Widok

POSZUKIWANIA PRACY

Praca Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny może wy macie jakiś pomysł.
Poszukuje pracy- nie na gwałt ale w ramach 1 roku, chciałabym coś znaleźć. Na dzień dzisiejszy pracuje i zajmuje się dzieckiem więc jakby nie mam kilku godzin aby codziennie aktywnie przeglądać strony z pracą. Założyłam konto na pracuj.pl z interesującymi mnie zawodami gdzie będę dostawać propozycje z mojej kategorii na meila- więc już jakies ułatwienie i nie musze się przebijać przez setki ofert. Ale może macie jeszcze jakiś pomysł aby efektywniej i sprawniej to szukanie szło? myślałam o zapisaniu się do jakiejś agencji pracy i podaniu co mnie interesuje- ale czy jest taka możliwość? Będę wdzięczna za podpowiedzi.:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 18
Ale to jak chcesz,aby ci ktoś prace znalazł bo ty nie masz czasu?
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4
pracować też za Ciebie?
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5
ja i ammo ale wy głupie!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10
No tak. Czego ja się mogłam po Paniach z tego forum spodziewać (nie wszystkich oczywiście). Dla niektórych motywem przewodnim życia jest zgryźliwość. Oj dziewczyny chyba za mało zapracowane jesteście, skoro was stać i macie siłę na zgryźliwość. Ja po zajmowaniu się dzieckiem oraz pracy do 20.00 nie mam sił na wyładowywanie swoich frustracji w odpowiedziach na pytania forumek. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9
Odpowiedzi może zgryźliwe ale rozumiem dlaczego takie otrzymałaś.
O pracę teraz bardzo ciężko. Zostawienie cv w agencji pracy nic nie daje, jedynie jeśli jest się inżynierem, specjalistą w jakiejs dziedzinie to w takich wyspecjalizowanych agencjach czasem dzwonią do kandydatów których mają w bazie. Jest mnóstwo bezrobotnych ludzi którzy całymi dniami przeglądają ogłoszenia i jak tylko się pojawi coś nowego to od razu wysyłają cv. Więc jeśli dostajesz na maila z jakiegoś portalu oferty które Cię interesują to jak przejżysz je na wieczór albo następnego dnia to ten pracodawca w tym czasie będzie miał już w skrzynce kilkadziesiąt/kilkaset cv. Prawdopodobnie Twojego maila już nawet nie otworzy. Teraz żeby dostać pracę to trzeba na prawdę aktywnie szukać, nie tylko w internecie, ale chodzić osobiście. A najlepiej rozpowiedzieć wśród znajomych, ze się czegoś szuka i wtedy jest szansa dostać coś z polecenia. Pracodawcy dużo chętniej przyjmują znajomych swoich pracowników niż obcych ludzi.
Nie wiem jakiej pracy szukasz ale w Polsce jest teraz bardzo duże bezrobocie. Mnóstwo ludzi z technicznym wykształceniem nie może nic dostać a co dopiero humaniści itd.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam zarejestrowanie się w agencji pracy, wystarczy dostarczyć cv i podać branże które nas interesują. Agencja kontaktuje się, gdy taka praca się pojawi. Sama korzystałam z agencji i byłam bardzo zadowolona
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
spoko napisałaś że poszukujesz pracy, i tylko tyle i jak Ci doradzić? może jakieś info wykształcenie, doświadczenie? jeżeli dla kogoś to co jest podstawą jest tak mało istotne to ok ("głową muru nie przebijesz")
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
jakieś idiotki po prostu, pewnie jedna i ta sama frustratka przyszła wylać swoje żale... jak nie umiecie czytać ze zrozumieniem to nie komentujcie bo dla was tylko forum obrazkowe....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
www.http://praca.trovit.pl/ wyszukiwarka z całego internetu. Rejestrujesz się, podajesz interesujące cie stanowisko ( do 3) i dostajesz powiadomienia o aktualnych ogłoszeniach z całej polski lub regionu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kiedyś była taka stronka z ogłoszeniami z urzędów pracy "epuls.praca.gov.pl", a teraz nie wiem, gdzie urzędy zamieszczają swoje ogłoszenia. Są też agencje pracy tymczasowej - tacy pośrednicy, którzy dostaną za Ciebie kasę, jak zaczniesz pracować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Biedronce zawsze szukaja :))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
i najważniejsze, nigdy wiecej nie korzystaj z tego forum
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry