Widok

PIERNIK- pomóżcie :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny,
pomóżcie mi w sprawie piernika :)
bede piekła gotowy piernik z delekty "Duza blacha"
ale chciałabym do niego dodać jakieś powidła lub dżem

poradźcie mi jaki dżem najlepiej, chodzi o smak i gdzie ten dżem władować, wymieszać z surowym ciastem i piec, czy może przekroić tego piernika już gotowego i przełożyć dżemem?
bo ja nie wiem
a czym go polać, dobra byłaby czekolada mleczna? czy moze lepszy lukier?

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdybym sama piekła piernik, to dżem (borówka lub porzeczka najlepiej) wymieszałabym z ciastem...
Ale nie wiem, jak zachowa się ciasto z proszku :(

A polewa? czekoladowa i na to kolorowa posypka :)

no własnie kto wie jak to z tym kupnym ciastem jest, ja też najbardziej jestem skłonna to wymieszać ale czy to wyjdzie

image
image
ja lubię przekładany dżemem i z polewą koniecznie czekoladową, ale nie kupną oczywiście

image
image
polewe to już zrobię sama, ale piernika nie umiem więc nie ma co ryzykować

image
image
jak robiłam kiedyś piernik kętrzyński z paczki, to władowałam słoik dżemu podczas kręcenia miksrem pod sam koniec, chwilkę pokręciłam dosłownie chwilkę żeby się rozprowadził i tyle, wszystko się udało:)
no jak ci się udało to mi tez powinno, spróbuję i zobacze , mam nadzieje ze bedzie pycha :)

image
image
też mam nadzieję:))) żeby na mnie nie było hihihih:)))
oj nie nie , na własną odpowiedzialność go robię :))))))))))))))))))))))

image
image
moze powidla sliwkowe -- ale wtedy chyba lepiej przekroic i przesmarowac. A polewa czekoladowa to podstawa :) mmm... pachna Swieta, ja wczoraj pieklam pierniczki :)
ja własnie przekładam piernik powidłami śliwkowymi pycha :) na wierzch polewa czekoladowa... mniem, u mnie piernik juz gotowy :D

10.06.2006
image
image
ja sama pieklam piernik, nie z paczki - w zwszlym tygodniu zeby zdazyl swoje odlezec. dzis oblalam go polewa czekoladowa i udekorowalam orzeszkami :)

upiekłam juz tego piernika i zrobiłam tak jak radziłyście wymieszałam ciasto z powidłami i wyszło super, pachnie tak ładnie światecznie, no i ustroiłam go cukierkami oczywiście
dzięki dziewczyny za pomoc,
idę piec dalej

image
image
kropka- m ma racje,najlepiej smakuje piernik z przekladanym dzemem sliwkowym i polewa czekoladową.Ja na to posypalam wlasnie jeszcze migdaly. MNIAMI !!

wiecie ten piernik który robiłam na świeta teraz jest najsmaczniejszy, im dłużej leży tym lepszy :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Obniżenie /wypadanie macicy (1229 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (69 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

do góry