Widok

PROŚBA O RADĘ

Może mi ktoś poradzi co powinnam zrobić,
stsram się kupić samochód i mam do wyboru albo chavroleta aveo nowego (1,2 86 KM, klima i lakier metaliczny) za 35 000 zł, ale myślę, jeszcze o fodzie focusie z 2009 za 30 000 (oczywiście używany) - czy ktoś kto się na autach zna mógłby się wypowiedzieć? :)
za każdą radę będę bardzo wdzięczna
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mąż kiedyś miał Matiza, teraz od 2,5 roku jeździ Lanosem :) nie narzeka :]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powiedz, dlaczego już nie ma matiza.

Wszystkie (z wyjątkiem 1 egzemplarza) matizy stojące na moim osiedlu mają wielkie dziury w progach i odpadające błotniki tylne.

Ten wyjątek był konserwowany przez właściciela-emeryta wojskowego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak bardzo Matizy są zjadane (szczególnie progi) zależy też od rocznika :] zaobserwowane gdy szukałam auta dla siebie - na przykładzie kilkuset Matizów(ogłoszenia z całej Polski + opinie użytkowników) ;) młodszy wcale nie znaczy bez korozji ;) (Matiz akurat był ostatni na mojej liście aut, których zakup rozważałam)

teraz już nie pamiętam dokładnie - ale bodaj rocznik 2001 i 2002 były w gorszym stanie niż 1999 :] czy jakoś tak :] (miały gorsze blachy?)

ale też dużo zależy od właściciela :) jak(i czy w ogóle) dbał o auto :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ej,
wy mi tutaj na deawoo nie gadajcie bo ja do tej pory jeżdziłam 17 latnią nexia.
ogólnie samochód był niezawodny, niestety mój mąż go rozbił i na dzień dziejszy nie opłaca się nam go remontować.
Rdzy nie ma nigdzie a nie był garażowany ani specjalnie zadbany bo ani mąż ani ja nie mamy serca do takich akcji
no ale teraz mamy małe dziecko i przyszedł czas na większy i nowocześniejszy troszkę samochód bo co tu dużo gryć przez 17 lat technologia się zmienia :)
(swoją drogą nexia w moim mniemaniu chodzi na tyle głośno, że jak wczoraj jechałam nową skodą (!) to byłam pewna, że jeszcze jej nie odpaliłam a domyślam się, że skoda to nie cud techniki)

podsumowując tyeraz zastanawiam się nad renaul megane 2007 albo citroenem c4 2006, czy ktoś ma jeszcze jakieś typy w tym przedziale cenowym?
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W jakich wersjach silnikowych? Mimo, że sam od zawsze jeżdzę dieslami to nie polecam zdecydowanie do miasta - nie opłaca się ani trochę, a naprawy będą drogie. Diesel jedynie gdy jeździmy na 'alternatywnym' paliwie i gdzie znakomita większość to długie trasy - wtedy przy niezbyt zoranym egzemplarzu, licząc, że zrobimy np 80 tkm i go sprzedajemy dalej, można pojeździć dosyć oszczędnie i bez większych remontów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Motoryzacja

Jaki samochód kupić do 10 000zł ?? (86 odpowiedzi)

Kryteria: -kombi lub kombi van (dla 5 osób), -niskie koszty eksploatacji (paliwo itd.), -trasy...

Jak dbać o samochód (39 odpowiedzi)

Praktycznie każdy w dzisiejszych czasach posiada własny samochód. Wiecie jak o niego dbać?...

do góry