Widok
Super, będę wdzięczny. Ja niestety mieszkam za granicą i dopiero luty/marzec będę w Polsce. Nie omieszkam zajrzeć na budowę naszego osiedla i oczywiście zdam relacje :) Może przenieślibyśmy nasza dyskusje na forum http://www.onnea.info/. Znalazłem dzisiaj poprzez google. Jeszcze mało popularne, ale mam nadzieje ze z czasem będzie nas tam więcej i na bieżąco będziemy zdawać relację.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Osiedle Onnea
Witam
Ja się zalogowałem na forum bez problemu. Jest natomiast problem z założeniem nowego wątku w którym byśmy mogli sobie "plotkować" o naszym osiedlu :D Administrator forum chyba o nim całkowicie zapomniał. Będę jeszcze interweniował w tej sprawie. Co do zdjęć to fajnie by było je gdzieś zobaczyć :) a jak wygląda budowa, ruszyło już coś? Jakieś fundamenty?
Ja się zalogowałem na forum bez problemu. Jest natomiast problem z założeniem nowego wątku w którym byśmy mogli sobie "plotkować" o naszym osiedlu :D Administrator forum chyba o nim całkowicie zapomniał. Będę jeszcze interweniował w tej sprawie. Co do zdjęć to fajnie by było je gdzieś zobaczyć :) a jak wygląda budowa, ruszyło już coś? Jakieś fundamenty?
A który segment sąsiada interesuje? Bo budują dwa na razie. Jak byliśmy tam jakieś 3tyg.temu to szereg pierwszy "wyrósł" z ziemi a w drugim były zrobione szalunki pod fundament. Może ewentualnie podać sąsiad email i będę wysyłała zdjęcia tam. Mam kilka z ostatniego razu, a następnym razem będę w Pępowie za jakiś tydzień.
Dzięki za info. Czy od ostatniej Waszej wizyty jest zauważalny jakiś większy postęp? Czy w miare sprawnie im to idzie? Z tego co wiadomo to pierwsze dwa szeregi mają odbiory do końca 2017r dlatego tam już praca wre. Trzeci i czwarty szereg maja odbiory I kw. 2018r także ich budowa powinna niebawem ruszyć. A jak z widocznością budowy, dobrze wszystko widać?
Od ostatniego razu czyli około 4 tyg.zrobili fundamenty w 2gim szeregu ( podczas poprzedniej wizyty były gotowe fundamenty w 1szym). Więc słusznie...3ci powinni niebawem zacząć. My mamy odbiór 2giego do końca 2017. Dojazd do budowy...Jadąc ulica Lipową przy samym skręcie jest plakat z napisem "osiedle onnea". Gdyby nie on,to ktoś kto nie wie gdzie jechać miałby trudności. Ale developer wcześniejsze osiedla,np.familijne, dobrze oznaczył tabliczkami, więc i nasze osiedle napewno będzie. Sam plac budowy: mały, czysty ale strasznie tam ciemno. No i nie ma jumb, więc po deszczach są straszne dziury, kiedy się już skręcić z ul.lipowej do nas.
No trochę lipa z ta polną dróżką. Miejmy nadzieje, że tam tez położą jumby. Z tego co czytałem tutaj no forum to te tereny to sama glina i słabo chłonie wodę, także do kałuż trzeba będzie niestety przywyknąć. Na stronie 7nieba pojawiły się kolejne domy na sprzedaży, szereg 6 i 7. Widać ze mają popyt. A co do zdjęć to czekam na jakąś fotorelacje :D
Umowa podpisana, a zaraz po niej wezwanie do zaplaty pierwszej transzy. Wszystko ok. Na budowie wyznaczony czas kiedy mozna ogladac prace ale mamy kilka zdjec z ukrycia :-) Pierwszy i drugi szereg- fundamenty gotowe i na tym staneli jak narazie, bo kiedy bylismy tam w zeszlym tygodniu to zaczeli prace przy trzecim szeregu ( prace ziemne, zwalali nadmiar ziemi i pewnie juz kopia w tym tygodniu. Zdjecia zaraz wstawie na ta stonke, ktora sasiad polecal.
Dzięki za foty ;) fajnie ze jest postęp. Widzę, że domy się jeszcze w pełni nie rozwinęły a już się szarpnęli z murkiem na wjeździe :D co do umowy, Czy wszystko było w porządku? Żadnych problemów? Wprowadzaliście jakieś zmiany? Lada moment tez podpisujmy umowę. Jeszcze pytanie odnośnie dodatków, czy braliście jakieś z listy typu ogrzewanie podłogowe czy rozprowadzenie ciepła z kominka po pokojach?