Widok

Oto prawdziwa polska polityka

Zastanawia mnie jedna rzecz: wartość pracy spada im dłużej człowiek jest bez niej, bezrobocie "psuje rynek pracy", w polskim parlamencie jest wielu lobbystów. Czy aby nadrzędnym celem rządu nie tylko tego jest utrzymywanie wysokiego poziomu bezrobocia w wiadomym celu...
Pracodawcy zadowoleni bo mają tanią siłe roboczą a politycy bo mają "jeleni" którzy i tak na wybory pójdą..
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie martw się:) za dwa lata to się zmieni:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ dbig

Nie sądzę, by ten rząd był w stanie cokolwiek utrzymywać. Oni mają problem zeby się jakoś utrzymać na powierzchni tej piany, ktorą biją.
Zetjoto, czy już dokonałeś okiełznania wektorowej perswazji wobec nieczystego rozumowania spolaryzowanej myśli?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
@ Halewicz

A copyright pan załatwił, bo se nie przypominam ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Copyright na co?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ dbig

Nareszcie poważni dziennikarze przyswoili sobie elementarz. Marek Magierowski w "Uważam rze"/nr23/, w artykule " W symbiozie z chamstwem" pisze co następuje i co potwierdzam z własnych obserwacji i analiz:

" Przywódcy Platformy żyją z chamstwem w symbiozie. W ich strategii chamstwo jest po prostu jednym z socjotechnicznych narzędzi, pozwalających na utrzymanie przy sobie części elektoratu i przyciągnięcie nowego."

Brakuje mi w tym tekście jednak analizy drugiej strony, analizy elektoratu, który wykazuje, w tym przypadku, specyficzne cechy, które opisałem w tekście, do ktorego jest link i w dzisiejszym tekście o frajerach. Bo to nie jest zwyczajne chamstwo, to jest chamstwo zmodyfikowane w oparciu o najnowsze osiągnięcia psychologii i neuropsychologii.

Podobne refleksje przedstawiłem w tekście o sojuszu filistra z buractwem, wspierającym Platformę.

http://zetjot.salon24.pl/149369,sojusz-filistra-z-buractwem

Inne tematy z forum Polityka

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

do góry