Widok
najlepiej popytajcie tych z os. miodowego, bo to ten sam deweloper
http://forum.trojmiasto.pl/osiedle-blizniakow-ul-Miodowa-prosba-o-opinie-t177485,4,12.html
http://forum.trojmiasto.pl/osiedle-blizniakow-ul-Miodowa-prosba-o-opinie-t177485,4,12.html
Zamierzamy kupić mieszkanie od tego dewelopera. Jak na razie musimy go sprawdzić, ale pierwsze wrażenie robi całkiem niezłe. Czy ktoś odebrał już klucze do pierwszych bloków przez nich wybudowanych?? Ile opóźniło się wydanie mieszkania w stosunku do zakładanego terminu?? Jak z jakością?? Czy są jakieś niedoróbki??
Kilka dni temu miałem okazję oglądać te mieszkania i wszystko wygląda dość imponująco i wręcz aż dziwnie pozytywnie. My będziemy musieli poczekać jeszcze rok na mieszkanie budowane przez nich, bo w budynkach aktualnie stawianych wszystko już zajęte, zostaje budynek nr 4 (ustawiony ukośnie do reszty) i budynek 6 na który się nastawiamy. Martwi mnie trochę to, że już chcą zaliczki, a nie mają jeszcze pozwolenia na budowę...
zastanawialiśmy się nad kupnem bliżniaka w zeszłym roku na tym własnie osiedlu ale niestety wykonanie (niechlujność przy stawianiu ścian), syf na placu budowy, nieustawność pokoi, bardzo niskie skosy, DOJAZD ;/ zniechęciły nas do tego osiedla. a na dodatek w okresie w którym się zastanawialiśmy nad kupnem została wstrzymana sprzedaż. I dobrze bo dzięki temu wybraliśmy inna lokalizację również w Baninie. :)

Hmm, w takim razie to ja nie wiem o jakim osiedlu mowa... Osiedle które ja widzę - super dojazd, kanalizacja, na budowie porządek i ład, wszystko starannie i ładnie wykonane. Pokoje ustawne - no chyba że nie wiem co chce się tam wstawić - szafy gdańskie?...Ja tam weszłam i od razu wiedziałam gdzie co będzie stało. Mała wyobraźnia? A że jest błoto- prawie zawsze na budowie jest błoto, to normalne. Nie wiem też kto ocenia kulturę przyszłych mieszkańców tego osiedla, ale ewidentnie ktoś z deficytem inteligencji. Pozdrawiam miłych sąsiadów
Też czekamy na odbiór budynku nr 2, kontakt z deweloperem jak najbardziej ok i mamy nadzieję że będzie tak do końca.
Zaciekawiło mnie co przyszłe sąsiadki piszą o odbiorze mieszkań w budynku nr 2. Z tego co nam wiadomo odbiór przewidziany jest na kwiecień, czy coś się zmieniło w tej sprawie?
Pozdrawiam
M
Zaciekawiło mnie co przyszłe sąsiadki piszą o odbiorze mieszkań w budynku nr 2. Z tego co nam wiadomo odbiór przewidziany jest na kwiecień, czy coś się zmieniło w tej sprawie?
Pozdrawiam
M
Myśmy kupili mieszkanie w drugim szeregu, na razie jesteśmy zadowoleni, budują terminowo, współpraca z P. Dorotą i deweloperem również bez zarzutu. Całość osiedla ma powstać w ciągu 3 lat, z tego co wiem 4 pierwsze szeregi są już sprzedane. Również mamy nadzieję, że płyty na Pszennej położy deweloper:)
Pozdrawiamy serdecznie sąsiadów,
Pozdrawiamy serdecznie sąsiadów,
Rano niestety sa wszedzie korki czy to banino czy Karczemki.Co do lotniska to akurat niejest tak blisko Rodzinnego osiedla wiec niesadze zeby to przeszkadzalo.Mysle ze domy jak i mieszkania sa godne zakupu widac to ewidentnie jak schodza jak swieze bulki:-)))ja mam nadzieje ze niebede zalowac bo za ta cene tyle metrow niewidzialm nigdzie:-))
Nowe forum naszego osiedla już działa. Zapraszam wszystkich mieszkańców do dzielenia się opiniami. Wspólnie rozwiążemy wszystkie teraźniejsze oraz przyszłe problemy na naszym osiedlu. Razem możemy więcej - http://banino.phorum.pl/
Witam, chcialabym przestrzec wszystkich kupujących w firmie 7 niebo!!!Uwaga bo dom z marzen moze okazac się istnym 7 pieklem,!!!!!! To nazwa jest adekwatna do jakosci i obsugi w tej firmie....Oczywiscie na poczatku jest milo i pieknie, tylko zeby zlapac klienta...Pozniej tylko gorzej...:(((.Materialy sa bylejakie i oszczedzaja na kazdym kroku...
heh, konkurencja nie śpi ;)
a tak na poważnie ,- jak narazie kontakt z 7niebem super - aż jestem pełna podziwu , bo przy tak wielu klientach nadal są dla mnie super mili , jakość obsługi super -mimo że mnie już "złapali" prawie rok temu :)
więc bla bla bla oni źli , drogi złe , samoloty hałasują i inne głupie wypowiedzi na forum - nie wiem czy konkurencji , czy zazdrośników
a tak na poważnie ,- jak narazie kontakt z 7niebem super - aż jestem pełna podziwu , bo przy tak wielu klientach nadal są dla mnie super mili , jakość obsługi super -mimo że mnie już "złapali" prawie rok temu :)
więc bla bla bla oni źli , drogi złe , samoloty hałasują i inne głupie wypowiedzi na forum - nie wiem czy konkurencji , czy zazdrośników
to co tu pisze ta Pani nie ma nigdzie pokrycia :) deweloper super , kontakt wręcz wzorowy na każdym etapie budowy ,a materiały i wykończenie i zaangażowanie ludzi pracujących w tej firmie 5+ , naprawdę polecam , najlepszy jest tekst : właściciel jeździ po wsi i zgrywa ważniaka hahaha Pozdrawiam Panią
Do Iron...
no włąsnie jestesmy zainteresowani zakupem szeregu ktory buduje p. Marek z firmy Marsol. Słyszałam ze chcial kupic ta niezabudowana dzialke przed "nasza" a my zastanawiamy sie co bedzie na niej docelowo stało( czy to twoja dzialka, ta po lewej stronie od wjazdu na Różana, przed słupem wysokiego napiecia?) Zamierzasz sie tam tez budowac?;) jakby co to pisz na e-maila :lokatorzy100@wp.pl
Dzieki z góry za info!!!
no włąsnie jestesmy zainteresowani zakupem szeregu ktory buduje p. Marek z firmy Marsol. Słyszałam ze chcial kupic ta niezabudowana dzialke przed "nasza" a my zastanawiamy sie co bedzie na niej docelowo stało( czy to twoja dzialka, ta po lewej stronie od wjazdu na Różana, przed słupem wysokiego napiecia?) Zamierzasz sie tam tez budowac?;) jakby co to pisz na e-maila :lokatorzy100@wp.pl
Dzieki z góry za info!!!
Asia ty chyba piszesz o parterach , bo piętra do dziś nie są skończone ! wiec żaden odbiór nie wchodzi w grę! Zobacz... balustrady balkonowej brak , dojazdu brak (kostki brukowej) , brak płotu , skrzynek gazowych , liczników brak! sam bym chciał już wejść i zacząć cekolować bo tynki chyba łokciem zacierali a nie łatą i pacą.
Witam, odebraliśmy mieszkanie w styczniu i nie było żadnych zastrzeżeń, kaloryfer był w miejscu które nam się nie podobało ale bez problemu i kosztów dodatkowych deweloper go ściągnął. Trochę schrzanili sprawę z odwodnieniem ogródka, zwróćcie na to uwagę u siebie - u nas robi się błotniste bajoro jak popada ale mają kopać studnię - dam znać jak zrobią.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Właściciel czyli Pan Prezes? Jako pierwsza podpisywałam umowę z Siódmym Niebem w obecności tego jak piszesz "ważniaka" - bardzo miły człowiek, z deweloperem jest dobry kontakt, odebrałam mieszkanie w lutym tego roku i nie miałam "prawie" żadnych zastrzeżeń a te które miałam od razu zostały załatwione. Nie wiem skąd wyciągasz takie informacje...
Zapraszam nowych mieszkańców na forum Osiedla Rodzinnego:
http://banino.phorum.pl
http://banino.phorum.pl
Sprzedam mieszkanie na 1 piętrze ok 120m2 ,jest już odebrane , posiada ogrzewanie podłogowe w części dziennej, wycekolowane , podświetlane schody , wyjście wi-fi i sat. antresola do wykończenia (lub +20tyś wykończona ) aktualnie 5 okien dachowych , wyciągnięte piony inst. kanalizacji , ciepła/zimna woda , ogrzewanie , prąd.
Cena mieszkania 280tyś tel 605-145-099
Cena mieszkania 280tyś tel 605-145-099
Ostatnio mam mieszane uczucia co do dewelopera. Odebrałam dom w styczniu z półrocznym opóźnieniem, którego przyczyn niestety nie znam bo dom stoi od wakacji 2012. O niektóre prace musiałam się upominać i niektóre zostały zrobione zimą, w związku z czym obecnie składam reklamacje. Niestety na naprawę i wywiązanie się z prac zawartych w protokole odbioru nie mogę się doczekać, dzwonię co dwa dni się przypominam, i niestety od miesiąca nic...Mam wrażenie że tylko nam się tak trafiło, ale ja już wymiękam...