Widok

Panny Młode sierpień 2012

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
a co .. My też możemy mieć swój wątek zapraszam Kochane :) jak przygotowania???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieliśmy iść jutro do Haffnera, ale zapomnieliśmy o tym i już mamy inne plany.

Madzienkaja-czekam na opinie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ja sie wybieram na degustacje jutro :) juz sie nie moge doczekać :) u nas do slubu 5 tygodni i 1 dzień..... pewnie przeleci przez palce, a wydaje mi sie, ze jeszcze czesci rzeczy nie mam zalatwionych....
Ja mam ślub dokładnie za 16 dni..... jak ten czas szybko leci.....
Hej proponuje zadzwonić jeszcze raz do haffnera i spytać się o degustację tortów weselnych która odbywa się w piątek 20.07 od 17-20.
Polecam zdecydowanie. Torty sa bardzo smaczne.
Z tego co mi się kojarzy to Want dowozi ;-). Jak bierzesz i ciasta i tort to na pewno ;-)
myśmy mieli od Jarzębińskich torcik 15 kg i był naprawdę bardzo ale to bardzo smaczny. No i dość tanio za kg mieli :)
Nam dowozili z Kościerzyny do Łapina..
Będę miała wesele na wyspie Sobieszewskiej myślicie, że Want dowiezie ciasta czy trzeba je samemu odebrać?
piaskowanie tez bedzie przed ;) ja niestety palacz okropny to chociaz zmotywuje mnie to do rzucenia ;)

to powodzenia w poszukiwaniach :)
Zamiast wybielania polecam piaskowanie :) też daje efekt, ewentualnie taki żel "biała perła"(też niezły efekt). Piaskowanie już miałam, ale może jeszcze w wolnej chwili poużywam białą perłę :)

Nie, nie miałam jeszcze przymiarki... nie mam stanika- może jutro uda mi się podjechać do Gdańska do Milady czy jakoś tak. Wydaje się, że mają duży wybór :)
no właśnie bedziemy jechali.. zdam sie na przyszłęgo małżonka, bo akurat wcześniej chce wybielić zeby i tylko biała dieta :( chociaz moze cos skubne znajac mnie... :)

Jak przymiarka sukienki? bylas juz z butami??? jak te paski? wszytsko juz ok?

ja jutro jade na przymiarke mojej :) juz sie nie moge doczekac :) - mieli ją zwęzić, bo przyszła za duza.... :)
my decydujemy się na Wanta z Pruszcza :). na kilku imprezach w rodzinie ciasto od nich się przewijało i było bardzo smaczne ;). dodatkowo z każdego ciasta którym jesteśmy zainteresowani kupiliśmy kawałek i degustowaliśmy :D.
Ze zdjęć na stronie wizualnie nie do końca podobają mi się torty ale to tylko przystrojenie i przecież mogę zasugerować jakąś inną dekorację :).

Ostatnio będąc w Kościerzynie postanowiłam spróbować wypieków od polecanych Jarzębińskich (początkowo nad nimi też się zastanawiałam). i nie wiem czy po prostu kiepsko trafiłam czy akurat wybrałam zły rodzaj, ale każdy zjadł malutki kawałek na spróbowanie i prawie pół kilo sernika wywaliliśmy... pomysł na sernik z jabłkami wydawał mi się strasznie abstrakcyjny więc pomyślałam że skoro takie coś robią to musi być to super połączenie.
utwierdziłam się tylko że dobrze zrobiłam z wyborem Wanta...
Wzięliśmy te 2 mini torty które mieli w cukierni(czekoladowy i mango). Po tym można ocenić czy będą dobre czy nie. Czy katalog mają- nie wiem, ze zdjęcia robią na pewno.

20.07 jest dzień otwarty tam i zapraszali nas na m.in na degustację tortów, ale chyba szkoda czasu :) Uważamy, że można w ciemno od nich zamówić.
o haffner:) tez sie nad nim zastanawiam :) (i odnosnie tortu i ciast)
a jak robiliscie mini degustacje? tzn jak ja dzownilam do haffnera, to facet powiedzial, ze torty sa tylko na zamowienie wiec nie mozna posmakowac i kupic kawalka, tylko caly tort, bo na cukierni maja tylko tort haffner i mango a reszta jest tylko na zamowienie...

a swoja droga to oni tam maja jakis katalog? czy robia ze zdjecia?
u mnie stres juz jest mam problem ze snem masakra jakas .
Ciasteczka i tort mamy z cukierni kandulski :)
Stres-chyba jeszcze nie :)

Mama mi dziś smsa po północy napisała: "miesiąc! zaczęłam się stresować" :)

Tort na pewno z Haffnera?(robiliśmy mini degustację już więc zapowiada się ok) a ciasto jeszcze nie wiemy..
jest juz stres? :)

Skad bierzecie tort i ciasta?
zamowione juz macie?
Równy miesiąc :) cant wait :)))
Niulek :D dobre dobre... ja dlatego sie wstrzymuje z kupnem cukierków bo pewnie wyjadłabym wszystkie :)

zaczeliśmy rozsadzac gości, ale nie mamy jeszcze potwierdzonych 3 "zaproszeń" (par lub par z dziećmi, bo nie wiem w ile osób przyjada) a od tego w zasadzie wszystko zalezy bo przy stoliku możemy posadzić 8-10 osób :)

co któryś dzień oczywiście słucham, że wesele na okragłych stołach to jednak nie jest dobry pomysł, garnitur kupiliśmy masakryczny, więc po prostu rzadziej odwiedzam przyszłą teściową tłumacząc się nawałem pracy ;)

Zabrałam się za robienie zawieszek na wódkę :)

W tym tygodniu pewnie zabiorę się za zamówienie podziękowań dla rodziców :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mag - wysłałam Ci maila :)
Sprawy kościelne: My spisaliśmy już protokół, wybraliśmy czytania i psalm. Jesteśmy już po pierwszej spowiedzi przedślubnej. Wszystkie szczegóły już (prawie) dograne. Kwiaty i butonierki zamówione.

Sprawy weselne: Po malutku planujemy rozsadzenie gości (i powiem Wam, że to wcale nie takie proste) - ale to tylko tak wstępnie:) Na dniach ma dojść nasz prezent dla rodziców. Byliśmy już na sali ustalić szczegóły:)

Zostały nam same ostatki, takie typowe pierdołki.. Musimy jechać do zespołu, jesteśmy umówieni z kamerzystą na kręcenie pierwszej części filmu, itp.

Wczoraj nie było mnie cały dzień w domu, a dziś patrzę, że pół siatki cukierków na bramę wyjedzone:D:D Będziemy musieli dokupić :P
do góry