Widok

POMOCY!! Katar, kaszel u dziecka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny moj maly dostal wczoraj katar i duszacy kaszel, pojechalismy dzis na pogotowie a lekarz zapisal tylko zyrtec. A przeciez to jest na uczulenia...:/ Krzys nie jest na nic uczulony ani nie ma alergii.
co robić?
Smaruje mu plecki i klatke piersiowa pulmex'em, robie inhalacje z soli, daje Cebion, smaruje nosek mascia majerankowa a do noska nasivin soft no i odciagam katar frida...
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, też używamy Marimer w sumie dla całej rodziny, plusa za brak konserwantów.

A próbowaliście Marimer? U dzieci można stosować od 1 dnia życia, skład to hipertoniczny 100% roztwór naturalnej wody morskiej, świetnie oczyszcza i nawilża.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na katar niezastąpione jest Euphorbium, które obkurcza śluzówkę nosa i faktycznie leczy katar. Przed aplikacją leku zawsze stosuję wodę morską z sporej ilości, a później aspirator i na końcu Euphorbium.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zobacz sobie aspirator od Firda, bardzo dobra opcja, ponieważ delikatnie usuwa z noska wydzielinę i nie będzie powodował takich podrażnień jak zwykła gruszka więc myślę że to taka sensowna opcja i warto będzie z tego skorzystać.
inhalacje z soli, nasivin soft, kilka kropel olbas oil na poduszke dzidziusia na noc
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
a na zatkany nos co najlepsze??
image[/url]
image[/url]
Byliśmy dzis u lekarza. Mamy robić inhalacje z
2x Mucosolvanu+deflegmin+sol fizjologiczna
syrop pulneo i ochronę klacid...
ehhh ten kaszel jest okropny.Pediatra powiedzial, ze to jakies skurcze na plucach ale nie zadne zapalenie,cale szczescie :)
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
o rany musze wam napisac jaki fajowski jest ten sprzęt katarek,
super!!!! polecam bez płaczu u nas:)
na zatkany nos co najlepsze??
image[/url]
image[/url]
Ewciak ja nie muszę włączać wystarczy że zbliżam się do szafy w której "siedzi" pan wyjec ;)
no ja tez sie tego boje, ze jak tylko bede wlaczać odkurzacz to juz bedzie płacz na jego widok:)
U nas katarek nie przejdzie bo maluchy nienawidzą odkurzacza :/ i zostaje mi tylko Frida ;]
my kupilimsy nowe urządzenie katarek
http://www.katarek.pl podsuneła nam lekarz bo powiedziała nam ze chwala sobie pacjenci, zobaczymy, fakt ze trzeba go podłaczyc do odkurzcza, ale jak oddysają w szpitalu to tez z taka mocą.
bo ja juz frida nie miałam siły sciganac bo wydzielina była bardzo gęsta i siedziała w srodku, sama wcale nie miała zamiary spłynać, dzisiaj mam zamiar wyprobowac, bo znowu jest chora i zaczyna jej spływac katar
Ja niestety na chwilę obecną ze względów finansowych jestem zmuszona kupić najtańszy :( i wiem że sąsiedzi będą podejrzewać że mam lakiernię w pokoju ;p
Myśmy kupili Medel ten wyższy model..jest na pewno cichszy od tego niższego modelu :) w przychodni był jakiś Magick coś tam...i był strasznie głośny :/ mały płakał i uciekał,a przy tym cichszym jak robimy w domu to się go zagaduje, bajki puszcza czy jakąś muzykę i daje sobie robić :)
image

Fotografia okolicznościowa, sesje dziecięce, portretowe itd.
www.ans-photo.pl
My od czwartku zmagaliśmy się z katerem, który przez pierwsze dwa dni nie dawał małemy spać i przzez to był wycieńczony, dodatkowo miał kaszel. W piątek byłam u lekarza dostałam leki na kaszel i wapno, cebion i krople do nosa i antybiotyk na wszelki wypadek, gdzyby nie przeszło lub objawy się nasiliły. W piątek wieczorem mały nie mógł oddychać przez zatkany nos, nie mógł złapać powietrza, zadzoniłam na pogotowie, przyjechali i zabrali nas do szpitala, w szpitalu chyba stwierdzili, że panikuje bo mały dziwnie ożył i zachowywał się jakby nie byl chory, jeszcze w holu trzy razy mocno kichnąl i wyszła mu gęsta wydzielina z nosa, to mu ułatwiło oddychanie. Na ip zrobili mu rtg klatki piersiowej (nic nie wykazało) i zapisali antybiotyk, zapytałam się lekarki czy bez antybityku by mu przeszło, a ona powiedziała, że może by przeszło, wiec postaniowiełam zaczekać. Wczoraj juz kilka razy sięgałam po antybityk, bo nie wiedziłam poprawy a mały się męczył a dziś jest super w porównaniu z tymi ostatnimi dniami.

Stospowałam ciągle to co dostałam od pediatry w przychodni i udrażniałam nos. Ratownicy z kareki poradzili, żebym kupiła gruszkę, bo jest lepsza od fridy, na zmianę odrażniałam nos gruszką a fridą z zewnątrz aspirowałam, na nos jeszcze posmarowałam nosek maścią majerankową, mały zaczął ślicznie przez nos oddychać.
image
ja na początku miałam antybiotyk Zinnat ale nie bardzo nam pomógł
my inchalacje mamy robić 2 x dziennie i mały daje sobie robić na szczęście :)
i dziś w nocy mały spał i tylko raz się obudził...
mam nadzieję że inhalację pomogą
Informacja dla rodziców którzy korzystają z przychodni Morena. Od 1 marca została zlikwidowana obsługa chorych dzieci po 19, teraz dyżur jest dla dzieci jedynie w weekendy.
image
image

image
skad wiesz ze nie ma alergii moja tez miala tylko katar i kaszel i w domu siedziala 2 antybiotyki i co i alergia poszlam do pulmunologa mamam zrobic testy narazie jest na Fenistiluni jest w wiekszej dawce ma 2 lata i 7 msc
do 2 msc brala Fenistil teraz sie nasilo ja za malo dawal Fenistilu poza tym ma uczulneie nie jakeis soki narazie jestem na etapie sledztwa .Ja bym nei byla taka pewna ze to nie alergia u nas tez pluca oskrzela czyste gardlo tez i co i alergia z tym ze ja zdziwona nie jestem bo sama miala astme jako dziecko i tez tak mnie leczyli same antybiotyki a nikomu nie przyszlo do glowy ze to alergia ja nie bede tego bledu popelniac zwlaszcza ze 20 lat temu to byla ciemnota dlaqtego biore skierowania i sama szukam przyczyny i jest o niebo lepiej :)
Mój Kacper omija go szerokim łukiem i gada tylko paja,paja a inhalować się nie da :( a niestety po paru akcjach z oskrzelami obawiam się że będzie musiał się z nim zaprzyjaźnić bo może też być obciążony genetycznie po tatusiu który ma astmę.....Jakoś sobie tego nie wyobrażam :( a jest z tych upartych typków :/ co jak się uprze to wołem nie zaciągniesz

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (29 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry