Widok

PANA MŁODEGO ubierze krawiec Żukowo

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Polecam mój zakład krawiecki Michał Stenka w Żukowie ul Kościerska 5 ceny konkurencyjne niż w trójmieście.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jaka cena za garnitur?
Koszt uszycia Garnituru 1000-1200 (od rodzaju materiału)
Można moja cenę porównać u krawców w trójmieście
no tak cene mozna porównac do krawca innego ale tez do sklepów gdzie mozna taniej kupic:)
ale garnitur szyje sie wlasnie dlatego jak nie mozna sie dostac w sklepie ;)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my, panny młode chcemy najczęściej niepowtarzalną sukienkę uszytą specjalnie i wyłącznie dla nas

dlaczego nasi panowie nie mieliby oczekiwać tego samego od swojego ślubnego stroju?
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hi hi bo wydaje mi się że faceci się tak nie przejmują jak by kobiety :D i nie myślą w kategoriach czy będę ładny czy nie
:D
image
oj, mój na pewno myśli, czy bedize dobrze wyglądał

może nie ma wyobraźni i czasem siłą go muszę zmusić, by coś przymierzył, albo dzwoni do mnie z pytaniem, czy jakiś sweter moze założyc do jakiś spodni i koszuli, ale na bank chce się dobrze prezentować

w końcu ma mnie przy boku;)
image
ja nie mam pojecia ile wogole kosztuje u jakiegokolwiek krawca uszycie garnituru. nie wiem czy to drogo czy tanio jak na uszycie, wiem tylko ile w sklepach kosztuje garnitur wiec do tego porównałam. a tak poza tym to myslałam ze uszycie jest tansze niz kupienie firmowego bo np suknie w firmowym salonie maja niekiedy kolosalne ceny a uszycie sukni u krawcowej od 1000zł jest. wiec mysłałam ze na takiej zasadzie tez jest szycie garnituru a tu widze ze na odwrót?
angelika - to tylko dowodzi, ze ceny salonowe sukien ślubnych sa nieziemsko wywindowane;)
image
gajerki w sklepach szyją małe chinskie rączki zazwyczaj - nie wiem kto w PL chciałby miec dniówkę w wysokosci 5 zł

suknie slubne tez sa szyte w chinach w większosci-nawet firmówki (tylko te są sprawdzane dokladnie w kwestii jakości)

marża salonów musi byc duża, bo opłacaja niezły metraż zazwyczaj, reklame, pracownków itp, do tego suknie od dystrybutorów juz maja niezła marże samą z siebie

- dlatego krawcowa kupujac materiały w hurcie szyje bez kosmicznej swojej marży i bez kosmicznej marży dystrybutora - i wychodzi taniej

w gajerach nie ma takich patologii :)
ale jak zlookac mega firmowe gajerki- mechanizm jest ten sam co przy sukienkach
Ja jako krawiec mogę napisać jedno
Jakbym szył 100 200 800 lub więcej jednakowych garniturów to by też tanie był bo są zmniejszone koszta ... a szyjąc jeden garnitur dla INDYWIDUALNEGO klienta poświęcam tylko dla niego czas na tym polega szycie miarowe.kwestia wyboru fasonu materiału dodatków itd...
Ile czasu potrzeba na uszycie garnituru?
imageimage
Jak już jest zrealizowane zamówienie to około 2-3 tygodni ale termin należy sobie że tak powiem wcześniej zarezerwować
to jeżeli Pani szyje suknie u krawcowej za 1000 ze tak powiem na jeden raz (przepraszam za wyrażenie) A mój garnitur będzie służył przez wiele lat to ja naprawdę nie wiem o co pani chodzi.

Przyznam racje że w sklepie kupimy taniej ale czy będzie to dobry czy ładny zostawiam to bez komentarza...

pozdrawiam Michał Stenka
jesli to było do mnie to rozumiem i nic przeciez złego nie pisze, chciałam sie tylko dowiedziec na czym to polega i dlaczego jest taka roznica bo nigdy nie szyłam garnituru u krawca wiec myslałam ze to tak samo jak z sukienkami. dziekuje za wyjasnienie:) pozdrawiam
Powiem jedno - kupno garnituru w sklepie (tudzież "salonie", jak to się teraz szumnie nazywa) ma się nijak do uszycia garnituru na miarę.
Mam garnitury i kupowane w sklepach i szyte na miarę (tak się składa, że w garniturze pracuję) i te szyte na miarę są o niebo lepsze od zakupionych w sklepie. Nie ma w ogóle o czym mówić. Dużo lepiej dopasowane, fason taki, jak sobie chcę. P.S. Te kupowane w sklepach i tak zawsze muszę choć trochę przerabiać (a mam sylwetkę, że tak powiem standardową). Zupełnie inna bajka garnitur uszyty na miarę. Do ślubu - tylko szyty na miarę! Na lepsze okazje - również.
Pan Michał wspaniale szyje i fachowo doradza. Garnitury z pod jego ręki na pewno są warte swojej ceny, która w porównaniu do trójmiejskich krawców nie jest wygórowana. Polecam

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry