Widok

PZU/ubezpieczenie grupowe - po poronieniu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witajcie
czy ktoras z Was orientuje sie czy pzu (ubeieczenie grupowe p plus) wyplaca odszkodowanie z tytulu urodzenia martwego dziecka/poronienia/? Stare wpisy z 2010 mowia ze byly z tym problemy natomiast nowych brak... A w szpitalu poinfomowano mnie ze wiele pacjentek z tego korzysta..

Z gory dzieki za informacje....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie w pracy z p plus sie dostaje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wlasnie sie dowiedzialm ze u nas tez. Straszne..ze czlowiek po tym wszystkim jeszcze bedzie sie o ubiegac o ubezpieczenie...:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Madzia jakie dokumenty składałaś do pzu p plus o odszkodowanie za urodzenie/poronienie martwego dziecka ?
Smutek - po takiej tragedii jaką jest poronienie głupio trochę ubiegać się o te pieniądze.
Ale weź pod uwagę to, że będziesz za nie mogła zrobić sobie dodatkowe badania.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dostałam. Więcej niż za urodzenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Głupio nie głupio płacisz składki i należy Ci się w różnych sytuacjach, że tak powiem od tego mamy te ubezpieczenia. Tak samo nieswojo jest przy śmierci kogoś bliskiego itp
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo mi przykro z powodu straty dzieciątka. Mnie także to spotkało :( Czy mogła byś napisać jakie dokumenty składałaś do PZU o odszkodowanie?
Może nie na temat.. ale wspólnie z żoną również jesteśmy po stracie dziecka. Odwiedź tę stronę - http://www.stratadziecka.pl/ . Najbliższe spotkanie już w środę 04.03.
> odszkodowanie z tytulu urodzenia martwego dziecka/poronienia/?

Popełniasz podstawowy błąd, wrzucając do jednego wora oba te zdarzenia.
Najprostsza możliwa odpowiedź:
- za urodzenie martwego dziecka dostajesz świadczenie w wysokości dwukrotności świadczenia, jakie byś dostała za urodzenie dziecka żywego
- za poronienie kasy nie dostajesz
Kluczowy jest fakt, czy masz akt urodzenia, czy nie.

Poczytaj sobie to:
http://premium.gazetalekarska.pl/0314/?p=228
image
Są gorsze rzeczy od śmierci. Czy zdarzyło Ci się spędzić wieczór z agentem ubezpieczeniowym?
(Woody Allen)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
A na przykład Bezpieczny.pl wypłaca się odszkodowanie za urodzenie się martwego noworodka, o ile ciąża trwała min. 22 tygodnie.

Grupowe jest bardzo dobrą opcją http://cancept.pl/dobre-ubezpieczenie-grupowe-w-gdyni/ koszty są nie wielkie niskie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

do góry