~anonim
89.64.20.*
(8 miesięcy temu) 27 października 2025 o 21:33
To ja może trochę wyklaruję, bo widzę niezłe bzdury:
1. Raatza nie była wybudowana od zera. Bazowała częściowo na już istniejącej ulicy Nowy Świat (stąd jej początkowa nazwa: Nowy Nowy Świat). Miasto wykonało od zera odcinek ledwie 1km
2. Nowa Koziorożca - mając rezerwę na aleję 2 pasy w każdą ze stron, miasto postawiło na ultrawąską uliczkę o absurdalnej liczbie meandrów, a tuż obok wykopany rów. Planista chyba nie wpadł na to, że zimą przy oblodzeniu jeśli ktoś nie zdąży zmienić opon, a będzie miał przyjemność przejechania się tym torem przeszkód, to po prostu wpadnie do wspomnianego rowu
3. Przebudowana Kielnieńska - kolejny projekt z potencjałem totalnie spartaczony w finalnym kształcie. Kolejna ulica z rezerwą na szerokość alei celowo zwężona do maksimum, w rezultacie korki te same, rondo do którego przy dużym korku nie da się włączyć. I mimo wydumanej szerokości chodników, brak wytyczonej ścieżki rowerowej (to aż głowa boli, jak ktoś mógł zawalić). Jednocześnie dozwolony ruch rowerowy o chodnikach i namalowane przejazdy rowerowe na ulicy (czyli jak wygenerować wypadki z udziałem rozerzystów)
4. Remont Galaktycznej... 50 metrów betonowych bloków przed Biedronką? Jest się czym chwalić? To wstyd, że miasto nie dało rady dokończyć tego kawałka drogi przez... dekadę? Ile więcej?
5. Przymierza się do poszerzenia spacerowej od 30 lat. Dziękuję za obietnice, mam ich pełne wiadra.
0
0