Widok

PIJANY LEKARZ NA DYŻURZE !!!

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, nie uwierzycie, właśnie wróciłam z dyżuru na Jasieniu, weszłam tam do gabinetu (dobrzy ludzie przepuścili mnie z maluszkiem chociaż sami już czekali od półtorej godziny) patrzę, a tu starszy Pan Doktor, ze mną weszła jedna kobieta żeby jej receptę poprawić, robił to 15 minut !! Kazał mi maluszka rozebrać, stoję przy tym przewijaku, a on wychodzi z gabinetu i trzaska drzwiami... Nie było go przez 10 minut (a mój maluszek rozebrany czeka!), wraca, z jakimś kubkiem wody, stawia go na szawce. Po czym bierze czajnik zaczyna nalewać wode z kranu do niego, odstawia i nawet nie włącza... Patrze, a on spodnie rozpięte, prawie mu spadały.... :/ Dziwnie mówił, troszke bełkocząc, ledwo go mogłam zrozumieć... Zataczał się... Wydarł się na mnie że nie wie co jest mojemu dziecku, i że mam sobie jechać do szpitala... Poprosiłam o skierowanie do szpitala, wypisywał je 20 minut ! Marnując mi przy tym 10 kartek, bo co chwile sie mylił.... Mnie się pytał gdzie ma wpisać krzyżyk a gdzie datę !!!!

Co prawda alkoholu nie wyczułam, ale jestem na 99% pewna że był pijany !... Odrazu po wyjściu z gabinetu ostrzegłam tam ludzi czekających, a sama zadzwoniłam na policję. Powiedzieli mi że nawet jeśli mam podejrzenie, to i tak bardzo dobrze że to zgłaszam, i że zaraz tam pojadą.
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
halo ludzie jestesmy tylko w Polsce!
tu moze zdarzyc sie doslownie wszystko!
pijany lub nacpany lekarz?
niesprawna policja?

no pewnie ze tak.mnie w tym kraju nic juz nie zadziwi,nie zaszokuje...:P
image
jesli tak zachowuje sie czlowiek trzezwy to co by bylo gdyby cos wypił hehheheh
obstawiam ze moze cos brał:P

żenada...
I nie sadze,ze autorka wątku miala przewidzenia albo zalozyla taki wątek "dla jaj"....
image
cyt. "Ha, no i teraz sobie możemy pisać ;) Dzwoniłam na komisariat policji, powiedziano mi że nie dowiem się prawdy od Policji, ewent. tylko od placówki... Czyli równie dobrze JEŚLI był pijany, placówka sprawę może zatuszować i nikt nie dowie się prawdy.. ... !!"

Bzdury piszesz. Jeżeli zgłosiłaś anonimowo to nie oczekuj, że każdy ci poda cokolwiek, a tym bardziej na telefon. Takich rzeczy nikt nie poda na telefon.

I nie rozumiem tematu. Lekarz trzeźwy, to co za bzdury wypisujecie? Jakie leki? I co jeszcze? Jak się okaże, że zdrowy, nie naćpany to co, będziecie dalej wymyślać?

Aha, elementarna znajomość prawa nie zaszkodzi. Pomówić można nie tylko osobę, a także INSTYTUCJĘ.

Kasia, jak się uprą to przegrasz moim zdaniem w Sądzie z kreterem i jeszcze dopłacisz do swoich głupot.

Racja, miałaś podejrzenia, zadzwoniłaś. Jednak jeżeli okazał się trzeźwy, to po zakładasz temat "PIJANY LEKARZ NA DYŻURZE" ????

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

nika84gd: Już Ci kiedyś pisałam, że znajomo "brzmisz".
Pod warunkiem, że masz inicjały P.Z. ?

Nie rozumiem o co Tobie chodzi. Nie jestem żaden PZ albo ZP.

"Piszę do ciebie mały gryps, wiedz że broniłem poczty w Gdańsku, tak, dzisiaj rozstrzelają nas..." Horytnica.

no i wszystko jasne :-)
chyba, że ta Pani co to się wypowiadała wcześniej udostępni wydruk z alkomatu ;-) no chyba, że nie jest on korzystny dla dr
www.naszekobiece.fora.pl
Ha, no i teraz sobie możemy pisać ;) Dzwoniłam na komisariat policji, powiedziano mi że nie dowiem się prawdy od Policji, ewent. tylko od placówki... Czyli równie dobrze JEŚLI był pijany, placówka sprawę może zatuszować i nikt nie dowie się prawdy.. ... !!
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
Dziwi mnie to, skoro ten lekarz był starszy, i taki doświadczony to dlaczcego nie potrafił recepty wypisać? Recepty nie weszły od wczoraj...
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
Ale tunie o to chodzi - jeśli nawet miała racje to może warto było poczekąć z informacją bo może była mylna, jeśli była by prawdziwa to proszę ostrzegać na forum :)
P.S - Jak można źle zinterpretowac tak jednoznaczne zachowanie ?

Do przełożonej pielęgniarek:

Jeżeli Pani chcę dyskutować, proszę bardzo, może Pani do mnie zadzwonić, lub podać mnie do sądu ;)

Temat tematem, ja wyraźnie napisałam że nie jestem całkowicie pewna ;)

Pozatem, skąd ja mam wiedzieć, nawet jeśli lekarz nie był pijany, może był pod wpływem silnych leków psychotropowych?
Jak dużo lekarzy jest uzależnionych od leków?
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
Właśnie za co ma przepraszać? że kupe kasy się płaci za ubezpieczenie, a później nas przyjmują lekarze co nie wiedza jak dobrze wypisać skeirowanie czy recepte?? obojętnie czy był pijany czy nie, ale nie zachowywał się normalnie i na takie rzeczy trzeba reagować!
słowa pracownika wypisane na forum mogą być tak samo nieprawdziwe ;))

to że niby pracownik przychodni napisał, że dr nie był pijany...
każy mógł tak napisać
druga kwestia - takich rzeczy nikt nie pisałby na forum tylko kontaktował się osobiście
www.naszekobiece.fora.pl
ja nie wiem czy policja sprawdziła, bo tego tu nie wyczytałam, a Ty napisałaś, że Autorka nie potrafi przeprosić - ale za co? skoro nie wiadomo czy się pomyliła czy nie ;)

Najwidoczniej sprawdziłą policja ;p Nie robcie problemu gdzie go nie ma
dokładnie, nie ma żadnego pomówienia
www.naszekobiece.fora.pl
a skąd pewność, że Autorka się pomyliła? sprawdził to ktoś?

na 100%, do momentu zbadania człowieka alkomatem, to tak naprawdę nie można być niczego pewnym, niezależnie czy to jest lekarz, czy kierowca auta... i co, w takim razie czekać na wypadek lub inne nieszczęście, by mieć dowód, że coś jest nie tak? Autorka wątku zgłosiła na policję podejrzenie z tego co zrozumiałam, policja ma za zadanie ustalić czy to prawda czy nie. Niestety bezpieczeństwo, czyli zdrowie i życie człowieka jest moim zdaniem tutaj ważniejsze od robienia sztucznego halo wokół "pomówień" i "niszczenia komuś kariery/życia" - można się przecież wystraszyć, gdy dziwnie zachowujący się lekarz bada dziecko? mogę sprawdzać dyżury itp., ale jednak dopóki nie pada tu nazwisko bezpośrednio, nikt nie został pomówiony i obrażony...

Ciekawe czy byś była zadowolona gdyby taki lekarz zajmował się Twoim dzieckiem.
Kasia chciała dobrze i chwała jej za to.

Ale cóż, większość narodu ma genetycznie wpojone, że lepiej się nie wychylać i siedzieć cicho.
www.naszekobiece.fora.pl
Już nagłowek twojego wątku cos mówi, chyba ciężko ci powiedzieć przepraszam pomyliłam się ;)
Zaraz Zaraz, chwila, czy ja napisałam że jestem pewna że był pijany ? Napisałam że jestem prawie pewna. A to duża różnica.... To że ktoś mi napisze, lub powie z przełożonych ze był trzeźwy nie daje mi takiej pewnosci. Skąd ja mam wiedzieć czy sprawa nie zostala zatuszowana, i czy policja wogóle tam była ! Nazwiska lekarza nie podałam, i nie podam na forum publicznym.

A mnie proszę bardzo ;) Można podać do sądu ;) Tyle że wtedy to Wy poniesiecie koszty sądowe, bo ja tu jestem nie winna ;) Tylko wasz lekarz i jego zachowanie/ stan ;) A ponoć służba zdrowia taka biedna.
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]

Inne tematy z forum Jasień

Oliwkowa Park (51 odpowiedzi)

Oliwkowa Park znajduje się w części Gdańska, która w ostatnich latach niezwykle się rozwinęła....

Osiedle Hiszpańskie - opinie i oceny (2279 odpowiedzi)

Osiedle Hiszpańskie powstaje w południowej części Gdańska, pomiędzy potokami Kozackim i Oruńskim....

Urzeka (8 odpowiedzi)

Osiedle powstanie u zbiegu ulic Guderskiego i Czermińskiego, w rozwiniętej infrastrukturalnie...

do góry