Widok
My też bierzemy ślub w Pałacu Opatów. Zapłacilismy za koncert i bankiet, żeby było uroczyscie. Slub juz za kilka dni ;-). To też będzie moj jedyny ślub, ale co z tego. Zawiadomien wyslalismy ponad 100! Wesela nie bedzie, gdyz cały slub jest na nasz koszt, a nas nie stac na to. Wyjezdzamy zaraz po ślubie na kilka dni do luksusowego hotelu, a tam na nas czeka uroczysty stolik i kolacja we dwoje. I tak koszt slubu cywilnego to dla nas ok. 3 tys zl + ta mini podróz poślubna.
Maltez
no nieee,
ale wiesz: ludzie jak słyszą że nie bedę miała koscielnego to sądzą, że będzie po cichu, tak tylko aby zalegalizować, bo jestem w ciązy,
i zdziwieni, że wesele będzie !!!!
albo pytania tego typu: czy na ślub cywilny daje się prezent?
wiesz, tak jakby to był jakiś gorszy slub,
a nie moj jedyny i najpiekniejszy na świecie!!,
a to że nie przed księdzem? to nic, ważne że przed Bogiem,
ja to tak sobie tłumaczę :)
ale wiesz: ludzie jak słyszą że nie bedę miała koscielnego to sądzą, że będzie po cichu, tak tylko aby zalegalizować, bo jestem w ciązy,
i zdziwieni, że wesele będzie !!!!
albo pytania tego typu: czy na ślub cywilny daje się prezent?
wiesz, tak jakby to był jakiś gorszy slub,
a nie moj jedyny i najpiekniejszy na świecie!!,
a to że nie przed księdzem? to nic, ważne że przed Bogiem,
ja to tak sobie tłumaczę :)
.
ja mam cywilny, bo mój narzeczony nie może kocielnego,
ale zadbałam by wszystko było bardzo uroczyste, a nie taki tam szybki ślub po cichu,
będzie ze wszystkimi bajerami: weselem, więkną suknią,
chciałam sobie to wszystko jakoś "wynagrodzić" za to że nie będzie tego kościoła, organów, księdza, itd
:)
ale zadbałam by wszystko było bardzo uroczyste, a nie taki tam szybki ślub po cichu,
będzie ze wszystkimi bajerami: weselem, więkną suknią,
chciałam sobie to wszystko jakoś "wynagrodzić" za to że nie będzie tego kościoła, organów, księdza, itd
:)
.