Widok

Ospa, ile dni po kontakcie z choroba wysypalo??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej, mam pytanie do mam dzieci ktore przechodzily ospe. Ile dni po kontakcie z choroba uplynelo jak pojawily sie pierwsze krostki? W Internecie pisza ze srednio to 14 dni ale ciekawi mnie jak to wygladalo u Was..maly mial kontakt z dzieckiem chorym na ospe i teraz czekamy
...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u mnie równo 14 dni ..
łudziłam się, że jednak się nie zaraziła i po dwóch tygodniach wysyp ;)
imageimage
image
U nas też 2 tygodnie :/
image
image

image
u nas mały się nie zaraził ale w tym czasie u syna w klasie były zachorowania i z tego co wiem jak to było z młodszym rodzeństwem że jedno dziecko po trzech dniach został wysypane a w drugim przypadku równo tydzień po bracie.
ok. 2-3 tyg.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja córka poszła do przedszkola w poniedzialek (po ponad tygodniowej nieobecnosci) i wrocila tego dnia z rewelacją, ze 4 dzieci ma ospę
ZPierwsze krosty zauwazylam u niej w piatek czyli po 5 dniach, a gorączka pojawila sie juz w czwartek
U nas ok 2 tyg.
Bez gorączki.

Zaraziła się od męża, który przechodziła ospę po raz drugi.
marynia ale ona mogła sie zarazić ospa zanim zachorowała przed tą nieobecnościa w przedszkolu
Moje córcie Patrycja, Paulina (2000) Kinga (2010)
image
3 tygodnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzieki Dziewczyny, u nas dopiero 11 dzien mija wiec nadal czekamy. Mielismy jechac na weekend do dziadkow ale chyba zrezygnuje z wyjazdu...Wy buyscie jechaly?
zresztą, ospa chyba zaraża nawet zanim wyskoczą krostki, także ciężko stwierdzić ;)

my mieliśmy kontakt ze "zdrowym" dzieckiem, a na drugi dzień dostałam info, że to dziecko jest całe wysypane ;)

Mamma, o ile nikogo nie zarazicie ;), i nie przeziębicie ospy, bo na to trzeba uważać, to chyba można jechać ..

na ospę i tak nie ma leku, tylko te smarujące cuda, ewentualnie coś na swędzenie ;)
imageimage
image
Moja córcia pomimo kontaktu z chorym dzieckiem (przed wysypem) nie zaraziła się. Lekarka kazała nam obserwować ją 3 tygodnie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

łuszczyca głowy leczenie (4 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

do góry