Widok

Państwowe przedszkole Zaspa

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W związku ze zbliżająca się rekrutacją dzieci do przedszkola, zaczynam szukać jakiegoś dla mojej córy na Zaspie.

Wiem o trzech przedszkolach
na Dywizjonów 303
na Burzyńskiego oraz Ciołkowskiego ( nie jestem pewna czy na Ciołkowskiego to Państwowe )

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych przedszkoli, bądź podpowiedzieć jakieś fajne na Zaspie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no prosze to juz jest wiecej:) no u nas tez bylo wesolo jak pani przez miesiac nie wiedziala ze dziecko nosi pieluche, ale ja bylam dzisiaj w u ubikacji z dzieckiem!!! heheh super:) przechowalnia na maksa, a jak sie zapytalam czy jest rytmika, to krzyk do innej kobietki Hej jest rytmika:)? z zapytaniem:) takze super!!!
Ja mam identyczne spostrzeżenia z Przedszkola nr 63 jak kobietaznadmorza. Mojej córki też szukali na placu zabaw, bo nie wiedzieli gdzie jest, moja mama, czyli babcia myślała, że zawału dostanie. Bajzel w płatnościach i wiele wiele innych... Można by było dużo narzekać... Dlatego dałam dziecko do zerówki do szkoły, bo już miałam dość!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to mam nadzieję, że to tylko na nas tak pechowo trafiło:(
I to się jeszcze tak skumulowało i syn baaardzo prosił, żeby nie musiał już tam chodzić.
:) dokładnie o tym samym pomyślałam
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Ola, nie kracz :) Może obu nam się uda dostać na Burzyńskiego :) Ale by było super :)
W żłobku to nie wiem :) Wiem, że tu w przedszkolu wszystko jest oczywiście w formie zabawy, dzieci np. opisują jaka jest pogoda po angielsku i przypinaja odpowiednie chmurki i słoneczka do planszy.. W okresie świątecznym uczyły się piosenek o Mikołaju. Generalnie te 5 godzin pani stara się do nich mówić po angielsku w prostym języku. U nas efekty widać, bo młody mówi sporo wyrażeń i zdań po angielsku, cały alfabet mówi no i śpiewa sobie tez po angielsku często :) Po polsku też oczywiście i to jednak polski przeważa :)
Dodam jeszcze, że grupa angielska składa się z 3,4 i 5latków. Spania tam nie ma, jest odpoczynek po obiedzie. Oczywiście jesli dziecko zaśnie - to panie przykrywają kocykiem i sobie spi :)
Kasiu, ja mieszkam na Legionów ( koło Leone) także rzut beretem od Twojej mamy :)
Właśnie pierwsze wybieram na Burzyńskiego, drugiego jeszcze nie wiem a trzecie na Gołębiej we Wrzeszczu.
Ale jak znam życie pewnie się nie dostaniemy :(
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
od lutego zmienia się opłata za godzinę w przedszkolach państwowych - będzie 2,70 zł za godzinę
sorki,juz widze
Eliska aile placisz za to przedszkole?
Kobietoznadmorza w szoku jestem! jako, że jestem zaspianką, to do tego przedszkola chodziły dzieciaki z mojej rodziny, znajomi, ich dzieci itp. nigdy nic złego nie słyszałam o tym przedszkolu.
a jak wyglada taki 5godzinny angileski w żłobie ?
i faktycznie daje wymierne rezultaty ?

Za 5 godzin angielskiego dziennie przez miesiąc płacimy 235 zł.
Opłata stała to 2,3 zł za każdą godzinę ponad 5 bezpłatnych godzin dziennie, 6 zł za wyżywienie dziennie i 30 zł za komitet rodz.
Z tego co wiem, od lutego stawka godzinowa wzrośnie z 2,3 do 2,7 :(
Eliska i ile Cię kosztuje przedszkole w grupie anglojęzycznej ?
A mój synek chodzi od wrzesnia do przedszkola 63. Jest niesmiały i miał dłuższy czas aklimatyzacji, ale Panie bardzo pomocne i miłe. Efekt taki że mlody juz bez problemu sie ze mną rozstaje rano w przedszkolu :) Chodzi do grupy angielskojęzycznej i jak wraca z przedszkola to często mi coś śpiewa lub mówi po angielsku - choć wiadomo że jeszcze sporo mówi po swojemu :) Szaleje na dworze, robi ciekawe prace. Nigdy nie mówi że się nudzi. Ja podpytuję często panie jak się synek zachowuje - a często one same mi opowiadają o jego postępach :)
Jestem zadowolona :)
Fakt, że pani dyrektor trochę z innej bajki, ale to nie z nią synek ma zajęcia :))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
...przykre doświadczenia :-/ aż źle się to czyta....
Ja miałam takie sytuacje w przedszkolu na Pilotów:
1) Po miesiącu czasu panie nie wiedziały, jak mój syn ma na imię
2) Jakiejkolwiek pani nie zapytałam, to żadna nie wiedziała, czy spał, czy jadł itp.
3) mój mąż odbierał wcześniej syna i słyszał jak pani, delikatnie mówiąc, odzywała się niestosownie do dziewczynki
4) kiedyś przyszłam odebrać syna, a tam biega jakaś mama dookoła przedszkola z telefonem przy uchu i szuka swojego dziecka, bo nikt nie wiedział gdzie jest
5) wciąż musieliśmy przynosić dowody wpłat, bo był bałagan z płatnościami i kilka razy chcieli od nas pieniądze,które już daliśmy
6) syn jest niejadkiem; był zmuszany do jedzenia do tego stopnia, że wymiotował podczas jedzenia, bo nie nadążał za szuflowaniem pani. Niejednokrotnie zresztą.

To są moje osobiste doświadczenia, nie, że gdzieś coś słyszałam. Może akurat tak pechowo trafialiśmy, ale ja już podziękowałam za to przedszkole. Mam nadzieję, że teraz już się tam poprawiło.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
a to jezykowe drogie to ktore w koncu?63 czy 66?
Mój syn chodził do zeszłego roku do przedszkola 63 i oboje byliśmy bardzo zadowoleni. Młody uwielbiał swoje Panie i to było najważniejsze. z dyrektorrką mieliśmy znikomy kontakt i nie miałam z nią problemów. fajny plac zabaw, nowe szatnie, okna, łazienki, sala gimnastyczna... co roku po wakacjach cos nowego w przedszkolu się pojawiało. nie wiem dlaczego niektóre z was się czepiają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ola, mamy wybrane na pierwszym miejscu na Burzyńskiego, drugie na Dywizjonów 303 a trzeciego jeszcze nie wybraliśmy

Nie wiem czy do czasu rekrutacji, my już będziemy wiedzieli gdzie zamieszkamy ;) Byłoby nam łatwiej podjąć decyzją, a tak po prostu strzelam i na Burzyńskiego jako pierwsze ze względu na środek Zaspy ;) i gdzie byśmy nie zamieszkali, to będziemy mieli najwygodniej ;)

A Wy gdzie chcecie się dostać ? Bo Ty gdzieś blisko mojej mamy mieszkasz ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry