Widok

PCO - ciąża - pytanie o odstawienie tabletek

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
We wrześniu dowiedziałam się, że mam PCO. Lekarz stwierdził to na podstawie obrazu USG i badań hormonalnych (mam podwyższony testosteron 109 a norma jest od 80). Spytał się mnie czy chce teraz zajść w ciążę czy nie. Odpowiedziałam, że dopiero za kilka miesięcy więc przepisał mi tabletki Diane 35. Dwa miesiące temu byłam na wizycie i lekarz stwierdził, że tabletki pomogły i na podstawie obrazu USG tym razem nie może powiedzieć, że mam PCO. Powiedział też, że jak będę chciała zajść w ciąże to mam odstawić tabletki i od razu się starać bo największe szanse mam przez pierwsze dwa cykle.

Teraz moje pytanie... Zaczęłam brać ostatnie opakowanie przed staraniami o dzidzie... ale mam pewne obawy... boję się, że po odstawieniu hormonów PCO wróci... do tego czy to jest ok tak starać się od razu po odstawieniu tabletek...? czy któraś z Was też tak miała... powiem szczerze, że jestem trochę przestraszona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tym staraniem się ciężko stwierdzić kiedy, ja po odstawieniu tabletek miałam okres co 2 tyg ( pierwsze 3 cykle). Może warto zainwestować w testy owulacyjne?
Powodzenia!!!!
image
image
Potwierdzam wypowiedzi piegoosek i ania 1988, ja tez mam PCO i to od bardzo dawna , brałam najpierw diane , potem yasminelle, ale zawsze zle sie czułam po tych tabl, po diane to juz w ogole. Stwierdzilam, ze je odstawiam i niech sie dzieje co che, po 2 latach zaszłam w ciaze i to za pierwszym razem :)
PCO to nie wyrok i nie zawsze musi oznaczać trudnosci z zajsciem w ciąże. Powodzenia i głowa do góry!
image
dzisiaj biorę ostatnią tabletkę diany. Po miesiączce, około 9-11 (?) dnia cyklu pójdę do mojego ginekologa na usg, niech zobaczy czy wszystko ok i czy mam szanse na normalną owulację.. Zobaczymy jak to będzie, ale dzięki Wam jestem dobrej myśli ;)
lucja81,lecze sie podobnym zestawem lekow do Twojego,siofor to tez metformina,a zamiast bromka ja biore norprolac na polaktyne,nie mam problemow z tarczyca ale za to pco:( staramy sie z mezem od 2lat,a Tobie po jakim czasie brania tych lekow,udalo sie zajsc w ciaze??ja mam za soba 3 mies z tym zestawem.pozdrwiam trzymam za Was kciuki dziewczynki:*
image

image

Witam. Odnawiajac temat mam pytanie- czy przy pcos któras zaszła w ciażę stosując preparat Ovarin i dietę opartą na tch zasadach http://ovarin.pl/dietetyk-radzi/ ? Czy każda brała hormony? Ja przy chorej wątrobie nie powinnam się hormonami faszerowac niestety :/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mi pomógł tylko ovarin sytuację miałam tragiczną dziękuję Bogu za ten lek

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Drewniany plac zabaw dla dzieci? (45 odpowiedzi)

Dziewczyny chciałabym zrobić Nikosiowi plac zabaw w ogrodzie.Drewniany,wiadomo jakis domek ze...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

nie daje rady,mam juz dosc...... (27 odpowiedzi)

Musze sie wygadac,przepraszam ze tu ale nie mam komu;( Mam 26lat i okolo 100000tys dlugu przez...

do góry