Widok
Ostre przyprawy a zdrowie
Jadam tak pikantnie , ze malo kto moglby zjesc z mojego talerza
I wiem , ze wiele kuchni wschodnich i poludniowych stosuje bardzo ostre
przyprawy czy to ludziom nie szkodzi na zdrowie ?
Jak na to reaguje watroba po latach ?
Moja jest na szczescie OK ale wiem , ze watrobowcy po spozyciu pikantnego
jedzenia odchorowuja to.
Zebyscie nie mowili , ze uzywam za duzo tego czym mozna posypac czy
posmarowac troszeczke podam przyklad zupki chinskiej(oryginal) z krewetek
chyba yum yum (srebrne opakowanie) porcja dla jednej osoby a pali w
gebie , zoladku , oczy wychodza z orbit i robi sie tak przyjemnie ....
Moje ulubione przyprawy to chilli oil z pestkami lub zwany jako hiszpanska
papryka w oleju z azjatyckich supermarketow (nie mylic z sambalem),
harissa i cajen koniecznie gruboziarnisty , curry madras takie brudnozolte
itp.
wiem tylko , ze ostre przyprawy dobrze wplywaja na przemiane materii ale jak
sie to niebo w gebie odnosi do zdrowia?
macie jakies doswiadczenia?
I wiem , ze wiele kuchni wschodnich i poludniowych stosuje bardzo ostre
przyprawy czy to ludziom nie szkodzi na zdrowie ?
Jak na to reaguje watroba po latach ?
Moja jest na szczescie OK ale wiem , ze watrobowcy po spozyciu pikantnego
jedzenia odchorowuja to.
Zebyscie nie mowili , ze uzywam za duzo tego czym mozna posypac czy
posmarowac troszeczke podam przyklad zupki chinskiej(oryginal) z krewetek
chyba yum yum (srebrne opakowanie) porcja dla jednej osoby a pali w
gebie , zoladku , oczy wychodza z orbit i robi sie tak przyjemnie ....
Moje ulubione przyprawy to chilli oil z pestkami lub zwany jako hiszpanska
papryka w oleju z azjatyckich supermarketow (nie mylic z sambalem),
harissa i cajen koniecznie gruboziarnisty , curry madras takie brudnozolte
itp.
wiem tylko , ze ostre przyprawy dobrze wplywaja na przemiane materii ale jak
sie to niebo w gebie odnosi do zdrowia?
macie jakies doswiadczenia?
Lubię ostre przyprawy. Jesli nie odczuwasz dolegliwości ze strony żołądka to myślę, ze możesz kontynować przyprawianie potraw w ten sposób. Szczególnie, ze znacznie przyspiesza to przemiane materii.
Ze swojej strony polecam kilka niestandardowych połączeń smakowych:
banany + rozmaryn
jabłka + estragon
brzoskwinie + bazylia
no i oczywiście truskawki + ocet balsamiczny + cukier
Wśrod przypraw ostatnio moje serce skradła gałka muszkatołowa https://planteon.pl/przyprawy-swiata/przyprawy-korzenne/galka-muszkatolowa-mielona Szczególnie do zup!
Ze swojej strony polecam kilka niestandardowych połączeń smakowych:
banany + rozmaryn
jabłka + estragon
brzoskwinie + bazylia
no i oczywiście truskawki + ocet balsamiczny + cukier
Wśrod przypraw ostatnio moje serce skradła gałka muszkatołowa https://planteon.pl/przyprawy-swiata/przyprawy-korzenne/galka-muszkatolowa-mielona Szczególnie do zup!