Widok
!POMOCY! - dekoracje kwiatowe - ceny
Laski! Znalazlam fajna kwiaciarnie do obslugi wesela. Po paru tygodniach czekania dostalam w koncu wycene i jestem w szoku. Robilam wycene tylko w jednym miejscu, wiec nie wiem ile inne kwiaciarnie kasuja. Powiedzcie prosze ile Wy placilyscie. W moim pakiecie jest:
Orszak
Wiązanka ślubna dla Panny Młodej x1
Butonierki 3 szt
Druhny - jedna calla z ozdobą x2
Wpinka we włosy dla Panny Młodej x1
Kościół
Ławki - 30 ławek po każdej ze stron, dekoracja co drugą ławkę to 15 szt kompozycji po każdej ze stron
Krzesła Pary Młodej x2
Krzesła Świadków x4
Bukiet przed ołtarzem x1
Kwiaty dla Mam x2
Dostawa, montaż, demontaż dekoracji po ceremonii zaślubin, dowóz wiązanki ślubnej i bukietów dla Mam we wskazane miejsce
Wykorzystany materiał to przede wszystkim biała calla (cantedeskia), satynowe wstązki różnej szerokosci.
W dużej kompozycji przed ołtarzem materiał mieszany tzn. calla, margaretki, eustoma, gladiola, dzwonek irlandzki, zieleń cieta.
Dla Mam : długie róże po 10 szt w wiązance z dodatkami.
Za calosc kwiaciarnia liczy sobie 3300 zl. Mi sie wydaje ze to dosc sporo... A Wam? Generalnie obsluga jest super i dobre rekomendacje, wiec jesli tyle trzeba za dekoracje zaplacic no to trudno, podpisze umowe... Plis laski, pomozcie porada...
Dzieki!
Orszak
Wiązanka ślubna dla Panny Młodej x1
Butonierki 3 szt
Druhny - jedna calla z ozdobą x2
Wpinka we włosy dla Panny Młodej x1
Kościół
Ławki - 30 ławek po każdej ze stron, dekoracja co drugą ławkę to 15 szt kompozycji po każdej ze stron
Krzesła Pary Młodej x2
Krzesła Świadków x4
Bukiet przed ołtarzem x1
Kwiaty dla Mam x2
Dostawa, montaż, demontaż dekoracji po ceremonii zaślubin, dowóz wiązanki ślubnej i bukietów dla Mam we wskazane miejsce
Wykorzystany materiał to przede wszystkim biała calla (cantedeskia), satynowe wstązki różnej szerokosci.
W dużej kompozycji przed ołtarzem materiał mieszany tzn. calla, margaretki, eustoma, gladiola, dzwonek irlandzki, zieleń cieta.
Dla Mam : długie róże po 10 szt w wiązance z dodatkami.
Za calosc kwiaciarnia liczy sobie 3300 zl. Mi sie wydaje ze to dosc sporo... A Wam? Generalnie obsluga jest super i dobre rekomendacje, wiec jesli tyle trzeba za dekoracje zaplacic no to trudno, podpisze umowe... Plis laski, pomozcie porada...
Dzieki!
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
jak dla mnie to bardzo dużo, napisz do mnie maila albo podaj swojego napiszę gdzie robią fajnie i niedrogo kwiaty :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Katiies - wole nie robic antyreklamy, bo tak jak mowilam, kwiaciarnia jest bardzo fajna. Maja super pomysly i znaja sie na rzeczy. A cena? Mi sie wydaje ze to duzo, ale moze te rzeczy po prostu tyle kosztuja...
Laski, czekam na Wasze opinie co do ceny.
Laski, czekam na Wasze opinie co do ceny.
cena bardzo wygorowana!!!
Na wstepie zapraszam do odwiedzenia naszej galerii na stronie :www.agatadekoracje.pl
Jesli bylaby Pani zainteresowana dekoracja kosciola przez nasza firme to prosze o maila podam szczegoly.Dodam ze obecnie posiadamy promocje.
Na wstepie zapraszam do odwiedzenia naszej galerii na stronie :www.agatadekoracje.pl
Jesli bylaby Pani zainteresowana dekoracja kosciola przez nasza firme to prosze o maila podam szczegoly.Dodam ze obecnie posiadamy promocje.
Witam serdecznie,
Jeśli kwiaciarnia, jaką Pani wybrała jest dobra a ich propozycje zadowalają myślę, że warto się zdecydować, ponieważ najważniejsze jest to aby Pani była zadowolona w tak ważnym dniu.
Może warto spróbować wynegocjować niższą cenę.
Jeśli jest Pani zainteresowana innymi ofertami, wówczas poproszę o kontakt dekoracje@dekori.pl
Pozdrawiam, Agata
Dekoracje Ślubne Dekori
Jeśli kwiaciarnia, jaką Pani wybrała jest dobra a ich propozycje zadowalają myślę, że warto się zdecydować, ponieważ najważniejsze jest to aby Pani była zadowolona w tak ważnym dniu.
Może warto spróbować wynegocjować niższą cenę.
Jeśli jest Pani zainteresowana innymi ofertami, wówczas poproszę o kontakt dekoracje@dekori.pl
Pozdrawiam, Agata
Dekoracje Ślubne Dekori
W takich kwotach realizowaliśmy w ubiegłym sezonie całe oprawy.(kościól,samochód i lokal)
Jestem pod wrożeniem-niestety negatywnym. Cóż tak długo jak będą chętni do wyasygnowania takich kwot , tak długo będą tak kasowani.
Pozdrawiam
Elżbieta Dussa
Studio Glorioza
Jestem pod wrożeniem-niestety negatywnym. Cóż tak długo jak będą chętni do wyasygnowania takich kwot , tak długo będą tak kasowani.
Pozdrawiam
Elżbieta Dussa
Studio Glorioza
Ja dopiero szukam jakieś kwiaciarni ktora udekorowałby kościół i nic poza tym ( oprocz wiazanki, ale to same kremowe kalie także...) i powiem szczerze ze jestem zaszokowana takimi cenami :-) swoją drogą ciekawe, jaki jest koszt udekorowania małego kościoła, ale tak z klasą bez jakiś tandetnych tiuli wstązek itp.
Ja dopiero szukam jakieś kwiaciarni ktora udekorowałby kościół i nic poza tym ( oprocz wiazanki, ale to same kremowe kalie także...) i powiem szczerze ze jestem zaszokowana takimi cenami :-) swoją drogą ciekawe, jaki jest koszt udekorowania małego kościoła, ale tak z klasą bez jakiś tandetnych tiuli wstązek itp.
Och - ja tez nie lubie tych tiuli, wstazek i pokrowcow na krzeslach... Tez chce same kwiaty. Moj kosciol (bazylika Sw. Mikolaja) niestety jest spory, ale bardzo strojny, wiec latwo tam przesadzic...
Generalnie uwazam, ze "mniej" jest "wiecej"...
Generalnie uwazam, ze "mniej" jest "wiecej"...
Ostola,mysle ze pare rzeczy mozesz ze swojej listy wystroju kosciola wykreslic.Tak jak sama piszesz Mikolaj jest tak strojny ze tam moim zdaniem nic nie trzeba.Na bank nie dawalabym nic na krzesla i klecznik bo sa antyczne i pokrowce tylko by to zrujnowaly.Mysle ze nawet przyczepienie kwiatka do krzesel waszych i swiadkow z tylu nie ma sensu: bedziecie mieli pewnie ze 3 zdjecia z tylu i takich tez na sciane nie powiesicie :-) a goscie beda sie patrzec na was a nie na krzesla czy klecznik.Co do kwiatow na ambonie to koscil sam ladne daje no i znowu na zdjeciach ich nie widac.Moim zdaniem jesli juz chcesz to najwyzej cos na lawkach z boku i zainwestuj w ladna wiazanke i przystrojenie sali bo tam bedzie sie odbywala wieksza czesc wesele.W kosciele jestes maxymalnie godzine i tam sie na was wszyscy gapia,przynajmniej takie jest moje zdanie :-).
dziwne to co sie tu pisze... CENA JEDNEJ CALLI TO OK 15ZL w bukiecie musi byc kolo 12szt, plus druchny.., plus butonierki..., pkus auto, plus kosciol... to trzeba zrobic , dostarczyc,zamontowac... 3000 to duzo? tak mysla tylko osoby ktore nie sa zoorientowane, najlepiej za darmo. mozna i za 500zl, pytanie tylko jaka jakosc? i wykonanie
wiem, sztyczne
wiem, sztyczne
ja płaciłam za bukiet z cantadesek mój i świadkowej, jedną butonierkę, cantedeskę do włosów, dekorację auta: bukiet na masce z cantadesek i eustomy plus cantadeski przy klamkach, oraz wiązanki z dużych róż po 15 dla Mam jakoś ok. 800 złotych.
dekoracja koscioła (dużo kwiatów i głównie kwiaty - ale już nie cantadeski, bo musiałam się dogadać z dwiema innymi parami, które wtedy brały ślub) - 400 zł.
fakt, ślub był poza Trójmiastem i tam ceny są trochę niższe, ale też nie tak znowu dużo, myślę że nie więcej niż 20%.
aha, za jedną cantadeskę płaciłam 7 zł (to akurat pamiętam, bo dokupowałam ją luzem do włosów, ale i tak jej nie wykorzystałam, tylko eustomę ;))
dekoracja koscioła (dużo kwiatów i głównie kwiaty - ale już nie cantadeski, bo musiałam się dogadać z dwiema innymi parami, które wtedy brały ślub) - 400 zł.
fakt, ślub był poza Trójmiastem i tam ceny są trochę niższe, ale też nie tak znowu dużo, myślę że nie więcej niż 20%.
aha, za jedną cantadeskę płaciłam 7 zł (to akurat pamiętam, bo dokupowałam ją luzem do włosów, ale i tak jej nie wykorzystałam, tylko eustomę ;))
żeby było jasne koszt kwiatka tak jak ktoś napisał wyżej to 10 zł, dobra dajmy 15 zł - u mnie w kwiaciarni w Janowie wyceniono to wszystko na 1500 zł, weźmy nawet zapas do 1800 zł, ja wiem jak ta babeczka robi bo sama miałam u niej kwiaty na ślub zamówione, zresztą też miałam bukiet z cantandesek
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Chcę Wam zaproponować moje usługi dekoracji kościoła cena za cały pakiet to 1000zł w skład dekoracji wchodzą:
- 2 pergole ( bramy) ubrane w kwiaty i tiul z dwoma donicami z kwiatami po bokach
- 20 szpalerów ubranych w kwiatach i tiulu
- dekoracja klęcznika
- dekoracja krzeseł Młodej Pary
- dekoracja krzeseł Świadków
- kompozycja na ołtarz
kilka fotek dekoracji jest na mojej stronce ;)
www.artslub.yoyo.pl
oraz kontakt tel. 792-792-441
POSIADAM JESZCZE WOLNE TERMINY NA 2009
- 2 pergole ( bramy) ubrane w kwiaty i tiul z dwoma donicami z kwiatami po bokach
- 20 szpalerów ubranych w kwiatach i tiulu
- dekoracja klęcznika
- dekoracja krzeseł Młodej Pary
- dekoracja krzeseł Świadków
- kompozycja na ołtarz
kilka fotek dekoracji jest na mojej stronce ;)
www.artslub.yoyo.pl
oraz kontakt tel. 792-792-441
POSIADAM JESZCZE WOLNE TERMINY NA 2009
Ostola. Ja myslę, że cena za takie kwiaty, przede wszystkim calle i w takiej ilości, wcale nie jest wygórowana. Najważniejsze jest to, że masz zaufanie do firmy a co za tym idzie święty spokój. Nie chce mi się wierzyć, że ktoś zrobi w/w dekorację w cenie 1000 zł (no chyba, że mówimy o sztucznych kwiatach).
Jeżeli chodzi, o cennik, który podałam powyżej, to dotyczy kwiatów sztucznych, lecz wykonanych przez plastyczkę, dekoracja na żywo wygląda bardzo naturalnie i elegancko, nie jest przeładowana.
Jedynie kompozycja na ołtarz jest z kwiatów naturalnych.
Jeżeli chodzi o pergole i szpalery ubrane w żywe kwiaty, to cena na pewno wyższa niż 1000zł :) i jest zróżnicowana w zależności od rodzaju i ilości kwiatów.
Jedynie kompozycja na ołtarz jest z kwiatów naturalnych.
Jeżeli chodzi o pergole i szpalery ubrane w żywe kwiaty, to cena na pewno wyższa niż 1000zł :) i jest zróżnicowana w zależności od rodzaju i ilości kwiatów.
3 tys.:))) gdybym ja miała takich klientów,którzy chętnie zapłaca taka kwote to byłabym bogata:)))ale w trójmiescie sa inne ceny:)uczciwie liczac to wychodzi 1600-1700 zł-no ale jesli firma jest duza i zatrudnia kilka osób,dochodzi jeszcze wynajem lokalu to trzeba odpowiedno skasowac klienta.Tak to wygląda.
30 lawek 30*6zł=180 zł, bukiet 20*6=120 + dotaki niech bedzie 200 zł. bukiet dla młodej 12*6=72 + dodatki niech bedzie 150 zł 2 bukiety dla rodzicow niech bedzie 2*150 zł i jakies dotatki kwiatow 200 zł to mamy ok 1000zł wiec jak zaplacimy za to 1500-1800 to i tak jest juz cena ze sporym zarobkiem a gdzie 3300 :) ale jak juz pisalam jak sa klienci to kwiaciarnia moze to zrobic nawet za 5tys :)
Baltika,jest juz wliczone w te 500 zl i organista tez.500 zl za kosciol to calosc,zadnych dodatkowych kosztow nie bylo.A swoja droga to rzeczywiscie smiesznie ze wiele emigrantek ma wersje Mikolaj i piwnica rajcow-doradzal wam to ktos czy same tak wybralyscie? Ostola ma nawet w dodatku ta sama makijazystke :-))
Tak, to rzeczywiscie zabawne - pewnie gdyby porzadnie poszukac, znalazlybysmy jakies punkty spojne,ktore sklonily nas do takiego wyboru ;-)
Katiies, Dzieki Bardzo za pomoc. Mam jeszcze jedna prosbe, moglabys moze przeslac mi jakies zdjecia srodku kosciola ? Moj mail to: winiza@onet.eu - bede bardzo wdzieczna!
Pozdrawiam :-)
Katiies, Dzieki Bardzo za pomoc. Mam jeszcze jedna prosbe, moglabys moze przeslac mi jakies zdjecia srodku kosciola ? Moj mail to: winiza@onet.eu - bede bardzo wdzieczna!
Pozdrawiam :-)
katiies, mysle ze to dlatego ze kosciol jest bardzo blisko restauracji... No jest jeszcze bazylika Mariacka ale tam robia bardzo pod gore poza tym ciezko z ksiezmi mowiacymi po angielsku...
A co do makijazystki, to chyba kompletny przypadek. Ja znam Beate bo jest sasiadka mojej bliskiej przyjaciolki....
A co do makijazystki, to chyba kompletny przypadek. Ja znam Beate bo jest sasiadka mojej bliskiej przyjaciolki....
Czesc Ostola,
szukajac info na temat kwiaciarni trafilam na Twojego posta - tak sie sklada, ze moj slub takze odbedzie sie w Sw. Mikolaju !!! Tzn, ze oprocz bycia Panna Mloda emigrantka, i Piwnicy Rajcow, laczy nas jeszcze kosciol;-)
Mam prosbe - mozesz napisac mi namiary na kwiaciarnie, z ktorymi kontaktowalas sie ? Bede bardzo wdzieczna
szukajac info na temat kwiaciarni trafilam na Twojego posta - tak sie sklada, ze moj slub takze odbedzie sie w Sw. Mikolaju !!! Tzn, ze oprocz bycia Panna Mloda emigrantka, i Piwnicy Rajcow, laczy nas jeszcze kosciol;-)
Mam prosbe - mozesz napisac mi namiary na kwiaciarnie, z ktorymi kontaktowalas sie ? Bede bardzo wdzieczna
ja za dekroacje płaciłam 3000 i to juz po negocjacji..
było w tym: bukiet dla mnie i swiadkowej, butonierki (5 szt)
kosciól - przed ołtarzem, krzesła i ławki (tylko kwiaty)
no i lokal - stoły i bukiety stojace w róznych miejscach. może to i sporo, ale bynajmniej nie musiałam zawracac sobie łowy przed slubem jezdzeniem po giełdach, jasne jak ktos ma ochotę to można, ale ja wolałam zostawić to komus innemu :)
cena jak na ilość kwiatów która była - myślę ze nie specjalnie wygórowana.
było w tym: bukiet dla mnie i swiadkowej, butonierki (5 szt)
kosciól - przed ołtarzem, krzesła i ławki (tylko kwiaty)
no i lokal - stoły i bukiety stojace w róznych miejscach. może to i sporo, ale bynajmniej nie musiałam zawracac sobie łowy przed slubem jezdzeniem po giełdach, jasne jak ktos ma ochotę to można, ale ja wolałam zostawić to komus innemu :)
cena jak na ilość kwiatów która była - myślę ze nie specjalnie wygórowana.