Widok

PRACA chciec to moc

Towarzyskie Temat dostępny też na forum:
Czesc,
calkiem niedawno temat pracy zostal poruszony (zapewne po raz kolejny na forum, nie wiem bo podlaczylem sie calkiem niedawno) przez "zabrnelam tak daleko" (pozdrawiam Cie i wszystkich tez oczywiscie!!). No i przeanalizowalem grono moich znajomych i przyjaciol i....
no wlasnie wiekszosc z nich pracuje, czasami na 2 etatach i jakos sie im kreci jednym lepiej jednym gorzej. Ale znam tez takich co to siedzi w domu, ojciec go utrzymuje, a ten nawet mu nie w glowie szukac pracy. I czasami rozmawiam z nimi zeby zrozumiec ich podejscie do zycia - chyba jednak nie umie tego pojac. :( Czasami to mnie krew zalewa jak widze w spoleczenstwie takie okazy, eeeeeeeee
Jaka jest Wasza opinia na ten temat???
pzdr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powiem wam, że ja nie tak dawno znalazłam bardzo korzystną ofertę pracy w MG Solutions. Jest to bardzo dobra i sprawdzona agencja pracy, w której bez problemu otrzymałam świetną ofertę i powiem wam, że jestem bardzo zadowolona z wyboru
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja serdecznie odradzam wszystkim. Lepiej trzymać się z baaaardzo daleka. I wiem o czym piszę. Oni też to wiedzą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jakich platform używać do poszukiwania pracowników, aby znaleźć dobrego informatyka. Potrzebuję programisty, który napisze dla mnie stronę internetową.

Zawsze jak widze tego typu ogloszenia, to sie zastanawiam. Czy naprawde potrzebuje Pan dobrego informatyka, czy tylko wydaje sie Panu, ze Pan potrzebuje. Bo dobry informatyk rzeczywiscie napisze ja Panu, specjalnie dedykowana pod Pana, zaplaci Pan na przyklad 50 000 za specjalne rozwiazania albo zrobi ja Panu student za tysiaka, ktory nie umie pisac stron i nie ma z informatyka nic wspolnego, w Wordpressie

Żyjemy w czasach gdzie łatwo znaleźć pracę bez dużo bagażu doświadczeń, można poczytać na start https://www.deltacity.com.pl/jak-znalezc-dobra-prace-bez-doswiadczenia/.
Tak naprawdę wystarczy poświęcić 6-12 miesięcy na pracy za marne grosze, aby póżniej mieć doświadczenie i szukać dobrze płatnej posady. Do tego Internet, tutaj nie trzeba ukończonych szkół, a właśnie doświadczenie, porobić kursy i podjąć działanie, kilka miesięcy i można fajnie sobie dorabiać, a z czasem skończyć z etatem na rzecz lepiej płatnej pracy dla kogoś czy nawet dla siebie samego.

Ja znalazłem pracę marzeń w firmie Balticon w Gdyni. Dużo robią dla swoich pracownikow, naprawede godne warunki...

Zgadzam się. Młodzi ludzie często chcieliby dostać pracę swoich marzeń od ręki bez doświadczenia. A to tak nie działa. Rzeczywiście czasami potrzeba czasu, by móc wykazać się pewnymi umiejętnościami czy okresem pracy na podobnym chociaż stanowisku. W poszukiwaniach może pomóc agencja pracy https://grupaprogres.pl/ . Mają siedziby w wielu miastach w Polsce, więc zawsze można znaleźć coś niedaleko siebie.

Jak najbardziej, zgadzam się z tym stwierdzeniem. Jeśli szukasz pracy, to zawsze ją znajdziesz. Wszystkim pracodawcom natomiast polecam ten artykuł https://gamfi.com/blog/pierwszy-dzien-w-pracy-jak-ulatwic-pracownikowi-wejscie-do-organizacji/ o tym, jak powinien przebiegać welcome day w nowej firmie.

Atlas Work w artykule Warszawa jak znaleźć pracownika z doświadczeniem i umiejętnościami? https://lowiczanin.info/pl/651_artykuly-sponsorowane/314184_warszawa-jak-znalezc-pracownika-z-doswiadczeniem-i-umiejetnosciami.html zwraca uwagę na znaczenie budowania marki pracodawcy. Zauważają, że atrakcyjne warunki zatrudnienia, rozwój zawodowy oraz pozytywna atmosfera w miejscu pracy są kluczowe w przyciąganiu utalentowanych pracowników. Artykuł zachęca pracodawców do inwestowania w strategię rekrutacyjną, co może znacząco zwiększyć ich szanse na pozyskanie wartościowych pracowników.

Kiedyś się nad tym zastanawiałam i wyszło mi, że najwięcej problemów z badaniami jest przez brak informacji. Jeśli przychodnia jasno komunikuje, co i jak, to wszystkim jest łatwiej. Właśnie dlatego zwróciłam uwagę na Medivitę, bo sporo rzeczy mają rozpisanych wprost. Dla pracodawców to oszczędność czasu, a dla pracowników mniej stresu. Mam wrażenie, że takie podejście powoli staje się standardem. Też to zauważacie?
do góry