Widok

Ozdoby na tort dla dziecka - gdzie można dostać

Gdzie w Gdańsku można dostać różne fajne ozdoby na tort oczywiście jadalne?

Mój synuś w przyszłym miesiącu będzie miał urodziny, chce sama zrobić mu tort (choć pewnie prościej by było zamówić), ale potrzebuje jakieś fajne ozdoby jadalne.

Coś np. ze zwierzątkami, dinozaurami, a najlepiej owadami :)
jakiś np. cukrowy pajączek na torcie by ucieszył mojego 4 latka :)
albo jakieś samochody, koparki, samoloty, pociągi itp.
albo jakieś inne ciekawe ozdoby

Czy orientujecie się czy gdzieś w Gdańsku można dostać takie różne ozdoby?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dostać? To myślę, że nigdzie nie dostaniesz (za darmo) ;)
Jeśli chcesz kupić, to może na stoisku w Galerii Przymorze. Albo w dobrych cukierniach? Kiedyś widziałam w cukierni na Kartuskiej takie różne ozdoby.

Jednak np. największy wybór opłatków z nadrukiem jest na Allegro. Nauczona doświadczeniem z zeszłego roku, w tym roku opłatki zamówię dużo wcześniej ;) w ubiegłym roku czekałam do ostatniego tygodnia, chciałam kupić stacjonarnie, był mały wybór, zamówiłam na allegro ale przyszły po "urodzinach" ;) nie robiliśmy imprezy ale wykorzystaliśmy ostatki ładnej pogody i dzień wolny Męża ;) i przyjechała Chrzestna z Rodzinką do nas na działkę (koniec września). Wtedy była spontaniczna decyzja i zakup tortu w auchanie ;)

W tym roku dwa opłatki zamówię na początku września ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/Szukam-inspiracji-na-roczek-t310466,1,160.html
w tym wątku np. podawałam linki do instrukcji jak zrobić tort w kształcie auta ;)
masę cukrową (lukier plastyczny) możesz sama zrobić lub kupić na tym stoisku w Galerii Przymorze ;) barwniki też ;) z lukru możesz zrobić dowolne figurki :) lub "lakier" auta.
polacam Słodkie Hobby Konin - http://kontrans.shop-it.pl/
podeślą w bardzo ekspresowym tempie dobrze zapakowane - w zasadzie przesyłka najpóźniej dochodzi w ciągu 3 dni roboczych

Inne tematy z forum Kulinaria

Przedstawiciel Thermomix (70 odpowiedzi)

Szukam przedstawiciela thermomix z Gdańska. Ktoś zna??

Sushi... (11 odpowiedzi)

Gdzie kupujecie rybę, żeby mieć pewność, że świeża? Przepisy też mile widziane, zwłaszcza z...

Gotowanie - niby banalna sprawa .. ale jak sie nauczyc (38 odpowiedzi)

Witam Kuchareczki ... Moim problemem jest to że zupełnie nie potrafię gotować :( Zawsze obiady...

do góry