Widok

PIERNIK- pomóżcie :)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej dziewczyny,
pomóżcie mi w sprawie piernika :)
bede piekła gotowy piernik z delekty "Duza blacha"
ale chciałabym do niego dodać jakieś powidła lub dżem

poradźcie mi jaki dżem najlepiej, chodzi o smak i gdzie ten dżem władować, wymieszać z surowym ciastem i piec, czy może przekroić tego piernika już gotowego i przełożyć dżemem?
bo ja nie wiem
a czym go polać, dobra byłaby czekolada mleczna? czy moze lepszy lukier?

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdybym sama piekła piernik, to dżem (borówka lub porzeczka najlepiej) wymieszałabym z ciastem...
Ale nie wiem, jak zachowa się ciasto z proszku :(

A polewa? czekoladowa i na to kolorowa posypka :)

no własnie kto wie jak to z tym kupnym ciastem jest, ja też najbardziej jestem skłonna to wymieszać ale czy to wyjdzie

image
image
ja lubię przekładany dżemem i z polewą koniecznie czekoladową, ale nie kupną oczywiście

image
image
polewe to już zrobię sama, ale piernika nie umiem więc nie ma co ryzykować

image
image
jak robiłam kiedyś piernik kętrzyński z paczki, to władowałam słoik dżemu podczas kręcenia miksrem pod sam koniec, chwilkę pokręciłam dosłownie chwilkę żeby się rozprowadził i tyle, wszystko się udało:)
no jak ci się udało to mi tez powinno, spróbuję i zobacze , mam nadzieje ze bedzie pycha :)

image
image
też mam nadzieję:))) żeby na mnie nie było hihihih:)))
oj nie nie , na własną odpowiedzialność go robię :))))))))))))))))))))))

image
image
moze powidla sliwkowe -- ale wtedy chyba lepiej przekroic i przesmarowac. A polewa czekoladowa to podstawa :) mmm... pachna Swieta, ja wczoraj pieklam pierniczki :)
ja własnie przekładam piernik powidłami śliwkowymi pycha :) na wierzch polewa czekoladowa... mniem, u mnie piernik juz gotowy :D

10.06.2006
image
image
ja sama pieklam piernik, nie z paczki - w zwszlym tygodniu zeby zdazyl swoje odlezec. dzis oblalam go polewa czekoladowa i udekorowalam orzeszkami :)

upiekłam juz tego piernika i zrobiłam tak jak radziłyście wymieszałam ciasto z powidłami i wyszło super, pachnie tak ładnie światecznie, no i ustroiłam go cukierkami oczywiście
dzięki dziewczyny za pomoc,
idę piec dalej

image
image
kropka- m ma racje,najlepiej smakuje piernik z przekladanym dzemem sliwkowym i polewa czekoladową.Ja na to posypalam wlasnie jeszcze migdaly. MNIAMI !!

wiecie ten piernik który robiłam na świeta teraz jest najsmaczniejszy, im dłużej leży tym lepszy :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Swojskie wędliny (56 odpowiedzi)

Mam taką ochotę kupić od kogoś swojskie wędlinki. Znacie kogoś kto sprzedaje? Niedługo święta...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

do góry