Widok

PAROWAR- pytanie

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny mam pytanie, od wczoraj mam parowar i dopiero się uczę co i jak w nim gotować....czy mogę wsypać trochę soli do tego pojemnika z wodą żeby np. ziemniaki były lekko osolone?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie w instrukcji było napisane żeby tak nie robić więc nie próbowałam. Obieram ziemniaki tak z godzinę wcześniej i mocze w osolonej wodzie trochę tą solą przejdą choć moim zdaniem i bez tego dobrze smakują :)))
image
image
no właśnie wczoraj gotowałam bez soli i troszkę za mdłe jak dla mnie ale faktycznie tak zrobię namoczę je zaraz w solonej wodzie...faktycznie coś może się stać z tą grzałką......jak tam się wsypie sól...lepiej nie będę próbować:)
ja gotuję bez soli
doprawiam po ugotowaniu
image
image
ja też wszystko delikatnie sole po ugotowaniu albo pod koniec gotowania
Kurczę, ja mam specjalne sitko na przyprawy. Czyli gotujecie dziewczyny zupełnie bez możliwości przyprawienia oprócz dosolenia przed lub po?
image
ja też mam sitko na przyprawy ale tam daję zwykle zioła

jeżeli chodzi o mięso to wrzucam do parowara już przyprawione
nie przyprawiam jedynie warzyw bo uważam ze są one bardzo dobre bez
robię tylko do nich sosik i jest ok
image
image
Wiperku,
A masz jakieś dobre przepisy na sosy, które można karmiąc piersią?
Ja odkąd karmię to wcinam na sucho ziemniaki i mięsko, bo nie wiem jak zrobić dobry i nieszkodliwy sosik..
image

image
specjalnych nie mam...
ja jestem z tcyh co uważają,z ę mozna jeść wszystko ale z umiarem ;)

ale taki sosik na jogurcie z ziołami i odrobiną czosnku to nie powinien zaszkodzić a do ziemniaczków i mięska jak znalazł
image
image
ja mięsko normalnie przyprawiam przed włożeniem do parowaru, a warzywka i ziemniaczki to tylko delikatnie solę po ugotowaniu lub pod koniec, al eja nie mam pojemniczka na przyprawy.
ja też nie mam pojemniczka na przyprawy.

Inne tematy z forum Rumia

Kto kupił szereg w Rumi przy ul. Partyzantów 60 Żurawia łąka od Moj Dom Deweloper,Wasko,Feniks (13 odpowiedzi)

Witam! Kto z was kupił, jakie macie doświadczenia, jak wygląda kwestia prawna budynków oraz...

Locus (8 odpowiedzi)

Osiedle Locus będzie położone w Rumi Janowo na rogu ulic Dąbrowskiego i Stoczniowców. Teren...

Nowe Janowo (4 odpowiedzi)

W okolicy, gdzie powstało osiedle, dostępna jest pełna infrastruktura zapewniająca wygodne życie...

do góry