Widok

PORÓWNUJEMY MENU

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
a oto moje menu
prosze napiszcie co o nim sadzicie
czy jest wystarczjaca a moze za duzo jedzonka?

MENU NA 100 os

OBIAD:
-rosuł
-kotlet de voiaille 100
-kotlet schabowy 50
-filet z kurczkaka 50
-zrazy 70
-indyk z pieczarkami 50
-schab po golkowsku 50
-ziemniaki
-surowki 3 rodz

ZAKASKI;
-pstrag w galarecie 100
-schab w maladze 40
-indyk w galarecie 40
-galantyna 100
-salatki 2 rodzaje
-losos wedzony
-sledzie w oleju
-koreczki sledziowe
-tymbaliki drobiowe
-wedliny szynka poledwica
-pieczywo

KOLACJA;
-kotlet po szwajcarsku 40
-szaszlyki wp. 30
-szaszlyki drob 30
-zrazy 100
-udka z kurczaka 100
-pieczyow, maslo

RANO
-barszcz z pasztetem
lub
-bogracz

CIASTA;
-Sernik 2 blachy
-plesniak 1b
-jablecznik 2b
-makowiec 1b
-ciasto rafaello 2b
-ciasto tofi 2b
-tort owoc 1
-tort czekoladowy 1
-tort ananasowy 1
-tort pietrowy

A MY DOKUPUJEMY:
-owoce
- napoje
- wodka

mi sie wydaje ze menu jest bogate i urozmaicone
mysle ze kazdy z gosci znajdzie cos dla siebie

a jakie jest wasze zdanie ????????????
co sadzicie o moim menu?????
napiszczie tez jak wy macie menu????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wygląda super i na pewno nikt głodny nie wyjdzie :)

Można zapytać gdzie robisz wesele?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
super menu :) na pewno zostanie dużo jedzenia na poprawiny!

image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
myyyyyy
bardzo mi sie podoba
mysle ze jest bardzoooooo bogate
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sporo tego macie :) Ile kosztuje wasze menu?

To nasze w cenie 145zł. Wydaje mi się, że mało jest mięsa na obiad (po 2 porcje/os. do wyboru):

ZUPA:
Drobiowy rosół podany z makaronem

DANIE GŁÓWNE:
Filet po kociewsku z zapiekanym serem i brzoskwinią,
Schab z pieczarkami,
Potrawka z kurczaka z ryżem,
Zraz zawijany,
Pierś zawijana faszerowana serem i pieczarkami
- serwowane na półmiskach (2 porcje/os.)
Ziemniaki z wody
Warzywa blanszowane, 4 rodzaje surówek

DESER:
Fantazja lodowa

ZAKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI: (po 1 porcji/os.)
Kaczka faszerowana w galarecie
Pierś w galarecie w sosie chrzanowym
Łosoś wędzony rolowany nadziewany szpinakiem
Półmisek pieczonych mięs ze schabu, karkówki i drobiu w ziołach i pikantnych przyprawach
Pstrąg w galarecie faszerowany pieczarkami
Schab zatopiony w maladze nadziewany śliwką z filecikami brzoskwini
Sałatka z mozzarellą, pomidorami i świeżą bazylią
Sałatka orientalna z kurczakiem i ananasem
Fantazje śledziowe
Pasztet Łęgowski,
Grzybki marynowane
Zimne sosy, Ćwikła, Pieczywo, Masło

DANIA NA GORĄCO SERWOWANE PO 22:00:
Karkówka pieczona, podawana z kopytkami w sosie rozmarynowym
Płonący pieczony prosiak faszerowany kaszą, serwowany z ziemniakami zapiekanymi
Barszcz czerwony z pasztecikami w cieście francuskim
oraz boeuf strogonow

Musimy dokupić tort, ciasta, owoce i napoje

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I zapomniałam - Oberża pod Lipami w Łęgowie

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja slyszalam ze oberzy jest bardzo duzo jedzenia i sa duze porcje :) ( informacja od osoby ktora wyprawiala tam wesele ) radzili nawet brac nam zestaw za 125 zł bo po tym za 145 tak sie wszytscy objedli ze nie chcialo im sie tanczyc :) ja sama w sumie jeszce nie wiem czy zdecydowac sie na ten za 125 czy 145 :)


image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najbardziej przypadł mi do gustu rosuł.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
o tak duzo os go lubi :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
rosÓł :)

imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mnie ten "rosuł" też najbardziej wpadł w oko ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tego co slyszalam to w niektórych restauracjach na 1 danie przybada tylko 1 porcja miesa
ale wy macie duzo zakasek
a to tez jest wazne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj nie czepiajcie sie rosolu kazdy mogl sie pomylic
ale menu jest ok przyznajcie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ponoć pychaaa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nasze menu (120 zł za osobę, w tym soki, kawa, herbata, woda bez ograniczeń) wygląda następująco:

Zupa: Barszcz czerwony z kołdunami

Danie główne:
Kurczak w potrawce (+ryż)
Karkówka z sosem śliwkowym
Roladki drobiowe nadziewane papryką
Polski schabowy

Dodatki;
Ziemniaki po polsku
2 surówki
2 warzywa gotowane
Ziemniaki z koperkiem

Przekąski:
Śledzik w oliwce
Pstrąg w galarecie
Łosoś marynowany
Rolada drobiowa
Rostbef pieczony
Karczek w ziołach
Schab z morelą
Sałatka jarzynowa
Sałatka ze świeżych warzyw z kurczakiem
Sałatka grecka
Pieczywo
Danie po 24.00: Żurek polski

Do tego mamy lody, ciasta, tort, owoce. Co nieco jeszcze chyba zmienimy, coś może radzicie ;)?

image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja przez moment zastanawialam sie co to jest ;))
Ale menu imponujace nie da sie ukryc, trzeba gosciom duzo ruchu zapewnic bo inaczej pekna;)
Moje menu jest bardzo skromne ale chcielismy zaproponowac gosciom cos ciekawego:
Staropolskie powitanie chlebem i solą
Menu

Aperitif – Wino musujące

Przystawka

Roladki z soli z suszonymi pomidorami, podane
na soczystej sałacie z dresingiem koktajlowym

Zupa

Consome z borowików z łezką śmietany

Danie główne

Pieczone polędwiczki wieprzowe podane na sosie z zielonym pieprzem
z pieczonymi ziemniaki i fasolką szparagową

Deser

Lody waniliowe z gorącym sosem malinowym i prażonymi migdałami

Zakąski

Sałatka Grecka
Wędzone filety z pstrąga z sosem ze świeżych ogórków
Sałatka „Renisch” z pieczarek i pora z dresingiem cytrynowym
Kompozycja sałat ogrodowych z grillowaną piersią kurczaka z dresingiem czosnkowym
Sałatka ze świeżych warzyw z grzanką serową i dresingiem prowansalskim
Wędzona pierś z indyka
Pieczona rolada z boczku z sosem chrzanowym
Pieczony rostbef marynowany w białym winie
Marynaty
Masło smakowe
Wybór pieczywa

Bufet kawowy
Kawa, herbata (czarna, owocowa, zielona)

Po północy

Forszmak z szynki po cygańsku z grzankami ziołowymi

Nad Ranem

Barszcz czysty

Napoje zimne
Sok owocowy – 500 ml
Woda mineralna – 500 ml

Karolka i Maciek 08.08.2008
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tylko wiecie jak to jest, dużo jedzenia to nie wszystko
ważne też żeby było dobre
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
i żeby podali wszystko co zawiera menu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie piszecie dziewczyny cen menu...jesli mozna piszcie prrosze. my narazie wstepnie ustalamy ale wychodz nm 170-176 zl/os. duzo w porownaniu z tym co u ws!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ach sorki zapomnialam podac u nas to 145zl/os, ale dodac trzeba bedzie alko i ewentualne ciasta, jeszcze sie nad nimi zastanawiamy bo deser jest w menu, a ciasta, szczegolnie kupne, w mojej rodzinie raczej nie schodza.

Karolka i Maciek 08.08.2008
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to ja nie wiem jakos porownywalnie wszystko drozej nam wychodzi..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podaj co twoje menu zawiera
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
bo 170 zl to dosc duzo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przesle jurto mam w pracy na mailu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny jak możecie to piszcie od razu gdzie wesela wyprawiacie żeby było porównanie gdzie co i za jaką cenę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nasze menu Magnat
POWITANIE
· Chleb z solą
· Wino musujące
OBIAD
· Rosół z makaronem i kawałkami kurczaka(100%)
· Kotlet schabowy saute z pieczarkami i serem(75%)
· Kurczak colette (zawijana pierś z kurczaka z szynka i mozarella)(75%)
· Zraz wołowy zawijany(75%)
· Ziemniaczki(100%)
· Surówka z buraczków z cebulą
· Surówka z selera z rodzynkami i winogronami
· Surówka z marchwi z ananasem
PRZEKĄSKI ZIMNE
· Pasztet domowy +20%poprawiny
· Jajko z kaparami i łososiem wędzonym
· Schab pieczony
· Roladki śledziowe na ostro
· Pomidory faszerowane +20%poprawiny
· Rolada z boczku
· Rolada z kurczaka w galarecie +20%poprawiny
· Jajko na sałatce jarzynowej z szynką
· Indyk pieczony
· Tymbalik drobiowy
· Masło, pieczywo
· Sos tatarski
· Sos cumberland
· STÓŁ WIEJSKI
PRZEKĄSKI CIEPŁE PODAWANE W NOCY
· ok. 01:00 szynka pieczona na płonąco z kapustą zasmażaną podawana przez szefa kuchni na sali
· ok.02:30-03:00 parówki zapiekane z bekonem i serem (50%) skrzydełka pieczone z pieczarkami (50%)
CIASTA
· Tort weselny 3 piętra (truskawka, śmietanka, marchello)
· Jabłecznik
· Sernik
· Biszkoptowe z owocami (brzoskwinie, ananas, truskawki)
· Snickers
· Ptasie mleczko
· Miodownik
NAPOJE
· Sok 0,75 l osoba
· Woda mineralna bez ograniczeń
· Kawa, herbata bez ograniczeń
UROCZYSTOŚĆ WESELNA DO GODZINY 05:00
POPRAWINY OD GODZ. 12:00 DO GODZ. 18:00
cena 162zl/os

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
z tym ustalaniem menu to jest horror..siedze u mamy : ogranicz ryby bo ciepło się zepsują..mało osób ryby je .. (łącznie ze mna ;-) weź tatara, ciast mało bo i tak zostają , nikt do wodki nie je słodkiego,
strona teściów: uwielbiają ryby , zajadają się ciastami... i kółko sie zamyka ..... :-(((

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dlatego my z narzeczonym w 90% sami zdecydowalismy jakie bedzie menu. poazalismy gotowy projek i moze z 2-3 rzeczy zmienilismy.

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to chyba najlepszy pomysł bo i tak wszystkim sie chyba nie dogodzi.....

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a to nasze menu:

Przekąska:
Pasztet „Estragon” w przybraniu sałat

Zupa:
Królewski rosół z makaronem

Drugie danie:
Zrazy „po Staropolsku”, Pierś faszerowana papryką, De Volaile

Deser:
Jabłko pieczone w cieście francuskim z migdałami i cynamonem

Bufet zakąskowy:
Ryby: Pstrąg w galarecie, Rolmops śledziowy, Wachlarz ryb
morskich w occie estragonowym

Mięsa: Schab ze śliwką i morelami, Karkówka faszerowana,
deska wędlin i kabanosów, Tymbaliki z drobiu

Sałaty: Grecka, Chłopska,

Patery owoców

tort weselny

my dokupujemy ciasta i alkohol

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nasze tequila 135 zł




 Obiad :
 zupa ( do wyboru )
 II danie : mięsa gorące ( 2 porcje na osobę)
 Dodatki : jarzynka gorąca, bukiet surówek, ziemniaki , frytki
 ok. 21:00 :
 Szynka wieprzowa pieczona w całości (serwowana z wózka) lub inne mięsa
 ok. 22:00
 Barszczyk czerwony
 ok. 1:30 – 2:00
 Gorąca przekąska podawana w formie gulaszu lub udka pieczone z pieczarkami.
 Zimne zakąski - do wyboru z asortymentu :
 Schab pieczony ( śliwka / morela )
 Rolada z kurczaka /galantyna
 Rolada z karkówki
 Kaczka faszerowana
 Wędliny
 Indyk w maladze
 Jajka faszerowane (łosoś/pieczarka)
 Sałatka jarzynowa
 Galaretki drobiowe / wieprzowe
 Befsztyk tatarski / tatar z łososia
 Węgorz wędzony
 Łosoś wędzony / po admiralsku
 Rolada z łososia wędzonego w cieście szpinakowym
 Śledzie w oleju / rolmopsy / koreczki śledziowe
 Pstrąg w galarecie
 Ryba faszerowana
 Dorsz po grecku
 Szparagi lub mini kolby kukurydzy w szynce
 Sałatka śledziowa
 Sałatki - tropikalna, grecka, z szynką, wegetariańska, inne
 inne

ponadto ciasto + tort+szampan
-

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Andzia.79 dużo zmieniasz w menu? dostałaś jakieś zestawy dań, bo ja mam menu to, które otrzymaliśmy przy podpisywaniu umowy...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
EWANAS----> u nas menu bardzo podobne ( cena na 2009 r. 140 zł od ob. bez poprawin) uważam że jest dość bogate jak na tą kwotę, tym bardziej że kawa, herbata bez ograniczeń, +ciasta+tort+owoce- koniecznie daj znać jak Wam wyszło to wesele w Tegili ( w sumei niby nie mam się czego obawiać bo czytałam same dobre opnie-ale z chęcią usłysze jak tio u Ciebie było) Pozdrawiam i życzę szczęścia:):) P.S. a w jakim kościele bierzecie ślub???

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kościół Przemieniena Pańskiego w Cisowej

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
JASNE ŻE CI OPOWIEM JEDNAK GDYBYM ZAPOMNIAŁA TO SIE ODEZWIJ

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ok w razie co to się upomnę o relację hihih:):)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
też mam w Tequili i chyba w menu są jeszcze lody :)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tokio, twoi goscie beda glodni na weselu i sie spiją przy takim menu. Ile placisz za osobe?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no cóż ... ja nie mam wesela, więc uważam że jak na objad poślubny to sporo ....

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tokio napisał(a):

> no cóż ... ja nie mam wesela, więc uważam że jak na objad
> poślubny to sporo ....

jedzenia ... :)

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rybka16 , dostałam dwa zestawy jeden za 135 drugi za 150 zł, róznica to tylko to , ze jest dzik lub szynka i jakaś potrawa zmieniona.chyba zostawie to tak jak jest , w sumie jak pojade podpisac umowe to może znów sie cos zmieni, bo mamy wtedy zatwierdzic menu. Ale mysle , że powinno by ok.A ty cos zmieniasz?

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
też chyba nie będę zmieniała, ale menu ostatecznie będziemy zatwierdzać w czerwcu.
Jak wyszło z tą Twoją umową?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
WITAM JAK OBIECAŁAM WYSYŁAM NASZ MENU W HOTELU 4PORY ROKU W STRASZYNIE. PRZYKŁADOWE OCZYWIŚCIE
Powitanie
Szampan powitalny 80
Chlebek weselny 1
Przystawka
Szparagi w płaszczyku z szynki 80
Mało 80
Bułka bankietowa 80
Obiad
Rosół z makaronem 80
Zawijaniec z piersi kurczaka 60
Zrazy zawijane 40
Rumiana kaczuszka 200g 45
Łosoś "zielono mi ..." 100g 45
Ziemniaki z wody 70
Ziemniaki po staropolsku 60
Zestaw surówek 70
Buraki zasmażane 40
Kapusta czerwona zasmażana 40
Deser
Mus truskawkowy z lodami 80
Owoce (wstawiane w stół) 20 kg
Kawa b/ograniczeń
Herbata/herbata mrożona b/ograniczeń
Zakąski zimne
Pstrąg w galarecie 40
Śledź po węgiersku/kaszubsku40
Karkówka pieczona 50g 40
Schab pieczony 50g 40
Kaczka "Wojewody" 40
Schab ze śliwką 50
Klopsiki (małe) 20
Kabanosy 30
Jajko w szynce 20
Sałatka z kurczaka 50
Sałatka amerykańska 40
Sałatka jarzynowa 50
Sos tatarski 30
Sos chrzanowy 30
Ćwikła 30
Marynaty 30
Plater serów z krakersami 20
Masło 80
Pieczywo mieszane 80
Napoje zimne
Dzbanek soku 1 l 50
Dzbanek wody niegazowanej 1l 20
Gorący posiłek ok.22
Kociołek cygański 80
Gorący posiłek w nocy ok.1
Barszcz z pasztecik 80
Koszt na 1os. 176 zł


Poprawiny
Żurek biesiadny 50
Karkówka z grilla 50
Boczek z grilla 30
Żeberka z grilla 30
Surówka z ogórków kiszonych 30
Surówka wiosenna z sosme vinegrett 30
Dzbanek soku 1l 15
Dodatki
Pieczywo mieszane 50
Tzaziki 30
Ketchup 50
Musztarda 50
Koszt na 1os. 50 zł

LUB
Powitanie
Szampan powitalny 80
Chlebek weselny 1
Przystawka
Szparagi w płaszczyku z szynki 80
Mało 80
Bułka bankietowa 80
Obiad
Rosół z makaronem 80
Zawijaniec z piersi kurczaka 60
Zrazy zawijane 40
Rumiana kaczuszka 200g 45
Łosoś "zielono mi ..." 100g 45
Ziemniaki z wody 70
Ziemniaki po staropolsku 60
Zestaw surówek 70
Buraki zasmażane 40
Kapusta czerwona zasmażana 40
Deser
Mus truskawkowy z lodami 80
Owoce (wstawiane w stół) 20 kg
Kawa b/ograniczeń
Herbata/herbata mrożona b/ograniczeń
Zakąski zimne
Pstrąg w galarecie 40
Śledź po węgiersku/kaszubsku 40
Karkówka pieczona 50g 40
Schab pieczony 50g 40
Kaczka "Wojewody" 40
Schab ze śliwką 50
Klopsiki (małe) 20
Kabanosy 30
Jajko w szynce 20
Sałatka z kurczaka 50
Sałatka amerykańska 40
Sałatka jarzynowa 50
Sos tatarski 30
Sos chrzanowy 30
Ćwikła 30
Marynaty 30
Plater serów z krakersami 20
Masło 80
Pieczywo mieszane 80
Napoje zimne
Dzbanek soku 1 l 50
Dzbanek wody niegazowanej 1l 20
Gorący posiłek ok.22
Bogracz 80
Gorący posiłek w nocy ok.1
Barszcz z pasztecik 80
Koszt na 1os. 170 zł

CHYBA NIEWIELE SIĘ RÓŻNIA;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
NA 80 OSÓB
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ZAPOMNIAŁAM DODAC ZE MENU JEST NA 80 OSÓB ;) PISZCIE SWOJE UWAGI.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale mi narobiłyście smaku :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tokio napisał(a):

> tokio napisał(a):
>
> > no cóż ... ja nie mam wesela, więc uważam że jak na objad
> > poślubny to sporo ....
>
> jedzenia ... :)
>
>

No... jak to ma byc obiad weselny to ok. Myslalam, ze robisz wesele. A tak z ciekawosci ile placisz za to menu?

I do dziewczyn w ktorych menu jest potrawka z kurczaka: zamiencie na cos innego. W lokalach potawke robią z resztek drobiu co zostanie im na kuchni. Juz lepiej zamiast tego zamówić normalne udka pieczone, naprawde :) Piszę to wam jako kucharz :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
135zł

papilio1@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A to nasze menu weselne w Magnacie:

MENU WESELNE

POWITANIE
CHLEB Z SOLĄ
WINO MUSUJĄCE

OBIAD
ROSÓŁ Z MAKARONEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA
KOTLET SCHABOWY SAUTE Z PIECZARKAMI I SEREM
ANTRYKOT Z KURCZAKA Z GARNITUREM OWOCOWYM
ZRAZY WOŁOWE ZAWIJANE W SOSIE WŁASNYM
ZIEMNIACZKI(50%)/RYŻ(10%)/FRYTKI(40%)
SURÓWKA Z BURACZKÓW Z CEBULKĄ
SURÓWKA Z SELERA Z RODZYNKAMI I WINOGRONAMI
SURÓWKA Z MARCHWI Z ANANASEM

PRZEKĄSKI ZIMNE
ŁOSOŚ W GALERECIE
KARKÓWKA PIECZONA Z CZOSNKIEM
ROLADA Z BOCZKU
PSTRĄG W GALARECIE
WĘGORZ WĘDZONY Z CYTRYNĄ
ROLADA Z KURCZAKA W GALARECIE
JAJKO NA SAŁATCE JARZYNOWEJ W ŁOSOSIU
SCHAB PIECZONY ZE ŚLIWKA
SZPARAGI W SZYNCE
MASŁO ,PIECZYWO
SOS TATARSKI
SOS CUMBERLAND

PRZEKĄSKI CIEPŁE PODAWANE W NOCY
SZYNKA PIECZONA NA PŁONĄCO Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ
PODAWANA PRZEZ SZEFA KUCHNI NA SALI

ŻUREK STAROPOLSKI

CIASTO
TORT WESELNY
JABŁECZNIK
SERNIK
BISZKOPTOWE Z OWOCAMI
FALE DUNAJU
PTASIE MLECZKO
KOKOSOWE

NAPOJE
SOK 0,75 L/OS.
WODA MINERALNA NIEGAZOWANA BEZ OGRANICZEŃ
KAWA, HERBATA BEZ OGRANICZEŃ


Cena 158 zł/osobę

DODATKOWO STÓŁ WIEJSKI

SMALEC WIEJSKI Z JABŁUSZKIEM I MAJERANKIEM
OGÓRKI KWASZONE
DESKA SERÓW
CHLEBY WIEJSKIE
BALERON WĘDZONY (WYRÓB WŁASNY)
ŁOPATKA WĘDZONA (WYRÓB WŁASNY)
SZYNKA WĘDZONA (WYRÓB WŁASNY)
BOCZEK WĘDZONY(WYRÓB WŁASNY)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
rzencia napisał(a):

> I do dziewczyn w ktorych menu jest potrawka z kurczaka:
> zamiencie na cos innego. W lokalach potawke robią z resztek
> drobiu co zostanie im na kuchni. Juz lepiej zamiast tego
> zamówić normalne udka pieczone, naprawde :) Piszę to wam jako
> kucharz :)

Nie wiedziałam, że tak się robi. Mamy potrawkę w menu więc dzięki za ostrzeżenie

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Marysia? menu masz super, gdzie robisz wesele i ile płacisz za osobe?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
słuchajcie a czy ktoś z was będzie miał na weselu fontannę czekoladową
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o chyba nikt nie bedzie miał :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
znajomi beda mieli, mysmy zrezygnowali jak koszty przerosly nasze oczekiwania;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja myślę, że to w sumie niepotrzebny drogi bajer :)

image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
odnosnie menu bylam ostatnio na kilku weselach i zauwazylam ze bardzo wazne aby po 21 bylo duzo cieplych dan u siebie chce miec cztery na cieplo co dwie godz począwszy od 21 karkowka pieczona z kopytkami udziec płonacy z pieczonymi ziemniakami zupa wegierska a na koniec ok 3 barszczyk.
akurat nasze rodziny jedza duzo wiec jedzenie to nasze najwieksze weselne zmartwienie;-)
na ostatnim weselu jakim bylam tydz temu bylo bardzo malo na cieplo a wiekszosc zakasek zimnych w galarecie co prawda wtedy miesa sa dluzej swieze ale ludzie nie lubia za duzo galarety wiec zwroccie na to uwage w waszyn menu ja z tego wesela wyszlam glodna:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja ma objadek, potem zakaski a po 24 ciepłe danie, nie bede przesadzac z nadmiarem ciepłego jedzonka :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a gdzie masz wesele?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Róży Wiatrów

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
stokrota 15 a o ktorej zaczyna sie twoje wesele tak pytam z ciekawosci bo moje ok 17 i zastanawiam sie czy to nie za wczesnie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
słuchaj my tez o 17:00 zaczynamy, nim wiesz usiądziemy wyspiewaja 100 lat, to objad koło 18:00 bedzie. Pewnie 1 taniec kolo 19:00 takze mysle że 17;00 jest ok :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
obiad hihihi

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja w kościele mam msze na 18:30
trochę późno ale to jest piątek
wiec u mnie obiad będzie po 20
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj to nie ten wątek
pomylka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
madzik84, masz wesele w oberży?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak mam pod lipami ale w bystrej i troche sie martwie jak tam bedzie bo o łęgowie słyszalam same dobre opinie niestety tam juz nie bylo wolnej sali mam nadzieję ze w bystrej tez bedzie ok
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ojojoj, strasznie duzo tego jedzenia macie dziewczyny!
Moze to i dobrze, ale ja - poniewaz nie robie typowo polskiego weselicha z uginajacymi sie stolami - chcialam od poczatku o wiele mniej jedzenia niz tradycyjnie, a za to glownie chodzilo mi o jakosc. Postawilam tez na dania bardziej europejskie, zeby angielska rodzina mojego partnera wiedziala mniej wiecej co je, hehe ;-)
Ku utrapieniu licznych ciotek i wujkow powiedzialam stanowcze NIE dewolajom, zrazikom i schabawszczakom (co zreszta przyszlo mi latwo jako wegetariance hehe).
A oto moje skromne, acz wykwinte (przynajmniej moim zdaniem), menu ;-)

M E N U
Aperitif
Kieliszek wina musującego

Zupa
Żurek na zakwasie z mąki żytniej gotowany na suszonych borowikach

Dania główne do wyboru
Wiejska kaczka z pieca na sosie owocowym
Lub
Sandacz na sosie porowym

Desery
Tort weselny o smaku marcepanowo-cytrynowym
Ciasta na paterach (jabłecznik ,sernik, babeczki z masą kawową )

Przekąski zimne na stole
Roladki z wędzonego łososia z mascarpone
Ryby w galarecie (pstrąg , sum, sandacz, łosoś)
Tatar ze śledzia podany na pumperniklu
Wybór mięs pieczystych (boczek z czosnkiem , karkówka w ziołach, schab w kminku)
Tatar z polędwicy wołowej we własnej kompozycji
Pasztet z zająca z leśną żurawiną
Pasztet z dzikiego ptactwa z galaretką i prawdziwkami
Nóżki wieprzowe w galarecie
Malinowe pomidory z mozzarellą i świeżą bazylią
Sałatka z owocami
Pieczywo, twarożek, masło

Po północy
Barszcz czerwony z pasztecikiem

Koszt 165 zł/osoba
W cenę wliczone napoje bezalkoholowe zimne i gorące bez ograniczen.

Dodatkowo zakupie tylko owoce do wylozenia na paterach oraz ze trzy ciasta od Bernardki i wsio!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
NASZE MENU

OBIAD
rosól z makaronem
dewolaj, zrazy wolowe, schab z ananasem, karkowka z pieczarka
kapusta pekinska, mizeria, buraczki na cieplo, seler

DESER
kawa, herbata, lody

SAŁATKI
-kalafiorowa,
-krabowa,
-tradycyjna,
-salatka gyros, z wedzonym kurczakiem i brzoskwinia,
-z tortelini

GALARETY
-ryba w galarecie,
-kurczak w galarecie
-schab ze śliwka
-łosoś

RYBY
-po grecku
-w oleju
-tatar z łososia

DO ZAKĄSEK
-kura w sosie tatarskim
-jaja faszerowane

PIECZENIE
-karkowka
-rolada z boczku
oprocz tego wedliny ser itp

NA CIEPŁO
-strogonow
-barszcz czerwony+roladki serowe
-ryz curry
-kawalki kurczaka faszerowane pieczarkami
-pieczarka z mielonym

TORT 3PIĘTROWY NA SMIETANIE
-rafaello
-brzoskwinia
-truskawka

TORTY NA STOLY
-jeż
-łóżko bakaliowe
- serduszko kawowe

CIASTA
-pani walewska
-karpatka
-sernik
-snikers
-pijak
-tiramisu

oprocz tego owoce napoje alkohol
menu na 100osob

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to nie jest menu z zadnej restauracji tylko od pani kucharki wspolnie ustalone;)
zastanawiam sie czy czegos nie dodac jeszcze??

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
demolka ile płacisz?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ciezko mi jest przeliczyc ile mi wyjdzie za menu bo nie wiem ile produkty mnie beda kosztowac . pani kucharka bierze 25 zl za osobę i to juz jest cena z obsluga

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a my mamy tak:

Zupa w formie kremu do wyboru
Zestaw drugiego dania:
po dwie sztuki mięsa na osobę do wyboru z załącznika;
3 rodzaje surówek i jarzynek na ciepło;
do wyboru ziemniaki, frytki, ryż
Kawa, herbata do wyboru bez ograniczeń

pięć zakąsek na osobę do wyboru według załącznika lub propozycje własne

(np. przed północą) szynki pieczone, płonące, serwowane z kaszą z bakaliami oraz sosami zimnymi

(między 1:00 a 2:00)pieczone udka z kurczaka oraz barszcz czerwony (lub żurek po staropolsku)
napoje chłodzące bez ograniczeń

no i tort i ciasta

image



http://kozlowskagnieszka.wordpress.com/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja sie zastanawiam na d cieplymi posilkam czy czegos nie dodac czy wogole nie jest za malo tego jedzenia, nie chcialabym zeby ktokolwiek wyszedl glodny

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak chyba każdy myśli: żeby nie było za mało ;).
Ja się pytałam kilku osób które miały lub robiły dla dzieci wesele w Roży Wiatrów, i mieli mniejsze menu od naszego, a podobno dużo i tak zostało, a porcje były dość duże, więc już przestałam się martwić, że zabraknie. Ich głowa w tym, żeby nie zabrakło, dlatego takie a nie inne menu układają ;) (mam nadzieję :p...)

image



http://kozlowskagnieszka.wordpress.com/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja juz sama nie wiem mam metlik w glowie

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a dziewczyny ktore maja wlasne kucharki jak wygladaja wasze menu??

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sa dziewczyny ktore maja swoje kucharki??

image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ktos sie orientuje ile jedzonka jest w restauracji hipodrom tzn. czy każdy sie nasyci, bo boje się, że goscie sie nie najedzą. Nic mi nie mówi takie wyliczenie z ilością porcji. chciałabym wiedzieć jak to jest w praktyce.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja slyszalam ze sa tam super wesela, a jedzenia jest duzo przynajmiej na sylwestrach ( mamunia mojej przyjaciól chodzi tam praktycznie co roku )
wiec podejrzewam ze na weselach jest tak samo :)


image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej,
moje menu poniżej. Hotel Orle, Sobieszewo. Cena 170 za osobę.

OBIAD:
Ślimaczki z naleśników z wędzonym łososiem
Bulion z diablotką
Filety z kurczaka w boczku z warzywami
Karkówka pieczona w sosie
Kotlet de' Volaille
Łosoś soute
Zraz wieprzowy zawijany
Ziemniaki z wody / frytki
Zestaw surówek
*surówka z kapusty pekińskiej z sosem vinaigrette
*kalafior i brokuły z bułką i tłuszczem

ZAKĄSKI:
Schab ze śliwką w maladze
Galantyna z kurczaka
Klopsiki mielone na zimno z pieczarkami
Półmisek mięsa pieczonego: rolada wieprzowa, karkówka pieczona w ziołach, pasztet „Orle”,indyk z morelą
Kompozycja z wędlin i kabanosów – dekoracyjnie
Owocowe przekąski z boczkiem
Łosoś po skandynawsku
Łosos wędzony
Rolmopsy śledziowe

SAŁATKI:
Sałatka Capresse z pomidorami i mozzarellą
Sałatka Grecka z oliwkami i serem feta

DANIE GORĄCE: ok. godz. 2430
Płonąca szynka pieczona w całości podana z talarkami ziemniaków opiekanych

DANIE GORĄCE: ok. godz. 200
Barszcz czerwony czysty z pasztecikiem mięsnym

DODATKI:
Pieczywo, masło
Sosy zimne - grecki, tatarski
Chrzan, Ćwikła
Warzywne marynaty i warzywa – dekoracyjnie:
*Ogórki konserwowe
*Pieczarki marynowane
*Pomidory
NAPOJE:
Kawa ze śmietanką na bufecie – bez ograniczeń
Herbata z cytryną
Napoje chłodzące 1 l. (0,5 l woda mineralna; 0,5 l sok owocowy)
SŁODKI BUFET:
Maślane Rafaello
Ciasto Serowe z ananasem
Szarlotka
Owoce – dekoracyjnie


Zapewniamy:
*Chlebek weselny na powitanie
*Weselny tort piętrowy z bitej śmietany (z heweliusza)

Alkohol – całość we własnym zakresie plus resztę napoji.

Co o tym sądzicie? nie za mało?

Pozdrawiam,
grażka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

do góry