Widok

Osowa stoi

na Osowej stabilnie wszystko stoi, dróg nadal nie ma, ale zezwolenia na budowę kolejnych bloków miasto konsekwentnie wydaje
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dlaczego

Dlaczego ciągle korki, tak dużo dróg się buduje ,a korków przybywa. Trójmiasto to ma chyba rekardy.

Zielony ład ma działać tylko w jedną stronę.

Pachołki mają się stosować do wytycznych, a władza soki spija. PiS PO jedno zło.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Osowa

Nic tak dobrze nie wychodzi władcom Trójmiasta /całej trójcy/ jak współpraca z diweloperami.

Mają choroby i problemy ze sprawnością

Bo przez te 40 lat siedzieli w fotelu, zamiast ruszyć zadek i zbudować sobie tą sprawność.
Ale jak ktoś woli po 40 się na wózek przesiąść to jego sprawa.

Bo w gdyni to korków nie ma xD

I wszędzie asfalt :D
No weź mnie nie rozśmieszaj

Może jesteś wysportowany

Ludzie jednak mają po czterdziestce często już choroby i różne problemy ze sprawnością więc do kogo te słowa? Jadą autem bo w autobusie i take korku stoją i nie muszą się ciągle przesiadać. Kiedy jakies buspasy i szybszy transport? Przydałby się aoubusy pospieszne jadące obwodnicą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo nie ma wyjścia

Przesiadając się w tej genialnej gdańskiej komunikacji mozna dwie godziny stracić zanim do celu dojedziesz

Żeby ten autobus jechał

Ale to coś stoi w miejscu. Kiedyś obliczyłem że biegnąc całą drogę truchtem przebiegłbym ją w tym samym tempie co autobus. Czyli biegnąc z prędkością okolo 8km na godz.

Rowerem mówisz?

Pokaż mi tam ścieżkę bo jest taka przez las i strach wieczorem tamtędy jechać. A pod górę to chyba tylko rowerek wyczynowy by musiał być. Ja mam niesprawne nogi i dwie choroby przewlekle. Nie jestem gruby ale niezbyt sprawny. To co mam rowerem jak ludzie przed wojna jeździć?? Bredzisz niesamowite głupoty! Ale wiem czemu bo boisz się że twojej eleganckiej dzielnicy się pogorszy jak na Osowej zaczną wszystko robić albo po prostu zazdrość cię zżera że ludzie mają tu zieleń i spokój na Osowej!

Wiesz tu też chodzi jeszcze o to w jakim tempie budują drogi dojazdowe

A w jakim bloki na Osowej i nowe domki... Te pierwsze wcale się nie budują! Znowu łapówki?

Jaka kładka nad obwodnicą?

Tam jest zakaz ruchu pieszych na wiadukcie! Powiedz mi co robi miasto dla Osowy?? Na ulicach leżą płyty ulice dojazdowe wiecznie zakorkowane. Może trzeba jako osiedle do Gdyni się przełączyć?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wynajmuje za 800zl więcej niż za mieszkanie z okolicznej miejscowości. Ostatecznie, wychodzi na to samo, bo nie muszę opłacać samochodu, mevo, tak jak wspomniałem to tylko 30zl. Czasem skorzystam że zbiorkomu, kiedy pogoda jest naprawdę paskudna.

To ja może trochę wyklaruję, bo widzę niezłe bzdury:

1. Raatza nie była wybudowana od zera. Bazowała częściowo na już istniejącej ulicy Nowy Świat (stąd jej początkowa nazwa: Nowy Nowy Świat). Miasto wykonało od zera odcinek ledwie 1km
2. Nowa Koziorożca - mając rezerwę na aleję 2 pasy w każdą ze stron, miasto postawiło na ultrawąską uliczkę o absurdalnej liczbie meandrów, a tuż obok wykopany rów. Planista chyba nie wpadł na to, że zimą przy oblodzeniu jeśli ktoś nie zdąży zmienić opon, a będzie miał przyjemność przejechania się tym torem przeszkód, to po prostu wpadnie do wspomnianego rowu
3. Przebudowana Kielnieńska - kolejny projekt z potencjałem totalnie spartaczony w finalnym kształcie. Kolejna ulica z rezerwą na szerokość alei celowo zwężona do maksimum, w rezultacie korki te same, rondo do którego przy dużym korku nie da się włączyć. I mimo wydumanej szerokości chodników, brak wytyczonej ścieżki rowerowej (to aż głowa boli, jak ktoś mógł zawalić). Jednocześnie dozwolony ruch rowerowy o chodnikach i namalowane przejazdy rowerowe na ulicy (czyli jak wygenerować wypadki z udziałem rozerzystów)
4. Remont Galaktycznej... 50 metrów betonowych bloków przed Biedronką? Jest się czym chwalić? To wstyd, że miasto nie dało rady dokończyć tego kawałka drogi przez... dekadę? Ile więcej?
5. Przymierza się do poszerzenia spacerowej od 30 lat. Dziękuję za obietnice, mam ich pełne wiadra.

No i jedna czwarta wiezie babcię w betoniarce.

Czasami nawet do szpitala.

Zapraszam na ulice Marsa. Dziura na dzurze od 15 lat nie mozna sie doprosic o zrobienie drogi. Skandal!!!. Ale przed wyborami zaczna sie obietnice jak co kilka lat. Juz stracilem nadzieje. Czas na zmiany!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko że gdyby nie samochody to nikt by nie robił dróg asfaltowych. I byście tymi swoimi rowerkami po ubitym piachu jeździli

Szkoda życia na dojazdy

Znajdź pracè bliżej domu albo zamieszkaj bliżej pracy. Proste.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Osowiacy - stan umysłu

Narzekają na dojazd i chcą dróg, byle tylko nie pod ich oknami ..... nie u nich na dzielni ...... Hehehe
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry