Widok
PORÓWNUJEMY MENU
a oto moje menu
prosze napiszcie co o nim sadzicie
czy jest wystarczjaca a moze za duzo jedzonka?
MENU NA 100 os
OBIAD:
-rosuł
-kotlet de voiaille 100
-kotlet schabowy 50
-filet z kurczkaka 50
-zrazy 70
-indyk z pieczarkami 50
-schab po golkowsku 50
-ziemniaki
-surowki 3 rodz
ZAKASKI;
-pstrag w galarecie 100
-schab w maladze 40
-indyk w galarecie 40
-galantyna 100
-salatki 2 rodzaje
-losos wedzony
-sledzie w oleju
-koreczki sledziowe
-tymbaliki drobiowe
-wedliny szynka poledwica
-pieczywo
KOLACJA;
-kotlet po szwajcarsku 40
-szaszlyki wp. 30
-szaszlyki drob 30
-zrazy 100
-udka z kurczaka 100
-pieczyow, maslo
RANO
-barszcz z pasztetem
lub
-bogracz
CIASTA;
-Sernik 2 blachy
-plesniak 1b
-jablecznik 2b
-makowiec 1b
-ciasto rafaello 2b
-ciasto tofi 2b
-tort owoc 1
-tort czekoladowy 1
-tort ananasowy 1
-tort pietrowy
A MY DOKUPUJEMY:
-owoce
- napoje
- wodka
mi sie wydaje ze menu jest bogate i urozmaicone
mysle ze kazdy z gosci znajdzie cos dla siebie
a jakie jest wasze zdanie ????????????
co sadzicie o moim menu?????
napiszczie tez jak wy macie menu????
prosze napiszcie co o nim sadzicie
czy jest wystarczjaca a moze za duzo jedzonka?
MENU NA 100 os
OBIAD:
-rosuł
-kotlet de voiaille 100
-kotlet schabowy 50
-filet z kurczkaka 50
-zrazy 70
-indyk z pieczarkami 50
-schab po golkowsku 50
-ziemniaki
-surowki 3 rodz
ZAKASKI;
-pstrag w galarecie 100
-schab w maladze 40
-indyk w galarecie 40
-galantyna 100
-salatki 2 rodzaje
-losos wedzony
-sledzie w oleju
-koreczki sledziowe
-tymbaliki drobiowe
-wedliny szynka poledwica
-pieczywo
KOLACJA;
-kotlet po szwajcarsku 40
-szaszlyki wp. 30
-szaszlyki drob 30
-zrazy 100
-udka z kurczaka 100
-pieczyow, maslo
RANO
-barszcz z pasztetem
lub
-bogracz
CIASTA;
-Sernik 2 blachy
-plesniak 1b
-jablecznik 2b
-makowiec 1b
-ciasto rafaello 2b
-ciasto tofi 2b
-tort owoc 1
-tort czekoladowy 1
-tort ananasowy 1
-tort pietrowy
A MY DOKUPUJEMY:
-owoce
- napoje
- wodka
mi sie wydaje ze menu jest bogate i urozmaicone
mysle ze kazdy z gosci znajdzie cos dla siebie
a jakie jest wasze zdanie ????????????
co sadzicie o moim menu?????
napiszczie tez jak wy macie menu????
Sporo tego macie :) Ile kosztuje wasze menu?
To nasze w cenie 145zł. Wydaje mi się, że mało jest mięsa na obiad (po 2 porcje/os. do wyboru):
ZUPA:
Drobiowy rosół podany z makaronem
DANIE GŁÓWNE:
Filet po kociewsku z zapiekanym serem i brzoskwinią,
Schab z pieczarkami,
Potrawka z kurczaka z ryżem,
Zraz zawijany,
Pierś zawijana faszerowana serem i pieczarkami
- serwowane na półmiskach (2 porcje/os.)
Ziemniaki z wody
Warzywa blanszowane, 4 rodzaje surówek
DESER:
Fantazja lodowa
ZAKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI: (po 1 porcji/os.)
Kaczka faszerowana w galarecie
Pierś w galarecie w sosie chrzanowym
Łosoś wędzony rolowany nadziewany szpinakiem
Półmisek pieczonych mięs ze schabu, karkówki i drobiu w ziołach i pikantnych przyprawach
Pstrąg w galarecie faszerowany pieczarkami
Schab zatopiony w maladze nadziewany śliwką z filecikami brzoskwini
Sałatka z mozzarellą, pomidorami i świeżą bazylią
Sałatka orientalna z kurczakiem i ananasem
Fantazje śledziowe
Pasztet Łęgowski,
Grzybki marynowane
Zimne sosy, Ćwikła, Pieczywo, Masło
DANIA NA GORĄCO SERWOWANE PO 22:00:
Karkówka pieczona, podawana z kopytkami w sosie rozmarynowym
Płonący pieczony prosiak faszerowany kaszą, serwowany z ziemniakami zapiekanymi
Barszcz czerwony z pasztecikami w cieście francuskim
oraz boeuf strogonow
Musimy dokupić tort, ciasta, owoce i napoje
To nasze w cenie 145zł. Wydaje mi się, że mało jest mięsa na obiad (po 2 porcje/os. do wyboru):
ZUPA:
Drobiowy rosół podany z makaronem
DANIE GŁÓWNE:
Filet po kociewsku z zapiekanym serem i brzoskwinią,
Schab z pieczarkami,
Potrawka z kurczaka z ryżem,
Zraz zawijany,
Pierś zawijana faszerowana serem i pieczarkami
- serwowane na półmiskach (2 porcje/os.)
Ziemniaki z wody
Warzywa blanszowane, 4 rodzaje surówek
DESER:
Fantazja lodowa
ZAKĄSKI ZIMNE I SAŁATKI: (po 1 porcji/os.)
Kaczka faszerowana w galarecie
Pierś w galarecie w sosie chrzanowym
Łosoś wędzony rolowany nadziewany szpinakiem
Półmisek pieczonych mięs ze schabu, karkówki i drobiu w ziołach i pikantnych przyprawach
Pstrąg w galarecie faszerowany pieczarkami
Schab zatopiony w maladze nadziewany śliwką z filecikami brzoskwini
Sałatka z mozzarellą, pomidorami i świeżą bazylią
Sałatka orientalna z kurczakiem i ananasem
Fantazje śledziowe
Pasztet Łęgowski,
Grzybki marynowane
Zimne sosy, Ćwikła, Pieczywo, Masło
DANIA NA GORĄCO SERWOWANE PO 22:00:
Karkówka pieczona, podawana z kopytkami w sosie rozmarynowym
Płonący pieczony prosiak faszerowany kaszą, serwowany z ziemniakami zapiekanymi
Barszcz czerwony z pasztecikami w cieście francuskim
oraz boeuf strogonow
Musimy dokupić tort, ciasta, owoce i napoje
ja slyszalam ze oberzy jest bardzo duzo jedzenia i sa duze porcje :) ( informacja od osoby ktora wyprawiala tam wesele ) radzili nawet brac nam zestaw za 125 zł bo po tym za 145 tak sie wszytscy objedli ze nie chcialo im sie tanczyc :) ja sama w sumie jeszce nie wiem czy zdecydowac sie na ten za 125 czy 145 :)
Nasze menu (120 zł za osobę, w tym soki, kawa, herbata, woda bez ograniczeń) wygląda następująco:
Zupa: Barszcz czerwony z kołdunami
Danie główne:
Kurczak w potrawce (+ryż)
Karkówka z sosem śliwkowym
Roladki drobiowe nadziewane papryką
Polski schabowy
Dodatki;
Ziemniaki po polsku
2 surówki
2 warzywa gotowane
Ziemniaki z koperkiem
Przekąski:
Śledzik w oliwce
Pstrąg w galarecie
Łosoś marynowany
Rolada drobiowa
Rostbef pieczony
Karczek w ziołach
Schab z morelą
Sałatka jarzynowa
Sałatka ze świeżych warzyw z kurczakiem
Sałatka grecka
Pieczywo
Danie po 24.00: Żurek polski
Do tego mamy lody, ciasta, tort, owoce. Co nieco jeszcze chyba zmienimy, coś może radzicie ;)?
Zupa: Barszcz czerwony z kołdunami
Danie główne:
Kurczak w potrawce (+ryż)
Karkówka z sosem śliwkowym
Roladki drobiowe nadziewane papryką
Polski schabowy
Dodatki;
Ziemniaki po polsku
2 surówki
2 warzywa gotowane
Ziemniaki z koperkiem
Przekąski:
Śledzik w oliwce
Pstrąg w galarecie
Łosoś marynowany
Rolada drobiowa
Rostbef pieczony
Karczek w ziołach
Schab z morelą
Sałatka jarzynowa
Sałatka ze świeżych warzyw z kurczakiem
Sałatka grecka
Pieczywo
Danie po 24.00: Żurek polski
Do tego mamy lody, ciasta, tort, owoce. Co nieco jeszcze chyba zmienimy, coś może radzicie ;)?
Ja przez moment zastanawialam sie co to jest ;))
Ale menu imponujace nie da sie ukryc, trzeba gosciom duzo ruchu zapewnic bo inaczej pekna;)
Moje menu jest bardzo skromne ale chcielismy zaproponowac gosciom cos ciekawego:
Staropolskie powitanie chlebem i solą
Menu
Aperitif – Wino musujące
Przystawka
Roladki z soli z suszonymi pomidorami, podane
na soczystej sałacie z dresingiem koktajlowym
Zupa
Consome z borowików z łezką śmietany
Danie główne
Pieczone polędwiczki wieprzowe podane na sosie z zielonym pieprzem
z pieczonymi ziemniaki i fasolką szparagową
Deser
Lody waniliowe z gorącym sosem malinowym i prażonymi migdałami
Zakąski
Sałatka Grecka
Wędzone filety z pstrąga z sosem ze świeżych ogórków
Sałatka „Renisch” z pieczarek i pora z dresingiem cytrynowym
Kompozycja sałat ogrodowych z grillowaną piersią kurczaka z dresingiem czosnkowym
Sałatka ze świeżych warzyw z grzanką serową i dresingiem prowansalskim
Wędzona pierś z indyka
Pieczona rolada z boczku z sosem chrzanowym
Pieczony rostbef marynowany w białym winie
Marynaty
Masło smakowe
Wybór pieczywa
Bufet kawowy
Kawa, herbata (czarna, owocowa, zielona)
Po północy
Forszmak z szynki po cygańsku z grzankami ziołowymi
Nad Ranem
Barszcz czysty
Napoje zimne
Sok owocowy – 500 ml
Woda mineralna – 500 ml
Ale menu imponujace nie da sie ukryc, trzeba gosciom duzo ruchu zapewnic bo inaczej pekna;)
Moje menu jest bardzo skromne ale chcielismy zaproponowac gosciom cos ciekawego:
Staropolskie powitanie chlebem i solą
Menu
Aperitif – Wino musujące
Przystawka
Roladki z soli z suszonymi pomidorami, podane
na soczystej sałacie z dresingiem koktajlowym
Zupa
Consome z borowików z łezką śmietany
Danie główne
Pieczone polędwiczki wieprzowe podane na sosie z zielonym pieprzem
z pieczonymi ziemniaki i fasolką szparagową
Deser
Lody waniliowe z gorącym sosem malinowym i prażonymi migdałami
Zakąski
Sałatka Grecka
Wędzone filety z pstrąga z sosem ze świeżych ogórków
Sałatka „Renisch” z pieczarek i pora z dresingiem cytrynowym
Kompozycja sałat ogrodowych z grillowaną piersią kurczaka z dresingiem czosnkowym
Sałatka ze świeżych warzyw z grzanką serową i dresingiem prowansalskim
Wędzona pierś z indyka
Pieczona rolada z boczku z sosem chrzanowym
Pieczony rostbef marynowany w białym winie
Marynaty
Masło smakowe
Wybór pieczywa
Bufet kawowy
Kawa, herbata (czarna, owocowa, zielona)
Po północy
Forszmak z szynki po cygańsku z grzankami ziołowymi
Nad Ranem
Barszcz czysty
Napoje zimne
Sok owocowy – 500 ml
Woda mineralna – 500 ml
Nasze menu Magnat
POWITANIE
· Chleb z solą
· Wino musujące
OBIAD
· Rosół z makaronem i kawałkami kurczaka(100%)
· Kotlet schabowy saute z pieczarkami i serem(75%)
· Kurczak colette (zawijana pierś z kurczaka z szynka i mozarella)(75%)
· Zraz wołowy zawijany(75%)
· Ziemniaczki(100%)
· Surówka z buraczków z cebulą
· Surówka z selera z rodzynkami i winogronami
· Surówka z marchwi z ananasem
PRZEKĄSKI ZIMNE
· Pasztet domowy +20%poprawiny
· Jajko z kaparami i łososiem wędzonym
· Schab pieczony
· Roladki śledziowe na ostro
· Pomidory faszerowane +20%poprawiny
· Rolada z boczku
· Rolada z kurczaka w galarecie +20%poprawiny
· Jajko na sałatce jarzynowej z szynką
· Indyk pieczony
· Tymbalik drobiowy
· Masło, pieczywo
· Sos tatarski
· Sos cumberland
· STÓŁ WIEJSKI
PRZEKĄSKI CIEPŁE PODAWANE W NOCY
· ok. 01:00 szynka pieczona na płonąco z kapustą zasmażaną podawana przez szefa kuchni na sali
· ok.02:30-03:00 parówki zapiekane z bekonem i serem (50%) skrzydełka pieczone z pieczarkami (50%)
CIASTA
· Tort weselny 3 piętra (truskawka, śmietanka, marchello)
· Jabłecznik
· Sernik
· Biszkoptowe z owocami (brzoskwinie, ananas, truskawki)
· Snickers
· Ptasie mleczko
· Miodownik
NAPOJE
· Sok 0,75 l osoba
· Woda mineralna bez ograniczeń
· Kawa, herbata bez ograniczeń
UROCZYSTOŚĆ WESELNA DO GODZINY 05:00
POPRAWINY OD GODZ. 12:00 DO GODZ. 18:00
cena 162zl/os
POWITANIE
· Chleb z solą
· Wino musujące
OBIAD
· Rosół z makaronem i kawałkami kurczaka(100%)
· Kotlet schabowy saute z pieczarkami i serem(75%)
· Kurczak colette (zawijana pierś z kurczaka z szynka i mozarella)(75%)
· Zraz wołowy zawijany(75%)
· Ziemniaczki(100%)
· Surówka z buraczków z cebulą
· Surówka z selera z rodzynkami i winogronami
· Surówka z marchwi z ananasem
PRZEKĄSKI ZIMNE
· Pasztet domowy +20%poprawiny
· Jajko z kaparami i łososiem wędzonym
· Schab pieczony
· Roladki śledziowe na ostro
· Pomidory faszerowane +20%poprawiny
· Rolada z boczku
· Rolada z kurczaka w galarecie +20%poprawiny
· Jajko na sałatce jarzynowej z szynką
· Indyk pieczony
· Tymbalik drobiowy
· Masło, pieczywo
· Sos tatarski
· Sos cumberland
· STÓŁ WIEJSKI
PRZEKĄSKI CIEPŁE PODAWANE W NOCY
· ok. 01:00 szynka pieczona na płonąco z kapustą zasmażaną podawana przez szefa kuchni na sali
· ok.02:30-03:00 parówki zapiekane z bekonem i serem (50%) skrzydełka pieczone z pieczarkami (50%)
CIASTA
· Tort weselny 3 piętra (truskawka, śmietanka, marchello)
· Jabłecznik
· Sernik
· Biszkoptowe z owocami (brzoskwinie, ananas, truskawki)
· Snickers
· Ptasie mleczko
· Miodownik
NAPOJE
· Sok 0,75 l osoba
· Woda mineralna bez ograniczeń
· Kawa, herbata bez ograniczeń
UROCZYSTOŚĆ WESELNA DO GODZINY 05:00
POPRAWINY OD GODZ. 12:00 DO GODZ. 18:00
cena 162zl/os
a to nasze menu:
Przekąska:
Pasztet „Estragon” w przybraniu sałat
Zupa:
Królewski rosół z makaronem
Drugie danie:
Zrazy „po Staropolsku”, Pierś faszerowana papryką, De Volaile
Deser:
Jabłko pieczone w cieście francuskim z migdałami i cynamonem
Bufet zakąskowy:
Ryby: Pstrąg w galarecie, Rolmops śledziowy, Wachlarz ryb
morskich w occie estragonowym
Mięsa: Schab ze śliwką i morelami, Karkówka faszerowana,
deska wędlin i kabanosów, Tymbaliki z drobiu
Sałaty: Grecka, Chłopska,
Patery owoców
tort weselny
my dokupujemy ciasta i alkohol
Przekąska:
Pasztet „Estragon” w przybraniu sałat
Zupa:
Królewski rosół z makaronem
Drugie danie:
Zrazy „po Staropolsku”, Pierś faszerowana papryką, De Volaile
Deser:
Jabłko pieczone w cieście francuskim z migdałami i cynamonem
Bufet zakąskowy:
Ryby: Pstrąg w galarecie, Rolmops śledziowy, Wachlarz ryb
morskich w occie estragonowym
Mięsa: Schab ze śliwką i morelami, Karkówka faszerowana,
deska wędlin i kabanosów, Tymbaliki z drobiu
Sałaty: Grecka, Chłopska,
Patery owoców
tort weselny
my dokupujemy ciasta i alkohol
papilio1@op.pl
nasze tequila 135 zł
Obiad :
zupa ( do wyboru )
II danie : mięsa gorące ( 2 porcje na osobę)
Dodatki : jarzynka gorąca, bukiet surówek, ziemniaki , frytki
ok. 21:00 :
Szynka wieprzowa pieczona w całości (serwowana z wózka) lub inne mięsa
ok. 22:00
Barszczyk czerwony
ok. 1:30 – 2:00
Gorąca przekąska podawana w formie gulaszu lub udka pieczone z pieczarkami.
Zimne zakąski - do wyboru z asortymentu :
Schab pieczony ( śliwka / morela )
Rolada z kurczaka /galantyna
Rolada z karkówki
Kaczka faszerowana
Wędliny
Indyk w maladze
Jajka faszerowane (łosoś/pieczarka)
Sałatka jarzynowa
Galaretki drobiowe / wieprzowe
Befsztyk tatarski / tatar z łososia
Węgorz wędzony
Łosoś wędzony / po admiralsku
Rolada z łososia wędzonego w cieście szpinakowym
Śledzie w oleju / rolmopsy / koreczki śledziowe
Pstrąg w galarecie
Ryba faszerowana
Dorsz po grecku
Szparagi lub mini kolby kukurydzy w szynce
Sałatka śledziowa
Sałatki - tropikalna, grecka, z szynką, wegetariańska, inne
inne
ponadto ciasto + tort+szampan
-
Obiad :
zupa ( do wyboru )
II danie : mięsa gorące ( 2 porcje na osobę)
Dodatki : jarzynka gorąca, bukiet surówek, ziemniaki , frytki
ok. 21:00 :
Szynka wieprzowa pieczona w całości (serwowana z wózka) lub inne mięsa
ok. 22:00
Barszczyk czerwony
ok. 1:30 – 2:00
Gorąca przekąska podawana w formie gulaszu lub udka pieczone z pieczarkami.
Zimne zakąski - do wyboru z asortymentu :
Schab pieczony ( śliwka / morela )
Rolada z kurczaka /galantyna
Rolada z karkówki
Kaczka faszerowana
Wędliny
Indyk w maladze
Jajka faszerowane (łosoś/pieczarka)
Sałatka jarzynowa
Galaretki drobiowe / wieprzowe
Befsztyk tatarski / tatar z łososia
Węgorz wędzony
Łosoś wędzony / po admiralsku
Rolada z łososia wędzonego w cieście szpinakowym
Śledzie w oleju / rolmopsy / koreczki śledziowe
Pstrąg w galarecie
Ryba faszerowana
Dorsz po grecku
Szparagi lub mini kolby kukurydzy w szynce
Sałatka śledziowa
Sałatki - tropikalna, grecka, z szynką, wegetariańska, inne
inne
ponadto ciasto + tort+szampan
-
EWANAS----> u nas menu bardzo podobne ( cena na 2009 r. 140 zł od ob. bez poprawin) uważam że jest dość bogate jak na tą kwotę, tym bardziej że kawa, herbata bez ograniczeń, +ciasta+tort+owoce- koniecznie daj znać jak Wam wyszło to wesele w Tegili ( w sumei niby nie mam się czego obawiać bo czytałam same dobre opnie-ale z chęcią usłysze jak tio u Ciebie było) Pozdrawiam i życzę szczęścia:):) P.S. a w jakim kościele bierzecie ślub???
Rybka16 , dostałam dwa zestawy jeden za 135 drugi za 150 zł, róznica to tylko to , ze jest dzik lub szynka i jakaś potrawa zmieniona.chyba zostawie to tak jak jest , w sumie jak pojade podpisac umowe to może znów sie cos zmieni, bo mamy wtedy zatwierdzic menu. Ale mysle , że powinno by ok.A ty cos zmieniasz?
WITAM JAK OBIECAŁAM WYSYŁAM NASZ MENU W HOTELU 4PORY ROKU W STRASZYNIE. PRZYKŁADOWE OCZYWIŚCIE
Powitanie
Szampan powitalny 80
Chlebek weselny 1
Przystawka
Szparagi w płaszczyku z szynki 80
Mało 80
Bułka bankietowa 80
Obiad
Rosół z makaronem 80
Zawijaniec z piersi kurczaka 60
Zrazy zawijane 40
Rumiana kaczuszka 200g 45
Łosoś "zielono mi ..." 100g 45
Ziemniaki z wody 70
Ziemniaki po staropolsku 60
Zestaw surówek 70
Buraki zasmażane 40
Kapusta czerwona zasmażana 40
Deser
Mus truskawkowy z lodami 80
Owoce (wstawiane w stół) 20 kg
Kawa b/ograniczeń
Herbata/herbata mrożona b/ograniczeń
Zakąski zimne
Pstrąg w galarecie 40
Śledź po węgiersku/kaszubsku40
Karkówka pieczona 50g 40
Schab pieczony 50g 40
Kaczka "Wojewody" 40
Schab ze śliwką 50
Klopsiki (małe) 20
Kabanosy 30
Jajko w szynce 20
Sałatka z kurczaka 50
Sałatka amerykańska 40
Sałatka jarzynowa 50
Sos tatarski 30
Sos chrzanowy 30
Ćwikła 30
Marynaty 30
Plater serów z krakersami 20
Masło 80
Pieczywo mieszane 80
Napoje zimne
Dzbanek soku 1 l 50
Dzbanek wody niegazowanej 1l 20
Gorący posiłek ok.22
Kociołek cygański 80
Gorący posiłek w nocy ok.1
Barszcz z pasztecik 80
Koszt na 1os. 176 zł
Poprawiny
Żurek biesiadny 50
Karkówka z grilla 50
Boczek z grilla 30
Żeberka z grilla 30
Surówka z ogórków kiszonych 30
Surówka wiosenna z sosme vinegrett 30
Dzbanek soku 1l 15
Dodatki
Pieczywo mieszane 50
Tzaziki 30
Ketchup 50
Musztarda 50
Koszt na 1os. 50 zł
LUB
Powitanie
Szampan powitalny 80
Chlebek weselny 1
Przystawka
Szparagi w płaszczyku z szynki 80
Mało 80
Bułka bankietowa 80
Obiad
Rosół z makaronem 80
Zawijaniec z piersi kurczaka 60
Zrazy zawijane 40
Rumiana kaczuszka 200g 45
Łosoś "zielono mi ..." 100g 45
Ziemniaki z wody 70
Ziemniaki po staropolsku 60
Zestaw surówek 70
Buraki zasmażane 40
Kapusta czerwona zasmażana 40
Deser
Mus truskawkowy z lodami 80
Owoce (wstawiane w stół) 20 kg
Kawa b/ograniczeń
Herbata/herbata mrożona b/ograniczeń
Zakąski zimne
Pstrąg w galarecie 40
Śledź po węgiersku/kaszubsku 40
Karkówka pieczona 50g 40
Schab pieczony 50g 40
Kaczka "Wojewody" 40
Schab ze śliwką 50
Klopsiki (małe) 20
Kabanosy 30
Jajko w szynce 20
Sałatka z kurczaka 50
Sałatka amerykańska 40
Sałatka jarzynowa 50
Sos tatarski 30
Sos chrzanowy 30
Ćwikła 30
Marynaty 30
Plater serów z krakersami 20
Masło 80
Pieczywo mieszane 80
Napoje zimne
Dzbanek soku 1 l 50
Dzbanek wody niegazowanej 1l 20
Gorący posiłek ok.22
Bogracz 80
Gorący posiłek w nocy ok.1
Barszcz z pasztecik 80
Koszt na 1os. 170 zł
CHYBA NIEWIELE SIĘ RÓŻNIA;)
Powitanie
Szampan powitalny 80
Chlebek weselny 1
Przystawka
Szparagi w płaszczyku z szynki 80
Mało 80
Bułka bankietowa 80
Obiad
Rosół z makaronem 80
Zawijaniec z piersi kurczaka 60
Zrazy zawijane 40
Rumiana kaczuszka 200g 45
Łosoś "zielono mi ..." 100g 45
Ziemniaki z wody 70
Ziemniaki po staropolsku 60
Zestaw surówek 70
Buraki zasmażane 40
Kapusta czerwona zasmażana 40
Deser
Mus truskawkowy z lodami 80
Owoce (wstawiane w stół) 20 kg
Kawa b/ograniczeń
Herbata/herbata mrożona b/ograniczeń
Zakąski zimne
Pstrąg w galarecie 40
Śledź po węgiersku/kaszubsku40
Karkówka pieczona 50g 40
Schab pieczony 50g 40
Kaczka "Wojewody" 40
Schab ze śliwką 50
Klopsiki (małe) 20
Kabanosy 30
Jajko w szynce 20
Sałatka z kurczaka 50
Sałatka amerykańska 40
Sałatka jarzynowa 50
Sos tatarski 30
Sos chrzanowy 30
Ćwikła 30
Marynaty 30
Plater serów z krakersami 20
Masło 80
Pieczywo mieszane 80
Napoje zimne
Dzbanek soku 1 l 50
Dzbanek wody niegazowanej 1l 20
Gorący posiłek ok.22
Kociołek cygański 80
Gorący posiłek w nocy ok.1
Barszcz z pasztecik 80
Koszt na 1os. 176 zł
Poprawiny
Żurek biesiadny 50
Karkówka z grilla 50
Boczek z grilla 30
Żeberka z grilla 30
Surówka z ogórków kiszonych 30
Surówka wiosenna z sosme vinegrett 30
Dzbanek soku 1l 15
Dodatki
Pieczywo mieszane 50
Tzaziki 30
Ketchup 50
Musztarda 50
Koszt na 1os. 50 zł
LUB
Powitanie
Szampan powitalny 80
Chlebek weselny 1
Przystawka
Szparagi w płaszczyku z szynki 80
Mało 80
Bułka bankietowa 80
Obiad
Rosół z makaronem 80
Zawijaniec z piersi kurczaka 60
Zrazy zawijane 40
Rumiana kaczuszka 200g 45
Łosoś "zielono mi ..." 100g 45
Ziemniaki z wody 70
Ziemniaki po staropolsku 60
Zestaw surówek 70
Buraki zasmażane 40
Kapusta czerwona zasmażana 40
Deser
Mus truskawkowy z lodami 80
Owoce (wstawiane w stół) 20 kg
Kawa b/ograniczeń
Herbata/herbata mrożona b/ograniczeń
Zakąski zimne
Pstrąg w galarecie 40
Śledź po węgiersku/kaszubsku 40
Karkówka pieczona 50g 40
Schab pieczony 50g 40
Kaczka "Wojewody" 40
Schab ze śliwką 50
Klopsiki (małe) 20
Kabanosy 30
Jajko w szynce 20
Sałatka z kurczaka 50
Sałatka amerykańska 40
Sałatka jarzynowa 50
Sos tatarski 30
Sos chrzanowy 30
Ćwikła 30
Marynaty 30
Plater serów z krakersami 20
Masło 80
Pieczywo mieszane 80
Napoje zimne
Dzbanek soku 1 l 50
Dzbanek wody niegazowanej 1l 20
Gorący posiłek ok.22
Bogracz 80
Gorący posiłek w nocy ok.1
Barszcz z pasztecik 80
Koszt na 1os. 170 zł
CHYBA NIEWIELE SIĘ RÓŻNIA;)
tokio napisał(a):
> tokio napisał(a):
>
> > no cóż ... ja nie mam wesela, więc uważam że jak na objad
> > poślubny to sporo ....
>
> jedzenia ... :)
>
>
No... jak to ma byc obiad weselny to ok. Myslalam, ze robisz wesele. A tak z ciekawosci ile placisz za to menu?
I do dziewczyn w ktorych menu jest potrawka z kurczaka: zamiencie na cos innego. W lokalach potawke robią z resztek drobiu co zostanie im na kuchni. Juz lepiej zamiast tego zamówić normalne udka pieczone, naprawde :) Piszę to wam jako kucharz :)
> tokio napisał(a):
>
> > no cóż ... ja nie mam wesela, więc uważam że jak na objad
> > poślubny to sporo ....
>
> jedzenia ... :)
>
>
No... jak to ma byc obiad weselny to ok. Myslalam, ze robisz wesele. A tak z ciekawosci ile placisz za to menu?
I do dziewczyn w ktorych menu jest potrawka z kurczaka: zamiencie na cos innego. W lokalach potawke robią z resztek drobiu co zostanie im na kuchni. Juz lepiej zamiast tego zamówić normalne udka pieczone, naprawde :) Piszę to wam jako kucharz :)
A to nasze menu weselne w Magnacie:
MENU WESELNE
POWITANIE
CHLEB Z SOLĄ
WINO MUSUJĄCE
OBIAD
ROSÓŁ Z MAKARONEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA
KOTLET SCHABOWY SAUTE Z PIECZARKAMI I SEREM
ANTRYKOT Z KURCZAKA Z GARNITUREM OWOCOWYM
ZRAZY WOŁOWE ZAWIJANE W SOSIE WŁASNYM
ZIEMNIACZKI(50%)/RYŻ(10%)/FRYTKI(40%)
SURÓWKA Z BURACZKÓW Z CEBULKĄ
SURÓWKA Z SELERA Z RODZYNKAMI I WINOGRONAMI
SURÓWKA Z MARCHWI Z ANANASEM
PRZEKĄSKI ZIMNE
ŁOSOŚ W GALERECIE
KARKÓWKA PIECZONA Z CZOSNKIEM
ROLADA Z BOCZKU
PSTRĄG W GALARECIE
WĘGORZ WĘDZONY Z CYTRYNĄ
ROLADA Z KURCZAKA W GALARECIE
JAJKO NA SAŁATCE JARZYNOWEJ W ŁOSOSIU
SCHAB PIECZONY ZE ŚLIWKA
SZPARAGI W SZYNCE
MASŁO ,PIECZYWO
SOS TATARSKI
SOS CUMBERLAND
PRZEKĄSKI CIEPŁE PODAWANE W NOCY
SZYNKA PIECZONA NA PŁONĄCO Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ
PODAWANA PRZEZ SZEFA KUCHNI NA SALI
ŻUREK STAROPOLSKI
CIASTO
TORT WESELNY
JABŁECZNIK
SERNIK
BISZKOPTOWE Z OWOCAMI
FALE DUNAJU
PTASIE MLECZKO
KOKOSOWE
NAPOJE
SOK 0,75 L/OS.
WODA MINERALNA NIEGAZOWANA BEZ OGRANICZEŃ
KAWA, HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
Cena 158 zł/osobę
DODATKOWO STÓŁ WIEJSKI
SMALEC WIEJSKI Z JABŁUSZKIEM I MAJERANKIEM
OGÓRKI KWASZONE
DESKA SERÓW
CHLEBY WIEJSKIE
BALERON WĘDZONY (WYRÓB WŁASNY)
ŁOPATKA WĘDZONA (WYRÓB WŁASNY)
SZYNKA WĘDZONA (WYRÓB WŁASNY)
BOCZEK WĘDZONY(WYRÓB WŁASNY)
MENU WESELNE
POWITANIE
CHLEB Z SOLĄ
WINO MUSUJĄCE
OBIAD
ROSÓŁ Z MAKARONEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA
KOTLET SCHABOWY SAUTE Z PIECZARKAMI I SEREM
ANTRYKOT Z KURCZAKA Z GARNITUREM OWOCOWYM
ZRAZY WOŁOWE ZAWIJANE W SOSIE WŁASNYM
ZIEMNIACZKI(50%)/RYŻ(10%)/FRYTKI(40%)
SURÓWKA Z BURACZKÓW Z CEBULKĄ
SURÓWKA Z SELERA Z RODZYNKAMI I WINOGRONAMI
SURÓWKA Z MARCHWI Z ANANASEM
PRZEKĄSKI ZIMNE
ŁOSOŚ W GALERECIE
KARKÓWKA PIECZONA Z CZOSNKIEM
ROLADA Z BOCZKU
PSTRĄG W GALARECIE
WĘGORZ WĘDZONY Z CYTRYNĄ
ROLADA Z KURCZAKA W GALARECIE
JAJKO NA SAŁATCE JARZYNOWEJ W ŁOSOSIU
SCHAB PIECZONY ZE ŚLIWKA
SZPARAGI W SZYNCE
MASŁO ,PIECZYWO
SOS TATARSKI
SOS CUMBERLAND
PRZEKĄSKI CIEPŁE PODAWANE W NOCY
SZYNKA PIECZONA NA PŁONĄCO Z KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ
PODAWANA PRZEZ SZEFA KUCHNI NA SALI
ŻUREK STAROPOLSKI
CIASTO
TORT WESELNY
JABŁECZNIK
SERNIK
BISZKOPTOWE Z OWOCAMI
FALE DUNAJU
PTASIE MLECZKO
KOKOSOWE
NAPOJE
SOK 0,75 L/OS.
WODA MINERALNA NIEGAZOWANA BEZ OGRANICZEŃ
KAWA, HERBATA BEZ OGRANICZEŃ
Cena 158 zł/osobę
DODATKOWO STÓŁ WIEJSKI
SMALEC WIEJSKI Z JABŁUSZKIEM I MAJERANKIEM
OGÓRKI KWASZONE
DESKA SERÓW
CHLEBY WIEJSKIE
BALERON WĘDZONY (WYRÓB WŁASNY)
ŁOPATKA WĘDZONA (WYRÓB WŁASNY)
SZYNKA WĘDZONA (WYRÓB WŁASNY)
BOCZEK WĘDZONY(WYRÓB WŁASNY)
rzencia napisał(a):
> I do dziewczyn w ktorych menu jest potrawka z kurczaka:
> zamiencie na cos innego. W lokalach potawke robią z resztek
> drobiu co zostanie im na kuchni. Juz lepiej zamiast tego
> zamówić normalne udka pieczone, naprawde :) Piszę to wam jako
> kucharz :)
Nie wiedziałam, że tak się robi. Mamy potrawkę w menu więc dzięki za ostrzeżenie
> I do dziewczyn w ktorych menu jest potrawka z kurczaka:
> zamiencie na cos innego. W lokalach potawke robią z resztek
> drobiu co zostanie im na kuchni. Juz lepiej zamiast tego
> zamówić normalne udka pieczone, naprawde :) Piszę to wam jako
> kucharz :)
Nie wiedziałam, że tak się robi. Mamy potrawkę w menu więc dzięki za ostrzeżenie
odnosnie menu bylam ostatnio na kilku weselach i zauwazylam ze bardzo wazne aby po 21 bylo duzo cieplych dan u siebie chce miec cztery na cieplo co dwie godz począwszy od 21 karkowka pieczona z kopytkami udziec płonacy z pieczonymi ziemniakami zupa wegierska a na koniec ok 3 barszczyk.
akurat nasze rodziny jedza duzo wiec jedzenie to nasze najwieksze weselne zmartwienie;-)
na ostatnim weselu jakim bylam tydz temu bylo bardzo malo na cieplo a wiekszosc zakasek zimnych w galarecie co prawda wtedy miesa sa dluzej swieze ale ludzie nie lubia za duzo galarety wiec zwroccie na to uwage w waszyn menu ja z tego wesela wyszlam glodna:-)
akurat nasze rodziny jedza duzo wiec jedzenie to nasze najwieksze weselne zmartwienie;-)
na ostatnim weselu jakim bylam tydz temu bylo bardzo malo na cieplo a wiekszosc zakasek zimnych w galarecie co prawda wtedy miesa sa dluzej swieze ale ludzie nie lubia za duzo galarety wiec zwroccie na to uwage w waszyn menu ja z tego wesela wyszlam glodna:-)
Ojojoj, strasznie duzo tego jedzenia macie dziewczyny!
Moze to i dobrze, ale ja - poniewaz nie robie typowo polskiego weselicha z uginajacymi sie stolami - chcialam od poczatku o wiele mniej jedzenia niz tradycyjnie, a za to glownie chodzilo mi o jakosc. Postawilam tez na dania bardziej europejskie, zeby angielska rodzina mojego partnera wiedziala mniej wiecej co je, hehe ;-)
Ku utrapieniu licznych ciotek i wujkow powiedzialam stanowcze NIE dewolajom, zrazikom i schabawszczakom (co zreszta przyszlo mi latwo jako wegetariance hehe).
A oto moje skromne, acz wykwinte (przynajmniej moim zdaniem), menu ;-)
M E N U
Aperitif
Kieliszek wina musującego
Zupa
Żurek na zakwasie z mąki żytniej gotowany na suszonych borowikach
Dania główne do wyboru
Wiejska kaczka z pieca na sosie owocowym
Lub
Sandacz na sosie porowym
Desery
Tort weselny o smaku marcepanowo-cytrynowym
Ciasta na paterach (jabłecznik ,sernik, babeczki z masą kawową )
Przekąski zimne na stole
Roladki z wędzonego łososia z mascarpone
Ryby w galarecie (pstrąg , sum, sandacz, łosoś)
Tatar ze śledzia podany na pumperniklu
Wybór mięs pieczystych (boczek z czosnkiem , karkówka w ziołach, schab w kminku)
Tatar z polędwicy wołowej we własnej kompozycji
Pasztet z zająca z leśną żurawiną
Pasztet z dzikiego ptactwa z galaretką i prawdziwkami
Nóżki wieprzowe w galarecie
Malinowe pomidory z mozzarellą i świeżą bazylią
Sałatka z owocami
Pieczywo, twarożek, masło
Po północy
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Koszt 165 zł/osoba
W cenę wliczone napoje bezalkoholowe zimne i gorące bez ograniczen.
Dodatkowo zakupie tylko owoce do wylozenia na paterach oraz ze trzy ciasta od Bernardki i wsio!
Moze to i dobrze, ale ja - poniewaz nie robie typowo polskiego weselicha z uginajacymi sie stolami - chcialam od poczatku o wiele mniej jedzenia niz tradycyjnie, a za to glownie chodzilo mi o jakosc. Postawilam tez na dania bardziej europejskie, zeby angielska rodzina mojego partnera wiedziala mniej wiecej co je, hehe ;-)
Ku utrapieniu licznych ciotek i wujkow powiedzialam stanowcze NIE dewolajom, zrazikom i schabawszczakom (co zreszta przyszlo mi latwo jako wegetariance hehe).
A oto moje skromne, acz wykwinte (przynajmniej moim zdaniem), menu ;-)
M E N U
Aperitif
Kieliszek wina musującego
Zupa
Żurek na zakwasie z mąki żytniej gotowany na suszonych borowikach
Dania główne do wyboru
Wiejska kaczka z pieca na sosie owocowym
Lub
Sandacz na sosie porowym
Desery
Tort weselny o smaku marcepanowo-cytrynowym
Ciasta na paterach (jabłecznik ,sernik, babeczki z masą kawową )
Przekąski zimne na stole
Roladki z wędzonego łososia z mascarpone
Ryby w galarecie (pstrąg , sum, sandacz, łosoś)
Tatar ze śledzia podany na pumperniklu
Wybór mięs pieczystych (boczek z czosnkiem , karkówka w ziołach, schab w kminku)
Tatar z polędwicy wołowej we własnej kompozycji
Pasztet z zająca z leśną żurawiną
Pasztet z dzikiego ptactwa z galaretką i prawdziwkami
Nóżki wieprzowe w galarecie
Malinowe pomidory z mozzarellą i świeżą bazylią
Sałatka z owocami
Pieczywo, twarożek, masło
Po północy
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Koszt 165 zł/osoba
W cenę wliczone napoje bezalkoholowe zimne i gorące bez ograniczen.
Dodatkowo zakupie tylko owoce do wylozenia na paterach oraz ze trzy ciasta od Bernardki i wsio!
NASZE MENU
OBIAD
rosól z makaronem
dewolaj, zrazy wolowe, schab z ananasem, karkowka z pieczarka
kapusta pekinska, mizeria, buraczki na cieplo, seler
DESER
kawa, herbata, lody
SAŁATKI
-kalafiorowa,
-krabowa,
-tradycyjna,
-salatka gyros, z wedzonym kurczakiem i brzoskwinia,
-z tortelini
GALARETY
-ryba w galarecie,
-kurczak w galarecie
-schab ze śliwka
-łosoś
RYBY
-po grecku
-w oleju
-tatar z łososia
DO ZAKĄSEK
-kura w sosie tatarskim
-jaja faszerowane
PIECZENIE
-karkowka
-rolada z boczku
oprocz tego wedliny ser itp
NA CIEPŁO
-strogonow
-barszcz czerwony+roladki serowe
-ryz curry
-kawalki kurczaka faszerowane pieczarkami
-pieczarka z mielonym
TORT 3PIĘTROWY NA SMIETANIE
-rafaello
-brzoskwinia
-truskawka
TORTY NA STOLY
-jeż
-łóżko bakaliowe
- serduszko kawowe
CIASTA
-pani walewska
-karpatka
-sernik
-snikers
-pijak
-tiramisu
oprocz tego owoce napoje alkohol
menu na 100osob
OBIAD
rosól z makaronem
dewolaj, zrazy wolowe, schab z ananasem, karkowka z pieczarka
kapusta pekinska, mizeria, buraczki na cieplo, seler
DESER
kawa, herbata, lody
SAŁATKI
-kalafiorowa,
-krabowa,
-tradycyjna,
-salatka gyros, z wedzonym kurczakiem i brzoskwinia,
-z tortelini
GALARETY
-ryba w galarecie,
-kurczak w galarecie
-schab ze śliwka
-łosoś
RYBY
-po grecku
-w oleju
-tatar z łososia
DO ZAKĄSEK
-kura w sosie tatarskim
-jaja faszerowane
PIECZENIE
-karkowka
-rolada z boczku
oprocz tego wedliny ser itp
NA CIEPŁO
-strogonow
-barszcz czerwony+roladki serowe
-ryz curry
-kawalki kurczaka faszerowane pieczarkami
-pieczarka z mielonym
TORT 3PIĘTROWY NA SMIETANIE
-rafaello
-brzoskwinia
-truskawka
TORTY NA STOLY
-jeż
-łóżko bakaliowe
- serduszko kawowe
CIASTA
-pani walewska
-karpatka
-sernik
-snikers
-pijak
-tiramisu
oprocz tego owoce napoje alkohol
menu na 100osob
a my mamy tak:
Zupa w formie kremu do wyboru
Zestaw drugiego dania:
po dwie sztuki mięsa na osobę do wyboru z załącznika;
3 rodzaje surówek i jarzynek na ciepło;
do wyboru ziemniaki, frytki, ryż
Kawa, herbata do wyboru bez ograniczeń
pięć zakąsek na osobę do wyboru według załącznika lub propozycje własne
(np. przed północą) szynki pieczone, płonące, serwowane z kaszą z bakaliami oraz sosami zimnymi
(między 1:00 a 2:00)pieczone udka z kurczaka oraz barszcz czerwony (lub żurek po staropolsku)
napoje chłodzące bez ograniczeń
no i tort i ciasta

http://kozlowskagnieszka.wordpress.com/
Zupa w formie kremu do wyboru
Zestaw drugiego dania:
po dwie sztuki mięsa na osobę do wyboru z załącznika;
3 rodzaje surówek i jarzynek na ciepło;
do wyboru ziemniaki, frytki, ryż
Kawa, herbata do wyboru bez ograniczeń
pięć zakąsek na osobę do wyboru według załącznika lub propozycje własne
(np. przed północą) szynki pieczone, płonące, serwowane z kaszą z bakaliami oraz sosami zimnymi
(między 1:00 a 2:00)pieczone udka z kurczaka oraz barszcz czerwony (lub żurek po staropolsku)
napoje chłodzące bez ograniczeń
no i tort i ciasta

http://kozlowskagnieszka.wordpress.com/
tak chyba każdy myśli: żeby nie było za mało ;).
Ja się pytałam kilku osób które miały lub robiły dla dzieci wesele w Roży Wiatrów, i mieli mniejsze menu od naszego, a podobno dużo i tak zostało, a porcje były dość duże, więc już przestałam się martwić, że zabraknie. Ich głowa w tym, żeby nie zabrakło, dlatego takie a nie inne menu układają ;) (mam nadzieję :p...)

http://kozlowskagnieszka.wordpress.com/
Ja się pytałam kilku osób które miały lub robiły dla dzieci wesele w Roży Wiatrów, i mieli mniejsze menu od naszego, a podobno dużo i tak zostało, a porcje były dość duże, więc już przestałam się martwić, że zabraknie. Ich głowa w tym, żeby nie zabrakło, dlatego takie a nie inne menu układają ;) (mam nadzieję :p...)

http://kozlowskagnieszka.wordpress.com/
Hej,
moje menu poniżej. Hotel Orle, Sobieszewo. Cena 170 za osobę.
OBIAD:
Ślimaczki z naleśników z wędzonym łososiem
Bulion z diablotką
Filety z kurczaka w boczku z warzywami
Karkówka pieczona w sosie
Kotlet de' Volaille
Łosoś soute
Zraz wieprzowy zawijany
Ziemniaki z wody / frytki
Zestaw surówek
*surówka z kapusty pekińskiej z sosem vinaigrette
*kalafior i brokuły z bułką i tłuszczem
ZAKĄSKI:
Schab ze śliwką w maladze
Galantyna z kurczaka
Klopsiki mielone na zimno z pieczarkami
Półmisek mięsa pieczonego: rolada wieprzowa, karkówka pieczona w ziołach, pasztet „Orle”,indyk z morelą
Kompozycja z wędlin i kabanosów – dekoracyjnie
Owocowe przekąski z boczkiem
Łosoś po skandynawsku
Łosos wędzony
Rolmopsy śledziowe
SAŁATKI:
Sałatka Capresse z pomidorami i mozzarellą
Sałatka Grecka z oliwkami i serem feta
DANIE GORĄCE: ok. godz. 2430
Płonąca szynka pieczona w całości podana z talarkami ziemniaków opiekanych
DANIE GORĄCE: ok. godz. 200
Barszcz czerwony czysty z pasztecikiem mięsnym
DODATKI:
Pieczywo, masło
Sosy zimne - grecki, tatarski
Chrzan, Ćwikła
Warzywne marynaty i warzywa – dekoracyjnie:
*Ogórki konserwowe
*Pieczarki marynowane
*Pomidory
NAPOJE:
Kawa ze śmietanką na bufecie – bez ograniczeń
Herbata z cytryną
Napoje chłodzące 1 l. (0,5 l woda mineralna; 0,5 l sok owocowy)
SŁODKI BUFET:
Maślane Rafaello
Ciasto Serowe z ananasem
Szarlotka
Owoce – dekoracyjnie
Zapewniamy:
*Chlebek weselny na powitanie
*Weselny tort piętrowy z bitej śmietany (z heweliusza)
Alkohol – całość we własnym zakresie plus resztę napoji.
Co o tym sądzicie? nie za mało?
Pozdrawiam,
grażka
moje menu poniżej. Hotel Orle, Sobieszewo. Cena 170 za osobę.
OBIAD:
Ślimaczki z naleśników z wędzonym łososiem
Bulion z diablotką
Filety z kurczaka w boczku z warzywami
Karkówka pieczona w sosie
Kotlet de' Volaille
Łosoś soute
Zraz wieprzowy zawijany
Ziemniaki z wody / frytki
Zestaw surówek
*surówka z kapusty pekińskiej z sosem vinaigrette
*kalafior i brokuły z bułką i tłuszczem
ZAKĄSKI:
Schab ze śliwką w maladze
Galantyna z kurczaka
Klopsiki mielone na zimno z pieczarkami
Półmisek mięsa pieczonego: rolada wieprzowa, karkówka pieczona w ziołach, pasztet „Orle”,indyk z morelą
Kompozycja z wędlin i kabanosów – dekoracyjnie
Owocowe przekąski z boczkiem
Łosoś po skandynawsku
Łosos wędzony
Rolmopsy śledziowe
SAŁATKI:
Sałatka Capresse z pomidorami i mozzarellą
Sałatka Grecka z oliwkami i serem feta
DANIE GORĄCE: ok. godz. 2430
Płonąca szynka pieczona w całości podana z talarkami ziemniaków opiekanych
DANIE GORĄCE: ok. godz. 200
Barszcz czerwony czysty z pasztecikiem mięsnym
DODATKI:
Pieczywo, masło
Sosy zimne - grecki, tatarski
Chrzan, Ćwikła
Warzywne marynaty i warzywa – dekoracyjnie:
*Ogórki konserwowe
*Pieczarki marynowane
*Pomidory
NAPOJE:
Kawa ze śmietanką na bufecie – bez ograniczeń
Herbata z cytryną
Napoje chłodzące 1 l. (0,5 l woda mineralna; 0,5 l sok owocowy)
SŁODKI BUFET:
Maślane Rafaello
Ciasto Serowe z ananasem
Szarlotka
Owoce – dekoracyjnie
Zapewniamy:
*Chlebek weselny na powitanie
*Weselny tort piętrowy z bitej śmietany (z heweliusza)
Alkohol – całość we własnym zakresie plus resztę napoji.
Co o tym sądzicie? nie za mało?
Pozdrawiam,
grażka