Widok

Osiedle Rodzinne - Koty

Witam,
chciałbym poinformować właścicieli szarego kota z osiedla Rodzinnego, że uprzejmie "oznaczył" on zabawki moich dzieci przez co są do wyrzucenia. Mam to nagrane na kamerze.
W związku z powyższym informuję, że przyjrzę się dokładnie do którego domu ten kot chodzi i przyjdę z nagraniem i rachunkiem do zapłaty. Jeśli nie uda mi się namierzyć, zastawię klatkę, złapię kota i go wywiozę do schroniska.
Tyczy się to również rudego kota, który porysował mi maskę samochodu.
Temat co chwilę pojawiający się na tym forum, lecz właściciele tych zwierząt nic sobie nie robią z tego, że ich koty szkodzą u sąsiadów. Dosyć tego!
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 28

Podziwiam Pana za spokój, ja bym ubił sierściucha. Miałem dziś naszczane przy drzwiach, następnym razem spuszczę pieska na polowanie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

co to za kociarstwo na tym forum siedzi?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szkoda czasu, miłej dyskusji, tylko proszę kulturalnie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

do mnie tez wiecznie przychodzi czarny kundel ktory notorycznie szcz* i sr* mimo uwagi zwróconej włascicielom ale znam juz rozwiazanie tej sprawy skoro własciciel ma wywalane w swoje zwierzatko ja mam wiatrówke z nabojem gazowym strzele raz drugi w d*pe to sie skonczy i panu proponuje to samo
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ha i to by było na tyle twoich argumentów anonimie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ha, kot zamienił się w psa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Logika. Pan anonim dalej będzie wypuszczać swoją psinkę wys*ać się poza własne ogrodzenie, a Pan Wojtek ma budować mur chiński, żeby ta psinka nie mogła tam wejść. Albowiem panu anonimowi wsio ryba gdzie jego szanowny pies nawali, byle nie u siebie w ogrodzie, bo jeszcze będzie musiał to sprzątać. Po własnym psie, no szanujmy się. Nie po to pan anonim ma psa żeby po nim sprzątać
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nikt nikomu nie grozi. Psa nie wyprowadzam poza posesje. Jak gdzies jedziemy razem to pies przewożony jest w klatce a na spacer w miejsce publiczne zabieram zestaw do sprzątania jego odchodów.
To nie my się spinamy - tylko Wy, kocie i psie mamy i tatusiowie. Człowiek kulturalnie zwrócił uwagę iż nie będzie tego tolerował w przyszłości. Tylko tyle. I ja go rozumiem. Uszanujcie prawo innych do własnej własności i nie mieszajcie w to dzikie zwierzęta bo to nie o nich ten wątek, tylko o zwierzakach domowych za które każdy właściciel bierze odpowiedzialność.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proponuję wybudować 3 metrowy mur plus drut kolczasty i jeszcze na górze siatka będzie Pan Wojtek bezpieczny. Gwarantuje nic i nikt nie wejdzie na Pana własność...mój jest ten kawałek podłogi nie mówcie mi co mam robić...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 17

wszystkie zjadam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6

Widzę, że Pan / Pani wie lepiej co się dzieje u mnie na działce. Świetnie. Do mnie nie przychodzą dziki, sarny czy też zające, które chodziły kiedyś tutaj po polu, tylko koty, w dużej mierze w obrożach.
Zwierzętom tutaj nikt nie groził. Uprzejmie poinformowałem, że będę je wywoził do schroniska, gdzie będą bezpieczne.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ktoś zapomniał, że mieszka na wsi.
Przypominam, że koty żyją 15, a nawet 20 lat. Jeszcze kilka lat temu koty tu żyły, na dziko się rozmnażały, czasem dostały coś od gospodarza, czasem same się poczęstowały, łapały gryzonie i nikomu koty na wsi nie przeszkadzały....
Dorosłego kota przyzwyczajonego do wychodzenia, nie zamkniecie nagle w domu, one mają swoje rytuały i przyzwyczajenia. Jak komuś zwierze przeszkadza, to można zaopatrzyć się w odstraszacz zapachowy i mieć kocie towarzystwo z głowy, ale dajcie im żyć.
Też przychodzą do mnie obce koty, nie zawsze mi się podoba ich obecność, ale do głowy by mi nie przyszło, żeby odpowiedzialność na to że dla oszczędności kupiło się dom na wsi, przerzucać na zwierzęta.... Wrzućcie na luz i dajcie żyć innym.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 19

Dzięki za zrozumienie Metody.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mam nadzieję że sprząta Pan również odchody swojego psa podczas spaceru poza granicami swojej działki i nie sądzę żeby akurat koty zrobiły sobie kuwetę z posiadłości osoby która założyła ten wątek przypominam mieszkacie na wsi i wasza działka to kiedyś pole po którym chodziły różne zwierzątka więc wypuśćcie trochę pary i przestańcie grozić zwierzętom ludziom bo strach pomyśleć że możecie kiedyś trafić na kogoś kto nie toleruje dzieci zapachu grilla itd
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 19

Trafna argumentacja, przekonaleś mnie i gdy tylko mój kot wróci do domu przeprowadzę z nim poważną rozmowę.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 13

Wojtek, odpuść sobie dyskusje z tymi ludźmi.. Nie ma sensu.
Ciekawy jestem czy byliby tak bardzo wyrozumiali gdyby to do nich przychodziły wszelkiej maści czteronogie zwierzęta załatwiać swoje potrzeby fizjologiczne.
Zapewne gdyby widziały nasr*ne na tarasie i obszcz*ne drzwi i ściany swoich domów pewnie nie byliby tacy wyrozumiali.. Mam psiaka, po którym regularnie sprzątam na posesji ale nie akceptuję psich i kocich odchodów wszelkiej maści przybyszów.. przed podjazdem, przy furtce.. kocich szczyn i wydzielin feromonowych na donicach na tarasie.
Tyle w temacie.
Gość poprosił aby właściciele tych sierściuchów pilnowali swoje pociech a nie wypuszczali samopas, ostrzegł że wyłapie i zawiezie do schroniska, z którego taki właściciel będzie mógł go odebrać a w zamian otrzymuje falę hejtu.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 4

To dobrze kamień z serca mi spadł :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

O moje dzieci się nie martw. Wiedzą jak się obchodzić ze zwierzętami i wiedzą przede wszystkim co to jest kultura osobista i szanowanie drugiego człowieka oraz jego własności.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 3

Aż strach pomyśleć jak wychowasz dzieci, będą znęcać się nad kroliczkami ach szkoda słów
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 17

Czy ty wiesz co to jest monitoring budynku i otoczenia czy to już przekracza twoje możliwości? Interesuje mnie wszystko co przekracza granicę mojej działki i nie życzę sobie by czyjeś koty robiły sobie u mnie toaletę. Tylko tyle i jak widać, aż tyle.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum Banino

Drewutnia/Altana/Domek narzędziowy (35 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was miał kontakt z Powiatowym inspektoratem Nadzoru budowlanego w sprawie zgłoszenia...

do góry