Widok

PZU/ubezpieczenie grupowe - po poronieniu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witajcie
czy ktoras z Was orientuje sie czy pzu (ubeieczenie grupowe p plus) wyplaca odszkodowanie z tytulu urodzenia martwego dziecka/poronienia/? Stare wpisy z 2010 mowia ze byly z tym problemy natomiast nowych brak... A w szpitalu poinfomowano mnie ze wiele pacjentek z tego korzysta..

Z gory dzieki za informacje....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
U mnie w pracy z p plus sie dostaje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wlasnie sie dowiedzialm ze u nas tez. Straszne..ze czlowiek po tym wszystkim jeszcze bedzie sie o ubiegac o ubezpieczenie...:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Madzia jakie dokumenty składałaś do pzu p plus o odszkodowanie za urodzenie/poronienie martwego dziecka ?
Smutek - po takiej tragedii jaką jest poronienie głupio trochę ubiegać się o te pieniądze.
Ale weź pod uwagę to, że będziesz za nie mogła zrobić sobie dodatkowe badania.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja dostałam. Więcej niż za urodzenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Głupio nie głupio płacisz składki i należy Ci się w różnych sytuacjach, że tak powiem od tego mamy te ubezpieczenia. Tak samo nieswojo jest przy śmierci kogoś bliskiego itp
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo mi przykro z powodu straty dzieciątka. Mnie także to spotkało :( Czy mogła byś napisać jakie dokumenty składałaś do PZU o odszkodowanie?
Może nie na temat.. ale wspólnie z żoną również jesteśmy po stracie dziecka. Odwiedź tę stronę - http://www.stratadziecka.pl/ . Najbliższe spotkanie już w środę 04.03.
> odszkodowanie z tytulu urodzenia martwego dziecka/poronienia/?

Popełniasz podstawowy błąd, wrzucając do jednego wora oba te zdarzenia.
Najprostsza możliwa odpowiedź:
- za urodzenie martwego dziecka dostajesz świadczenie w wysokości dwukrotności świadczenia, jakie byś dostała za urodzenie dziecka żywego
- za poronienie kasy nie dostajesz
Kluczowy jest fakt, czy masz akt urodzenia, czy nie.

Poczytaj sobie to:
http://premium.gazetalekarska.pl/0314/?p=228
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
A na przykład Bezpieczny.pl wypłaca się odszkodowanie za urodzenie się martwego noworodka, o ile ciąża trwała min. 22 tygodnie.

Grupowe jest bardzo dobrą opcją http://cancept.pl/dobre-ubezpieczenie-grupowe-w-gdyni/ koszty są nie wielkie niskie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (75 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry