Widok

Parafia św.Ignacego w Gdańsku

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któras z szanownych forumek będzie brała lub już brała ślub w prafii św, Ignacego na Orunii?

Pozdrawiam
Ola

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bardzo chciałam, ale nie było już "miejsca", ale asienka na pewno ma tam ślub:)))
W takim razie będę musiałą asieńce zadać kilka pytań, któe mnie nurtują :)

Ola, a co Cię nurtuje??bo już też tam byłam parę razy, może będę mogła pomóc:)nawet maila do Ciebie pisałam, pamiętasz?:))
Pamiętam ;-)

Nurtuje mnie przystrojenie kościoła i dogadanie się z oraganistą,że zamiast niego ma być "emisja głosu" ;-) Kościół mogą przystroić tylko 2 panie, do których numery podała mi Pani w biurze parafialnym (nie wiem czy będa w stanie zrobic to tak jak sobie wymarzyłam), a emisja głosu ponoć nie jest mile widziana :-) I tak sobie mysle,że to ma być MOJ wymarzony dzień i lekko wkurzona jestem,że parafia stawia mi jakieś warunki... No ale cóż, takie życie ;-)

hmmm to faktycznie dziwnie...może po prostu chodzi o pieniądze...:((ja się o strojenie nie pytałam, bo nie chciałam nic stroić poza jakimiś kwaiatami na ołtarzu i powiedziała, że nie ma problemu. Pogadaj z Asieńką, ona tam załatwiała coś
Witajcie ja bede miala slub w tej parafii. Jelsi chodzi o przystrojenie to jeszcze sie nie pytalam ale napewno nie pozwole by te panie troily bo to wyglada fatalnie, widlalam taki slub i szczerze wierdze iz lepiej w takim razie jest tego kosciola nie przystrajac. Rozmawialam z Paniem z firmy" "e-still" mowil ze probosz nie robi problemow tylko trzeba sie z nim dogadac. Mysle ze jak pogadasz z proboszczem ze chcesz miec wymarzony slub itp to nie bedzie problemow. A jesli chodzi o organiste to o co chodzi z ta emisja glosu??
image
image
Chyba asieńka :)

[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
ja tez tam będę miała ślub i trochę mnie zmartwiłasz ze tylko te 2 panie mogą stroić kościół

image
image
Pani w biurze parafialnym,powiedziala mi,ze tylko te 2 panie moga stroic kosciol i żebym nawet nie kombinowala zalatwiac jakis firm dekorujacych,bo nikt ich do kosciola nie wpusci ;-)
Co do emisji glosu,to chcialam aby to oni zajęli się oprawą muzyczną mojego ślubu a nie nasz parafialny organista - po czym Pani mnie poinformowala,ze organista niechętnie sie na to zgadza i zebym pamietala,ze jego stawka to 150 zl ;-) Zrozumialam to tak,ze jesli bede chciala miec "emisje glosu",to i tak organiscie musze zaplacic,za to aby go nie bylo ;-)

Ja to bym zrezygnowała z takiego kościoła - z całym szacunkiem. W glowie się nie mieści i az trudno uwierzyć, że tak moze być. Pzdr.

image
Nola i powiem Ci szczerze,ze nie wiem czy nie zrezygnuję..

zrezygnowała???no mi się w głowie nie mieści, jak można taką wagę do tego przywiązywać-do tego stopnia żeby kościół zmieniać...:))
@gnieszko,to wcale nie są bzdury. To ma być MóJ wymarzony dzień, wkurzają mnie te warunki jakie przedstawiła mi Pani.....

nie Olu, ja nie do Ciebie personalnie:))wiem, że dla niektórych to bardzo ważne, dla mnie zupełnie nie, ja nie stroję w ogóle kościoła poza kwiatami na ołtarzu, wg mnie to nie jest powód żeby od razu rezygnować, spróbuj najpierw porozmawiać z samym proboszczem, jeżeli się nie zgodzi, to porozmawiaj powaznie z którąś z tych babek, które mają stroić, przedstaw swoją wizję, może się uda:))nie gniewaj się...
aaaa i nie napisałam, że to bzdury:))
Ja się nie gniewam ;-) Zastanawia mnie tylko ,na jakiej podstawie parafia stawia takie warunki. Moim zdaniem chodzi tylko i wyłącznie o jedno - KASA! i to mnie najbardziej wkurza! ;-)

też od razu o tym pomyślałam...i napisałam to na początku, ale ja Ci mówię, idź bezpośrednio do proboszcza...
Ola Mucha,

dopiero teraz dotarlam do tego watku :)

Otoz ja tez w biurze parafialnym zostalam poinformowana o tym, ze tylko te 2 panie moga tam dekorowac Kosciol. Pytalam z czego to wynika i otrzymalam informacje, ze wczesniej pozwalali komus "z zewnatrz" wejsc i udekorowac wnetrze, ale ich zdaniem Kosciol byl oszpecony a nie przystrojony i dlatego zrezygnowali z takich praktyk.
Na naukach malzenskich proboszcz cos podobnego wspominal.
Ja sama nie przywiazuje do tego wiekszej wagi - uwazam, ze Kosciol jest piekny sam w sobie i jak dla mnie wystarcza same kwiaty przy oltarzu i dywan prowadzacy do oltarza.
Bardziej wkurzylo mnie to, ze te 2 Panie wolalaj sobie podobno 200 zl!! A w moim dniu bede przynajmiej 3 slubu - jeden po drugim, wiec 3 pary sie skladaja - suma 600 zl, troche duzo, co nie??
Bede jeszcze to wyjasniac.

Organista tez podobno nie da sie "podsadzic" - mozna ewentualnie skrzypka dolaczyc do niego, ale pod warunkiem, ze wczesnije zostanie to z organista omowione.

Tyle co wiem.

Ola a na która masz ślub???Pamietasz mamy emisje głosu tego samego dnia tylko ja na 17 w sopocie w bernardzie.pozdrawiam
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Ilokam pamietam. My mamy ślub na 15:00, wiec na 17:00 do Sopotu na pewno emisja da radę dojechać ;-) Z resztą skoro Pani Ewa Ci obiecała,to nie masz się czym martwić ;-)

Asiu, te babeczki biorą po 200 od pary ale już z kwiatami, czy za kwiaty trzeba zapłacić?

Pozdrawiam
Ola

Olu - juz z kwiatami, z dywanem tez i chyba sa dwa kolory do wyboru - jesli dobrze pamietam!!

jestem w szoku, jak rezerwowałam tam termin w zeszłym roku to ta pani owszem dała mi numer do tych pań ale powidziała tez że mogę sobie zamówi kogo chcę warunkiem jest tylko strojenie w żywe kwiaty
Mi się podobało przystrojenie tego kościoła przez E-still np. w zeszłym roku nacia miała tam ślub i wystój był bardzo ładny - z pewnością nie szpecił tego mejsca!!! ;-)

można to sprawdzić w tym watku:
http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=128271&t=128271

moja kumpela tez ich miała w tym kościele, nie rozumiem dlaczego nagle zmienili decyzje no ale trudno :(

tymbardziej że jak dzwoniłam do tej pani i zapytałam czy mają tak bramę przed ołtarz to obrażonym tonem powiedziała, że nie " bo to kościół a nie małpi gaj " i takich rzeczy nie robią
Ta pani z tego biura parafialnego jest bezbłędna ;-)

no to jestem ciekawa jak to u nas będzie, idziemy w wtorek to sie jeszcze raz zapytam o te dekoracje bo nam coś innego mówiła ta pani z biura

image
image
Ola :)

ja znam ten watek Naci bardzo dobrze... bo jestem pod wrazeniem efektu w Kosciele.
Jesli tak bardzi Ci zalezy, aby E-still dekorowalo pogadaj z proboszczem, moze on bedzie bardziej ugiety...

Mysle ze Pani z biura ma tylko biuro na glowie a nie caly koscil, wiec strajcie sie dogadac z poboszczem, mysle ze on nie bedzie stwarzal zadnych problemow. Powidzcie ze wam zalezy i to co czuje i mysle ze bedzie si:) A jesli chodzi o organiste to tez postrajcie sie dogadac indywidulanie... Wierze ze dacie rade! Napiszcie o efektach rozmow, pozdrawiam:)

image
image
Tygrysku, daj znać czego ciekawego dowiedziałas sie we wtorek ;-)

ok olu

image
image
Tgrysku i co, dowiedzieliście się we wtorek czegoś więcej?

Pozdrawiam
Ola

nie, bo nie mogliśmy iść ale już w ten wtorek napewno idziemy to dam znać, bo sama jestem ciekawa

image
image
W takim razie czekam na wieści :-)

No i jak tam Tygrysku? ;-)

Inne tematy z forum Orunia Górna

Proszę o opinie o dzielnicy Orunia Górna (9 odpowiedzi)

Proszę o Wasze opinie: - jak się mieszka na Orunii Górnej ? - jaką opinię ma ta dzielnica ?...

do góry