Widok

POMOCY!!! Kosmetyczka poparzyła mi powieki woskiem:(

Witam
Drogie panie potrzebuje pomocy :( Wczoraj byłam u kosmetyczki na regulacji brwi dodam ,że nie 1 raz byłam u niej (około 8 razy )
Zawsze było ok do wczoraj ... Gdy mi nakładała wosk aż krzyknęłam z bólu ,że za gorący ... Ona mi powiedziała ,że wosk ma tą samą temperaturę co zawsze.... wyrwała brwi przesmarowała czyms piekło jak diabli ... Ale pomyślałąm ,że to normalne. ... wyszłam od niej po 5 minutach patrzę na twarz a tam jakieś plamy na powiekach i ból ... biegnę do niej s powrotem i mówię ,że chyba mnie poparzyła . a ona akurat kogoś obcinała i kazała mi poczekać . przyła do mnie po 5 min patrzy patrzy i mówi ,ze jej zdaniem to alergia .... a mi skóra popękała!!! Mam dziurę na powiece wielkości małego paznokcia !! a na drugiej trochę mniejszą ;/. Jak myślicie czy to jej wina czy to alergia? Powinnam do niej pojsćc? i żądać zworu za usługę ..? nawrzeszczeć ? czy co : (
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
masz 12 lat? zwrot za usługę, nawrzeszczeć? kobieto!! jeśli to jej wina to to grubsza sprawa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
NIe mam 23 lata i nie wiem co mam zrobić? Mam ją pozwać ? czy co ? Jak mi się do jutra nie poprawi to idę na prywatną wizytę do dermatologa... CHODZI MI OTO CZY ONA JEST BEZ KARNA??! I Czy może ktoś wie jaki może być powód Takiej reakcji skóry ... mogę zrobić zdjecie i pokażać jak to wygląda ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ewidentnie masz poparzone to miejsce musisz smarować maścią na poparzenia możesz podejść i zwrócić uwagę i prosić o zwrot kasy lub niech zrobić ci coś gratis
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a gdzie byłaś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na Witominie taka ,krótka uliczka nie mogę sobie przypomnieć nazwy ulicy ... strony internetowej chciałam napisać opinię ,ale chyba nie mają .
To tak na przyszłość dobra rada - nie regulować brwi woskiem!!!

powieka to wrazliwe miejsce, taka depilacja:
1. z czasem przyspiesza jej opadanie
2. może spowodowac uszkodzenie nerwu i drganie powieki na stałe lub do udanego zabiegu chirurgicznego, oczywiscie moze sie tak zdarzyc ale nie musi, ryzyko na wlasna odpowiedzialność!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
o zwrot kasy nie opłaca się ubiegać, to zbyt mała suma. lepiej wywalczyć coś lepszego (pod warunkiem, że poparzenie nie jest groźne)
Groźne chyba nie jest ... ale szpeci ;/ Modlę się zeby blizna nie została;/ Bo chyba jej okna powybijam!!!!!!!!!! NO to co mam jutro do niej iść ? i co kazać żeby mi dałą odszkodowanie ?:P Sam dermatolog 100 zł kosztuje ...Jestem wściekła jak diabli ...
trzeba wykazać się sprytem i rozumem. Musisz dać jej do zrozumienia, że nie ujdzie jej to płazem. Musi widzieć, że jesteś wkurzona i zdeterminowana. Tym sposobem uzyskasz od niej czy od salonu to, czego oczekujesz.
Ja uważam że powinnaś zdecydowanie wymagać od niej zwrotu wszelkich kosztów leczenia , na jakie jesteś teraz narażona. To niedopuszczalne , przecież poszłaś tam mająć poczucie że oddajesz sie w fachowe ręcę. Jeśli będzie się stawiała to postrasz ją rzecznikiem praw konsumenta i przede wszystkim złą reklamą jej przybytku ;) powodzenia ..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
w rozumowaniu kosmetyczki to jest mała szkoda możesz i najlepiej zażądać dodatkowego zabiegu bo na odszkodowanie to mała szkoda
Powiem Ci szczerze ,że nie wiem czy chcę żeby jeszcze mnie dotykała ... Nawet jeżeli bym chciała ,że by powiedzmy mnie za free uczesali c,pofarbowali czy obcieli ... to mam złe wspomnienia balejaż za 140 zł 0 efektu bo kretynka nie zapytała mnie czy używam odżywki i farba nie chwyciła ... Grzywke mi w zygzak obcięli ... Jedyne z czego byłam zadowolona to brwi ... a teraz to już spalili się u mnie na milion procent !
Ale pojdę do niej i powiem ,że byłam u dermatologa i powiedział,że to oparzenie ewidentnie i masci są drogie niech zapier*** DO APTEKI I MI MAŚĆ SILIKONOWĄ na blizny kupi ... chociaż to ...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
daj znać jak ci poszło
nie obraź się ale sama jesteś sobie winna. Piszesz, że źle robią to i tamto a i tak do niej idziesz... to trochę brak odpowiedzialności
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
No ,ale cała szefowa zawsze mi dobrze brwi robiła ... byłam uniej nie raz... i zawsze bylam zadowolona... a tu taki psikus... Moja teściowa tam choci się obcinać i ją dobrze obcinają ... ruch naprawdę tam mają ... i to stali klienci
Farbowała mnie i obcinałą ta jej pracownica. ...
Po pierwsze zrób zdjęcia powiek ,po drugie opinia od dermataloga i recepty a pózniej poszłabym do niej do salonu i jej to pokazała.Możesz po zakończeniu leczenia wystąpić na drogę sądową ,dobre salony są ubezpieczone od takich przypadków. Robię depilację woskiem już 20 lat i nigdy nie zostałam poparzona .
"Kobieta jest to przysmak Bogów, byle go diabeł nie przyprawił."
pokrycie leczenia, zwrot pieniedzy i rekompensate za cierpienie,do tegoi zażądaj ksiegi skarg i zażaleń, zrób wpis, a na necie odpowiednia opinie o usłudze, by była przestrogą dla innych...

no i jak wspomnialam odradzam wosk na brwi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Słuchajcie to nie jest tak przecież każdy w swej dziedzinie może zrobić błąd tylko trzeba się do tego przyznać kto nic nie robi to nie popełnia błędów trzeba dać szansę kosmetyczce się zrekompensować
Ale zaraz zaraz 8 razy byłaś i nie pamiętasz uliczki ?jakieś halo ..
Ja pitolę ludzie to jednak uwielbiają drugim szkodzić i kopać leżącego, po co się dogadywać skoro można komuś dowalić! Kosmetyczka trochę za mocno podgrzała wosk do usługi której cena pewnie nie przekracza 8zł a ta chce nie wiadomo jak ją wykończyć na wszystkie możliwe sposoby za to.
Lekkie oparzenie ( jeśli to faktycznie się zdarzyło ) wyleczy się za kilka dni bez pomocy dermatologa a z kosmetyczką można się w ludzki sposób dogadać, żeby zwróciła za maści i za usługę, ona już na bank będzie zwracać szczególną uwagę na temperaturę wosku i nie potrzeba jej złamać resztę życia wypisując negatywy gdzie się da.
Na pewno nie zrobiła tego specjalnie. Nikomu nie życzę takich klientek, co przy byle potknięciu drą mordę, psują reputację i do sądu chcą lecieć. Takie jędze toksyczne niech siedzą w domu bo ja na miejscu tej kosmetyczki bym wolała nie zarobić tych 8zł a nie mieć zepsutego humoru na resztę dnia przez taką babę. Kosmetyczka to też człowiek a temperatura wosku mogła wzrosnąć z winy podgrzewacza, lub klientka mogła mieć wrażliwszą niż przeciętna skórę np. może robiła silne złuszczanie ostatnio. Tak czy siak ludzie zamiast radzić się dogadać dolewają oliwy do ognia , szczują i leją jad, masakra.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poniekąd masz rację, ale tylko poniekąd.

Tego typu błędy nie powinny się w ogóle zdarzać. co innego depilacja nóg i ominięcie 5 włosków na krzyż, co innego akryl czy zel delikatnie wylany na sórke przez co zapowietrzony, a co innego oparzenie, skaleczenie,itd.

Jesli cos takiego sie rzeczywiście zdarzyło, to kto wie ile razy? może wiele?

też pracuje w tej branży i nie dopuszczam do takich sytuacji, bo to dla mnie nie do pomyslenia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie przeraźcie się bo dopiero wstałam :P tak to wygląda ...
http://zapodaj.net/11d075810c7ec.jpg.html
http://zapodaj.net/9b02585863716.jpg.html
http://zapodaj.net/5b6df19d2ff92.jpg.html
Mistrzem pinta nie jestem :P
Ja jestem spokojna i miła ,ale jak ona mgła mi poradzić zebym to zapudrowała do pracy!!!! No Gasz !! To powinno "schnąć" a nie być zapudrowane grrr
Oj... współczucia.... :( to ewidentnie poparzenie. Ja bym tego nie zostawiła bez echa.
W dodatku masz trochę nierówno zrobione brwi, ale to w tej sytuacji mało istotne.
Ja nawet jej zwróciłam uwagę ,ze wosk jest za gorący . A ona tylko stwierdziła ,ze jest taki jak zawsze . No cóż pojdę do niej dziś przed pracą i jej pokarze jak to wygląda mam nadzieje ,że zaproponuje coś oprócz przeprosin .... głupi zwrot za maści ..
porażka... współczuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Byłam oddała mi 20 zł . Bardzo jeszcze raz przeprosiłą mówi ,zę myslała o mnie i pytała czy nie używałąm jakiś kremów zmiękczających lub nie robiłam pilingu bo to mogło mieć wpływ . Piling robiłam ,ale jakieś 3/5 dni wcześniej kremu używam siquens kojąco łagodzącego i zelu z arniki . Nie wiem już sobie odpuszczam co kolwiek zeby od niej chcieć wiecej .za te 20 zł kupię maść ponoc rewelacja jakąś
http://www.doz.pl/leki/p8074-Scaldex no i 3majcie kcoiuki :) zeby blizny nie było ;) I już nigdy sobie wosku nie zrobie :) będę bawić się pincetą :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Moda i uroda

Nieoperacyjne sposoby na powiększenie piersi (5 odpowiedzi)

Cześć. Zakładam temat tutaj ponieważ praktycznie od zawsze mam bardzo duży kompleks na punckie...

Naturalne kosmetyki Polskich producentów (30 odpowiedzi)

Chwile się zbierałam do założenia tego tematu, ale już czas najwyższy machnąć kilka refleksji...

Kursy, szkolenia - paznokcie (6 odpowiedzi)

Witam ;-) Czy ktoś z Was robił może w trójmieście kursy, szkolenia na stylizacje paznokci )np....

do góry