Widok

PIJANY LEKARZ NA DYŻURZE !!!

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, nie uwierzycie, właśnie wróciłam z dyżuru na Jasieniu, weszłam tam do gabinetu (dobrzy ludzie przepuścili mnie z maluszkiem chociaż sami już czekali od półtorej godziny) patrzę, a tu starszy Pan Doktor, ze mną weszła jedna kobieta żeby jej receptę poprawić, robił to 15 minut !! Kazał mi maluszka rozebrać, stoję przy tym przewijaku, a on wychodzi z gabinetu i trzaska drzwiami... Nie było go przez 10 minut (a mój maluszek rozebrany czeka!), wraca, z jakimś kubkiem wody, stawia go na szawce. Po czym bierze czajnik zaczyna nalewać wode z kranu do niego, odstawia i nawet nie włącza... Patrze, a on spodnie rozpięte, prawie mu spadały.... :/ Dziwnie mówił, troszke bełkocząc, ledwo go mogłam zrozumieć... Zataczał się... Wydarł się na mnie że nie wie co jest mojemu dziecku, i że mam sobie jechać do szpitala... Poprosiłam o skierowanie do szpitala, wypisywał je 20 minut ! Marnując mi przy tym 10 kartek, bo co chwile sie mylił.... Mnie się pytał gdzie ma wpisać krzyżyk a gdzie datę !!!!

Co prawda alkoholu nie wyczułam, ale jestem na 99% pewna że był pijany !... Odrazu po wyjściu z gabinetu ostrzegłam tam ludzi czekających, a sama zadzwoniłam na policję. Powiedzieli mi że nawet jeśli mam podejrzenie, to i tak bardzo dobrze że to zgłaszam, i że zaraz tam pojadą.
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ciekawe na jakiej "fazie" był pan dr ...

Jak się Kasiu skończyła historia?

pozdrawiam
www.naszekobiece.fora.pl
Nijak ;) Dzwonił do mnie Pan który zajmuję się organizacją placówki. Powiedział że Pan Doktor nie był pijany. Kwestię czy wierzyć mu czy nie... hmmm cóż... sama nie wiem.Najlepszym wyjściem jest zadzwonić na policję i się dowiedzieć. Ale myślę że jeśli nawet był pijany, to juz wystarczy, i policja zajmie się nim tak jak należy. Zapytał czy chcę złożyć oficjalną skargę itp.
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
Jeśli był pijany to pewnie dostał mandat a placówka i tak zatuszuje sprawę żeby nie stracić pacjentów
www.naszekobiece.fora.pl
Kasiu bardzo proszę napisz mi nazwisko lekarza na maila bigbeat@vp.pl - będę typa unikać.
Zdrówka dla synka i brawa za cierpliwość i super postawę.
Nie żaden mandat, a sprawa karna.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

odezwał się nasz forumowy znawca :-)
Już Ci kiedyś pisałam, że znajomo "brzmisz".
Pod warunkiem, że masz inicjały P.Z. ? ;-)

Kasiu napisałybyś mi nazwisko szanownego pana dr ?
monika_g@vp.pl
z góry dziękuję ;-)
www.naszekobiece.fora.pl
Kasia, jak możesz wyślij mi na @ nazwisko lekarza, ponieważ mieszkam na Jasieniu i nie chciałabym, żeby któreś z moich dzieci trafiło kiedykolwiek do takiego "lekarza"

https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
dziękuję Kasiu :-)
www.naszekobiece.fora.pl
Jestem pracownikiem przychodni oświadczam, że doszło tutaj do pomówienia lekarza. Policja stwierdziła ze lekarz nie był pijany!!!
Zrobiła pani dużą krzywdę jemu i przychodni ogłaszając tą informację bez potwierdzenia. Informuję panią że jeżeli nie odwoła pani swoich oskarżeń przychodnia podejmie kroki prawne.
z up. Kierownika PLJ- przełożona pielęgniarek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
KasiaGdańsk... widzisz sama nie można oczerniać ludzi bez 100% pewności... swoją drogą nie wyobrażam sobie trzymać dziecko na kolanach i siedzieć w necie.. współczuje Twojemu synkowi...
Na forum nie zostało podane nazwisko lekarza, więc nikt konkretny nie został oczerniony.
Ja jestem Kasi bardzo wdzięczna, że podzieliła się swoimi spostrzeżeniami.
Istnieje coś takiego jak wolność słowa. I myślę, że te "kroki prawne" przychodni są nieco przesadzone.
Zawsze Kasia też się może poradzić prawnika ;-)

Kasiu nie przejmuj się docinkami użytkowniczki karolajny.
I tak tego nikt nie czyta

Pozdrawiam Cię serdecznie Kasiu
www.naszekobiece.fora.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moim zdaniem dobrze się stało, że koleżanka ostrzegła innych rodziców, bo nawet jeśli pan doktor nie był pijany, a był skacowany/przemęczony/bardzo chory/itp., to nie powinien w takim stanie przyjmować pacjentów i podejmować odpowiedzialnych decyzji. I jako odpowiedzialna osoba sam powinien wziąć wolne na ten dzień. Skoro pracownicy przychodni nie zorientowali się wcześniej, że coś jest nie tak, to dobrze że informacja została rozpropagowana i trafiła na Policję.
W Polsce jest wolność słowa, można i na forum napisać co się widziało, a jak się chce to nawet można swoją opinię dodać, w pełni legalnie, ot co! Jeśli głosi się nieprawdę to już inna sprawa, można się ciągać po sądach, przepraszać publicznie, etc. Nie padło nazwisko lekarza, więc w czym problem? A straszenie kogoś spod tymczasowego nicka jest po prostu śmieszne. Takie sprawy załatwia się inaczej, ale Polacy to pieniacze i lubią pokrzyczeć.
image
image
Ale kto został oczerniony? Nie znalazłam ani imienia ani nazwiska w tym wątku osoby o której się mówi.

Zresztą, lekarz nawet jeśli nie był pijany to jego zachowanie było dalekie od normalnego, nie chciałabym trafić w ciężkim stanie do takiego "specjalisty"....

Gdyby nikt nic nie zgłosił bądź w ogóle nie odezwał się na ten temat a coś by się stało, moglibyśmy teraz czytać o znieczulicy ludzkiej..."40 pacjentów jednego wieczora i nikt nie zauważył dziwnego zachowania lekarza....dziecko w ciężkim stanie w szpitalu..."
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
jezeli nie jest sie pewnym zelekarz byl pod wplywem alkoholu to nie powinno sie pisac o tym publicznie. oczywiscie jest wolnosc slowa ale nie wypisuje sie niesprawdzonych informacji na publicznych forach. to co ja tez moge sobie cos wymyslic i napisac na ktoras z forumek bo jest wolnosc slowa?
moze osoba pomawiajaca lekarza o pijanstwo cos sobie dopowiedziala albo inaczej zinterpretowala jego zachowanie, moze jest przewrazliwiona itd.
moze swoimi pomowieniami skrzywdzila lekarza i jego dorobek naukowy?
czasami trzeba pomyslec za nim na forum publicznym cos sie napisze
Wydaje mi się, że swoim zachowaniem pan dr sam się skrzywdził.
I nie ważne czy był pod wpływem alkoholu czy nie.
Jego zachowanie było conajmniej dziwne i ewidentnie wyklucza go jako lekarza pediatrę.
www.naszekobiece.fora.pl
skad wiesz? bylas przy tym? moze ktos tu wyolbrzymil cala sytuacje.
hmmmmm.....
image
a ty skąd wiesz, że wyolbrzymia?
www.naszekobiece.fora.pl
wydaje mi sie ze to nie jest dyskusja odpowiednia na forum......
image
Bardzo dobrze,że koleżanka napisała o swoich obawach! żeby więcej takich ludzi było...niestety w Polsce panuje ogolna znieczulica i każdy myśli tylko o sobie. A co by bylo jeśli ten lekarz rzeczywiście był pijany??? I jeśli by poztawił złą diagnoze lub źle recepte wypisał? Po drugie nikt tu nazwiska nie napisał więc po co tyle szumu robić? Ja postąpiłabym tak samo...

Inne tematy z forum Jasień

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2279 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2279 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....

Czy ktoś żałuje zakupu mieszkania na kredyt? (417 odpowiedzi)

Witajcie, mam pytanie do osób, które kupiły mieszkanie na kredyt: czy żałujecie, że wzięliście...

do góry