Widok

Osiedle Zacisze Reda

Leśne Zacisze Karwiny Temat dostępny też na forum:
Dzień Dobry Wszystkim,
Czy ktoś z Was może słyszał coś o osiedlu zacisze w Redzie (buduje sie na leśnej obok leśnych tarasów)?

Jak tak po napiszcie co wiecie, zastanawiam sie nad kupnem tam mieszkania ale w internecie jest całkowity brak informacji na temat tego dewelopera i całej inwestycji... tylko na ich stronce są jakieś informacje...
A wiecie jak to jest z tymi nowymi deweloperami, nie chcę się wpakowac na mine...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

Wyglada na to, ze oni nie maja tej inwestycji prawidlowo zarejestrowanej. Prosze zwrocic uwage, ze caly czas, juz od kilku miesiecy, niektore mieszkania sa zarezerwowane, ale zadne nie jest sprzedane. Dziwne, nieprawdaz? Prosze uwazac.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie można sprzedać mieszkania nie kończąc budowy, wiec są rezerwacje.
To jest deweloper z ustawy, przeniesienie praw po odbiorach.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Witam,

Od kilku miesięcy jestem zwodzona zapewnianiem otrzymania dokumentacji od dewelopera, jednak wciąż jej nie mam. Firma sprzedaje inwestycję innej spółce, która funkcjonuje od 2019 roku i nie ma nic wspólnego z nieruchomościami. Spółka ma siedzibę w Gdyni w zwykłym budynku mieszkalnym i nie ma z nią żadnego kontaktu. Bez dokumentów nie można uruchomić kredytu, także nie można mieszkania kupić. Obawiam się straty opłaty rezerwacyjnej, oszustwa. Na wielokrotne prośby o dokumenty, wciąż otrzymuję informacje o przedłużaniu okresu oczekiwania i braku dokumentów na ustalany termin. Zakup nieruchomości nie tak powinien wyglądać.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Po pierwsze prosze sprawdzic inwestora., a jego adres to pewnie mieszkanie w bloku.Po drugie, kto jest wlascicirlem gruntu na ktorym staje budowa.Po numerze KRS bedzie wiadomo. Jesli inwestor nie jest wlascicielem gruntu, to znaczy ze nie ma pieniedzy i liczy na wykup gruntu z pieniedzy przedlacanych.Upadek inwestora jest strata klientow.Po trzecie, jaki kapital zalozycielski ma spolka inwestorska.
Po trzecie, nalezy sprawdzic czt inwestor nie jest karany, czy ma zobowiazania,dlugi nie splaconw lub zaleglosci.To jest troche klikania, ale warto.Inwestor jako spolka musi okazywac regon inip wiec nalezy to zrobic .A przedtem- zadnych przedplat !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oktawia.prosze podac kontakt. do siebie.Pomoge pani rozwiazac ta szarade bez zobowiazan.Just friendly.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My wlasnie mamy ten sam problem... ciagle nas zwodza a kasa na rezerwacje juz wplacona. Zero kontaktu..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam. Jesteśmy na etapie podpisania umowy rezerwacyjnej i bardzo prosimy o kontakt: info.korespondencja@gmail.com

Sp.Zacisze jak widac ma kapital 500.000 , ale nie wystepuje jako deweloper.Jest powiazana z Funduszem Invictus w Warszawie. co jest jeszcze ciekawsze. bo brak strony www Deweloper musi dostarczyc prospekt budowy, oraz podac numer Ksiegi Wieczystej na dowod, ze jest wlascicielem gruntu na ktorym powstaje inwestycja. Z rejestru KW nabywca dowie sie czy jego wplata jest zagrozona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sprawdzałam i niby wszystko jest ok. Osiedle się prężnie buduje, ale kontakt z nimi faktycznie jest słaby. Byłam nawet z 1,5 tygodnia temu na miejscu objerzeć co jest zrobione i ciałkiem niezle to wygląda.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wspominała pani wcześniej o problemach w komunikacji z deweloperem. Ja jestem na początki tej drogi. Czy może pani się odezwać na info.korespondencja@gmail.com w celu krótkiej rozmowy?

Napisałam, prosze spr.

Jakiej kwoty wymaga deweloper podczas podpisania umowy rezerwacyjnej ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może jest więcej osób, które mają problem z tym deweloperem?

Budowa ma tablice informacyjna o wykonawcy i nadzorze i od tego nalezy zaczac.Sfotografowac.
Deweloper/inwestor musi w prospekcie informacyjnym przedstawic sie w calosci, w tym kwestie wlasnosciowe i wlozonego kapitalu.
Nabywca musi dociekac, kto jest deweloperem, jaki ma kapital,czy jest wlascicielem dzialki na ktorej powstaje budowla i kto jest realizarorem.W jakim banku ma rachunek i kto jest dysponentem. Ludzie...k... myslcie !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam. Jestem w takiej samej sytuacji, nie mogę się doprosić dokumentów potrzebnych do kredytu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mariaty@onet.pl
Napisz na maila dolacze Ciebie do grupy
Witam, zastanawiam się nad zakupem od tego dewelopera. Po przeczytaniu tych informacji bardzo mocno się zaniepokoiłam. Czy faktycznie jest taki problem w kontakcie z deweloperem?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czytajcie uwaznie i dociekajcie Weryfikujcie wszystkie informacje dotyczace dewelopera i wykonawcy oraz stosunkow wspolzaleznosci. Kluczowa jest informacja o wlasnosci gruntu przez dewelopera i numer Ksiegi Wieczystej dla sprawdzania zgodnosci..Jesli nazwy dewelopera nie ma w Ksiedze wieczystej to tak jakbyscie zawarli malzenstwo bez wpisu w USC..:)Tworzenie jakichs list skarg w jakimkolwiek celu nie ma sensu, skoro nabywca zaniedbal analizy inwestycji od A do Z.Smieci na wejsciu smieci na wyjsciu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie kupować tam nawet garażu !!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry