Widok

Osiedle Onnea

Witam przyszłych mieszkańców osiedla Onnea. :-)
Mamy nadzieję że zima bedzie łagodna i 7niebo szybko rozpocznie budowę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jako ze nie wszyscy maja dostęp do bieżących informacji.
Wczoraj mieliśmy na osiedlu pożar skrzynki elektrycznej która deweloper postanowił zasypać.
Ponoć osp jeszcze czegoś takiego nie widziało.
Także już nie tylko sufity spadają ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiecej info o SN
https://forum.trojmiasto.pl/Mlody-Jasien-t761637,12,684.html
Z nowości SN nie ma kasy na wypłatę zaległych zobowiązań.
Miesiąc temu minęły terminy zapłaty zaległych odsetek za opóźnienia w budowie. Terminy z porozumień podpisywanych przy okazji podpisania aktu.
A numerem jeden jest tłumaczenie zr tak w zasadzie nikomu nic się nie należy bo to nie z winy dewelopera te opóźnienia.

Przy okazji jedyna droga jest od kilku dni niemal nie przejezdna. Mojemu kurierowi ostatnio resor pękł gdy odrmnie wracał i powiedział ze nigdy więcej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Domy drożeją a standard wykończenia coraz bardziej ekonomiczny.

Deweloper zachęcony brakiem konsekwencji za poprzednie niedociągnięcia buduje już oficjalnie z pominięciem standardu wykończenia. Dzisiaj się okazało ze klinkier za drogi wiec dla naszego dobra będzie tynk.
Co jutro się okaże? Dachówka za droga wiec papę położą?

Z ciekawostek w obsłudze klienta kolejne rotacje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

zgadza się. trzeba odjąć około 60 metrów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

-Budynek, więc to nie jest budynek + 450m2 ziemi.

oczywiście że są. My mamy 430m2 .a były też takie ( w późniejszych etapach) które mają około 500 nawet. Tylko kiedy to będą budować to nje mam pojecia

Gdzie masz te 450m2 ziemi?
Tyle nie mają nawet skrajne działki od drogi, a dodatkowo trzeba odjąć 100m2 na budynek, a środkowe segmenty mają 270m2 - budynek.
Więc nie szalejmy z tą wielką ilością ziemi...

Ja mam dom w Onnei i generalnie jak na samą inwestycje to nie narzekam.

Tyle że ja kupowałem środkowy segment za 309 plus udział w drogach i moim zdaniem to była dobra decyzja.
Problemem jest deweloper a w zasadzie jego podejście do klienta. Na prawdę nikt tutaj nie przesadza że to jest inwestycja dla ludzi cierpliwych i o mocnych nerwach ewentualnie dla tych co maja wszystko w nosie ale ci drudzy beda wszedzie szczęśliwi.

Nie chce mi się tutaj wypisywać wszystkich perypetii najlepiej będzie jak sie zalogujecie na forum Onnea.info tyle że sie zalogujcie bo wgląd do tych najciekawszych postów mają tylko zalogowani ;)

Ja dodam tylko od siebie że gdybym miał drugi raz kupować tutaj dom to bym go kupił bez wachania ale nie za te pieniądze co teraz proponują.
Z plusów ŚŃ siadła kompletnie sprzedaż a ruszyli z budową jednego z szeregów w którym mają tylko jeden lokal sprzedany i tym sposobem niedługo będziecie mieli państwo możliwość kupienia domu od reki ;)

Pozdrawiam

Margo wcale nie jest takie super, bo ma takie zadłużenia że kilka miesięcy temu było zablokowane we większości hurtowni budowlanych w okolicy.

Chmara to tez lipa ale za to poważniej podchodzi do klienta. Margo ekobud i jeszcze kilka innych jest lepszych.
Siodme piekło jest fajne dopóki umowy z nimi nie podpiszesz. Później już maja ciebie w d*pie. Mistrzostwem świata jest ostatnio podsuwanie ugody w trakcie przekazania własności budynku oddanego pół roku po terminie a tam ze odsetki tobie zapłacą ale polowe tego co tobie przysługuje i nie teraz a za kilka miesięcy. W zamian uścisk dłoni i papierowy medal frajera roku
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

200 to chyba przesadziłeś /aś.
Dodam jeszcze 450m2 ziemi on której nie wsponieliscie.

Albo za 400k to kupić cały bliźniak i będzie 180m :D

Warto dołożyć 200k za 10m2 + garaż?

Te klity u chmury? Bo wyglądają jak typowe kurniki bez płyt nawet ? Tam to nawet obsługa przed podpisaniem umowy jest beznadziejna

Polecam zalogowac sie na forum Onne.info bo tutaj dużo informacji jest usuwanych przez moderatora.
Generalnie nie jest źle ale za tą cenę co teraz proponują mało atrakcyjnie.
Przedewszystkim to jest inwestycja dla ludzi cierpliwych i mało wymagających.
Opoznienia i olewanie klienta na porządku dziennym oczywiscie dopiero po podpisaniu wszelkich umów bo przed to deweloper marzenie.

Powiem szczerze miejsce do zamieszkania bardzo fajne okolica cicha i przyjemna wszystkie uslugi prawie pod nosem ale co do oferty na koknkretnie te osiedle to proponuje poszukac u konkurencji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mimo wszystko polecam. Fakt, faktem były opóźnienia na budowie(i dalej są), problemy z gazem, problemy z wodą, troche poprawek (większość kosmetycznych), ale koniec końców jesteśmy zadowoleni z wyboru.
Przeczytaj cały wątek i już żadnych pytań nie będziesz miał :p
Witam ,
Czy jako mieszkańcy tego osiedla są Państwo skłonni zeby polecić ta inwestycje ? Jestem na etapie szukania domku.
Pozdrawiam
Gaz będzie prawdopodobnie z prawie rocznym opóźnieniem.
Odbiory wciskają jak tylko mogą czasem wręcz wymuszając. Dodatkowo wciskają porozumienia które tak na prawdę są zrzeczeniem się praw do odszkodowania tłumacząc ze bez tego nie mogą wypłacić odsetek.
Jednym słowem cyrk.
do góry