Widok

Pałac Przebendowskich Wejherowo- czy ktoś miał tam ślub?

Wejherowo Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam:) Mam pytanko, czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda ceremonia Ślubu Cywilnego w Pałacu Przebendowskich? Najbardziej chodzi mi o kwestie ile trzeba być wcześniej żeby dogadać kwestie nalewania szampana, no i z kim trzeba to uzgadniać, czy w innej sali jest wznoszony toast? Strasznie się denerwuję, że czegoś nie dopilnuję i będzie zamieszanie:(
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja miałam tam ślub cywilny. Przyjechaliśmy kwadrans wcześniej. Z tego co wiem toast odbywa się w sali na wprost wejścia do pałacu - takiej pomalowanej w liście winorośli ale my toastu nie mieliśmy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki za odpowiedź:) A jak wyglądała sama ceremonia? Chodzi mi bardziej o atmosferę- czy bylo uroczyście i czuliście się wyjątkowo, czy raczej jak na "taśmowce" tzn taki tam ślub bla bla bla i następna para proszę!
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
up ;)
image
byłam tam na dwóch ślubach i babka mówiła niestety bardzo oschle i urzędowo :( sama miałam cywilny w Gdyni i prowadziła go Pani kierownik i było naprawdę uroczyście a zarazem Pani mówi z uczuciem (choć wiesz, ze to samo mówi wszystkim, ale serio- naprawdę bardzo ładną przemową ma przygotowaną )
image

No ja nie mam za bardzo już wyboru:) Biorę ślub już jutro:) no i nie wiem czego mam sie spodziewać. Pozostaje mieć nadzieję że pani bedzie miała dobry humor i pozytywne nastawienie...:) Trzeba być dobrej myśli:)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
to dam taką małą radę- bo jedna para zrobiła taki błąd- na życzenia itd wyjdźcie do tej sali przejściowej, tam gdzie są namalowane winogrona chyba ;) będzie przestronniej i wygodniej dla gości i dla Was- nie przyjmujcie życzeń tam gdzie odbywa się ślub, bo jest ciasno między krzesłami :)
image

Dzięki:) Winogrona! postaram sie pamiętać w tych emocjach:P A byłaś może w sali toastów? jak to wygląda? kto wygłasza toast? bo ja byłam tylko na jednym cywilnym i tam toast wygłaszał ten pan który udzielał ślubu....
image
to jest właśnie ta salka, stoi stoliczek z kieliszkami i szampanem- tylko szampana chyba trzeba tam swojego przynieść wcześniej. Moim zdaniem elegancko wyjdzie jak Pan Młody podziękuje wszystkim za przybycie i życzenia, które zaraz otrzymacie, a np świadek albo ojciec mogą wznieść toast... ja nigdy nie widziałam, żeby urzędnik wznosił toast.
image

No właśnie co kraj to obyczaj.... Tamten ślub na którym byłam był w innym województwie i może dlatego to urzędnik wznosił toast? ja już nic nie wiem... chyba nerwy mi puszczają, bo tak jak sie nie przejmowałam niczym tak kilka godzin przed ceremonią mam masakrę w głowie i wszystkim sie martwię....
image
w końcu to ślub ;) więc masz pełne prawo się denerwować :)
image

No tak:) Po prostu pojadę trochę szybciej i się zorientuję co i jak. Moja świadkowa jest bardzo zorganizowaną osobą więc na pewno mi pomoże:) Dzięki za wszystkie informacje i rady ....:)
image
kaczucha wyślij wcześniej świadków, a Wy jako Państwo Młodzi macie przybyć jako ostatni i zrobić wejście :)
image

Racja! O rany..... może masz jeszcze jakieś rady, pomysły? coś o co ja nie pytałam a ważne jest?
image
weźcie ze sobą dowody- jak przyjedziecie 15minut przed ślubem (oczywiście świadkowie i goście już będą) to świadek musi podrzucić je Pani na prawo od wejścia ;) no i jakby co samochodem można podjechać pod samo wejście :)
image

Ciekawa jestem jak to wyjdzie:) Ja to troche taka mała gapa jestem więc nie zdziwie się jak jakiś numer jutro wywine:P
image
Ciekawa jestem jak wypadł Wasz slub w tym Pałacu. My mamy tam swój we wrzesniu i martwię sie trochę tym "służbowym " podejsciem do sprawy Pani urzędniczki, no i jak wygląda ta sala?
Wyszło bardzo pięknie.... pani nie była bardzo "urzędowa" :) jedyne co było niefajne to pan jakiś dozorca chyba pytał się czy długo będziemy jeszcze tam stać i śpiewać ale szybko dostał po nosie i się zmył:P a miejsce jest przepiękne:)
image
Dzięki Kaczucho za ten wątek! Właśnie dowiedziałam się, że tam będę mieć ślub, bo jak moja Mama brała cywilny to śluby były jeszcze w ratuszu, a od tego czasu nikt z moich znajomych nie brał ślubu cywilnego w Wejherowie. Ponieważ bierzemy tylko cywilny, pragnę, żeby było uroczyście - pani w usc nie wspominała o toaście, tylko o opcjach dodatkowych takich jak muzyka i fotograf. Wprawdzie ślub mamy dopiero w sierpniu, ale ja już chciałabym mieć wszystko zapięte na ostatni guzik. To jeszcze 10 miesięcy, a co będzie na tydzień przed? Strach się bać ;)
A przy okazji spóźnione gratulacje i życzenia szczęścia na nowej drodze życia :)
hej, a mozesz powiedziec jaki jest koszt takiego slubu i co nalezy zalatwic? bo tez mysle nad slubem w Wejherowie:)
hej Ann, gratulacje. Powiedz mi,czy trzeba osobiscie jechac do usc w wejherowie by ustalic termin i miejsce slubu w Pałacu? bo normalnie sluby udzielane są w usc na ul 12 marca??
Dekoracja sali fortepianowej w Pałacu Przebendowskich
image

image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
a jaki jest koszt takiej dekoracji? informację proszę na maila pazza@op.pl
image
koszt ślubu cywilnego wynosi 84 zl jeśli jesteście z tego samego województwa

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry