Widok

Panna mloda - okularnica??

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie. Czy wsrod was sa przyszle pann mlode ktorena codzien chodza w okularach? Co robicie z nimi w dniu slubu idziecie w czy wymieniacie na szkla ?? Moj przyszly maz nawet nie chce slyszec o szklach a ja choc czuje sie w okularkach dobrze na codzien to nie wyobrazam sobie tego aby pojawic sie w nich w dniu slubu. A Wy??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie musisz miec specjalnych kropelek, wystarczy plyn w ktorym przechowuje sie soczewki. Wiadomo ze po tylu godzinach oczy "wysychaja", wtedy wystarczy kropla tego plynu.
A jesli chodzi o okulary to nie wiem czy bedzie Ci wygodnie tanczyc, odbierac calusy i.t.d. Jesli tak to nie ma powodu zebys meczyla oczy soczewkami.
Ja sama noszę soczewki kontaktowe. Pamiętaj ,że zawsze są pierwsze soczewki, zakłada się je przed makijażem i przed demakijażem zdejmuję. Pozdrawiam serdecznie Ewelina
Cześć ,

Dobre sa kropelki Baush & Lomb i w miarę rozsądnej cenie. Trochę droższe sa krople aquifin (Firma Ciba - bodajże), są lepsze, ale mniejsza buteleczka. Ale skoro i tak to na jeden dzień więc to nie ma znaczenia. Wybór nalezy do Ciebie.

A co do tego makijażu, to najpierw załóź soczewki zaraz po umyciu i wysuszeniu twarzy, a dopiero później makijaż (tylko uważaj z makijażem ;) jęsli go robisz sama, bo jak nie ejsteś przyzwyczajona do soczewek to może troche Ci sie perspektywa zmienić ;)). Natomiast podczas zdejmowania to bywa różnie, poprostu jak Ci wygodniej. Ja zawsze zdejmuję najpierw soczewki, a później zmywam makiajż.

Powodzenia i udanego wesela.

Pozdrawiam, Ewa.
to zależy od fasonu okularów. Jeśli są to oklulary w metalowych oprawkach, "biurowe" to wszystko w porządku. Natomiast jeśli są to okularu sportowe w plastikowych oprawach polecałam był założyć soczewki
do góry