Widok

POPRAWINY - kiedy poinformowac....

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
gosci o miejscu i godzinie poprawin? Podczas wesela? Po weselu? Na zaproszeniu?

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
uważam że może powiedzieć o tym DJ w trakcie wesele bo na końcu to niekoniecznie wszystcy muszą dotrwać.

ślub cywilny
image

ślub kościelny
image
Nieee, i na weselu i na poprawinach beda te same osoby. Nie podoba mi sie pomysl zapraszania na poprawiny jezeli ta osoba nie byla na weselu. to tak jakos jakby zapraszac na poimprezowe resztki... I ja sama nigdy bym nie poszla na poprawiny nie bedac zaproszoną na wesele.

image
image
my mamy nietypowa sytuacje poniewaz ze wzgledu na liczna rodzinke niemamy mozliwosci zaproszenie wszystkich znajomych i sasiadow ktorych chcemy na wesele takze postanowilismy ze na weselu bedzie cala rodzinka moja kolezanka i kolega narzyczonego a to juz bedzie 90 osob a za to na poprawinkach zrobimy takzwana wymiane i zaprosimy wiekszosc znajomych i sasiadow no i najblizsza rodzinke z wesele :)niestety niektorym goscia weselnym musielismy powiedziec ze poprawiny niestety sa dla znajomych ale coz niechcielismy zeby ktos byl pokrzywdzony a tak kazdy bedzie na czyms :)poprawinki mamy rowniez liczne bo az na 100 osob hehe:)takze prawie jak 2 weselicha:)to byla nasza decyzja i wszyscy ja uszanowali a jezeli nawet nie to i tak w takich sprawach kazdemu niedogodzisz hehe:)

image
mi sie wydaje, ze najlepiej i najtaktowniej poinfo. o poprawinach pod koniec wesela (jesli chodzi o samych gosci weselnych)... u nas jednak beda tez osoby, ktore zapraszamy tylko na poprawiny (nie na wesele) i tu bedzie wiekszosc naszych znajomych i ich bedziemy info. w momencie wreczania zawiadomienia o slubie.... proszeni beda na slub i na poprawiny pozniej....

a kto przyjdzie, to sie okaze w praniu

imageimage
My mówiliśmy o poprawinach przy wręczaniu zaproszeń i zawiadomień
Jeszcze nie znamy godziny dokładnej ale o tym będziemy informować chyba w dniu ślubu
Pozdrowienia

image[/url]
image
my mieliśmy informację na zaproszeniach.
a jesli nie organizuje poprawin? To co powiedziec? Czy cos mowic gosciom?...

image
image
Ja mówiłam wszystkim od razu, tzn. w momencie wręczania zaproszeń.

image
[url=http://www.TickerFactory.com/]
Zapraszam: www.kartkikaroliny.blog.onet.pl - kartki, dekoracje.
Boże Narodzenie 2007 - oryginalnie :)
Lepiej uprzedzić wcześniej.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
jesli goscie przyjezdni to koniecznie wczesniej
na poprawiny mozecie zaprosic wszystkich tych co byli i dodatkowo co nie byli :) Do nas na poprawiny przychodza znajomi z pracy i sąsiadka z rodzinka :)

Magda i Michał
6 wrzesien 2008
image
Cześć :)
a zapraszacie na poprawiny np. kogoś z pracy czy znajomych, których nie było na weselu?

Pozdrawiam. Ola

image
Witaj
My zapraszaliśmy na sam koniec wesela, jak się zegnaliśmy.

image
do góry