Widok

PRZEZIERNOŚĆ KARKOWA - PEWNIE ZNOWU:(...:)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, wczoraj byłam na badaniu przezierności i niestety wyszła nieco wysoka - w górnej granicy - równo w 12 tyg bobo ma CRL 56mm (ponoć sporo:)) i NT 2,1.
Lekazr mówi, że szału nie ma ale i dramatu tez nie...zalecil podwojnego paapa...
Reszta wymiarów ok, serducho bije moco, nosek na miejscu o dobrych wymiarach, malec mocno ruchliwy:)

Jakie macie doświadczenia z wynikami i ich interpretacjami? Bo ja (panikara) staram się zachować zimną krew ale internet niesie tyle złych historii..;(
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W ogromnej większości badania robione po wykazaniu podwyższonej przezierności wskazują że wszystko jest w porządku! Badanie zrób dla własnego spokoju, jeżeli tego potrzebujesz, albo po prostu myśl, że skoro nie jest przekroczone to nie ma co się na zapas denerwować. Poza tym przezierność to bardzo precyzyjne badanie, cholera wie ilu lekarzy potrafi je naprawdę dokładnie wykonać....
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
:) no własnie.. wydaje mi się, że może wyniki nie sa idealne - ale nie są też jekieś mega złe. Po prostu blisko granicy ryzyka.
Mimo wsyztsko jestem w miarę spokojna - ale gdzieś siedzi we mnie pierwiastek niepewności.. sama nie wiem, testy jednak pewnie zrobię choc nie wiem czy cos mi dadzą..
Dzięki Martek za dobre słowo:)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nawet jak wszystkie testy wychodzą w porządku to my się i tak martwimy i będziemy martwić zawsze i na zapas :)
imageimage
Nie martw sie na zapas!!! wiem ze ciezko:( bo nam lekarz tez powiedzial ze NT jes na granicy normy i kazal poczytac o zespoile downa i zasugerowal zrobic testy... w koncu uznalismy ze odpuszczamy, co ma byc i tak bedzie....
image
Ja również wstrzymałam się od dalszych badań. Doszłam do wniosku, że dziecko nawet jeśli będzie chore będzie moje, a zamartwianie się przez całą ciąże, czy sobie poradzimy z chorym dzieckiem, i pytania ze strony lekarzy o aborcję napewno w niczym nie pomogą, tylko zaszkodzą.
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
Ja tez mialam u dzidzi przeziernosc karkowa w gornej granicy, zdecydowalismy sie na test pappa (wyniki ok), ale ja panikara dalej drazylam i zrobilismy test zintegrowany (wyniki takie sobie); Obydwa te tesy to tak naprawde w duzej mierze statystyka...Wyniki testu zintegrowanego byly podstawa do amniopunkcji (wynik ok). Teraz mam zdrowa dzidzie ;) Bardzo duzo stresu nas to kosztowalo, diagnozowalo nas 3 lekarzy i jedynie Preis stwierdzil ze czepiaja sie naszego dziecka. Niestety tyle watpliwosci w nas juz zasiali ze zrobilismy te wszystkie testy itd. Teraz zaufalabym jemu i czekalabym spokojnie do porodu.
tez polecam konsultacje u preisa!!! u nas juz byla ciaza pozamaciczna, zespol downa, wada serduszka, za duzo wod plodowych... i dopiero na poczatku czertwca poszlam do Preisa ktory nas uspokoil i powiedz ze wszystko wporzadku i maluszek zdrowy!
image
dzieki dziewczyny:)!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry