Widok

Parafia Św. Rodziny na Stogach - ile daliście za zapowiedzi???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
pytanie jak w tytule. ponoć w biurze parafialnym padają konkretne kwoty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z tego co slyszalam i czytalam, to zwykle ludzie daja tak 20 zeta. Nie wiem, jak w tej konkretnej parafii, podobno tu i owdzie zycza sobie nawet po 50. Ale standardowo to jest tak 10-20.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podbijam, może ktoś orientuje sie ile za Msze sobie życzą ?
za mszę żałobną minimum 250zl, 100zł nie chcieli przyjąć w biurze, koleżanka musiała donieść pieniądze
nam powiedzieli "co łaska", daliśmy 50 zł, ale zezwolenie załatwialiśmy z drugiej parafii, bo ksiądz z kościoła, w którym bierzemy ślub nam tak poradził, ponoć proboszcz św.Rodziny niechętnie pozwala na śluby swoich parafian gdzie indziej
up up
Ja należe do tej parafii. Zgadzam się, że proboszcz nie chętnie wyraża zgodę na ślub w innym kościele. My otrzymaliśmy zgodę od wikarego (proboszcz akurat na urlopie :)) Ale zaznaczył w niej, że mamy spisać licencję w swojej parafii...
No ale cóż
A co do cennika to nie powinni podawać konkretnych kwot. Bo skoro mają "cennik" to niech wystawiają paragony :)
Zawsze powinno być co łaska.
Aczkolwiek słyszałam,że potrafią na Stogach powiedzieć: "co łaska ale minimum np.200zł"
imageimage
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry
hop
Podbijam :) bom ciekawa ;p ile muszę zanieść haraczu Mietle
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
up up
nikt nie dawał?
Najlepiej zadzwoń do biura i zapytaj.
58 307-30-60
czynne w pon 9-11 śr 9-11 pt 9-11 i 16-18
imageimage
dzieki ale juz załatwiłam :)
Nika ile w takim razie jeśli można spytać "kosztuje" ślub na Stogach ???
ja nie płaciłam za ślub tylko za zapowiedzi 20zl
ja za zapowiedzi zapłaciłam 50 zł. Pozwolenia na ślub w innej parafii proboszcz nie chciał wydać, więc przyszły mąż poszedł do swojej i dostał bez problemu.(potrzebna była zgoda z parafii jednego z nas) Ślub braliśmy w zupełnie innej parafi i tam ksiądz nie robił problemów. Śmieszne jest,to,że jak chcielismy ochrzcić dziecko, też w innej parafi, to proboszcz tamtej parafi sie śmiał i mówił, ie wie dobrze,że na Stogach jest cennik. Z pozwoleniem na chrzest nie było problemu i za papierek dałam 10zł.
Dziewczyny dobre info- koniec "rządów Mietły na Stogach!!! 23 sierpnia oficjalnie odszedł na "emeryturkę".Może wreszcie skończą sie problemy z wydawaniem zaświadczeń, cennikiem itp.Miejmy nadzieje, że każdy inny , który teraz będzie proboszczem będzie trochę "normalniejszy" i nie będzie robił już ludziom problemy w różnych sprawach.
Z "nowym" proboszczem jest jeszcze teudniej sie dogadac! Cennik nadal jest... Niby " co laska" ale podana jest konkretna kwota. A z Mietla wszystko bylo kwestia dogadania... Wazne bylo tylko ile bylo w kopercie!
to nieprawda ze niechętnie niepozwala na śluy w innych kosciołach, ja wybrałam inny kosciół z powodu ze mam bliżej do domu wesellnego a pozatym niechcem wychodzic za maż w kosciele w którym KS.Mietła niechciał ochszcic moich bratankow a pozatym nielubi mojej rodziny. Naszczescie juz tym niemusze sie martwic gdzie i za ile bede miała ślub juz niedługo moj dzien nadejdzie. Pozdrawiam
a ile placicie za slub (ogolnie) w kosciele??
bo my na dzien dzisiejszy 500zl ;/
image

image
zapomnialam jeszcze doopisac ze w Kosciele sw Trojcy w Kościerzynie
image

image
My braliśmy tam ślub w zeszłym roku 4.10.
Na zapowiedzi daliśmy 50 zł.
Co łaska dajesz w kopercie.
Nam ślubu udzielał Proboszcz. Teraz jest nowy-bardziej sympatyczny.
Ale ślub mieliśmy piekne i w sumie daliśmy na niego jakieś 250-300 zł + organista.
daj jak najwiecej, ksiadz musi miec kase na kawior, lososia i whiskey.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Podbijam, może ktoś się orientuje o obecnych opłatach w parafii na Stogach?
I ja podbija, głównie chodzi mi o zapowiedzi, ślub bierzemy po sąsiedzku :)
Gdzie bierzecie ślub? ;)
Polecam kursy weekendowe z nauk przedmałżeńskich (bez poradnictwa rodzinnego), są intensywne i ciekawie prowadzone, jest czas na refleksje, rozmowy, trochę warsztatowe zajęcia, parafia Joachima i Anny w Gdańsku Letnicy, prowadzone są przez małżeństwa i księdza. termin 15-17 kwietnia, 3-5 czerwca 2016. Zgłoszenia i bliższe informacje: e-mail: kurswczs@gmail.com

Inne tematy z forum Wesele

Dj Waldzior (7 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

do góry