Widok

Praca w straży ochrony lotniska

Wiem,że Straz Ochrony Lotniska w Rębiechowie organizuje nabór na pracowników SOL (maja w najblizszym czasie zatrudnić ok. 300 osób).
Dowiedziałam sie także iż warunkiem podstawowym jest oprócz znajomości języka obcego (studiów?) posiadanie kursu ochrony.
(Kurs - koszt 2 tys zł - wiem że urzad pracy dopłacał do niektórych kursów),szukają młodych ludzi (dziewczyny nawet mile widziane),nie wymagają stażu pracy.Płace na początek są niskie,póżniej 2x rosną.

Informację otrzymałam od jednego z pracowników SOL

Jeżeli Ktos szuka pracy,to może ta informacja sie przyda.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
do roboty na lotnisku nie mogą sobie ot tak każdego zatrudnić bo wymagana jest licenjca pracownika ochrony fizycznej oraz uprawnienia operatora kontroli bezpieczenstwa (wydawane na podstawie zdanego egzaminu w urzędzie lotnictwa cywilnego) poświadczenie bezpieczeństwa dobry angielski itd. W cale tak łatwo dziadków nie będzie można zatrudnić
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Rębiechowie nie ma czegoś takiego jak Straży Ochrony Lotniska. Jest Służba Ochrony Lotniska.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
To prawda praca jest ciezka :( ale zeby ja dostac trzeba przejsc 10 dniowy kurs i zdac egzaminy wewnetrzne u mnie w grupie na 25 osob zdało tylko 9 , oblewaja na czym sie da wrrrrr. Osobiscie odradzam szkoda czasu, tym bardziej ze trzeba zdac kolejne egzaminy w ULCu gdzie odpadna nastepni :( Pisze tu o Warszawie . Odradzam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co drugi licencjonowany pracownik ochrony ma grupę inwalidzką- to Polska właśnie!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Osobiscie rozmawialem z jednym z pracownikow po tym jak zapoznalem sie z oferta na stronie lotniska."Gosc" powiedzial ze robota spokojna ale "szalu" nie ma,pieniadze tragiczne(1500 netto).Gdy mu powiedzialem ze planuje wrocic z "emigracji" i rozwazam zlozenie aplikacji do tej firmy dal mi do zrozumienia ze chyba jestem niespelna rozumu czyniac takie glupstwo.Pozdro
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
potrzebuje procedur w czasie katastrofy na lotnisku w rębiechowie czy posiada ktoś coś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
perfekt angielski - to co ty robisz w Polsce ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
widaż ze nie masz pojęcia czym jest praca w Solu lub innego pracownika ochrony fizycznej , głuchych to zatrudniają jako pracownicy dozoru to nie sa licencjonowani ochroniarze , żeby zostac POF i otrzymać licencję 1 lub 2 stopnia należy po kursie 3,5 miesiecznym lub 2-j szkole zdac egzamin na KWP ezgamin z teori praktyki z znajomości prawa, ustaw ,itp.jakies 540 stron A4 , potem z samoobrony i strzelania ,żaden głuchy by tego nie przeszedł ani nie przeszedłby badań lekarskich jakie są wymagane przed przystąpieniem do egzaminu ,zdawalnosc takich egzaminów to około 15% także uwierz że czym inny jest starszy Pan na parkingu lub w markecie a czym inny licencjonowany konwojent lub ochroniarz .Dla formalności PRACOWNIK OCHRONY FIZYCZNEJ I LUB II STOPNIA NALEZY DO UMUNDUROWANYCH I UZBROJONYCH FORMACJI OCHRONNYCH
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Sorry za błedy klawiaturka mi nie działa
oj przechodzą, przechodzą...;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kursów na pracownika ochrony fizyzycznej nie róbcie pakso!!(pomorska akademia kształcenia służb ochron - dawna gakso)!!!
idżcie do ochikary- tam profesjonalnie wasz przygotują!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9
To szukaj dalej...Jest pełno ogłoszec dla pof(cieci). Ale za 3,50zł na godz,pracy!!-))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
jES T NEGATYWNA OPINIA NA TEMAT KURSÓW PRZEPROWADZANYCH PRZE PAKSO!!
I kursów na pracownika ochrony fizyzycznej NIE RÓBCIE PAKSO!!(POMORSKA AKADEMIA KSZTAŁCENIA SŁUŻB OCHRON - dawna GAKSO)!!!

IDŻCIE DO OCHIKARY- TAM PROFESJONALNIE WASZ PRZYGOTUJĄ!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
OCZYWIŚCIE ŻE NIE!!-)))
SOL - jedna wielka porażka. Tyrałem tam przez 9 miesięcy. Jak nie masz pleców lub nie wchodzisz komu trzeba w d___ę to nie masz szans na przedłużenie umowy. Ludzi dzieli się na lepszych i gorszych !!!
Była zmiana "SZEFA" każdy myślał, że będą zmiany "NA LEPSZE" ale taki syf jak był taki też pozostał. Największe szanse mają Ci, którzy ledwo co zrobili licencje i nie mają zielonego pojęcia o ochronie...no i mają tz. PLECY. zobaczymy tylko co będzie jak naprawdę będzie się coś działo.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Robiłem kurs w GAKSO w 2003 roku i wszystko było na odpowiednim poziomie.
Natomiast miałem w pracy do czynienia z człowiekiem po szkole ochrony i gość nawet nie bardzo wiedział co z tonfą robić.
Strzelanie mieli jedno, ustawowe, będące od razu zaliczeniem egzaminu. Zdali wszyscy.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Byli wojskowi i policjanci dostają licencję z "bomby" jak poproszą. Nie zdają egzaminów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
to nie jest ażtak ciekawa praca 12 godzin stoisz kontroluja cie na okragło do tego trzeba zdać egzamin w warszawie za te pieniądze opier.... cie na okragło moja znajoma tam pracuje fakt pieniądze sa wieksze iz w innych podobnych firmach ochroniarskich ale szczerze NIE WARTO
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A dlaczego niby nie robic w pakso?
Tzn bez matury nie ma szans?

Inne tematy z forum Praca

Praca w Trójmieście - jest w ogóle? (43 odpowiedzi)

Witam serdecznie :) Zamierzamy z mężem przenieść się na drugi koniec Polski, czyli do Was :) Jest...

do góry