Widok

PIOSENKA NA PIERWSZY TANIEC 2013

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć wszystkim! Przeglądałam właśnie forum pod kątem sugestii co do pierwszego tańca weselnego. Trochę wątków się uzbierało, ale ponieważ muzyka nie stoi w miejscu i pojawiają się nowi wykonawcy i ich utwory, postanowiłam założyć nowy wątek na ten temat.

A zatem jeśli ktoś ma swoje propozycje piosenki/piosenek na pierwszy taniec, to zapraszam do wpisywania ich.

Ja i mój przyszły PM chcieliśmy początkowo zaskoczyć gości i na swój pierwszy taniec wybrać bollywoodzki hicior (lubimy wygłupy), ale potem stwierdziłam, że powygłupiać możemy się w dalszej części programu, a na pierwszy taniec wybierzemy coś bardziej romantycznego.

Moja wstępna lista utworów, z pośród których chcemy wybierać, wygląda następująco:
1) Je fais de toi mon essentiel - Emmanuel Moire
2) Nie wstydź się mówić, że kochasz - Piotr Rubik
3) To cała prawda - Piotr Rubik
4) Brzydcy - Grażyna Łobaszewska
5) Za szkłem - Bracia
6) I say alittle prayer - Aretha Franklin
7) Sous le vent - Garou & Celine Dion
8) Carribbean blue - Enya
9) Nierika - Dead can dance
10) Shostakovich Second Waltz - Andre Rieu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

BUSOMAT PL

Seweryn Krajewski / Wielka miłość
Anna Jantar / Moje jedyne marzenie
Universe / W perły zmienić deszcz
4You / Jesteś moim niebem
Darko Damian / Żono moja, serce moje
Farba / Chcę tu zostać
Artur Gadowski / Ona i On
Aerosmith / I Dont Wanna Miss A Thing
Lady Pank / Zawsze tam gdzie Ty
Eleni / Tylko w twoich dłoniach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a my chyba w końcu zatańczymy 2 tańce. Na początku będzie tradycyjny taniec w takt walca(ale o żwawym tempie) , a potem taniec w stylu " evolution of dance" w zabawnej aranżacji (piosenki typu gangnam style).
Byż może zanudzimy gości, ale trudno. Ja pragnę tańca . w którym poczuję się w końcu piękna, a mój luby che się powygłupiać, więc nie mamy wyjścia - będzie i to i to.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
My właśnie wybraliśmy Jon McLaughlin - So Close - piosenka cudowna z bajkofilmu Enchanted ;) i do walca się nadaje ;) już przy niej ryczę :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
so close ma wersję polską też ładną
http://www.youtube.com/watch?v=HnLiH1C1lJ8
My się ciągle zastanawiamy.
rękawiczki-zagdanskiej;)
rękawiczki mają fajne słowa ale ten żabiasty głos mi nie pasuje. Gdyby ktoś znał ładniejsze wykonanie to jaknajbardziej fajna piosenka.
Widziałam wykonanie ostatniego z listy Shostakovich Second Waltz - Andre Rieu i wygląda na to że łatwy w nauce i bardzo ładnie może wyglądać np. http://www.youtube.com/watch?v=ZPq7_qDv6wk lub http://www.youtube.com/watch?v=kY-68SQd8ZU Wybierzemy chyba ten utwór,
All 4 one - I swear ( fajny tekst)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bryan Ferry - Slave To Love :D
my chcemy maly miks piosenek na pierwszy taniec generalnie nie mamy "swojej" jedynej dlatego poszukujemy :) zaczniemy od czegos wolnego skończymy na czyms szybkim :)
Z kimś takim jak TY - to tytuł naszej piosenki :)
Ona tańczy dla mnie - Weekend
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Fajne macie piosenki dziewczyny, a MY wybraliśmy piosenkę : THE PUPILS - ZNALAZŁAM JĄ ZNALAZŁAM GO :) i do tego bańki mydlane ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A co myślicie o Volver " Kocha, lubi, szanuje"???? Podobają mi się słowa, a wolę polską piosenkę aby wszyscy goście wczuli się w klimat pierwszego tańca, a nie aby większość nie znając j.angielskiego nie wiedzieli o czym jest piosenka. Jak ją pierwszy raz usłyszałam na vivie od razu pomyślałam, że może to jest właśnie to czego szukam:) co o niej myślicie?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
dopowiem jeszcze, że owszem są piękne polskie piosenki tj. Kukulska zakochani, ale w mojej rodzinie to już jest bardzo oklepane...
I co z tego że rodzina nie zna Angielskiego?

Pierwszy taniec jest dla Państwa młodych a nie dla gości, przynajmniej takie jest moje zdanie, a potem mogą lecieć majetczki w kropeczki czy coś innego po Polsku.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja też mysle, ze pierwszy taniec jest dla Nas..........my chcemy
The Calling - Wherever You Will Go lub
Louis Armstrong what a wonderful world
bo te piosenki towarzyszyły nam przy podejmowaniu decyzji o Ślubie i oboje je lubimy.......
Eleni to jest to:) Dziekuje :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
we have all the time in the world Louis Armstrong
Latawce dmuchawce wiatr Urszula
return to innocence Enigma
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
a może gangam style?jest teraz dośc popularny kawałek?co myślicie o tym?
do góry