Widok

Ostrozniej!!

Ludziska patrzcie jak jezdzicie na rowerach, przy wyprzedzaniu pierw sprawdcie czy nikt Was nie zamierza wyprzedzic.. Wiecej Ogarniecia!! a pozatym w polsce mamy ruch prawostronny i dotyczy to takze drog rowerowych.. Nie wyjezdzajcie z dziecmi ktore nie umia jezdzic a jak juz wyjezdzacie to bierzcie je w srodek.. No i to na tyle mojego apelu ;] Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w h szczytu srednia wyjdzie Ci jeszcze nizej..
wystarczy sobie policzyc.
94 napisał "szpanerstwo jest teraz w modzie"
- każdy mierzy innych wg siebie
- startujący w maratonach nie kierują się modą jak Ty
-
A tak w ogóle to do czego sprowadziła się ta cała dyskusja ?
Chodziło chyba o to aby rowerzyści i piesi nie utrudniali sobie życia.
Wszyscy wiemy jak to wygląda i nie podejrzewam aby Ci którzy jeżdżą jak wariaci nawet tu nie zajrzeli.
Pozdrawiam !
Szerokiej drogi/ścieżki !

grubo, grubo poszuflatkowaliscie Nas.. Lanserzy sa, byli i beda i to oni stwarzaja zagrozenie na swoich wyczesanych maszynach, co prawda tez mam dobra maszyne ale okielznalem ja juz dawno i przyznam sie bez bicia zap... po sciezkach ile mam sily w nogach ale nie zapominam o bezpieczenstwie swoim i innych.. Pozatym mialem juz kilka mniej i bardziej powaznych wypadkow wiec wiem co to Ostroznosc..
Przeważnie sprowadza się do przepychanek, kto mocniej utrudnia innym ;)
Nie tylko rowerzyści-piesi, przecież to nie jedyni uczestnicy ruchu.

Miejscami przydałyby się szersze. Dzisiaj na Hallera troszkę się przyblokowało. Ja w stronę Wrzeszcza, z naprzeciwka inny rowerzyści i pieszy idący lewą stroną. Zaczyna się tam korkować ;)

A jak jesteśmy przy interakcji pieszy-rower na wspólnym trakcie. Czy pieszy powinien iść lewą stroną jak po szosie bez chodnika? Według mnie tak, bo idąc widzę jak na mnie jadą z naprzeciwka, a ci z tyłu mają wolną drogę.
do góry