Widok

"POLTER-ABEND"

Wesele Temat dostępny też na forum:
robicie go i jak sie przygotowujecie do niego???

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja w ogóle tego nie znałam, dopiero tutaj kiedyś wyczytałam, że coś takiego jest:))ja osobiście bym nie chciała, ale to może dlatego, że nie kumam w ogóle tej tradycji:))
moi znajomi, przyjaciele i rodzina wiedzą że nie lubię takich szopek :)
nie mam oporów by powiedzieć że czegoś nie lubię, i nie życzę sobie, dlatego jak ktoś ma ochotę potłuc butelki, to niech idzie porzucać w ....no nie wiem, śmietnik... :)

ale jakaś tradycja jest...zupełnie nierozumiana przeze mnie, ale jest...

tak to jest tluczenie szkla, u mnie to zapowiada sie okolo 100 osob znajomych i jestem tym bardziej przerazona niz samym slubem!

Nie mogę powiedzieć - nie życzę sobie, bo jak ktoś przyjdzie i zbije butelkę, to nie będziemy przeganiać.

image
Robimy, robimy. Zresztą w moim domu nie ma opcji - ludzie sami z siebie przyjda i natłuką butelek :-)) więc lepiej się przygotować. Tzn. zastawić czyms drzwi (osłonić); folię jakąś rozłożyć (lepiej się potem szkło zbiera); wódeczkę przygotować - jako poczęstunek dla wybranych (tych, których lubimy, a z którymi nie spotkamy sie na weselu).

image
ale o czym ty piszesz?
tu nie chodzi o tłuczneie butelek?

chyba faceci sie w domu spotkają na piwku i gadce o pracy;) a my pojedziemy sobie do domku jakiegoś za miasto i poleniuchujemy przy drinkach; nie mam zamiaru jakoś zabójczo tego organizować. od tak.. co wyjdzie to wyjdzie, w gronie najbliższych znajomych:)

image
image
ja powiedziałam rodzince, że sobie nie życzę... :)
według mnie to głupie i niepotrzebne...

i nie było

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

do góry