liczy 78 mieszkań.
interesowały mnie bardzo mieszkania hossy w wiczlinie, jest to na pewno piękniejsze miejsce ale opinie o tym deweloperze nie są zbyt pozytywne, a do tego ich podejście do klienta, tragedia.
Astra a czy Ty brałaś pod uwagę jeszcze jakieś inne inwestycje oprócz nawigatora?
interesowały mnie bardzo mieszkania hossy w wiczlinie, jest to na pewno piękniejsze miejsce ale opinie o tym deweloperze nie są zbyt pozytywne, a do tego ich podejście do klienta, tragedia.
Astra a czy Ty brałaś pod uwagę jeszcze jakieś inne inwestycje oprócz nawigatora?