Widok
No pewnie że możemy :)
Ja teraz czekam na zaproszenia i już się boję tego jeżdżeni po całej Polsce... U mnie problem polega na tym, że ślub w Gdańsku, studiuję i pracuje w Poznaniu, a rodzina jest z jeszcze innych rejonów, więc sobie pojeżdżę z narzeczonym :P
A z innych rzeczy to mam już zarezerwowana mszę, salę, zespół, fotografa, kamerzystę, suknia i welon wiszą w domu :) Powoli kompletuję napoje gazowane i wina, jak jest jakaś dobra promocja. I to chyba na tyle na razie...
A jak to wygląda u Was?
Ja teraz czekam na zaproszenia i już się boję tego jeżdżeni po całej Polsce... U mnie problem polega na tym, że ślub w Gdańsku, studiuję i pracuje w Poznaniu, a rodzina jest z jeszcze innych rejonów, więc sobie pojeżdżę z narzeczonym :P
A z innych rzeczy to mam już zarezerwowana mszę, salę, zespół, fotografa, kamerzystę, suknia i welon wiszą w domu :) Powoli kompletuję napoje gazowane i wina, jak jest jakaś dobra promocja. I to chyba na tyle na razie...
A jak to wygląda u Was?
Ja też czekam na zaproszenia, ale chyba większość wyślemy pocztą ;) Mszę, salę, fotografa i zespół tez mamy. Suknia zamówiona ale jeszcze nie przyszła i w sumie dobrze bo zamówiłam też buty, które będą za jakieś 3 tygodnie więc mam nadzieje, że do tego czasu z salonu nikt się nie odezwie ;) została mi bielizna ale jakoś nie mogę się do tego zabrać ;)
Jedna odważna i założyła wątek :) well done :)
Sala, noclegi,foto, dj, kościół, zapisani na nauki, zamówiona suknia, gotowe zaproszenia, prezenciki dla gości są, dużo litrów pepsi też. Makijażystka i fryzjerka znalezione no i to chyba na tyle. Myślę, że w okolicach maja bardziej będziemy coś ogarniać, bo na razie to sama nawet nie wiem co trzeba załatwić.
Sala, noclegi,foto, dj, kościół, zapisani na nauki, zamówiona suknia, gotowe zaproszenia, prezenciki dla gości są, dużo litrów pepsi też. Makijażystka i fryzjerka znalezione no i to chyba na tyle. Myślę, że w okolicach maja bardziej będziemy coś ogarniać, bo na razie to sama nawet nie wiem co trzeba załatwić.
pewnie, że i my możemy mieć swój wątek :)
my póki co mamy już:
salę, godzinę w kościele, kamerzystę, fotografa, orkiestrę.
wódkę, winko, soki pomarańczowe, fanta, sprite, pepsi
podwiązkę (pożyczoną), krawaty (też pożyczone), koszule (dla młodego i świadka), suknia zaklepana wisi w wypożyczalni, buty
księgę gości weselnych, zaproszenia i zawiadomienia w trakcie robienia i rozdawania
nauki przedślubne i wspaniałe poradnictwo
obrączki
autko
i teraz w najbliższym czasie przyjdą naklejki, kupujemy piffko i wodę ;)
z każdym miesiącem coraz więcej rzeczy już mamy i coraz więcej jest do przodu :)
my póki co mamy już:
salę, godzinę w kościele, kamerzystę, fotografa, orkiestrę.
wódkę, winko, soki pomarańczowe, fanta, sprite, pepsi
podwiązkę (pożyczoną), krawaty (też pożyczone), koszule (dla młodego i świadka), suknia zaklepana wisi w wypożyczalni, buty
księgę gości weselnych, zaproszenia i zawiadomienia w trakcie robienia i rozdawania
nauki przedślubne i wspaniałe poradnictwo
obrączki
autko
i teraz w najbliższym czasie przyjdą naklejki, kupujemy piffko i wodę ;)
z każdym miesiącem coraz więcej rzeczy już mamy i coraz więcej jest do przodu :)
Ooo jak fajnie;) Melduję się;)
My już mamy prawie wszystko. Z ważniejszych rzeczy to zostały wino i piwo oraz soki i napoje gazowane. No i te pierdołki typu podziękowania dla gości, zrobić wizytówki, zawieszki na wódkę, itp. Mój narzeczony już prawie cały ubrany (czekamy tylko jeszcze na muszkę i pas - ma przyjść lada dzień). Zaproszenia już mamy, ale nie wiem kiedy zacząć rozdawać (potwierdzenie mamy do 15 czerwca) - pewnie tak w maju zaczniemy (wyjątek: rodzina zza granicy, która przyjeżdża na święta). Hmm no a za jakiś 1-2 tygodnie odbieramy obrączki od pana Czarkowskiego.
My już mamy prawie wszystko. Z ważniejszych rzeczy to zostały wino i piwo oraz soki i napoje gazowane. No i te pierdołki typu podziękowania dla gości, zrobić wizytówki, zawieszki na wódkę, itp. Mój narzeczony już prawie cały ubrany (czekamy tylko jeszcze na muszkę i pas - ma przyjść lada dzień). Zaproszenia już mamy, ale nie wiem kiedy zacząć rozdawać (potwierdzenie mamy do 15 czerwca) - pewnie tak w maju zaczniemy (wyjątek: rodzina zza granicy, która przyjeżdża na święta). Hmm no a za jakiś 1-2 tygodnie odbieramy obrączki od pana Czarkowskiego.
My też chcieliśmy w maju zacząć rozdawać, ale tak wyszło, że znajomym i rodziną z którymi się spotykamy, to już daliśmy. Reszta jakoś później
Moja suknia będzie gotowa gdzieś za 1,5 miesiąca. Mam przyjść na przymiarkę z butami i biustonoszem. Jak jestem na zakupach to zaglądam do obuwniczych, niestety nie mają butów ani ślubnych ani w taki kolorze jakim bym chciała, nawet sklepy typu: Ryłko i Gino Rossi nie mają butów ślubnych. Salon sukni ślubnych zostają, ale wydaje mi się, że ceny mają z kosmosu.Chyba, że się mylę...
Moja suknia będzie gotowa gdzieś za 1,5 miesiąca. Mam przyjść na przymiarkę z butami i biustonoszem. Jak jestem na zakupach to zaglądam do obuwniczych, niestety nie mają butów ani ślubnych ani w taki kolorze jakim bym chciała, nawet sklepy typu: Ryłko i Gino Rossi nie mają butów ślubnych. Salon sukni ślubnych zostają, ale wydaje mi się, że ceny mają z kosmosu.Chyba, że się mylę...
Witam wszystkich, my tez mamy już prawie wszytko, napoje, alkohol, obrączki, nauki za sobą, sukienka i garnitur też zakupione, z takich poważniejszych spraw to zostały nam zaproszenia :/ nie możemy się za to zabrać, już rok planujemy ślub a lista gości jest cały czas problemem (tak delikatnie bym o ujęła) problemem jest też moje nazwisko po ślubie oj. będzie ciężko...
Natalina: nie mam limitu w sumie, ale majątku też nie chcę zostawić. Myślę że do 300 zł to kupię porządne,skórzane i przede wszystkim wygodne buty.
Farbowanie, nie jest to głupi pomysł :) Chociaż jak dla mnie to bez różnicy, bo ja normalnie to nie chodzę w butach na obcasie, więc i tak będą leżeć i się kurzyć :/
Chociaż jak będę żoną(hahah jak to brzmi śmiesznie:D ) to może mi się odwidzi ;)
Farbowanie, nie jest to głupi pomysł :) Chociaż jak dla mnie to bez różnicy, bo ja normalnie to nie chodzę w butach na obcasie, więc i tak będą leżeć i się kurzyć :/
Chociaż jak będę żoną(hahah jak to brzmi śmiesznie:D ) to może mi się odwidzi ;)
My z ważnych rzeczy to mamy suknię (przymiarka w lipcu, póki co wisi w salonie), białe buty, garnitur, pas i muszka, buty dla mojego T., bielizna, zaproszenia (sami robiliśmy, a planujemy w maju zacząć rozdawać), fotograf, dj, godzina mszy zarezerwowana. No chyba o niczym nie zapomniałam...
Jeśli szukacie białych butów i nie chcecie wydać na nie fortuny i nie przeszkadza Wam ze buty nie sa ze skóry to polecam na hali w centrum Gd. jest bardzo duży wybór - różne modele. Ja kupiłam na stoisku w rogu hali za ok 139zł. Są bardzo wygone. Także plecam jak ktoś by chciał.
A tak to luz póki co - jeszcze jest czas:) Takze napoje, alkohol itd. będziemy kupowac w dalszej perspektywie.
Jeśli szukacie białych butów i nie chcecie wydać na nie fortuny i nie przeszkadza Wam ze buty nie sa ze skóry to polecam na hali w centrum Gd. jest bardzo duży wybór - różne modele. Ja kupiłam na stoisku w rogu hali za ok 139zł. Są bardzo wygone. Także plecam jak ktoś by chciał.
A tak to luz póki co - jeszcze jest czas:) Takze napoje, alkohol itd. będziemy kupowac w dalszej perspektywie.
W koncu ktoś założył dla nas wątek :) a więc tak co ma zrobione:
obrączki są już w domku, sukienka się skraca, butki są , podwiązka jest zaproszenia i zawiadomienia tez już są wypisane i niektóre za granice wysłane,dj jest, kamerzysta jest fotograf jest , kucharka i kelnerki sa, reczy na sale w połowie, alkohol jest no i połowa napojów i soków kupiona, chyba z tych takich ważnych reczy mam już sporo załatwione....
obrączki są już w domku, sukienka się skraca, butki są , podwiązka jest zaproszenia i zawiadomienia tez już są wypisane i niektóre za granice wysłane,dj jest, kamerzysta jest fotograf jest , kucharka i kelnerki sa, reczy na sale w połowie, alkohol jest no i połowa napojów i soków kupiona, chyba z tych takich ważnych reczy mam już sporo załatwione....
To i ja sie dołączam my to w sumie mamy wszystko Kosciół , sala, fotograf + kamerzysta, Dj, auto, autokar, cukiernia, ubiór pana młodego sukienka zamówiona ,dodatki są , wódka , nauki przedmałżeńskie ,kwiaty zamówione, makijazystka
Zostało do kupienia winko , napoje i soki
nadal jestem w poszukiwaniu bizuteri i fryzjerki byłam w jednym salonie ale niebyłam zadowolona .
Zostało do kupienia winko , napoje i soki
nadal jestem w poszukiwaniu bizuteri i fryzjerki byłam w jednym salonie ale niebyłam zadowolona .
my jesteśmy w trakcie poradni- zostało 1 spotkanie :), a nauki zrobione. Bieliznę mam, była mi potrzebna do przymiarki :) Dziś mama narzeczonego kupiła nam coca-colę, jest w biedronce- 2x1l za 5 zł, więc chyba całkiem spoko cena :) Wcześniej kupiliśmy cin- ciny. Z wódka jeszcze trochę poczekamy, pewnie jakoś do maj.
jeszcze nie mamy obrączek, dziś oglądaliśmy w aparcie, a ile mniej więcej płacicie za nie u Czarkowskiego? bo chyba musimy tam też pojechać...
Winietki i zawieszki też zostawiam sobie na później.
jeszcze nie mamy obrączek, dziś oglądaliśmy w aparcie, a ile mniej więcej płacicie za nie u Czarkowskiego? bo chyba musimy tam też pojechać...
Winietki i zawieszki też zostawiam sobie na później.
To i ja się tu melduję :)
My jak na razie to mamy kościół, sale, kamerzystę, fotografa, zespół, dj na poprawiny, suknia się szyje, wódkę, zaproszenia rozdane...
Szukam butów, poradnie i nauki chcemy załatwić jakoś w maju lub czerwcu, cały ubiór mojego P chcemy załatwić jakoś w lipcu :) aha i obrączki mamy zamówione, na święta już powinny być :)
My jak na razie to mamy kościół, sale, kamerzystę, fotografa, zespół, dj na poprawiny, suknia się szyje, wódkę, zaproszenia rozdane...
Szukam butów, poradnie i nauki chcemy załatwić jakoś w maju lub czerwcu, cały ubiór mojego P chcemy załatwić jakoś w lipcu :) aha i obrączki mamy zamówione, na święta już powinny być :)
To i ja napiszę kilka słów :)
Mam już suknię, welon, bieliznę, podwiązkę, biżuterię. Makijażystka i fryzjerka- zarezerwowane. Zespół, fotograf, kamerzysta- podpisana umowa. Kościół i poradnia- załatwione. Msza w kościele- zarezerwowana, sala weselna wraz z dekoracją- również. Zaproszenia- w trakcie rozdawania i rozsyłania. Nocleg dla gości- wpłacona zaliczka. W przyszłym tygodniu wybieramy sie do Czarkowskiego zobaczyć obrączki. W maju zaczniemy poszukiwania butów dla mnie i stroju PM. Napoje i alkohol.. w lipcu- wtedy jest mnóstwo promocji. Kurcze, nawet nie wiedziałam, że już tyle mamy załatwionych spraw :)
Mam już suknię, welon, bieliznę, podwiązkę, biżuterię. Makijażystka i fryzjerka- zarezerwowane. Zespół, fotograf, kamerzysta- podpisana umowa. Kościół i poradnia- załatwione. Msza w kościele- zarezerwowana, sala weselna wraz z dekoracją- również. Zaproszenia- w trakcie rozdawania i rozsyłania. Nocleg dla gości- wpłacona zaliczka. W przyszłym tygodniu wybieramy sie do Czarkowskiego zobaczyć obrączki. W maju zaczniemy poszukiwania butów dla mnie i stroju PM. Napoje i alkohol.. w lipcu- wtedy jest mnóstwo promocji. Kurcze, nawet nie wiedziałam, że już tyle mamy załatwionych spraw :)
hej dziewczyny :)
my z narzeczonym bardzo polecamy p.Czarkowskiego. Bez własnego złota to 1630zł za 4 i 5mm dwukolorowe,soczewkowe. Można przyjść z własnym projektem,więc jak macie już upatrzony wzór to myśle,że warto podjechać i poprosić o wycene, bo naprawde warto,a jak macie jescze jakieś swoje stare złoto to tym bardziej :) ja miałam swój jeden kolczyk, bo drugi gdzies już dawno temu zaginął i prosze przydał się jak nigdy :) zawsze pare zł oszczędzone.Polecam
my z narzeczonym bardzo polecamy p.Czarkowskiego. Bez własnego złota to 1630zł za 4 i 5mm dwukolorowe,soczewkowe. Można przyjść z własnym projektem,więc jak macie już upatrzony wzór to myśle,że warto podjechać i poprosić o wycene, bo naprawde warto,a jak macie jescze jakieś swoje stare złoto to tym bardziej :) ja miałam swój jeden kolczyk, bo drugi gdzies już dawno temu zaginął i prosze przydał się jak nigdy :) zawsze pare zł oszczędzone.Polecam
Gosiulka - ja buty zamówiłam w salonoe first lady w pruszczu gdańskim - polecam.
Można wybrać:
- jaki materiał (są 3 różne w 2 kolorach)
- jaki czubek (tych do wyboru jest z 20 ;) )
- jaki obcas (wysokość i kształt)
- jakie ozdoby
Mnie buty wyniosły 205 zł - jeszcze na nie czekam :)
A są dokładnie takei jak chciałam, w kolorze identycznym jak sukienka i przede wszystkim wygodne - taką mam nadzieję :) bo mierzyłam takei rozmiar większe i rozmiar mniejsze niż mój bo akurat Pani nie miała w moim rozmiarze :) obcas niziutki, bo i tak go nie widać :)
Buty tej samej firmy (WITT) w Agnes mieli dużo droższe i zamówienei tylko z półki, a mieli mało niskich
Można wybrać:
- jaki materiał (są 3 różne w 2 kolorach)
- jaki czubek (tych do wyboru jest z 20 ;) )
- jaki obcas (wysokość i kształt)
- jakie ozdoby
Mnie buty wyniosły 205 zł - jeszcze na nie czekam :)
A są dokładnie takei jak chciałam, w kolorze identycznym jak sukienka i przede wszystkim wygodne - taką mam nadzieję :) bo mierzyłam takei rozmiar większe i rozmiar mniejsze niż mój bo akurat Pani nie miała w moim rozmiarze :) obcas niziutki, bo i tak go nie widać :)
Buty tej samej firmy (WITT) w Agnes mieli dużo droższe i zamówienei tylko z półki, a mieli mało niskich
To ja się też udzielę, a co ;) nam został do załatwienia tort, napoje + alkohol, ubiór mojego przyszłego. Projekt zaproszeń mamy wybrany, ale zamówimy na początku maja, poradnia przy kościele w trakcie majowych spotkań z księdzem i to chyba tyle. :) Kieca wisi w domu, buty stoją, biżu jest, podziękowania też, a winietki czekają na wydrukowanie (robimy sami).
Ja tam nie zamierzam oczywiście nikogo przekonywać do kupna obrączek u Pana czarkowskiego, jednakże jak ktoś wyżej napisał to wiadomo zalezy cena od wzoru, grubości obrączki oraz próby złota, a także czy ma diamencik, czy łączone jest złoto białe z żółtym. My mamy oboje 5mm grubości i próbę tą dobra czyli jeśli dobrze pamiętam 0,585. A cena za obydwie to było 1450zł. A wiadomo cena zalezy też gdzie sie pójdzie (jaki jubiler).
My zamówiliśmy u pana Czarkowskiego mieszane żółte złoto + białe złoto. Jeszcze ich nie odebraliśmy, więc jeszcze nie wiem jak efekt (ale na pewno dam znać). Co do białego złota to nie jest "oszukane" jak robią niektórzy jubilerzy, że tylko góra obrączki jest powleczona białym złotem - u niego cała wstawka jest taka (nie wiem jak to wytłumaczyć, mam nadzieję, że zrozumiałyście). Moja obrączka ma dodatkowo 3 cyrkonie. Za komplet płacimy 1700 zł (nie mieliśmy własnego złota). Mam jeszcze zniżkę do tego pana 10% jakby któraś chciała to mogę dać :)
Dodam jeszcze, że mamy grubość 5 mm, a waga 9 gram - nie wiem czy to dużo czy mało za taką cenę, bo się za bardzo na tym nie znam :) My od razu powiedzieliśmy mniej więcej w jakiej kwocie szukamy (nasze obrączki kosztowały niecałe 1900, ale mieliśmy zniżkę i wyszło 1700) - jak już mówiłam mam jeszcze jedną taką zniżkę (z targów ślubnych), mogę komuś podarować :)
Jak się wie ile kosztują obrączki, to można podać ramy cenowe:) Ja nie mam rozeznania. Aparty, Kruki i inne sieciówki- nie biorę tego w ogóle pod uwagę.
Cena 2 800 za proste obrączki u zwykłego jubilera/złotnika, wydaje mi się za wysoka.
http://pieczonka.avx.pl/allegro/k41.jpg
To chyba nie może kosztować prawie 3 000 zł ?
Cena 2 800 za proste obrączki u zwykłego jubilera/złotnika, wydaje mi się za wysoka.
http://pieczonka.avx.pl/allegro/k41.jpg
To chyba nie może kosztować prawie 3 000 zł ?
tigress: Nie jeszcze nie byłam, na razie tylko 2 miejsca odwiedziłam. U tego Czarkowskiego jest mega duży wybór i tamte za 2 700 bardzo mi się podobają, ale nie za taką cenę u zwykłego jubilera. Nie chodzi o to że nie mamy kasy, ale za prawie 3 tysiaki, to obrączki mogły by trochę urwać d*p... :) tak mi się wydaje.
Goldex, podjadę może w piątek, już mniej więcej wiem co będzie nam pasować, więc będzie łatwiej! dzięki za info :)
Goldex, podjadę może w piątek, już mniej więcej wiem co będzie nam pasować, więc będzie łatwiej! dzięki za info :)
My również się podpinamy. Termin ślubu 04.08.2012 :)
Ceremonia ślubna w kościele Św. Jerzego w Sopocie - Drogie panie jeżeli przeczyta mój wpis para, która pobiera się w tym dniu co my oraz w tym samym kościele w Sopocie o godz. 15.00 prosimy o wiadomość - chodzi o dekorację.
*Restaurację zarezerwowaliśmy w Hotelu Villa Aqua w Sopocie.
*Tort na zamówienie (foto) oraz ciasta ~ cukiernia Sowa.
http://images38.fotosik.pl/1455/679b4699ca79414d.jpg[/ img]
*Alkohol tzn. wódka + wino już wybrane :)
*Videokamerzysta ~ zdecydoaliśmy się na zikpomorze
*Fotograf ~ hmm.. nie wiem jeszcze tylu ich jest, że ciężko cokolwiek wybrać :(
*Zespół weselny Magic ~ http://www.zespolmagic.pl
*Dekoracja kościoła i sali ~ Studio Florystyczne Glorioza http://www.glorioza.net - super sympatyczna kobietka,polecam.
*Zaproszenia będę zamawiała w tygodniu; jak odbiorę wstawię zdjęcie. Wybrałam kolekcję Princeton z http://www.zaproszenia.com.pl
Chyba już większość wypisałam :) Co do naszych stroi hehe to ja niestety nie potrafię się zdecydować na żadną suknię. Szukam czegoś w stylu księżniczki.Co myślicie o takiej:

*Buty będę miała niestandardowo srebrne Ch. Louboutina.
*Dodatków jeszcze nie dobrałam ze względu na suknię :)
*Pazurki będę robiła na Przymorzu :)
*Makijaż p. Karolina Mudlaff
Natomiast mój narzeczony szyje garnitur na miarę.
Pozdrawiam Was gorąco pary młode :):)
Ceremonia ślubna w kościele Św. Jerzego w Sopocie - Drogie panie jeżeli przeczyta mój wpis para, która pobiera się w tym dniu co my oraz w tym samym kościele w Sopocie o godz. 15.00 prosimy o wiadomość - chodzi o dekorację.
*Restaurację zarezerwowaliśmy w Hotelu Villa Aqua w Sopocie.
*Tort na zamówienie (foto) oraz ciasta ~ cukiernia Sowa.
http://images38.fotosik.pl/1455/679b4699ca79414d.jpg[/ img]
*Alkohol tzn. wódka + wino już wybrane :)
*Videokamerzysta ~ zdecydoaliśmy się na zikpomorze
*Fotograf ~ hmm.. nie wiem jeszcze tylu ich jest, że ciężko cokolwiek wybrać :(
*Zespół weselny Magic ~ http://www.zespolmagic.pl
*Dekoracja kościoła i sali ~ Studio Florystyczne Glorioza http://www.glorioza.net - super sympatyczna kobietka,polecam.
*Zaproszenia będę zamawiała w tygodniu; jak odbiorę wstawię zdjęcie. Wybrałam kolekcję Princeton z http://www.zaproszenia.com.pl
Chyba już większość wypisałam :) Co do naszych stroi hehe to ja niestety nie potrafię się zdecydować na żadną suknię. Szukam czegoś w stylu księżniczki.Co myślicie o takiej:

*Buty będę miała niestandardowo srebrne Ch. Louboutina.
*Dodatków jeszcze nie dobrałam ze względu na suknię :)
*Pazurki będę robiła na Przymorzu :)
*Makijaż p. Karolina Mudlaff
Natomiast mój narzeczony szyje garnitur na miarę.
Pozdrawiam Was gorąco pary młode :):)
gosiulek - My wybraliśmy zwykłe, też mierzyłam soczewkowe, ale też nie widziałam zbytniej różnicy (poza ceną oczywiście). Cyrkonie mialam w cenie, ale pan też mnie namawiał na brylant - jeden 180 zł. Wzięłam zwykłe z cyrkoniami :) A za soczewkowe doliczał około 500 zł, więc wtedy nasze obrączki by kosztowały około 2500 zł :)
On nawet mnie na nic nie namawiał. Jak się zdecyduję, żeby mieć kamień, to oczywiście jakiś brylancik(mam mało biżuterii, więc mogę zaszaleć) mówił, że taki 2mm-200zł.
Tak dokładnie soczewka 500-700 zł więcej.
-zwykłe, standardowe, płaskie ważą mniej więcej 9-10g(przynajmniej te co mi się podobał)
-a te soczewkowe ok 13g.
Muszę popytać znajomych jakie mają :)
Mamy jeszcze sporo czasu więc jak nie ten to inny :)
Tak dokładnie soczewka 500-700 zł więcej.
-zwykłe, standardowe, płaskie ważą mniej więcej 9-10g(przynajmniej te co mi się podobał)
-a te soczewkowe ok 13g.
Muszę popytać znajomych jakie mają :)
Mamy jeszcze sporo czasu więc jak nie ten to inny :)
Z tymi obrączkiami Gosiulek u P. Czarkowskiego 2700 zł to powiem Ci że mega dużo :((( Naprawde w szkou jestem. Nie wiem czy złoto tak podrożało czy P. Czarkowski na fali popularnosci weselnika ;) podniósł ceny.
My płaciliśmy za obrączki u tego pana ok 1900 zł zółte złoto + białe , ja w swojej mam 1 diamencik. Mi się to wtedy wydawało nie mało chodź wyszły śliczne.
My płaciliśmy za obrączki u tego pana ok 1900 zł zółte złoto + białe , ja w swojej mam 1 diamencik. Mi się to wtedy wydawało nie mało chodź wyszły śliczne.
Także się podłączam :)
ślub: 24-08-2012
Kościół: Św Maksymiliana Kolbe Gdańsk Suchanino
Wesele: Hotel Amber Gdańsk Suchanino
Fotograf: Tomek Stefunko
Video: Maribu
DJ + Wodzirej: Brygada S
Obrączki: Czarkowski - POLECAM - są piękne, mamy je w domu, a jako, że łączyliśmy 3 modele, to miałam trochę stres :) - a wyszły ładniejsze niż sobie wyobrażałam, także polecam :) Mieliśmy sporo złota swojego bo ponad 33 gr , dopłacaliśmy 133 zł
Wódka: mamy od hotelu, jako, że to wesele w piątek
Sukienka: First Lady - Herm's Fritzi - zamówiona, pierwsza przymiarka w maju lub czerwcu
Buty: WITT - wybierałam wsyztsko z katalogu: materiał satyna (to to co się nie świeci), kolor śmietankowy, czubek zaokrąglony, obcas niziutki 3,5 cm + delikatna ozdoba
Nauki - zakończone
Poradnia - dziś drugie spotkanie
Fryzjer - Andrzej Jodełko
NIE mamy:
- garnituru i reszta garderoby dla przyszłego męża (ale to brzmi :D) - macie jakieś miejsca gdzie kupić??
- dekoracja sali i kościoła oraz samochodu i bukiet - polecanie kogoś?? ceny mnie zabijają 2500 za dekorację sali i kościoła trochę mnie powala....
- zaproszenia, winietki, księga gości - wybrane wzory, ale nie zamówione
- welon - nie mam pomysłu jaki :)
- wino - gdzie kupujecie i jakie? ja nie piję wina i się kompletnie na tym nie znam.. no i ile? wesele mamy na 70-80 osób
- makijaż - macie kogoś sprawdzonego?
- samochód - może pojedziemy mojego taty Jetta :) bo ceny wynajmu też są powalające
- biżuteria
- pomysłu na panieńskie ;)
- torty ciasta, ale chyba jednak sowa, deker ma powalające ceny ;)
Pozdrawiam
ślub: 24-08-2012
Kościół: Św Maksymiliana Kolbe Gdańsk Suchanino
Wesele: Hotel Amber Gdańsk Suchanino
Fotograf: Tomek Stefunko
Video: Maribu
DJ + Wodzirej: Brygada S
Obrączki: Czarkowski - POLECAM - są piękne, mamy je w domu, a jako, że łączyliśmy 3 modele, to miałam trochę stres :) - a wyszły ładniejsze niż sobie wyobrażałam, także polecam :) Mieliśmy sporo złota swojego bo ponad 33 gr , dopłacaliśmy 133 zł
Wódka: mamy od hotelu, jako, że to wesele w piątek
Sukienka: First Lady - Herm's Fritzi - zamówiona, pierwsza przymiarka w maju lub czerwcu
Buty: WITT - wybierałam wsyztsko z katalogu: materiał satyna (to to co się nie świeci), kolor śmietankowy, czubek zaokrąglony, obcas niziutki 3,5 cm + delikatna ozdoba
Nauki - zakończone
Poradnia - dziś drugie spotkanie
Fryzjer - Andrzej Jodełko
NIE mamy:
- garnituru i reszta garderoby dla przyszłego męża (ale to brzmi :D) - macie jakieś miejsca gdzie kupić??
- dekoracja sali i kościoła oraz samochodu i bukiet - polecanie kogoś?? ceny mnie zabijają 2500 za dekorację sali i kościoła trochę mnie powala....
- zaproszenia, winietki, księga gości - wybrane wzory, ale nie zamówione
- welon - nie mam pomysłu jaki :)
- wino - gdzie kupujecie i jakie? ja nie piję wina i się kompletnie na tym nie znam.. no i ile? wesele mamy na 70-80 osób
- makijaż - macie kogoś sprawdzonego?
- samochód - może pojedziemy mojego taty Jetta :) bo ceny wynajmu też są powalające
- biżuteria
- pomysłu na panieńskie ;)
- torty ciasta, ale chyba jednak sowa, deker ma powalające ceny ;)
Pozdrawiam
Ja mam już:
- sale, noclegi, kościół ( ale jeszcze bez nauk itd)
- suknie mam ( ale dodatków jeszcze nie)
- zaproszenia z allegro - powoli rozdajemy
- foto - kamera - zachwyciłam się filmem znajomego i odrazu w zeszłym roku zarezerwowałam termin,
- orkiestra - załatwiona
- wódka - sobieski - jeszcze dokupimy trochę
A co do napoi widziałam że już większość z Was ma napoje, jakie macie daty ważności?
Bo na jakiej promocji 1 l napoi bym nie była terminy sierpień lipiec.
- sale, noclegi, kościół ( ale jeszcze bez nauk itd)
- suknie mam ( ale dodatków jeszcze nie)
- zaproszenia z allegro - powoli rozdajemy
- foto - kamera - zachwyciłam się filmem znajomego i odrazu w zeszłym roku zarezerwowałam termin,
- orkiestra - załatwiona
- wódka - sobieski - jeszcze dokupimy trochę
A co do napoi widziałam że już większość z Was ma napoje, jakie macie daty ważności?
Bo na jakiej promocji 1 l napoi bym nie była terminy sierpień lipiec.
myzłota mieliśmy ponad 33 gramy (chyba dokladnie 33,56 z tego co pamietam) dopłacaliśmy u pana czarkowskiego 133 zł. Obrączki 2 kolorowe, własny wzór, 5 małych brylancików (po 150zł/sztukę), soczewkowe.
Na cenę obrączki składa się:
- 200 zł za gram złota w obrączce (w złomie 85 zł)
- do85 zł za gram robocizny (w zależności od wzoru)
+ kamienie ( w zależności od wielkości 150zł za kamień w górę)
jeśli masz swoje złoto jest ono rozliczane jako 1:1 jak w obrączce, nadwyżka (tak jak mieliśmy my) idzie już po cenie złomu.
Dodatkowo Pan czarkowski odlicza ile tam procent na "odpady" więc faktycznie nam odliczył około grama.
Jedyne zastrzeżenie, które mam, to ze jak wyliczał nam cenę to liczył, że obrączki będą ważyć 12 gr - i od tego liczył cenę złota i robocizny, a wyszły 10 gr więc uważam, że różnica powinna zostać zwrócona. Zwróciłam na to uwagę dopiero w domu niestety :(
czyli przy 5 gramowym łańsuszku masz - 1000 zł :)
Na cenę obrączki składa się:
- 200 zł za gram złota w obrączce (w złomie 85 zł)
- do85 zł za gram robocizny (w zależności od wzoru)
+ kamienie ( w zależności od wielkości 150zł za kamień w górę)
jeśli masz swoje złoto jest ono rozliczane jako 1:1 jak w obrączce, nadwyżka (tak jak mieliśmy my) idzie już po cenie złomu.
Dodatkowo Pan czarkowski odlicza ile tam procent na "odpady" więc faktycznie nam odliczył około grama.
Jedyne zastrzeżenie, które mam, to ze jak wyliczał nam cenę to liczył, że obrączki będą ważyć 12 gr - i od tego liczył cenę złota i robocizny, a wyszły 10 gr więc uważam, że różnica powinna zostać zwrócona. Zwróciłam na to uwagę dopiero w domu niestety :(
czyli przy 5 gramowym łańsuszku masz - 1000 zł :)
przy Twoich wyliczeniach gdyby obraczki wazyly 13 gr mialabys normalna cene (bez swojego złota)
- 13gr x 200 zł za gram złota = 2600 zł
- 13gr x 85 zł za robociznę obrączek soczewkowych = 1105
- 200 zł za kamień =
3905
Gdy masz sój łańcuszek ważący ponad 13 gr (część odliczana jest na odpady) płacisz po prostu 1305.
Gdy masz np 20 gr złota, to zostaje Ci 7gram
i te 7 liczone jest po 85 zł.
gdybyś np miała 10 gram swojego złota, a obrączki ważą 13 gram, to 10 gram masz za friko i płacisz:
3 pozostałe gramy złota x 200 zł
13 gram x 85 robocizna
+ kamień 200.
Jakbyś chciała, to mam jeszcze ulotkę -10% ;)
- 13gr x 200 zł za gram złota = 2600 zł
- 13gr x 85 zł za robociznę obrączek soczewkowych = 1105
- 200 zł za kamień =
3905
Gdy masz sój łańcuszek ważący ponad 13 gr (część odliczana jest na odpady) płacisz po prostu 1305.
Gdy masz np 20 gr złota, to zostaje Ci 7gram
i te 7 liczone jest po 85 zł.
gdybyś np miała 10 gram swojego złota, a obrączki ważą 13 gram, to 10 gram masz za friko i płacisz:
3 pozostałe gramy złota x 200 zł
13 gram x 85 robocizna
+ kamień 200.
Jakbyś chciała, to mam jeszcze ulotkę -10% ;)
ja tam bylam 4 lata temu na slub siostry (czesal mnie, moja mama i siostre - panne mloda), bylam juz o niego na probnym w czerwcu :) (swiadkowalam na slubie przyjaciolki), i teraz bede miala druga probna na panienski ( w ta sobote). jesli bedziesz chciala Andrzeja to w sezonie trzeba sie do niego zapisywac z duzym wyprzedzeniem :)
malenkagda,
jak dla mnie przecudna suknia (sama po cichu marzę o takiej księżniczkowje) a za srebrne buty od Louboutina szacun :) duża odwaga na ślub, ale na pewno będziesz wyglądać pięknie!
http://www.facebook.com/waszafotografiaslubnaKONKURSY dla Par Młodych - do wygrania całodzienna sesja plenerowa i zniżki na usługi fotograficzne
STRONA: http://waszafotografiaslubna.pl
WEDDING BLOG: http://www.wix.com/jbfotograf/wedding/apps/blog
WEDDING BLOG: http://www.wix.com/jbfotograf/wedding/apps/blog
My świadkow wybraliśmy jeszcze przed terminem ;-). Moja przyjaciołka od zawsze ;-). Jest to po prostu bardzo bliska mi osoba, która jest w moim życiu w każdym ważnym momencie.
Drugim świadkiem jest bardzo dobry kolega mojego D. ;-). Początkowo miał to być iego brat cioteczny, ale dzieli ich 500km więc wybraliśmy kogoś kto jest bliżej ;-)
Drugim świadkiem jest bardzo dobry kolega mojego D. ;-). Początkowo miał to być iego brat cioteczny, ale dzieli ich 500km więc wybraliśmy kogoś kto jest bliżej ;-)
Przy wyborze świadków kierowaliśmy się głównie tym czy nam pomogą, np. zawieźć napoje na sale, porozstawiać wizytówki w dzień wesela, pomogą podczas polter, a także podczas wesela - jak będzie trzeba to wytrzasną to spod ziemi tak abyśmy my nawet o tym nie wiedzieli (w tym sensie, że jak będzie jakiś problem czy coś w tym stylu to my jako para młoda nie będziemy się musieli niczym w nasz dzień denerwować, bo oni to załatwią - mam nadzieję, że napisałam to zrozumiale) :) Nie chcemy świadków, którzy będą tylko ładnie wyglądać..
już za cztery miechy o tej porze, to ja będę w kościele :) a za godzinkę już będę żoną! :)
coraz bliżej ;)
coraz bliżej ;)
Dzisiaj u mnie wypadają 4 miesiące, pewnie o tej porze dopiero wstanę hehe :) Kurcze, niby jeszcze dużo czasu, ale pamiętam jak się śmiałam, że zostało jeszcze prawie 11 miechów jak się zaręczaliśmy :)
Za tydzień mamy nauki weekendowe, trzeba skombinować zawiadomienia i winietki, powyjaśniać parę rzeczy z hotelem...i wiele, wiele innych o których nie wiem i nie pamiętam :)
Za tydzień mamy nauki weekendowe, trzeba skombinować zawiadomienia i winietki, powyjaśniać parę rzeczy z hotelem...i wiele, wiele innych o których nie wiem i nie pamiętam :)
Sala, kościół załatwione, zaproszenia w druku. Właśnie mam dylemat bo napisałam gościom żeby dali odpowiedz do 15 czerwca a ślub jest pod koniec sierpnia... ale z drugiej strony mamy dużo przyjezdnych i muszę załatwić wcześniej hotel... Zaproszenia będę rozsyłać/rozdawać w ciągu najbliższych 2 tyg więc półtora miesiąca to chyba wystarczający cza na deklaracje. Co myslicie?
Sukienka już wisi w szafie, buty też już są, reszta dodatków stopniowo się zamawia;)
Najgorszy problem mam z biżuterią.... Gdzie kupujecie dziewczyny? Bo ja niczego nie mogę znaleźć!
Sukienka już wisi w szafie, buty też już są, reszta dodatków stopniowo się zamawia;)
Najgorszy problem mam z biżuterią.... Gdzie kupujecie dziewczyny? Bo ja niczego nie mogę znaleźć!
Zrealizowane:
-najpiękniejsza suknia ślubna :) ->Ola, jesteś niesamowita!!
-poradnia, nauki
-spisany protokół przedślubny
-obrączki
-70% zaproszeń rozdanych
- wszystkie napoje
-wypróbowany lakier hybrydowy na pazurkach (istna rewelacja- polecam z czystym sumieniem)
-dietka rozpoczęta, na liczniku 2,5kg mniej :D
Do załatwienia:
-komplet ciuszków dla mojego
-USC
-alkohol
-kieca na poprawiny i buty
-biżuteria
-podziękowania dla rodziców i świadków
:)))
-najpiękniejsza suknia ślubna :) ->Ola, jesteś niesamowita!!
-poradnia, nauki
-spisany protokół przedślubny
-obrączki
-70% zaproszeń rozdanych
- wszystkie napoje
-wypróbowany lakier hybrydowy na pazurkach (istna rewelacja- polecam z czystym sumieniem)
-dietka rozpoczęta, na liczniku 2,5kg mniej :D
Do załatwienia:
-komplet ciuszków dla mojego
-USC
-alkohol
-kieca na poprawiny i buty
-biżuteria
-podziękowania dla rodziców i świadków
:)))
no co Wy dziewczyny !!! zmieni się!!
My pomimo tego ze juz parę lat mieszkamy ze sobą, to własnie strasznie sie stresujemy, bo wiele się zmieni...
Zmieni się Wasze podejscie do samych siebie nawzajem...chyba wiecej szacunku.. będziecie - jakby to powiedziec - pelna rodzina! :)
jUZ JAKO MĄŻ I ŻONA!
W nas ślub bardzo dużo zmienia... jesteśmy siebie bardziej pewni... bardziej się staramy... jakos tak - ... no jest juz lepiej ! :)
Człowiek jest chyba bardziej szczęśliwy !
No i ta pierwsza noc.... obudzić się z obrączką na palcu, popatrzec na osobę obok i już wiedziec - że tylko ja będziecie rano oglądać :)
My pomimo tego ze juz parę lat mieszkamy ze sobą, to własnie strasznie sie stresujemy, bo wiele się zmieni...
Zmieni się Wasze podejscie do samych siebie nawzajem...chyba wiecej szacunku.. będziecie - jakby to powiedziec - pelna rodzina! :)
jUZ JAKO MĄŻ I ŻONA!
W nas ślub bardzo dużo zmienia... jesteśmy siebie bardziej pewni... bardziej się staramy... jakos tak - ... no jest juz lepiej ! :)
Człowiek jest chyba bardziej szczęśliwy !
No i ta pierwsza noc.... obudzić się z obrączką na palcu, popatrzec na osobę obok i już wiedziec - że tylko ja będziecie rano oglądać :)
olimpia20111- masz rację, te pierwsze chwile, dni gdy założymy nasze GPS'y (jak nazywa to luby:) ) będą na pewno magiczne. Świadomość tego, że to będzie już do końca wcale mnie nie przeraża a wręcz cieszy. Fantastyczne jest to, że wszystko wspólnie planujemy, przygotowujemy, obydwoje angażujemy się w pozytywne rozpoczęcie wspólnej drogi. Faktycznie, okres narzeczeństwa (prócz tego, że zabiegany) jest magicznym przeżyciem, jedynym w swoim rodzaju.
hej Kochane panny młode z 4.8.12
dzisiaj spojrzałam na suwaczek, a tam:
100!
a więc wszystkie czwarto-sierpniowe dzisiaj nasza studnióweczka!
:)
dzisiaj spojrzałam na suwaczek, a tam:
100!
a więc wszystkie czwarto-sierpniowe dzisiaj nasza studnióweczka!
:)
no to my 101 do 2 rocznicy:)
w gdyni na świetojanskiej jest taki sklep na wystawie pelno pomaranczowych, rozowych i zielonych butow. na wielce trwale nie wygladaja bo ceny do 100zl, ale sa. zobacze nazwe w drodze do domu
sklep nazywa sie "plusminus+-" starowiejska 9, zajrzalam do srodka stoja pomaranczowe szpilki
spoko, to starowiejska, jak napisalam w pozniejszym poście
Butów jak nie było tak nie ma :)
No nic... zamiast butów znalazłam dla siebie samochód :) Ale nie wiem czy to dobry pomysł, żeby teraz zmieniać autko, wydatki przed weselem itd.. Chociaż samochód cudo :)
Zrobiliśmy nauki i poradnię, więc teraz chyba zaczniemy kompletować resztę papiórków.
Orientujecie się czy trzeba osobiście jechać do kościoła w którym było się chrzczonym, czy mogą to pocztą wysłać
No nic... zamiast butów znalazłam dla siebie samochód :) Ale nie wiem czy to dobry pomysł, żeby teraz zmieniać autko, wydatki przed weselem itd.. Chociaż samochód cudo :)
Zrobiliśmy nauki i poradnię, więc teraz chyba zaczniemy kompletować resztę papiórków.
Orientujecie się czy trzeba osobiście jechać do kościoła w którym było się chrzczonym, czy mogą to pocztą wysłać
najlepiej podeslac kogos z rodziny, co by co łaskę przekazał
ja wysłałam kuzyna mieszkającego w moim rodzinnym mieście i 20 zl bylo ok. akt urodzenia z kolei zadzwonilam do urzedu, wypelnilam formularz, zrobilam przelew na 10 zl i wyslali.
Natalinda: pisałaś pod koniec marca o zaproszeniach, nie mów że tyle idą??!! To chyba jakiś żart... U mnie od momentu ostatecznego potwierdzenia projektu, do kuriera było max 10 dni.
Hah, ale co z tego że mamy zaproszenia, skoro mojemu lubemu nie spieszy się, żeby wysłać do swojej familii... a potwierdzenie mamy do końca czerwca :) Muszę go jakoś zmobilizować
Hah, ale co z tego że mamy zaproszenia, skoro mojemu lubemu nie spieszy się, żeby wysłać do swojej familii... a potwierdzenie mamy do końca czerwca :) Muszę go jakoś zmobilizować
No niestety termin na realizację zakreślili sobie 15 dni roboczych, wcześniej dość długo trwało potwierdzanie, a teraz okazało się, że wkładki są gotowe, ale okładki idą z zagranicy i jakoś dojść nie mogą :( masakra!!!! miały być w zeszłym tygodniu, wczoraj Pan powiedział, że będą do końca tego ;) jeśli nie czeka nas wszystko od początku :(
ja w końcu wysłałam zaproszenia do osób które mieszkają za granicą ;).
jeszcze tylko rozdanie zaproszeń części rodziny (na szczęście za jednym zamachem przy urodzinach dziadka :D) i z głowy :D.
Złożyłam dziś zamówienie na moje żółte buty :D! Już się nie mogę doczekać efektu końcowego ;) . a także dziś zamówiliśmy obrączki ;D babcia nas "uratowała" dorzucając trochę swojego złota ;), bo ja miałam tylko jeden pierścionek do przetopienia a to trochę mało ;)..
Cieszę się, że mam kolejną rzecz z głowy :D
jeszcze tylko rozdanie zaproszeń części rodziny (na szczęście za jednym zamachem przy urodzinach dziadka :D) i z głowy :D.
Złożyłam dziś zamówienie na moje żółte buty :D! Już się nie mogę doczekać efektu końcowego ;) . a także dziś zamówiliśmy obrączki ;D babcia nas "uratowała" dorzucając trochę swojego złota ;), bo ja miałam tylko jeden pierścionek do przetopienia a to trochę mało ;)..
Cieszę się, że mam kolejną rzecz z głowy :D
U nas przygotowania też do przodu :D wczoraj zamówiliśmy zaproszenia, umówiliśmy się na spisanie protokołu i wybraliśmy wzór obrączek - znajomy jubiler wykona je z naszego złota. :) Makijaż zaklepałam w zeszłym tygodniu a dziś ie z moim lubym szukać mu garnituru bądź krawca, który go uszyje. ;) Achhh, TEN DZIEŃ coraz bliżej!
u nas tez do przodu - w koncu przyszly zaproszenia - grafik wydawal sie z lekka ulomny wiec troche sie balam, ale finalnie wszytsko przyszlo takie jak chciałam :) piekne proste klasyczne i eleganckie... powoli rozdajemy zaproszenia najblizszym i wszyscy sie zachwycają :)
zaczynam szukac dekoracji do sali :)
Dziewcyzny a jakie macie wizażystki i ile płacicie???
zaczynam szukac dekoracji do sali :)
Dziewcyzny a jakie macie wizażystki i ile płacicie???
Niektóre Panie maja ceny na stronie, ale Ta akurat nie:)
Aga-pewnie, choć większość jednak NIE ma cen na swoich stronach.
Po za tym, cena za takie usługi to sprawa indywidualna i nie ma co ludzi wprowadzać w błąd.Bo każdy może usłyszeć inną cenę.
madzienkaja: Nie bardzo rozumiem, do czego Ci potrzebna jest informacja kto ma i za ile? Zbierasz materiał do jakiejś pracy?
Po za tym, cena za takie usługi to sprawa indywidualna i nie ma co ludzi wprowadzać w błąd.Bo każdy może usłyszeć inną cenę.
madzienkaja: Nie bardzo rozumiem, do czego Ci potrzebna jest informacja kto ma i za ile? Zbierasz materiał do jakiejś pracy?
gosiulek, nie zbieram materialu do zadnej pracy - po co takie zlosliwe uwagi. na weselniku, jak wpisze sie nowy watek czy przejrzy stary ciagle przewijaja sie te same nazwiska a nie sadze, by wszystkie dziewczyny malowaly tylko 3 wizazystki!
dlatego chcialam zrobic rozeznanie kogo biorą panny młode, bo sama sobie szukam kogos do malowania - to chyba logiczne, ze pytam sie w tym celu.
nie chcesz sie podzielic tym kogo masz - to sie po prostu nie udzielaj, a nie na prawie każdym wątku tylko krytykujesz jak ktos ma inne zdanie.
ja sie pytam o to kto kogo ma, zeby zrobic rozeznanie i poszukac sobie kogos, kogo byc moze juz jakas dziewczyna miala na probnym i byla zadowolona - a Ty sobie szydzisz, ze ksiazke pisze
ktos inny sie pyta co proponujecie na podziekowania dla rodzicow - ludzie odpowiadaja o pomyslach, a Ty ze tego nie robicie, bo nie macie za co dziekowac i ze jest to wiejska tradycja - co chyba tez nie bylo tematem watku.
moze jak nie masz ochoty komos pomoc w poszukiwaniach czegos lub w podrzuceniu jakis pomyslow to daruj sobie kąśliwe uwagi na forum
dlatego chcialam zrobic rozeznanie kogo biorą panny młode, bo sama sobie szukam kogos do malowania - to chyba logiczne, ze pytam sie w tym celu.
nie chcesz sie podzielic tym kogo masz - to sie po prostu nie udzielaj, a nie na prawie każdym wątku tylko krytykujesz jak ktos ma inne zdanie.
ja sie pytam o to kto kogo ma, zeby zrobic rozeznanie i poszukac sobie kogos, kogo byc moze juz jakas dziewczyna miala na probnym i byla zadowolona - a Ty sobie szydzisz, ze ksiazke pisze
ktos inny sie pyta co proponujecie na podziekowania dla rodzicow - ludzie odpowiadaja o pomyslach, a Ty ze tego nie robicie, bo nie macie za co dziekowac i ze jest to wiejska tradycja - co chyba tez nie bylo tematem watku.
moze jak nie masz ochoty komos pomoc w poszukiwaniach czegos lub w podrzuceniu jakis pomyslow to daruj sobie kąśliwe uwagi na forum
Dżizaas, człowiek wraca z pracy "wypluty" a tu taki fantastyczny esej hehe
Mam nadzieję, że już się wygadałaś.
Wydało mi się dziwne Twoje pytanie i tyle. Nie wiem po co tak przeżywasz i roztrząsasz?
Zakładanie milionowego topiku na ten sam temat mija się z celem.
btw: i tak się przewijać będą te same nazwiska :)
btw2: maturzystka czy bezrobotna że masz tyle czasu, żeby przeglądać stare wątki?
Mam nadzieję, że już się wygadałaś.
Wydało mi się dziwne Twoje pytanie i tyle. Nie wiem po co tak przeżywasz i roztrząsasz?
Zakładanie milionowego topiku na ten sam temat mija się z celem.
btw: i tak się przewijać będą te same nazwiska :)
btw2: maturzystka czy bezrobotna że masz tyle czasu, żeby przeglądać stare wątki?
ad btw: rosa87 akurat napisala takie, ktorych nigdzie tutaj nie widzialam - i właśnie w tym celu zrobiłam tutaj rozeznanie
ad btw2: ja pracująca wyobraz sobie - filozofią nie jest wpisac w wyszukiwarce wizazystki i wejsc w watek zalozony x czasu temu a zaktualizowany niedawno :)
mam nadzieje, znizajac sie do Twojego poziomu, ze Ty sobie ulzylas wydając te kolejne kąśliwe uwagi :D
ten wątek nie jest na jakieś Twoje chore sugestie i kłótnie więc może sobie już daruj swoje uprzejmości :) chcesz mi nawrzucać to napisz na prv Gosiulko :) a ten wątek zostaw tym, którzy chcą komus coś doradzić, jak mają coś mądrego do powiedzenia :)
ad btw2: ja pracująca wyobraz sobie - filozofią nie jest wpisac w wyszukiwarce wizazystki i wejsc w watek zalozony x czasu temu a zaktualizowany niedawno :)
mam nadzieje, znizajac sie do Twojego poziomu, ze Ty sobie ulzylas wydając te kolejne kąśliwe uwagi :D
ten wątek nie jest na jakieś Twoje chore sugestie i kłótnie więc może sobie już daruj swoje uprzejmości :) chcesz mi nawrzucać to napisz na prv Gosiulko :) a ten wątek zostaw tym, którzy chcą komus coś doradzić, jak mają coś mądrego do powiedzenia :)
Moja droga
Nie miałam w czym sobie ulżyć :) Zdaje się, że to Ty masz ciśnienie w krzyżu.
"Kąśliwe uwagi"-proponuję zerknąć do słownika i sprawdzić cóż to oznacza ,ponieważ sytuacja się powtarza: "rozwydrzona panna młoda", zbyt personalnie traktuje kolejny wpis( który jest zwykłym stwierdzeniem faktu, bez dogryzania komukolwiek).Nie mam natury "potakującego słodziaczka", więc albo ktoś się przyzwyczai do moich surowych wypowiedzi(które wbrew pozorom, nikomu nie ubliżają) albo nie.
I jeśli masz jeszcze z czymś problem, pójdę za Twoją radą
: napisz do mnie pw :) Jeśli wszystko wyjaśniłyśmy, wróć do swoich MĄDRYCH poszukiwań idealnej wizażystki.
Nie miałam w czym sobie ulżyć :) Zdaje się, że to Ty masz ciśnienie w krzyżu.
"Kąśliwe uwagi"-proponuję zerknąć do słownika i sprawdzić cóż to oznacza ,ponieważ sytuacja się powtarza: "rozwydrzona panna młoda", zbyt personalnie traktuje kolejny wpis( który jest zwykłym stwierdzeniem faktu, bez dogryzania komukolwiek).Nie mam natury "potakującego słodziaczka", więc albo ktoś się przyzwyczai do moich surowych wypowiedzi(które wbrew pozorom, nikomu nie ubliżają) albo nie.
I jeśli masz jeszcze z czymś problem, pójdę za Twoją radą
: napisz do mnie pw :) Jeśli wszystko wyjaśniłyśmy, wróć do swoich MĄDRYCH poszukiwań idealnej wizażystki.
kąśliwy - http://www.sjp.pl/k%C4%85%C5%9Bliwe
złośliwy i ;) chyba nie mam problemu ze zrozumieniem tego :)
a bezrobotna maturzysta jest obraźliwe i ubliżające - biorąc pod uwagę, że ktoś ciężko pracuje.
a słodzenia nie oczekiwałam, tylko krótkiej i zwięzłej odpowiedzi.
z moim krzyżem wszystko ok :)
mam wymienić wszystkie złośliwe uwagi? "ksiazke piszesz?" "bezrobotna" "maturzystka" "MĄDRYCH poszukiwań idealnej wizażystki" - nie masz ochoty udzielać rad, to tego nie rób, ale nie szydź przy okazji z kogoś.
złośliwy i ;) chyba nie mam problemu ze zrozumieniem tego :)
a bezrobotna maturzysta jest obraźliwe i ubliżające - biorąc pod uwagę, że ktoś ciężko pracuje.
a słodzenia nie oczekiwałam, tylko krótkiej i zwięzłej odpowiedzi.
z moim krzyżem wszystko ok :)
mam wymienić wszystkie złośliwe uwagi? "ksiazke piszesz?" "bezrobotna" "maturzystka" "MĄDRYCH poszukiwań idealnej wizażystki" - nie masz ochoty udzielać rad, to tego nie rób, ale nie szydź przy okazji z kogoś.
gosiulek, Ty daj sobie na wstrzymanie i nie rób z siebie jeszcze większej żenady.
Po 1. Każdy (sorry, prawie każdy) zrozumiał pytanie dziewczyny "Jakie macie wizażystki" - nie grzeszysz inteligencją i nie rozumiesz prostych pytań na co dajesz proste (a raczej prostackie) docinki.
Po 2. Przestań zaśmiecać nam wątek, bo próbując prostactwem ośmieszyć dziewczynę - ośmieszasz tylko samą siebie
Po 1. Każdy (sorry, prawie każdy) zrozumiał pytanie dziewczyny "Jakie macie wizażystki" - nie grzeszysz inteligencją i nie rozumiesz prostych pytań na co dajesz proste (a raczej prostackie) docinki.
Po 2. Przestań zaśmiecać nam wątek, bo próbując prostactwem ośmieszyć dziewczynę - ośmieszasz tylko samą siebie
Droga Pani Paulen adwokat
Każdy kto wykazuje choć trochę inteligencji zauważyłby ironię i sarkazm w moich wypowiedziach. Jak "rozdawali różne fajne rzeczy" widać Ty i madzienkaja stałyście nie w tej kolejce co trzeba ... W wątku każdy może robić/pisać co mu się podoba, a że wątek dotyczy pośrednio mnie bo sierpień, to będę w nim pisać co mi się żywnie podoba i nikomu nic do tego. Nie podoba się? Nie czytaj Droga Pani.
Każdy kto wykazuje choć trochę inteligencji zauważyłby ironię i sarkazm w moich wypowiedziach. Jak "rozdawali różne fajne rzeczy" widać Ty i madzienkaja stałyście nie w tej kolejce co trzeba ... W wątku każdy może robić/pisać co mu się podoba, a że wątek dotyczy pośrednio mnie bo sierpień, to będę w nim pisać co mi się żywnie podoba i nikomu nic do tego. Nie podoba się? Nie czytaj Droga Pani.
Postanowiłam poszukać innych osób od makijażu bo na weselniku polecają wciąż te same osoby. Zajęło mi to sporo czasu maile, stronki itd ale to są moje faworytki:
1)Kalista Kiedrowska -
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/kosmetyka/makijaz-na-sluby-specjalne-okazje-i-inne-ogl4954458.html
2) Karolina Siwiec - karolinasiwiec.com.pl
3) Elina Szczerbiak - makeupvision.pl
4) Agnieszka Skrzyńska - ajs-visage.pl
5) Justyna Jezierska - malumalu.com.pl
Podkreślam że nie korzystałam z usług tych Pań ale mają ciekawe stronki i korzystają z bardzo dobrych kosmetyków i robią makijaże w przystępnych cenach.
1)Kalista Kiedrowska -
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/kosmetyka/makijaz-na-sluby-specjalne-okazje-i-inne-ogl4954458.html
2) Karolina Siwiec - karolinasiwiec.com.pl
3) Elina Szczerbiak - makeupvision.pl
4) Agnieszka Skrzyńska - ajs-visage.pl
5) Justyna Jezierska - malumalu.com.pl
Podkreślam że nie korzystałam z usług tych Pań ale mają ciekawe stronki i korzystają z bardzo dobrych kosmetyków i robią makijaże w przystępnych cenach.
Witam.
Po ślubie zostało mi trochę niepotrzebnych rzeczy które chętnie sprzedam.
Mam mnóstwo balonów w kolorze perłowym (białym) oraz złotym, są to duże balony około 14-15 cali, kupowałam je na sztuki za 20 gr/szt. sprzedam za 15gr/szt., oraz balony 11 calowe w kolorze bordowym, kupowałam w paczkach pakowanych po 100 szt. za 16zł, sprzedam za 12zł za 100 szt.
Z każdego koloru mam po około 500 szt.
Zostały mi również kieliszki plastikowe, ok. 100 szt. cena 20zł.
Poduszka na obrączki 10zł.
Zostały mi także białe buty, ubrane tylko na 1 godzinę, jednak jest na nich mała zadra, sprzedam za 50zł. Rozmiar 40.
Koszt wysyłki wg cennika Poczty Polskiej.
Możliwość negocjacji ceny.
Zainteresowanym prześlę zdjęcia na maila.
Po ślubie zostało mi trochę niepotrzebnych rzeczy które chętnie sprzedam.
Mam mnóstwo balonów w kolorze perłowym (białym) oraz złotym, są to duże balony około 14-15 cali, kupowałam je na sztuki za 20 gr/szt. sprzedam za 15gr/szt., oraz balony 11 calowe w kolorze bordowym, kupowałam w paczkach pakowanych po 100 szt. za 16zł, sprzedam za 12zł za 100 szt.
Z każdego koloru mam po około 500 szt.
Zostały mi również kieliszki plastikowe, ok. 100 szt. cena 20zł.
Poduszka na obrączki 10zł.
Zostały mi także białe buty, ubrane tylko na 1 godzinę, jednak jest na nich mała zadra, sprzedam za 50zł. Rozmiar 40.
Koszt wysyłki wg cennika Poczty Polskiej.
Możliwość negocjacji ceny.
Zainteresowanym prześlę zdjęcia na maila.
~madzienkaja Ja mogę Ci polecić moja makijazystke (siostra mego lubego). Robi piękne makijaze, dojeżdża do domu. Na facebook-u https://www.facebook.com/meokopl Strona jeszcze w budowie http://www.meoko.pl
najlepiej sie zalogowac:)
to teraz ja Ci odpisze:) te swoje trzy grosze
tort mielism z wenty z wejherowa w masie ticino, wiec nie był tak słodki - od góry ananasowy, truskawkowy-jogurtowy, malinowy i marcello. wazyl ok 10 kg niecale 400zl , poniewaz wesele było w Dzikim Winie Vat nie był nam straszny, a patere pozyczyli bez kaucji. jadlam torty i ciasta z gdynskie filii (swietojanska street) i tem mniam. w wejheroweie mam wrazenie jest wiecej smakow, jak to w centrali:)
deker ma dobre ciasto - maly torcik truskawkowy i melonowy, ceny wyzsze niz w wencie i to calkeim sporo
haffner podobno 70zł za kilo, popularny jest tort oblany biala czekolada - welon panny młodej
tort mielism z wenty z wejherowa w masie ticino, wiec nie był tak słodki - od góry ananasowy, truskawkowy-jogurtowy, malinowy i marcello. wazyl ok 10 kg niecale 400zl , poniewaz wesele było w Dzikim Winie Vat nie był nam straszny, a patere pozyczyli bez kaucji. jadlam torty i ciasta z gdynskie filii (swietojanska street) i tem mniam. w wejheroweie mam wrazenie jest wiecej smakow, jak to w centrali:)
deker ma dobre ciasto - maly torcik truskawkowy i melonowy, ceny wyzsze niz w wencie i to calkeim sporo
haffner podobno 70zł za kilo, popularny jest tort oblany biala czekolada - welon panny młodej
koscierzyny? ja Cie do wejherowa wysylam tylko
aaaa:)
zdecydowanie sie zostawia, warto pojsc do kosciola tydzien, dwa wzesniej zby zobaczyc jak to wyglada. my mielismy klecznik i na nim, choc był waski, a bukiet kula lezal moj bukiet. widzialam slub, gdzie mlodzi mieli tylko krzesła, a klekali i przysiege skladali na schodach oltarza lub przy samym "stole" Moze zobaczcie jak jest w Waszym kosciele, bo szkoda i troche dziwnie moze wygladac bukiet na podlodze albo dwa bukiety w rekach swiadkowej, ktora czasem np. poprawia welon, kiedy Młoda siada
ja będąc ostatnio w Pruszczu zajechałam do Want`a by dowiedzieć się jak tam wygląda sytuacja z ciastami ;) kupiłam kilka kawałeczków (niewielkie paski różnych ciast) i co jeden to lepszy :D. nie orientuję się w cenach z różnych cukierni ale polecano mi też Jarzębińskich (ze względu na korzystną cenę).
i chyba w trakcie sesji wybiorę się do Kościerzyny po "próbki" bo zależy mi na tym by ciasta były przepyszne ;) .
a co do bukietu to chyba wręczę go na czas mszy mojej chrześnicy ;) też będzie miała ważną fuchę w trakcie ślubu ;)
i chyba w trakcie sesji wybiorę się do Kościerzyny po "próbki" bo zależy mi na tym by ciasta były przepyszne ;) .
a co do bukietu to chyba wręczę go na czas mszy mojej chrześnicy ;) też będzie miała ważną fuchę w trakcie ślubu ;)
ciasta z kolei mielismy z cukierni Formella z Mostu, małoznana , ale ceny super od 15 do 26 zł za kg, a ciasta rewelacyjne, zamówilismy dużo wiecej, by Goscie mieli wyprawke i nawet najbardziej wybredne ciotki mówiły , że zjadły nawet okruszki. zamawialam wczensiej przez pol roku te ciasta do pracy ( taka piatkowa tradycja) i testowałam na setce pracowników i sobie, wiec zamówiłam z czystym sumieniem, ze lepszych nie znajde. Dowóz gratis i na czas
z Mostów
gosiulek zalezy na czym czym CI zalezy - Jarzebinscy w katalogu maja same mocno zdobione torty - cenowo nie wiem, ale jak zadzownisz do nich to podadza Ci namiary na cukiernie gdzies najblizej Ciebie, w gdyni zapewne takze jakas jest (jak pytalam sie o gdansk Pani wymienila mi z 10)
deker- malinowa rozkosz pyszna, zreszta chyba nie jedlam tam niedobrego torta ;) ale ceny za tort weselny mają wg mnie przesadzone 75 zl / kg "lekkich", 95zl za kg "ciezkich" (tych ktore w pietrowym torcie ida na sam dól, jesli stoi warstwa na warstwie), dodatkowo kasują za dekoracje (np kwiaty od 3zł za sztuke)
ponoc te same smaki ma haffner w cenei 65zł/kg - bedziemy sie wybierac, zeby posmakowac i sprawdzic czy faktycznie :)
sowa ma ciekawe torty - tj wg nas subiektywnie ladne wizualnie - chyba ok 60zl/kg z tego co pamietam (siostra miala atlasowe wesele - tylko nei takie pstrokate jak na stronie ;) w 3 roznych smakach - tylko, ze smaki tylko kremowe, nie moga byc smietanowe, chyba, ze wzielabys na osobnych paterach polaczonych w kompozycje a nie taki klasyczny), tylko, ze chyba wszystkei smaki sa niesamowicie slodkie. my kupilismy sobie po kawaleczku zeby posmakowac i byly dobre,no tylko wlasnie, ze sie zaslodzic mozna :) no,,ale moze o to chodzi w torcie ;)
wenta w gdyni - gdzies na forum rzucil mi sie w oczy taki watek i tam jest bardziej rozwiniety.
a kupujecie ciasta, czy macie w cenie? jesli kupujecie to ile sie bierze na osobe? czy na np 80 osob :)dodam, ze bedziemy miec malo dzieciakow raczej,bo te to chyba najbardziej sie zajadaja... (w optymistycznej wersji 1 w pesymistycznej 5... :) )
deker- malinowa rozkosz pyszna, zreszta chyba nie jedlam tam niedobrego torta ;) ale ceny za tort weselny mają wg mnie przesadzone 75 zl / kg "lekkich", 95zl za kg "ciezkich" (tych ktore w pietrowym torcie ida na sam dól, jesli stoi warstwa na warstwie), dodatkowo kasują za dekoracje (np kwiaty od 3zł za sztuke)
ponoc te same smaki ma haffner w cenei 65zł/kg - bedziemy sie wybierac, zeby posmakowac i sprawdzic czy faktycznie :)
sowa ma ciekawe torty - tj wg nas subiektywnie ladne wizualnie - chyba ok 60zl/kg z tego co pamietam (siostra miala atlasowe wesele - tylko nei takie pstrokate jak na stronie ;) w 3 roznych smakach - tylko, ze smaki tylko kremowe, nie moga byc smietanowe, chyba, ze wzielabys na osobnych paterach polaczonych w kompozycje a nie taki klasyczny), tylko, ze chyba wszystkei smaki sa niesamowicie slodkie. my kupilismy sobie po kawaleczku zeby posmakowac i byly dobre,no tylko wlasnie, ze sie zaslodzic mozna :) no,,ale moze o to chodzi w torcie ;)
wenta w gdyni - gdzies na forum rzucil mi sie w oczy taki watek i tam jest bardziej rozwiniety.
a kupujecie ciasta, czy macie w cenie? jesli kupujecie to ile sie bierze na osobe? czy na np 80 osob :)dodam, ze bedziemy miec malo dzieciakow raczej,bo te to chyba najbardziej sie zajadaja... (w optymistycznej wersji 1 w pesymistycznej 5... :) )
karola70 jazebinskich masz pelno cukierni w trojmiescie - zadzown i sie spytaj w centrali to Ci dadza namiaty na jakas blisko Ciebie :)
ja jadlam stamtad ciasta (tortownie), cenoeo wychodzi podobnie jak sowa np ok 30zl/kg kablecznika np. a wg mnie byl gorszy, ale moze to kwestia tego ze nie kupowalam w centrali tylko filii ;)
ja jadlam stamtad ciasta (tortownie), cenoeo wychodzi podobnie jak sowa np ok 30zl/kg kablecznika np. a wg mnie byl gorszy, ale moze to kwestia tego ze nie kupowalam w centrali tylko filii ;)
Nie chcę tortu zbyt ozdobnego. Chciałabym żeby był kwadratowy z 2-3 piętrami.
W Dekerze zdzierstwo. Przyjaciółka brała tort od nich,fakt że miała zniżkę 25%, ale mówiła, że i tak za dużo(bo zapłaciła ok 900 zł za 8 kg) a tort nie był warty swojej ceny
Dzwoniłam do Haffnera, najlepiej przyjechać, porozmawiać i posmakować od razu. Pan mówił, że u nich w kawiarni można posmakować 2 smaki:czekoladowo wiśniowy i mango z czymś tam. Mówił też że kiedyś organizowali degustacje(płatne) ale że się wycofali jakiś czas temu i nie wie czy będą jeszcze to organizować.
W Dekerze zdzierstwo. Przyjaciółka brała tort od nich,fakt że miała zniżkę 25%, ale mówiła, że i tak za dużo(bo zapłaciła ok 900 zł za 8 kg) a tort nie był warty swojej ceny
Dzwoniłam do Haffnera, najlepiej przyjechać, porozmawiać i posmakować od razu. Pan mówił, że u nich w kawiarni można posmakować 2 smaki:czekoladowo wiśniowy i mango z czymś tam. Mówił też że kiedyś organizowali degustacje(płatne) ale że się wycofali jakiś czas temu i nie wie czy będą jeszcze to organizować.
Ja menu mam ustalać dopiero w połowie lipca, na spokojnie po egzaminie licencjackim ;-). W tym tygodniu powinny przyjść moje żółte buty ;-).
Dziś lub jutro pojadę do znajomej florystki przypomnieć jej by zamówiła duuużo słoneczników na koniec sierpnia ;-). Choć nadal nie wiem jak bym widziała te wszystkie bukiety...
No i pora wziąć się za załatwianie papierów ;-). Najpierw poradnia (na razie unikamy jak ognia, pora przestać to odwlekać).
I powiedzcie mi, czy papiery z urzędu trzeba wszystkie wyciągać osobiście czy można przez kogoś ;-)?
Dziś lub jutro pojadę do znajomej florystki przypomnieć jej by zamówiła duuużo słoneczników na koniec sierpnia ;-). Choć nadal nie wiem jak bym widziała te wszystkie bukiety...
No i pora wziąć się za załatwianie papierów ;-). Najpierw poradnia (na razie unikamy jak ognia, pora przestać to odwlekać).
I powiedzcie mi, czy papiery z urzędu trzeba wszystkie wyciągać osobiście czy można przez kogoś ;-)?
no my menu tak samo - w polowie lipca - zalezy jak Pani menager bedzie miala urlop :)
W piątek jade na pierwszą przymiarkę mojej kiecki - prawdopodobnie będa też moje buty :)
Zaproszenia mamy w trakcie rozdawania,ale jakos bardzo opornie to idzie :(
No i papiery z urzedu.... :)
Tyle czasu było a już niecąłe 3 miesiące zostały....
W piątek jade na pierwszą przymiarkę mojej kiecki - prawdopodobnie będa też moje buty :)
Zaproszenia mamy w trakcie rozdawania,ale jakos bardzo opornie to idzie :(
No i papiery z urzedu.... :)
Tyle czasu było a już niecąłe 3 miesiące zostały....
Coraz mniej czasu...
My mamy juz zalatwione sprawy papierkowe w kosciele, tyle ze ciagle zastanawiam sie ile powinno sie wlozyc do koperty.... bedziemy mieli dwoch ksiezy, ze wzgledu na to ze jest nowy a ja chce tego ktory byl u mnie w parafii jak jeszcze nie wyjechalam za granice. I problem w tym ze ten nowy uparl sie ze musi byc prowadacym msze, a ksiadz ktorego chce bedzie udzielal nam sakramentu. Nie wiem ile powinnam dac prowadacemu, a ile temu ktorego chce. Dziewczyny co wy o tym myslicie?
My mamy juz zalatwione sprawy papierkowe w kosciele, tyle ze ciagle zastanawiam sie ile powinno sie wlozyc do koperty.... bedziemy mieli dwoch ksiezy, ze wzgledu na to ze jest nowy a ja chce tego ktory byl u mnie w parafii jak jeszcze nie wyjechalam za granice. I problem w tym ze ten nowy uparl sie ze musi byc prowadacym msze, a ksiadz ktorego chce bedzie udzielal nam sakramentu. Nie wiem ile powinnam dac prowadacemu, a ile temu ktorego chce. Dziewczyny co wy o tym myslicie?
myślę że daje się nie księdzu a parafii więc, ja bym dała raz - przy podpisywaniu dokumentów (jak księża chcą niech się dzielą) a jeżeli masz wątpliwości to chyba najlepiej wprost się zapytać jak oni widza sprawę opłat.
my płacę za licencję w swoim kościele i zapowiedzi ( chcemy dać 300 zł) a w kościele gdzie będzie ślub też tyle.
my płacę za licencję w swoim kościele i zapowiedzi ( chcemy dać 300 zł) a w kościele gdzie będzie ślub też tyle.
za licencje i zapowiedzi 300? u mnie w kosciele za zapowiedzi dalismy 50, a u Męża, gdzie spisywalismy licencje i protokol to sie smiali, ze cokolwiek chcemy placic, dalismy tez ofiare 50zl. za slub powiedzieli, ze 250, my wczesniej miedzy soba ustalilismy, ze chcemy dac 300.
Ja licencje robilam za granica, nauk w ogole nie mielismy robionych bo we Francji cos takiego nie istnieje, troche sie zdziwilam bo to tez polska parafia, a calkiem inaczej niz w Polsce. Myslalam tez zeby dac 300zlotych, ale nie wiem kiedy daje sie koperta z pieniedzmi, po mszy czy jak, bo juz sama nie wiem jedna koperte czy dwie? Ehhhh i tak jest nie tak jak powinno byc, bo my w ogole nie chcemy ksiedza co jest obecnie w mojej parafii, ale on jest uparty i upiera sie ze on musi byc.
widac co kosciol to inne ceny... i uzgodnienia
Cichuteńko tu u Nas :) chyba wszystkie kibicujemy :) z nowszych wieści w poniedziałek kończymy poradnictwo, rozdajemy zaproszenia i mimo, że przyszły troszkę późno opłacało się gości uprzedzić wcześniej bo teraz wszyscy od razu potwierdzając, w czwartek jedziemy na degustację ciast, a od poniedziałku zostaną nam 2 miesiące :):):)
wazne, zeby byli Ci, ktorych chcesz. ja z rodzenstwa mojej Mamy (9 osob) nie zaprosilam jednej ciotki, prawie 80 lat, moja Mame kilka lat temu bardzo obrazila. zaprosilam jej corki, ale wnuczek nie, bo wlasnie z powodu ich klamstw ciotka nagadala kłamstw na moja Mame. oczywiscie corki zaprotestowaly i nawet nie wyslalay zyczen , ogolnie gdybym zaprosilla wszystkich (z osobami towarzyszacymi, ktrych nawet nie znam) od ciotki to 16 osob, cale wesele bylo na 51 w koncu.
pare tygodniu temi ciotka przeprosila Mame, ze takii bzdury i ze jej glupio przez te kilka lat, corki zaluja ze nie byly na weselu i wstyd im ze kartki nawet nie wyslaly. a ja wiem, ze byl, kto naprawde chcial (chociaz ciotka mowila, zeby sie nie unosily i przyjechaly). wazne, by ten dzien spedzcic z kim sie chce, zyczliwym dla Was, a nie patrzec kto sie obrazi i kogo wypada, bo to Wasz dzień.
pare tygodniu temi ciotka przeprosila Mame, ze takii bzdury i ze jej glupio przez te kilka lat, corki zaluja ze nie byly na weselu i wstyd im ze kartki nawet nie wyslaly. a ja wiem, ze byl, kto naprawde chcial (chociaz ciotka mowila, zeby sie nie unosily i przyjechaly). wazne, by ten dzien spedzcic z kim sie chce, zyczliwym dla Was, a nie patrzec kto sie obrazi i kogo wypada, bo to Wasz dzień.
Też tych kuzynów nie widzę często, nawet na imprezy rodzinne nie przychodzą, ale i tak mi jest głupio, żaden z nich nie ma partnera i pewnie jakbyśmy ich zaprosili to by mi ludzi z ulic sprowadzili ;/ kiedy moja siostra miała ślub to nawet nie poinformowali że nie przyjdą, wpadli na poprawiny. Mimo tego że wiem że wiem że tak musiało być (bo nie mamy kasy duże wesele) to jest mi przykro i jestem gotowa odmówić sobie czegoś z wesela żeby ich zaprosić.
Poza tym rodzina wtrąca mi się do świadków- nie widzę problemu by ciężarna mężatka była świadkową. czy może to też nie wypada?
Poza tym rodzina wtrąca mi się do świadków- nie widzę problemu by ciężarna mężatka była świadkową. czy może to też nie wypada?
tez wymylalaj. moja Przyjacióla jest po rozwodzie i nie wyobrazalam sobie zeby ktos inny mial byc swiadkowa! byly tylko pytania formalne, czy jets taka mozliwosc, ale swiadkowa musi mowic/rozumiec po plsku i wypada, zeby miala 18 lat. nie przejmuj sie. najwyzej bedzie slub z porodem:)
Oczywiście, ze moze!
To Wasze swieto i tutaj nikt nie moze Wam wybierac swiadkow.
U nas tez na poczatku jak moj oswiadczyl, ze moj brat bedzie swiadkiem jego a nie kuzyn ktory mial byc, ale moj S. stwierdzil ze on kiedys mial z nim super kontakt, a teraz tyle co on sam do niego zadzwoni. Wiec powiedzial, ze chce swiadka z ktorym dobrze sie dogaduje i ma kontakt.
Ja troche zaluje, ze robie na tyle osob wesele, bo gdbym miala inne spojrzenie pare miesiecy temu to tak jak piszecie, TYLKO najblizsza rodzina i ZNAJOMI. Wazne, zeby byli Ci co chcemyzeby byli, a jak rodzinka nie przyjedzie z ktora sie widze rzadko to sie nie pogniewam, ale tez bedzie milo jak przyjada.
To Wasze swieto i tutaj nikt nie moze Wam wybierac swiadkow.
U nas tez na poczatku jak moj oswiadczyl, ze moj brat bedzie swiadkiem jego a nie kuzyn ktory mial byc, ale moj S. stwierdzil ze on kiedys mial z nim super kontakt, a teraz tyle co on sam do niego zadzwoni. Wiec powiedzial, ze chce swiadka z ktorym dobrze sie dogaduje i ma kontakt.
Ja troche zaluje, ze robie na tyle osob wesele, bo gdbym miala inne spojrzenie pare miesiecy temu to tak jak piszecie, TYLKO najblizsza rodzina i ZNAJOMI. Wazne, zeby byli Ci co chcemyzeby byli, a jak rodzinka nie przyjedzie z ktora sie widze rzadko to sie nie pogniewam, ale tez bedzie milo jak przyjada.
poczekaj az Ci zaczna (nie) potwierdzac. moze sie okazac, ze przyjada Ci nablizsi :) i tez bedzie dobrze. nic na sile wszystko młotkiem:)
normalka, nie stresuj sie u mnie potwierdzili moi znajomi i rodzina Meza do mojej rodziny dzwonila Mama:)
nasi goście mają czas do końca lipca na potwierdzenie, ale kilka osób już potwierdziło, łączę się więc w bólu oczekiwania, z jednej strony ten czas się wlecze a z drugiej już tak mało czasu zostało:)
Co do moich "extra" gości to wczoraj pogadałam z mamą i przyszłym, doszliśmy do wniosku że nikogo dodatkowo nie zapraszamy będą tylko goście z którymi mam kontakt, mój tata trochę się z tym nie zgadza ale to my płacimy i komentarze rodziny tez bierzemy na siebie ;)
sprawa świadków jeszcze nie rozwiązana- boje się ze mama za moimi plecami pogada z ciężarna żeby sama zrezygnowała...
a z przyjemniejszych rzeczy to szukam dekoracji do włosów? jakiegoś ładnego grzebienia - gdzie w trójmieście jest wybór takich gadżetów?
Co do moich "extra" gości to wczoraj pogadałam z mamą i przyszłym, doszliśmy do wniosku że nikogo dodatkowo nie zapraszamy będą tylko goście z którymi mam kontakt, mój tata trochę się z tym nie zgadza ale to my płacimy i komentarze rodziny tez bierzemy na siebie ;)
sprawa świadków jeszcze nie rozwiązana- boje się ze mama za moimi plecami pogada z ciężarna żeby sama zrezygnowała...
a z przyjemniejszych rzeczy to szukam dekoracji do włosów? jakiegoś ładnego grzebienia - gdzie w trójmieście jest wybór takich gadżetów?
Niulek cześć odmowila - jakos nie raczyli sami dzownic i w ogole byli zdziwieni, ze maja taki"obowiazek" - mieli podobno urlopy, jak sie potem dowiedzialam fikcyjne, nie wiem po co taka zabawa...
a czesc byla zdziwiona, ze pytamy bo to oczywiste, ze beda. Gosci niestety trzeba dyscyplinowac, bo tylko mala czesc znich = znajomi i Przyjaciele wiedza o co chodzi tak naprawde z tymi powiadomieniami. nam w sumie jednek kuzyn tydzien przed mowil, ze bedzie, ale sie nie pojawili z kobita, moja ciotka za to 3 dni przed lubem jednak otrzymala urlop, kuzynka przelozyla prawko i jakos sie wyrownaly te 2 osoby.
odnosnie grzebieni - na grunwaldzkiej chyba 99, po drugiej stronie manhattanu jest taki sklep, w gdyni na starowiejskiej , obok "trio"
a czesc byla zdziwiona, ze pytamy bo to oczywiste, ze beda. Gosci niestety trzeba dyscyplinowac, bo tylko mala czesc znich = znajomi i Przyjaciele wiedza o co chodzi tak naprawde z tymi powiadomieniami. nam w sumie jednek kuzyn tydzien przed mowil, ze bedzie, ale sie nie pojawili z kobita, moja ciotka za to 3 dni przed lubem jednak otrzymala urlop, kuzynka przelozyla prawko i jakos sie wyrownaly te 2 osoby.
odnosnie grzebieni - na grunwaldzkiej chyba 99, po drugiej stronie manhattanu jest taki sklep, w gdyni na starowiejskiej , obok "trio"
ludziom nawet jak napiszesz i powiesz to sa niefrasobliwi czasem i nie mysla, ze to moze byc wazne bo np trzeba zaplacic w restauracji, kupic wódke, napoje, zamowic ciasta, winietki...
mielismy ślub 5 sierpnia, a moja Mama dzwonila jakos ok 20 lipca i wtedy potwierdzali... nic tylko excel i lista pewniakow i niezdecydowanych a potem wytnij, klej:)
mielismy ślub 5 sierpnia, a moja Mama dzwonila jakos ok 20 lipca i wtedy potwierdzali... nic tylko excel i lista pewniakow i niezdecydowanych a potem wytnij, klej:)
ja dzwonilam od razu jak ustalislismy date , dzwonilam do wszystkich, nastepnie rozwozilismy zaproszenia, 7/8 osobiscie. jak juz zostalo kilkanascie dni, to Mama sama zaproponowala ze oddzwoni do naszej czesci rodziny - jaj braci i sióstr, nasi znajomi od razu mowili, ze beda i zlecieli z wloch, szkocji... a rodzina z poznania czy szczecina nie dojechala. taka po prostu byla wspolna decyzja bo my mielismy mase innych spraw do zalatwienia. ja dodatkowo dostalam piekny prezent od firmy - miesiac przed slubem mi podziekowali- prawdopodobnie ze wzgledu na slub, bo to taka firma, ze jak slub to zaraz na pewno trójke dziecki bedziesz chciala i chyba juz 5 dziewczynom taki prezent... prace znalazlam w 2 tygodnie, ale bylo mase innych spraw , wiec Mama bardzo pomogla :)
Ahm teraz juz rozumiem ;) tez w sumie woalalbym, zeby ktos za mnie zadzwonil heh, jeszcze ludzie wiedza ze za granica jestemy to chyba im nie jest na reke oddwaniac z tego co zauwazylam. Czekam do 30 lipca, jak nikt sie nie odezwie to bedziemy musieli dzwonic. Szkoda, tylko z eludzie nie szanuja tego ze to sa sprawy organizacyjne, jest to po to aby pomoc Mlodym.
W sumie to chyba na dobre ci wyszlo, bo pracowac w takiej firmie to nikt by nie chcial..... pierwszy raz cos takiego slyszalam, ale kolezanke tez po macierzynskim zwolnili, bo bali sie ze nie bedzie pracowac, dziwni sa ludzie.
W sumie to chyba na dobre ci wyszlo, bo pracowac w takiej firmie to nikt by nie chcial..... pierwszy raz cos takiego slyszalam, ale kolezanke tez po macierzynskim zwolnili, bo bali sie ze nie bedzie pracowac, dziwni sa ludzie.
mnie miesiac po ustaleniu ze bierzmy slub wpakowali w gips na 3 tyg, wiec odpalilam skypa. poszly w miesiac dwa abonamenty po 10 000 minut. a ta firma, no jednak kolezanke "zwolnili" dzien po urlopie slubnym, jednak w dzien po macierzynskim, jedna miesiac po macierzynskim. cos po prostu dzial kadr byl tam specyficzny i z perspektywy czasu ciesze sie, z enie musze pracowac z takimi osobnikami
Kurcze jak czytam tu o zwolnieniach to stwierdzam ze mam cudownych szefów my co roku na lato mamy urlop wszyscy i szef sam sie nas spytał kiedy mamy ten ślub i czy jak by nam najlepiej pasował ten urlop powiedziałam tydzień przed i tydzień po , pare tygodni puzniej wisi kartka w kantynie i urlop dostosowali pod nas .
i to jest Szef! nie szukacie tam kogos do pracy?:)
hihih spoko, ja odpukac poki co ma teraz szefową, a dawna firme wspominam z ironicznym usmieszkiem :)
Dziewczyny pytanko mam.
Dekoracje sali...jakie będziecie mieć? My będziemy mieć świece na każdym stole, do tego chyba tiul w 2 kolorach na środku stołu + jakieś perełki rozsypane i do tego chcemy wazony z kwiatami( mały, wąski wazon), tak żeby wszedł np. 1 ładny kwiat. Czy coś jeszcze ?
Bo przy wejściu nic nie będzie, jeśli tego nie zorganizujemy. Coś polecacie?? Sztuczne kwiaty, balony odpadają.
Dekoracje sali...jakie będziecie mieć? My będziemy mieć świece na każdym stole, do tego chyba tiul w 2 kolorach na środku stołu + jakieś perełki rozsypane i do tego chcemy wazony z kwiatami( mały, wąski wazon), tak żeby wszedł np. 1 ładny kwiat. Czy coś jeszcze ?
Bo przy wejściu nic nie będzie, jeśli tego nie zorganizujemy. Coś polecacie?? Sztuczne kwiaty, balony odpadają.
mozna postawic jakis np. fajny kwietnik/kosz z bukietem. odezwij sie do mnie na maila to podesle Ci kilka propozycji i moze cos sobie z tego wybierzesz.:) jakis kolor przewodni?
niulek jak tam potwierdzenia?
Aga M - bardzo miło z Twojej strony, że pytasz :) W ostatni dzień potwierdzeń miałam szał telefoniczny - ciągle ktoś dzwonił :) I w zasadzie wszyscy dali znać albo że będą, albo że nie - ale przynajmniej wszystko jasne. Nie dała znać nam tylko 1 para od strony mojego narzeczonego. Wyszło ogólnie 25 osób mniej :) Dzisiaj się bawiłam we wstępne rozsadzanie gości i to wcale nie takie proste... :)
super! czyli ostatecznie zdyscyplinowanie kandydaci na Gosci:)
proponuje piwko i wielka czekolade i wtedy usadznie gosci sie uda:)
Gosiulek wyslalam Ci wlasnie inspiracje w pliku:)
proponuje piwko i wielka czekolade i wtedy usadznie gosci sie uda:)
Gosiulek wyslalam Ci wlasnie inspiracje w pliku:)
A jakie dekoracje planujecie za stołem z młodymi ;-)?
U mnie obrączki, gołąbki czy połączone serca odpadają. Bo mi się to w ogóle nie podoba. Więc wymyśliłam sobie baner z naszym zdjęciem ;-). Ale jak ostatnio byłam na mojej sali to za stołem młodych wisi materiał który jest delikatnie podświetlany. I przy całej dekoracji bardzo mi się to spodobało ;-). Ale obawiam się że połączenie tej dekoracji i banera nie będzie wyglądało korzystnie :/. A na ten baner już się bardzo napaliłam i już nawet mój tata załatwił wykonanie go (pozostało mi podać wymiary)...
U mnie obrączki, gołąbki czy połączone serca odpadają. Bo mi się to w ogóle nie podoba. Więc wymyśliłam sobie baner z naszym zdjęciem ;-). Ale jak ostatnio byłam na mojej sali to za stołem młodych wisi materiał który jest delikatnie podświetlany. I przy całej dekoracji bardzo mi się to spodobało ;-). Ale obawiam się że połączenie tej dekoracji i banera nie będzie wyglądało korzystnie :/. A na ten baner już się bardzo napaliłam i już nawet mój tata załatwił wykonanie go (pozostało mi podać wymiary)...
kurtyna podswietlana lampkami, jesli o tym mowa wyglada zwykle fajnie. a fotki np u moich znajomkow byly na bocznych scianach chyba 3 fotki.
na takiej dekoracji mozesz np. powiesic kule z ciętymi kwiatami, na dluzszych wstazkach.
na takiej dekoracji mozesz np. powiesic kule z ciętymi kwiatami, na dluzszych wstazkach.
czesc dziewczyny :) ja moze troche nie na temat, ale sama kiedys bardzo czesto odwiedzalam to forum, i bardzo dobrze to wspominam, wiekszosc dziewczyn zawsze byla bardzo pomocna i sympatyczna :) a wiec mam do Was ogromną prośbę. Jestem obecnie w trakcie pisania pracy magisterskiej. Żeby ją ukończyć, muszę przeprowadzić badanie. Do wypełnienia jest jedna ankieta, która nie zajmie Wam więcej niż 5 minut. Bardzo proszę o pomoc i wypełnienie :) naprawdę liczy się każda osoba! pozdrawiam,
a to link: http://www.ankietka.pl/ankieta/79698/ankieta-do-pracy-magisterskiej.html
jeszcze raz przepraszam, że się wtrącam,obiecuje że już więcej nie będę :) pozdrawiam wszystkie przyszłe Panny Młode :)
a to link: http://www.ankietka.pl/ankieta/79698/ankieta-do-pracy-magisterskiej.html
jeszcze raz przepraszam, że się wtrącam,obiecuje że już więcej nie będę :) pozdrawiam wszystkie przyszłe Panny Młode :)
poszlo, ale tych cech duzo:)
:) kule mozna zrobic na oasisie i jeszcze kilka dni bedzie cieszyla oko:)
my 24 sierpnia :) u nas jeszcze spokojnie, aczkolwiek powoli się zaczyna ;)
Spisaliśmy w końcu protokół, byliśmy w urzędzie i zanieśliśmy zapowiedzi (do 2 kościołów, więc zostały jeszcze jedne :) ). Musimy jeszcze się udać do kolejnego kościoła po dyspensę na ślub w piątek.... Wyślę tam narzeczonego, bo ponoć ksiądz jest jakiś dziwny w tym kościele :)
ludzie potwierdzaja i odmawiają - termin mieliśmy do 30 czerwca na potwierdzenie i 3 osoby (pary/pary z dziećmi...) tylko się ociągają wiec i tak myślę, że jest całkiem sprawnie :)
niedługo druga przymiarka kiecki... narzeczony także zostaje stopniowo "ubierany" :)
Spisaliśmy w końcu protokół, byliśmy w urzędzie i zanieśliśmy zapowiedzi (do 2 kościołów, więc zostały jeszcze jedne :) ). Musimy jeszcze się udać do kolejnego kościoła po dyspensę na ślub w piątek.... Wyślę tam narzeczonego, bo ponoć ksiądz jest jakiś dziwny w tym kościele :)
ludzie potwierdzaja i odmawiają - termin mieliśmy do 30 czerwca na potwierdzenie i 3 osoby (pary/pary z dziećmi...) tylko się ociągają wiec i tak myślę, że jest całkiem sprawnie :)
niedługo druga przymiarka kiecki... narzeczony także zostaje stopniowo "ubierany" :)
11.08- suwak pokazał 40 dni :D
Ja mam tylko suknię... nie mogę znaleźć butów ani stanika. Panie dzwonią że na 1 przymiarkę mam przyjechać.. hehe
Mój ubrany w 100%- szybko poszło i bezboleśnie :)
Papierkowe sprawy załatwione w sumie. Chyba zostało nam zamówienie tortu, dekoracje sali i autka i organista.
Ja mam tylko suknię... nie mogę znaleźć butów ani stanika. Panie dzwonią że na 1 przymiarkę mam przyjechać.. hehe
Mój ubrany w 100%- szybko poszło i bezboleśnie :)
Papierkowe sprawy załatwione w sumie. Chyba zostało nam zamówienie tortu, dekoracje sali i autka i organista.
40 stka:) - ale fajnie, ze licznik idzie Wam w dol, bo mnie juz tylko w góre:)
ja mam 54 dni do godziny 0 ;).
i dziś idę na pierwsza przymiarkę ;). Wstępnie postanowiłam jaką chcę mieć fryzurę :). Na razie kupiłam tylko stanik, ale się okaże czy będzie pasował do sukienki.
Mój Przyszły Mąż nadal w proszku.. cały czas się łudzi że schudnie i nie chce by garnitur na nim wisiał...
Jutro wybieram się do urzędu, a w środę planuję mieć z głowy protokół :). zobaczymy ile z tego wyjdzie. w środę mam egzamin licencjacki i do środy to jest priorytet. potem już tylko weselne sprawy :D!
i dziś idę na pierwsza przymiarkę ;). Wstępnie postanowiłam jaką chcę mieć fryzurę :). Na razie kupiłam tylko stanik, ale się okaże czy będzie pasował do sukienki.
Mój Przyszły Mąż nadal w proszku.. cały czas się łudzi że schudnie i nie chce by garnitur na nim wisiał...
Jutro wybieram się do urzędu, a w środę planuję mieć z głowy protokół :). zobaczymy ile z tego wyjdzie. w środę mam egzamin licencjacki i do środy to jest priorytet. potem już tylko weselne sprawy :D!
kwiaty i tort warto zamówić ok 3 tyg wczesniej, szczegolnie ejsli maja to byc jakies szczegolne wzory:)
Hejka dziewczyny! Mam małe pytanko, może byście sie podziliły swoimi notatkami co ile kupić, jak liczycie po ile? Ja zaczynam planowac wesele na przyszły rok, narazie jestem na etapie poszukiwanie wymarzonej sali, ale chce zrobic zarys kosztorysów, aby miec porownanie w koszcie organizoawnai w danym miejscu wesela.
megi090@vp.pl
Szczescia wam życze!!
I dziekuje z góry!
megi090@vp.pl
Szczescia wam życze!!
I dziekuje z góry!
Sprawy kościelne: My spisaliśmy już protokół, wybraliśmy czytania i psalm. Jesteśmy już po pierwszej spowiedzi przedślubnej. Wszystkie szczegóły już (prawie) dograne. Kwiaty i butonierki zamówione.
Sprawy weselne: Po malutku planujemy rozsadzenie gości (i powiem Wam, że to wcale nie takie proste) - ale to tylko tak wstępnie:) Na dniach ma dojść nasz prezent dla rodziców. Byliśmy już na sali ustalić szczegóły:)
Zostały nam same ostatki, takie typowe pierdołki.. Musimy jechać do zespołu, jesteśmy umówieni z kamerzystą na kręcenie pierwszej części filmu, itp.
Wczoraj nie było mnie cały dzień w domu, a dziś patrzę, że pół siatki cukierków na bramę wyjedzone:D:D Będziemy musieli dokupić :P
Sprawy weselne: Po malutku planujemy rozsadzenie gości (i powiem Wam, że to wcale nie takie proste) - ale to tylko tak wstępnie:) Na dniach ma dojść nasz prezent dla rodziców. Byliśmy już na sali ustalić szczegóły:)
Zostały nam same ostatki, takie typowe pierdołki.. Musimy jechać do zespołu, jesteśmy umówieni z kamerzystą na kręcenie pierwszej części filmu, itp.
Wczoraj nie było mnie cały dzień w domu, a dziś patrzę, że pół siatki cukierków na bramę wyjedzone:D:D Będziemy musieli dokupić :P
Niulek :D dobre dobre... ja dlatego sie wstrzymuje z kupnem cukierków bo pewnie wyjadłabym wszystkie :)
zaczeliśmy rozsadzac gości, ale nie mamy jeszcze potwierdzonych 3 "zaproszeń" (par lub par z dziećmi, bo nie wiem w ile osób przyjada) a od tego w zasadzie wszystko zalezy bo przy stoliku możemy posadzić 8-10 osób :)
co któryś dzień oczywiście słucham, że wesele na okragłych stołach to jednak nie jest dobry pomysł, garnitur kupiliśmy masakryczny, więc po prostu rzadziej odwiedzam przyszłą teściową tłumacząc się nawałem pracy ;)
Zabrałam się za robienie zawieszek na wódkę :)
W tym tygodniu pewnie zabiorę się za zamówienie podziękowań dla rodziców :)
zaczeliśmy rozsadzac gości, ale nie mamy jeszcze potwierdzonych 3 "zaproszeń" (par lub par z dziećmi, bo nie wiem w ile osób przyjada) a od tego w zasadzie wszystko zalezy bo przy stoliku możemy posadzić 8-10 osób :)
co któryś dzień oczywiście słucham, że wesele na okragłych stołach to jednak nie jest dobry pomysł, garnitur kupiliśmy masakryczny, więc po prostu rzadziej odwiedzam przyszłą teściową tłumacząc się nawałem pracy ;)
Zabrałam się za robienie zawieszek na wódkę :)
W tym tygodniu pewnie zabiorę się za zamówienie podziękowań dla rodziców :)
o haffner:) tez sie nad nim zastanawiam :) (i odnosnie tortu i ciast)
a jak robiliscie mini degustacje? tzn jak ja dzownilam do haffnera, to facet powiedzial, ze torty sa tylko na zamowienie wiec nie mozna posmakowac i kupic kawalka, tylko caly tort, bo na cukierni maja tylko tort haffner i mango a reszta jest tylko na zamowienie...
a swoja droga to oni tam maja jakis katalog? czy robia ze zdjecia?
a jak robiliscie mini degustacje? tzn jak ja dzownilam do haffnera, to facet powiedzial, ze torty sa tylko na zamowienie wiec nie mozna posmakowac i kupic kawalka, tylko caly tort, bo na cukierni maja tylko tort haffner i mango a reszta jest tylko na zamowienie...
a swoja droga to oni tam maja jakis katalog? czy robia ze zdjecia?
Wzięliśmy te 2 mini torty które mieli w cukierni(czekoladowy i mango). Po tym można ocenić czy będą dobre czy nie. Czy katalog mają- nie wiem, ze zdjęcia robią na pewno.
20.07 jest dzień otwarty tam i zapraszali nas na m.in na degustację tortów, ale chyba szkoda czasu :) Uważamy, że można w ciemno od nich zamówić.
20.07 jest dzień otwarty tam i zapraszali nas na m.in na degustację tortów, ale chyba szkoda czasu :) Uważamy, że można w ciemno od nich zamówić.
no właśnie bedziemy jechali.. zdam sie na przyszłęgo małżonka, bo akurat wcześniej chce wybielić zeby i tylko biała dieta :( chociaz moze cos skubne znajac mnie... :)
Jak przymiarka sukienki? bylas juz z butami??? jak te paski? wszytsko juz ok?
ja jutro jade na przymiarke mojej :) juz sie nie moge doczekac :) - mieli ją zwęzić, bo przyszła za duza.... :)
Jak przymiarka sukienki? bylas juz z butami??? jak te paski? wszytsko juz ok?
ja jutro jade na przymiarke mojej :) juz sie nie moge doczekac :) - mieli ją zwęzić, bo przyszła za duza.... :)
Zamiast wybielania polecam piaskowanie :) też daje efekt, ewentualnie taki żel "biała perła"(też niezły efekt). Piaskowanie już miałam, ale może jeszcze w wolnej chwili poużywam białą perłę :)
Nie, nie miałam jeszcze przymiarki... nie mam stanika- może jutro uda mi się podjechać do Gdańska do Milady czy jakoś tak. Wydaje się, że mają duży wybór :)
Nie, nie miałam jeszcze przymiarki... nie mam stanika- może jutro uda mi się podjechać do Gdańska do Milady czy jakoś tak. Wydaje się, że mają duży wybór :)
my decydujemy się na Wanta z Pruszcza :). na kilku imprezach w rodzinie ciasto od nich się przewijało i było bardzo smaczne ;). dodatkowo z każdego ciasta którym jesteśmy zainteresowani kupiliśmy kawałek i degustowaliśmy :D.
Ze zdjęć na stronie wizualnie nie do końca podobają mi się torty ale to tylko przystrojenie i przecież mogę zasugerować jakąś inną dekorację :).
Ostatnio będąc w Kościerzynie postanowiłam spróbować wypieków od polecanych Jarzębińskich (początkowo nad nimi też się zastanawiałam). i nie wiem czy po prostu kiepsko trafiłam czy akurat wybrałam zły rodzaj, ale każdy zjadł malutki kawałek na spróbowanie i prawie pół kilo sernika wywaliliśmy... pomysł na sernik z jabłkami wydawał mi się strasznie abstrakcyjny więc pomyślałam że skoro takie coś robią to musi być to super połączenie.
utwierdziłam się tylko że dobrze zrobiłam z wyborem Wanta...
Ze zdjęć na stronie wizualnie nie do końca podobają mi się torty ale to tylko przystrojenie i przecież mogę zasugerować jakąś inną dekorację :).
Ostatnio będąc w Kościerzynie postanowiłam spróbować wypieków od polecanych Jarzębińskich (początkowo nad nimi też się zastanawiałam). i nie wiem czy po prostu kiepsko trafiłam czy akurat wybrałam zły rodzaj, ale każdy zjadł malutki kawałek na spróbowanie i prawie pół kilo sernika wywaliliśmy... pomysł na sernik z jabłkami wydawał mi się strasznie abstrakcyjny więc pomyślałam że skoro takie coś robią to musi być to super połączenie.
utwierdziłam się tylko że dobrze zrobiłam z wyborem Wanta...
No więc relacja z Haffnera :)
Były prawie wszystkie smaki,które nas interesowały - zasłodziłam się okrutnie ;)
Torty pyszne!!!! (nie przypadł mi do gustu tylko gruszkowy i truskawkowy bodajrze.. czekoladowego nie jadłam).
Zdecydowaliśmy sie na smaki:
- Vasco da Gama - na dół - z orzachami i kremem pistacjowym,coś "chrupiącego" na dole
- Royal Carmel - na środek - pychotka, ale mega słodki! jako, że był super smaczny,to bierzemy go na środek aby nie było go ani za dużo ani za mało ;)
- malinowa rozkosz - na górę - lekki torcik malyny z baiłą czekoladą :)
wszyscy byli bardzo mili i uprzejmi - spisaliśmy od razu wstępną umowę - normalną mają mi przesłac na maila.
Jesli chodzi o dekoracje zanieśliśmy 3 zdjęcia i Pan opisał co z ktorego ma być na dekoracji :) (dekoracja włącznie z żywymi kwiatami w cenie!),dostawa 2,44 zł za km
A i jeszcze jedno - mieli pyszny sernik miodowy! po prostu niebo w gębie! zjadłam 2 kawałki :) mimo zasłodzenia nie mogłam się oprzeć - sernik jest leciutki, niezbyt słodki, ale przepyszny!
Były prawie wszystkie smaki,które nas interesowały - zasłodziłam się okrutnie ;)
Torty pyszne!!!! (nie przypadł mi do gustu tylko gruszkowy i truskawkowy bodajrze.. czekoladowego nie jadłam).
Zdecydowaliśmy sie na smaki:
- Vasco da Gama - na dół - z orzachami i kremem pistacjowym,coś "chrupiącego" na dole
- Royal Carmel - na środek - pychotka, ale mega słodki! jako, że był super smaczny,to bierzemy go na środek aby nie było go ani za dużo ani za mało ;)
- malinowa rozkosz - na górę - lekki torcik malyny z baiłą czekoladą :)
wszyscy byli bardzo mili i uprzejmi - spisaliśmy od razu wstępną umowę - normalną mają mi przesłac na maila.
Jesli chodzi o dekoracje zanieśliśmy 3 zdjęcia i Pan opisał co z ktorego ma być na dekoracji :) (dekoracja włącznie z żywymi kwiatami w cenie!),dostawa 2,44 zł za km
A i jeszcze jedno - mieli pyszny sernik miodowy! po prostu niebo w gębie! zjadłam 2 kawałki :) mimo zasłodzenia nie mogłam się oprzeć - sernik jest leciutki, niezbyt słodki, ale przepyszny!
witam . jeżeli ktoraś panna młoda nie ma jeszcze swojej wymarzonej stylistki paznokci na ślub.
zapraszam mam jeszcze parę terminów w sierpniu.
moje prace mozna obejrzec.polecam :)
http://www.paznokcie-gdynia.jaksy.pl
zapraszam mam jeszcze parę terminów w sierpniu.
moje prace mozna obejrzec.polecam :)
http://www.paznokcie-gdynia.jaksy.pl
Dziewczyny było cudnie!!! Jakby wesele miało odbywać się drugi raz to chciałabym mieć wszystko tak samo co do minuty. Cała noc szalenstw na parkiecie, same bliskie osoby wokół i wszyscy przyszli tam specjalnie dla nas - cudowne uczucie. Było wspaniale :) Życzę Wam aby Wasze wesele było tak fenomenalne jak moje :)
Dziewczyny było cudownie:*:* załączam linka do relacji ;) http://forum.trojmiasto.pl/Relacja-z-18-08-2012-ehh-co-to-byl-za-slub-t405950,1,170.html